Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2006 19:56 - Пак конспирации или ще се спихтяса ли Атака
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3242 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 31.10.2006 19:59


Преди година написах едни размишления по темата и ся се налага пак да ги вадим от раклите, да ги отипваме от прахта и да ги разлистваме, щото да можем да вържем някак конспирацията...

"Несправедливото настояще винаги е ръгало низините да раждат герои  или месии, които да се разправят с него в името  на  въжделенията за  по-добър живот.  Няма други техники,  няма други призвани, освен месията или героя,  които да сринат прогнилото настояще  и   да изградят светлото бъдеще на справедливостта. Мнозина си мислят, че Великата Октомврийска Революция е протекла по мед и масло-достатъчен е бил един залп и царистите моментално изули гащите. Нищо подобно. Болшевиките, които направили революцията октомври-декември 1917 били твърде слаби  и никой не си ги турял наум,  а знаменитата фраза на вожда  “Есть такая партия!”, тоест, че има партия, готова да вземе властта, предизвикала смях в залата, където била произнесена. Но после на смеещите се хич не им е било до смях. Болшевиките твърдели, че вземат властта временно до създаването на Учредително събрание в началото на януари и декларирали, че ако на изборите в Събранието не ги изберат, ще отстъпят властта на победителя. Само, че властта им се усладила. И когато от 715 депутата избрани се оказали само 183 болшевики, Ленин не се двоумил много, за да разгони събранието. Още в  края на ноември наредил на матроса Дибенко да събере 10 хиляди матроси за разгонването на учредителите. С толкова хора матросът можел да разгони и ленинската партия, но се надявал на министерско кресло после. На 5 януари 1918 година, в деня на откриването на Учредителното събрание на улиците на Петроград излезли повече от 60 хиляди демонстранти –интелигенция, работници, войници от гарнизона, студенти, за да подкрепят демокрацията и да подкрепят предаването на властта в страната на волята на учредителното събрание. Насреща им хората на Дибенко открили огън. Паднали стотици убити. Дибенко после писал в спомените си, че стреляли във въздуха. Влезли на Учредителното събрание. Там пиянката-веселяк Дибенко саморъчно сложил кръст на демокрацията в Русия,но историята обаче е записала фразата на неговия подчинен, анархистът матрос Железняк  "Караул устал. Очистить помещение! Пора расходиться"  После Дибенко, както всички лидери на Революцията, които не успели да умрат от естествена смърт бил застрелян- позорял  често идеята. Но когато условията са назрели, винаги се намира слон за стъкларския магазин .
Нищо не се повтаря освен глупостта, а историята е глупост и се повтаря”. Лао Дзъ
След опита за нападение над казармите в Монкада хващат Кастро докато спи, като патрулът е имал заповед да го убие, но не я изпълнява;  отделно стотиците опити за покушение срещу него. Така нямаше да има „
La Historia me asbolvera Така го оправдава историята, че хиляди не искат да я живеят с него и оставиха костите си по Океанското дъно на път за Маями. Залпът на полицията през Мюнхенският пуч  е можел да уцели Хитлер, вървящ в първата редица-но пада адютантът му.. „Аз съм ръката на провидението, което ме е натоварило с мисията да обединя..аз живях за нея”-казва той.  От неговата мисия  на немците  им се наложи да направят филма „Залезът”, за да се отърват от десетилетното чувство за вина. „Епископски сан, присъден на Лутер в подходящ момент, може би щеше да охлади хъса му за реформациране на църквата. Младият Карл Маркс вероятно също е можел да бъде спечелен от прусащината с някаква титла и важна държавна служба и да не напише „Капиталът”; а Ласал - с титла и униформа на царедворец”-пише Ерик Хофър.  През 2001ва  Волен Сидеров можеше да стане депутат от НДСВ,  но Провидението  е решило друго.  Дързостта на водачите идва от чувството, че притежават някаква неудържима сила- сляпата вяра, че са избраници на провидението или убедеността, че имат мисия” -пише  пак Хофър.

 На втория конгрес на НСДАП през 25та, Хитлер трябва направи избор между социалистически ориентираната левица от привържениците му в Берлин и десните националисти в Мюнхен, между членовете на партията от севера, водени от Грегор Щрасер, и приятелите си от Бавария. На тази среща Хитлер за малко да потъне в историята, тъй като партията е поделена на две - едната група е водена от Грегор Щрасер, представляващ градските социалисти, а другата група е на Готфрид Федер, отразяващ провинциалните, расистки и популистки идеи. Хитлер е по средата. Той не бил  склонен да позволи младата му партия да поеме по посока на "нестройните социалистически принципи". Там Хитлер държи дълга реч и Гьобелс, от който се очаква да подкрепи позицията на Щрасер, предусеща какъв ще е крайният изход и преминава на страната на Хитлер. Цялата му кариера е изградена на такива инфарктни моменти, когато сякаш провидението го е напътствало в тяхи му е помагало да избере най-добия възможен изход.. Въпреки конференцията,  разривът  там между националисти и социалисти се разрешил с куршуми едва в нощта на дългите ножове(Die Nacht der langen Messer) на 30 юни 34.  И Рьом се застрелва,  както и съратниците на Кастро, междувпрочем- никой от тях не остава докрай с него.

Революциите си ядат децата. Само Вождовете остават.

 През 1930та  Вилхелм Райх твърди, че копирането на Малкият вожд винаги е  клоунада, понеже възпроизвежда стремежът на малкия човек да прилича на големия, но лишен от качества,   винаги го прави гротескно. Пак Райх пише, че масите са ирационални , че ги водят инстинктите, които периодично довеждат на власт политическата реакция.

По Анимал планет гледахме, как два самеца се бият  до смърт за женската. Един трябва да е кандидат за нейната любов.

Няма двама победители при инстинктите.

Евгени Дайнов писа в „Сега”, че параноидалния колапс, който е от сферата на ирационалното(неподходящо за разумни обяснения)  причинява образуване на групови фантазийни механизми. Колапсът тресял здравите общества през 15-20 години , а тези историческите групови фантазии  не лекували чрез "изпразване" вътрешните емоционални напрежения. Даже задълбочавали  проблема и пораждали още по-яростни и разрушителни негови проявления.  А нашето общество  не било такова-здраво. „Напротив, висшисти и учители са ядрото на фантазийната група "гласоподаватели на "Атака". Именно хората, чиято работа е да предотвратяват фюрерски ксенофобски движения, са онези, които в България ги крепят.
И сега внимавайте!

Историята ни докара на ръба на хаоса, и сега имаме избор. Дали да скочим в бездната или с кураж и вяра да се опитаме да прескочим от другата страна.. Пропастта е Национал-Социалистическата Партия на Хитлер - партия на нетърпимоста и омразата, на лъжливи идоли и фалшиви надежди.Партия на изкривени истини, и откровенни лъжи Те заслужават да бъдат обесени! Той е агитатор, който вярва, че страховете ни ще надвият нашият здрав разум. А най-лошото е, че ние нищо не правим за да го спрем!" Мюнхен, Германия, Март 1924  Цитатът е от  статия на Фриц Герлих, написана в деня на присъдата по Мюнхенския пуч. Познайте кво му се случи след по- малко от 8 години..

С инстинктите  не може да се воюва дилетански!

Капка Георгиева заяви, че Вера Кочовска е предугадила процентите на Атака. Волен има мисия- й казала тя.  Затуй-не вЕрваме на приказките, за спихтясването на Атака.

Ха върви срещу Провидението, де!"



Тагове:   атака,


Гласувай:
0



1. анонимен - Само една забележка
01.11.2006 10:19
Поднесените тук исторически факти изглеждат убедителни, но все пак да не забравяме, че болшевиките не просто взеха властта в един определен кризисен момент (в който много наблюдатели, включително и видни тогаващни европейски политици, смятаха, че това е "само закратко"), но и съумяха след това да задържат властта в хода на една продължителна гражданска война в Русия (1918-1922 г.). А разликата между едни избори и една гражданска война е в това, че в гражданската война няма как да победиш, ако мнозинството от населението не е с тебе.
цитирай
2. анонимен - cOIRQePZl
02.07.2011 18:20
You have shed a ray of susnhine into the forum. Thanks!
цитирай
3. анонимен - sXoXldBRjzNvt
03.07.2011 10:44
kA8hLo <a href="http://ukpyjrripwrz.com/">ukpyjrripwrz</a>
цитирай
4. анонимен - iVUUsaswHNUqmgwb
03.07.2011 16:08
ET4mgM , [url=http://gceyxlejsxjz.com/]gceyxlejsxjz[/url], [link=http://koutkbzglfoe.com/]koutkbzglfoe[/link], http://baeufiijmtbp.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4944630
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031