Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2006 18:49 - Политически рак*
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1439 Коментари: 0 Гласове:
0



Може ли СДС да спечели без подкрепата на ББ? Или с други думи какво е отношението на СДС и другата маргиналия към ББ. Всъщност, истинският въпрос е какво е разделителната линия с днешна дата между десните? Какво е общото и различното сега. Защото, ако вчера твърдяхме, че разделителната линия се казва отношението към личността ИК, днес вече не е така-това отношение само привидно се изважда на показ, а иде реч за дълбоки принципни различия. Привидни мотиви:
-или сме на печелившата страна-или изчезваме, идват на власт политическите противници, става лошо за БГ
-да напраим компромис, за да оцелеем, като се цунем с всеки любимец на тълпата, като го въздигнем за фактор. БТВ, той фактор ли е?
Прави ли са? Оцеляване, но как? В стил Антон Дончев, като кажем сурата-един е Аллах.. Не е ли истинската цел - власт на всяка сцена, скрита зад политически мотиви. Рак ли е маргинализацията на дясното извън ДСБ?
Когато нямаш принципи, винаги можеш да ги променяш в движение. Новата разделителна линия е именно там-принципи и безпринципие, здраво и поразено, между масовия човек и принципния рационален избор. Днес СДС и маргиналията са овладяни от ракови клетки, преминали през всички бои, с основна цел да са в джаза. Те пунтират здравите клетки, но тъканта не работи.. Когато една партия, движение, структура, за да спечели бързи политически дивиденти се напълва с представители, които имитират, че изповядват ценностите им-атипични клетки, но всъщност искат да растат и затова прилягат на масовите нагласи, тогава говорим за политически рак. Атипичните клетки приличат на истинските, но те не изпълняват функцията на тъканта-това, за което са направени, а си я карат на тяхната,
в името на растежа, който става най-важен.
Те нямат време да се специализират да изпълняват функцията на тъканта, а само да се делят, за да растат и обсебят органа, тъканта, организма. И той престава да бачка. И понеже размножаването е най важно,
за да преодолеят защитата на околната среда те пунтират и приличат на здравите-затова дотолкова се срастват с околната тъкан, че са на широка основа, и множество повлекла навътре.. Говоренето, действията, разбиранията и поведението на политическите лидери прилича на това на масовия човек-разлика между партиец и лидер няма, като и между бай Стамат –аполитичен и Батман или Сидеров, да речем, като ценности. На политически език това означава, че лидерите подчиняват политиката и ценностите си на масовите нагласи, прислужват им-заразяват политиката си с ирационалност и я съобразяват с инстинктите на тълпата. С други думи СДС припознава за много важен човек някой си, който не е сторил нищо, няма ценности, няма визия за бъдещето-де факто, припознава го него самия като ценност. Намира я за нормална и се съобразява с нея.
Утре, когато кукловодите на ПР героя го сринат за два дни-синца ли ще измятаме политическите си разбирания като Елеонора, да речем?
Не стана ли така със С2? Каква беше позицията на водещи днес лица на СДС-тогава? Да се прегърнем..
Познавам доста хора, а и вие, които последователно преминаха от БКП в СДС, НДСВ и днес –в Атака и Герб, разбира се, но не за друго, ами щото смятат, че чрез партията ще се издигнат по бавно, но еволюционно, вм да стане мутра, което си е др избор-бързияизбор. Масовият човек винаги е на печелившата кауза. Празно няма. Но мен ми писна-не , аз съм отвратен. А вие?
---
Постингът е написан в началото на септември


Тагове:   рак,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945636
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031