Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2007 11:30 - За светлината или кармичните уроци като път
Автор: zemaria Категория: Други   
Прочетен: 2268 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 22.04.2007 11:41


Тези дни гледахме интервюто на Слави. Стотици и  хиляди го прочетоха, плакаха и страдаха с него. Първо,трябва да се уточним. Аз харесвам доста качества на човека Трифонов,  и доста други не. Нормално.И често гледам предането му. Много харесвам също бенда и екипа му и доста от идеите, заложени в шоуто. Пожелавам му успех и му стискам палци-така, както бих го пожелал за всеки от вас.

Използвам станалото като повод за разсъждения по общи за синца ни въпроси. Интервюто е показателно за нивото на мислене на преобладаващата част от нас, на масата. Не случайно Слави стана това ,което е, проби в тази среда и стана неин кумир. Когато някой въплъщава чертите на народния характер, въпрос на кратко време е той, характерът , да стане социална реалност-Райх.  Или в случаят-това да се осребри чрез медийна слава. Интервюто е пълно с противоречия, показващи най-очевидните клишета на народния дух. Но няма да се занимаваме със страничните линии и твърденията на Слави, примерно относно  мутрите , като едни добри момчета-деца, свестни пичове, като теб и мен- и очите им едни добри, добри,като на Ленин. Разбира се, че хората не са само нито добри, нито лоши-друг е аршина, мярката. Защо не ценностите? Защо не примера, защо не това, което са направили за останалите, за нас, за племето?

За светлината! Достатъчно ли направихме за светлината?

Трифонов е и си  остава атеист.  В шоуто му  Бог беше обект на много скечове и емблематичен  абонат на разговора  му относно едно червено Ферари.  Човекът, който държеше в ръцете си всичко, благодарение на волята и амбицията си се възхищава от самураите-намира сам себе си за техен наследник. Същевременно-всичко е карма, така е писано, значи просто трябва да приемаш нещата, такива, каквито са и не зависещи от теб. . Значи, когато вървиш нагоре и забогатяваш-всичко се дължи на волята и качествата ти, на желанието ти за успех, но когато те чукне нещастието-става карма.  Но доколко тогава имаш свободна воля, доколко битието  и случващото се е предопределено, и доколко не? Не  е ли това забогатяване почва, условията, за да получиш някой важен урок? Примерно, ако приемем, че е предопределено изцяло, то и Слави е на върха не заради качествата си, а поради кармични натрупвания на дедите си.

А защо някои печелят милиони от тотото? А от любимата партия-под масата? А дали успехът на известните ни хора се дължи на тях, на качествата им,  или на това, че са попаднали на самото място, по нужното  време. Или на двете?

Ами тогава аз мога да си пия и пуша на корем и да откарам до сто години(не,че не го права, де), и да се моля да попадна на времето и мястото и на  правилните хора. Лъжа ли е това масово разбиране за успеха? А ако блъскам като луд, вервайки само в себе си и това, което очите ми виждат,  не е ли причина блъскането и прекомерната ми амбиция за „кармичните” уроци? Кой може да отграничи даденото от зависещото  от мен? Колкото по нагоре отиваш, колкото си по знаещ, толкова по  виждаш, че си дете на шанса. Питайте лекарите-те знаят, че има пациенти, на които им е писано да оживеят,  и такива, които не прескачат, въпреки усилията, и колкото напредват като знания и опит  медиците, толкова по се убеждават в силата на  Предопределението и това над тях..

Не е ли дошло просто времето за първия урок-колкото и да се напъваш, ти си само тревичка, играчка в ръцете на Случая и Съдбата. Тогава?

 Матей 6:33

Но търсете първом Царството Божие и правдата Негова, и всичко това ще ви се додаде

Време е и за втория урок. Човек е мост между материята и духа- и това е Смисъла, движението. А то е в две посоки-напред, към духа или назад, към материята.

Матей 7

1. Не съдете, за да не бъдете съдени. (Има Кой)

13. Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е  пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях. 14 Понеже тясна е портата и стеснен е  пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.

И щом не си намерил Смисъла, какво следва? Още уроци?

Всеки стига до Бога по по свой собствен начин: някой — с увереност, друг — с отрицание, а трети — със съмнение...Четвърти,  мнозинството, с уроци. Но всички -накрая. Някои непродствено преди да се изправят пред Него.. А за тогава турците имат поговорка:"Kefenin cebi olmaz..."-Саванът джобове няма..

 

 



Тагове:   път,   уроци,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zari - Скромно мнение и въпрос
23.04.2007 14:05
Когато Любовта и Мъдростта се оженят, ражда се Истината...в предаванията му, както и в интервюто липсва тотално единият компонент. Познайте кой, Земария...
Zari
цитирай
2. zemaria - Изпитвам удоволствие,
23.04.2007 22:27
да Ви чета и отговарям. Нека не смесваме бизнес с личност-все пак първият има някакви закони. Можеше и да е доста по лошо. Вземете един Волгин-сигурно пак трябва да постна Волгиниада, или един МК. Последният е значително по интересен и постоянно се бори с Дявола в себе си, като изискванията на месомелачката, като импулс на комплексите си и вътрешността си-защото качествата, биологичното начало, от което идва светлината и таланта, са нещото, без което никой нямаше да го знае.. На него му е дадено, но същевременно по лошата му страна пасва на изискванията на бизнеса. Синца са, според мен жертва на масовите наложени клишета, съставна част, хранителна среда на индустрията. Но връзката е двояка. Тук по интересното е могат ли други, могат ли по чисти, по светли личности да са на тяхно място-отговорът ми е-не. Тогава не можем да се сърдим никому. Защото Дяволът е силен и той не взема, не се интересува от балъци. Продаваш си душата-получаваш слава.
цитирай
3. lava - Благодаря!
24.04.2007 20:58
Искам да Ви поздравя за начина на мислене и за това, че Ви има. Попаднах на доста гневни и изпълнени с омраза думи по темата. Не харесвам Слави Трифонов, но не съм способна да се радвам на нещастието му. В своите размисли докосвате темата, която ме занимава от много време - доколко нашият живот е плод на нашите усилия или е карма и предопределеност. Мисля, че вече се доближавам до правилният отговор.
Желая Ви здраве и много усмивки:)))
цитирай
4. mery67 - Интересен пост, който ме провокира ...
25.04.2007 13:48
Интересен пост , който ме провокира да напиша нещо по темата за предопределението.Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957262
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930