Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2006 13:36 - За Иво Беров, соца и чакараката
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1474 Коментари: 1 Гласове:
0



Има статии, които трябва да се помнят и да не се оставят без коментари. Статии важни, тревожни, и знакови.  Има  и такива автори-верно, не останаха много.  Един такъв е Иво Беров-нищо, че  често не съм съгласен с него, упреквайки го в   излишната целеустременост   и  артисала вяра. Аве как ще имаш вяра в тези времена, ве!  Малко ли ни бяха  токатите зад врата и разочарованията! Нейсе, да се върнем на матряла. Прокурорите у нас, разбира се, знаят, че Топлите им обвинени ,   са или пионки, или  жертви . Но по им е лесно.  Ченгетата  у нас също знаят, че близките на пострадалите, които обвиняват, понеже са им подръка, или разни подобни  варианти , общи по това, че заподозрените са им на разположение- обикновено са невинни. Или пък, че  садистите-убийци  не е задължително да са умствено изостанали несретници-но по им е лесно.  Няма сега да тръгнат да гонят Михаля. Политиците пък редовно ни оправят-на думи. Шамани-пофесионални оправячи на положението у нас –бол. Трагедията е, че леснината е станала водещ мотив, че тя просто измества всичко. Измества и  подменя  субекта, измества истината, правдата, справедливостта  и най-малко  същността на нещата, които правиш, и за които ти плащат. И кто виновать. Ами социализма, другари и другарки! При  него не беше важно какво правиш, а какво отчиташ. Не как си я свършил, а кога  и  как си я рапортувал-в срок, по случай еди кой си конгрес. Естествено,  те те лъжат че ти плащат, ама и ти пък няя се прекараш да я свършиш, я..Ще си рапортуваш овреме и ще  си гледаш пашалъка; бичи си  частното.. или си гледай далаверата. Да ти плаща държавата за нещо, което не вършиш, или вършиш калпаво,  също е далавера. Няма кой да ти провери приказките, когато всичко е пунт и пластика, чакарака, лали лили за два дни.  Кой ще се зарови в документи, кой ще те изобличи, или ако го направи-кво от това?  Българските медии ли?  Ми упопавайте се на бг съд-ако имате два живота. Или на Страсбург.

Та , като ни пуснат отгоре , например от Брюксел, интифа-тя трябва да се изпълнява.  В срок, най важното!  Но как, като ний знаем само един начин-лесния? Ето как-както си знаете...
Прокурорите ни смятат за тъпи, като ни пробутват версии за топли-те жертви. Политиците ни смятат за тъпи, като ни пробутват версии с Едема след две седмици,  застопорени цени, журналисти ни лансират идващото  благоденствие с двайсет евро в джоба в Лондон. Те, тая версия с благоденствието им е любима. И версията с оправянето..

Синца от издържания от нас апарат- от  най дребния, до най големия ни баламосват , щото  по условие мислят, че сме тъпи и ние не знаем Схемата,    но баламосват и  нагоре-като в забравения от соца филм-Китът, където една хамсия се превърна в кит.

Напълно съм убеден, че почти няма бг гражданин, който  да не е наясно, че  апаратът си е едно добре заплатено( по горните етажи) местенце за живуркане. И за оправяне. Точно като при соца.  Всъщност, за да не си разваля рахата и да има време за оправяне,  на него му се налага да лъже и да отбива номера, да накисва дребни шашкъни, като част от подмяната на субекта, като необходимост на  играта, Схемата. Така лъжата става необходи инструмент на леснината..  Но едва ли има у нас човек, който да вярва на втръсналите от десетилетия техни  изявления-монотонното  ехо на лъжата.

Та така  и с Брюксел.  Като си свикнал да мислиш другите за тъпи  Ма кво искат тия? Лошото е, че май знаят схемата..

Но има светъл лъч надежда, като сърцето на Данко-стига да не е от идващия влак.  Солженицин имаше една фраза-„Всеки писател е правителство” Човекът на словото, пишещият брат, журналистът-дори,  трябва да обединява, да води и увеличава духовния живот на хората. Това правителство може да има различни министри, да се нарича с различни имена-Толстой,  Пастернак,  Беров или Ники Дудука-но  може да има само един премиер-истината.

Инак-ще е производно, ще е същото, ще е досущ като останалото, което ни заобикаля. И просто няма да окряка на власт, ще абдикира. Както сега..




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - супер
19.12.2006 23:05
Много ми хареса
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945858
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031