Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2006 17:42 - И пак легендата за Свирача от Хамелин
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2109 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 04.12.2006 18:52


 

Колона автобуси се подреди край НДК в деня Х. На тях имаше надписи: “Гражданите имат право да изискват да живеят по-добре”; “Случаен превоз”; “Консумирането на кафе и закуски в автобуса е забранено”. Пред централния вход се тълпяха хора. Някои вееха знамена. Какво има тук? - заинтересува се случаен пенсионер? Няколко девойки му обясниха възторжено, че отиват на конференция на новата  партия, която ще се бори за България. Всички са един дол дренки, вдигна рамене пенсионерът и се отдалечи. После явно размисли и се върна пак да погледа.  Друг пък  коментираше, че в НДК имало ченгеджийска сбирка. Служителите на реда бяха само петима и се бяха групирали около щанда на СОТ. Ние охраняваме мероприятието, не сме симпатизанти, застрахова се един от полицаите, запитан къде става регистрацията на членовете.

И без негова помощ не бе трудно да се ориентираш. Гардеробите бяха трансформирани в секции - 10 на брой. Между тях имаше места, определени за нови членове, и на симпатизанти.. На представителите бе раздадена програма с дневния ред. Никой не проверяваше делегатите. Залата се напълни с младежи и хора на средна възраст. Появиха се и две симпатизантки  над 70 г. Гласуването ставаше с вдигане на устава. В паузата преди концерта книжките послужиха за автографи. Фенове следваха плътно ББ, за да им се разпише лично. Членовете на ръководството пък се надпреварваха да му налеят вода и други такива жестове на внимание. Той търпеливо изчака фотографите да го нащракат от всички страни. По някое време си изпусна папката на земята и клекна. Повечето фоторепортери изпуснаха кадъра, защото по това време хапваха сандвичи. .....Пръв  взе думата ББ. “Представете си едно дете, което се ражда, расте и научава много неща от живота. Един ден му казват: Ти трябва да се родиш отново” – каза ББ. От 2645 членове, подали заявка, в залата бяха 2379. Той благодари за “повтореното доверие” и похвали делегатите, че по-голямо доказателство за сила от пълната зала няма. Преброителите, които преди конференцията се интересуваха на кого ще се отчитат, се оказаха обикновени статисти. Нямаше “против”, нито “въздържали се”. Уставът бе гласуван за нула време. След което ББ  зачете програмата на  партията. Делегатите не откъсваха погледи от трибуната, докато част от журналистите скучаеха. Последните не обърнаха внимание, че това на практика е първата, при това сериозна програма за управление.

“Действителният икономически растеж и равнопоставеност при нарастването на доходите на населението са възможни тогава, когато е ниско равнището на местните и държавните данъци и такси. Нетърпимо е, че данъците и осигуровките, които плащат на държавата българските работодатели и наемни работници, са едни от най-високите в Европа. Опитът показва, че при една последователна и разумна политика на намаляване на данъците ще се увеличат и приходите в държавната хазна.”; “При декларирани доходи от по-широк кръг от населението общата сума от събраните данъци и осигуровки многократно ще нарасне. Този тип данъчна политика би могла да бъде провеждана само в такава държава, чиито политици гласуват доверие на гражданите.. “Разпределението на данъчната тежест ще е справедливо само тогава, когато данъчните служби прилагат еднакви условия за всички граждани при събиране на данъците. В днешно време много хора имат усещането, че данъчните контролни органи са особено строги в отношението си към обикновените данъкоплатци, особено към опонентите на властта и твърде снизходителни към по-заможните наши хора”; “Трябва да сложим край на най-корумпираните години на двадесети век. Нямаме нужда от корумпирани водачи”; “Една държава може да разчита на гражданите си да спазват Закона само тогава, когато законите са ясни и последователни. Как да планираме живота си в перспектива, като свързаните с ежедневието и работата ни закони се променят от минута на минута”; “Това правителство,

което вече си отива от властта,

 развяваше само статистически данни. Говореха за просперираща държава, а имаха предвид собствения си просперитет”.

Партията е за присъединяване към ЕС, но само в качеството на пълноправен член. Това означава “нарастване на доходите, придобити с почтен труд”. Сред акцентите в програмата е поощряването на родния предприемач и “печеливши семейни, а не приятелски кръгове”. Предвижда се намаляване на администрацията и “превръщането й от господар в слуга на бизнеса”. Изцяло нов момент е отношението към кредиторите.. Предвиждат се спешни поправки в ГПК и Закона за съдебната власт, ... По някое време в залата се чу детски рев. Лидерът не пропусна да засегне въпроса с данъчните облекчения върху облагането на семейните доходи. Майките започнаха да кимат одобрително на обещанието за рязко намаляване на досегашните недостъпни цени на детските лекарства.

И, разбира се в програмата се предвижда “реабилитиране на общественото доверие”. “Страхът, който изпитваме дълбоко в душите си, е толкова заразен, че е в състояние да подкопае жизнените устои на обществото, да разруши доверието между хората”.И обещанието: “Безмилостно ще се изправим срещу подземния свят на организираната престъпност, сраснал се така със сегашните управляващи, че не може да се види къде е границата”; “В защита на сигурността на децата ни ще предприемем мерки за увеличаване на наказателната отговорност на извършителите на престъпления срещу деца и малолетни”; “Ще доведем докрай привеждане в изпълнение на строгите присъди

Българският избирател има право на промяна. А вие искате ли я? –попита ББ..

Всичко това горе е писано през 2001ва и касае един друг ББ-а текстът си е откровено плагиатство от статия в „Кеш” тогава , в което само името на партията е сменено и името на поредния милиционерски спасител. И знаете ли кое е най-забавното-не  кво ще стане-то е ясно. Големият купон не  е  и,  че десните маргинали и дребни тарикати с интелектуални и всякакви претенции и много пари ще го подкрепят и ще изриват пари подире му, както изливаха за предния, за да ги легитимира във властта. Имали бол пари-дали-щото и тоя няма да стигне далеч и  едва ли ще си осребрят инвестициите. Дали???  Нито, че други десни маргинали-търговци и дилетант-политици, носители на ганьовщината, ще турят кръст на СДС за да се вредят на избираеми места за европарламента.  Те май ще успеят. Не е и  от сеира, дето ще гледаме  утре,  като си завъртят задниците гъзомийниците от т.н интелекуални среди, даващи легитимация на  всяка поредна политическа стоичковщина. Спомнете си само колко екипа  инициативници се извъртяха-то не бяха президенти и кандидати -край нямат подкрепящите  елитковци.. Аве откъде ги намират?  Или са едни и същи, и се редуват през Спасител? ..Днес наблюдавахме  сутринта  по К1  едногова, който беше „винаги в правилния строй”, но днес гаче ли ми се видя малко сепнат, малко гузен,  като дете  след  бела.  Същият ни обясняваше, че нямало страшно от  ББ,  даже ни кандърдисваше да се прегърнем с него-той нямало къде другаде да ни заведе., освен на дясно,  по правия път. И това сме виждали безброй пъти, а тоя барем има наченки на съвест.

Всъщност, големият проблем е, че винаги е имало... някой да излъже децата. И къде да ги заведе.

Имало време един свирач на флейта.Та той се появил в Хамелин и толкова хубаво и омайно свирел, че събирал всички градски деца около себе си, които го гледали в захлас и не се отлъчвали от него. Една вечер, изтръгвайки прекрасни и вълшебни звуци от флейтата си, станал и ги  повел извън стените на града, в гъстата гора. . И никой повече не чул за тях нищо.

Но това вече не е купон, нито е забавно. То е гадно, тъжно. До безнадеждност.

 




Гласувай:
0



1. анонимен - Кое те учудва?
07.12.2006 23:15
Много хубаво пишеш. За мен обаче е странно защо това, което се случва сега и което се е случвало вече 2001 година продължава да те учудва...и даже да те огорчава.
Няма нищо за чудене. И за огорчение няма. Тази пълълна зала е една извадка от нашия народ. Не ги ли срещаш всеки божи ден. Навсякъде. Трябва най-после да свикнем. Не мислиш ли?
Ами това е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945688
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031