Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2007 13:18 - Събота, късен следобяд, ту. Кой уби Лора Палмър
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1527 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.01.2007 14:14


 

Мммм,ммм

 Что я в жизни сказал

Ветер слова разбросал.

Что я, в жизни успел,
Песню сейчас я вам спел..Ммм  

Като заваляха едни анонси-та цяла неделя. Ден и нощ, тихо и кротко, до в събота, когато изтерзаната ни земя ще се напои със справедливост, па сетне, като духне ветрецът на модерната ни журналистика, ще очисти хоризонта на затлачените ни с чернилка души. Само да потраем до събота , когато ще разберем „Кой уби сестрите Белнейски ” Представяш ли си, читателю- чудо!!! Отива Мартин и екип  и разкрива мистерията, която години наред пипнивата ни власт не може. Разказва им играта!  

Нека бъдем наясно. Мартин е явление и изключително кадърен журналист. Смятам, идеите да ръчка забравени трагедии-като случаите с майките на убитите ни шофьори и сестрите Белнейски, за отлични.

Пишем тези редове, фокусирайки се върху него, защото първо, че   носи най-характерни черти на  медиокрацията-властта на медиите. Второто, обаче, е изключително важно и дано го разберете от текста надолу

И така, делото за сестрите Белнейски наново е удължено, но надежда комахай  нийде взора не види. Отиваме до родителите и роднините. Влизаме, в тези изпепелени от мъка места и правим репортаж. Питаме жестоки въпроси-естествено, се извиняваме, де-хората питат, не ний. Дълбаем до дупка, до кръв и кост,  изгорели от скръб и плач родители, караме ги отново и отново да съприживеят най-ужасните неща, които могат да се случат на един родител. Дори когато милиционерите щадят родителите, Карбовски не щади никого. Той чагърта, рови в  едва хванали коричка рани , пита: защо чак на третия ден; ами не бяха ли проститутки; ами защо се примирявате-ами кво да правят, да вземат по един кол ли; защо вярвате в полицията-ами в теб ли да вярват, какво им остава-тц, той не е доволен от такива отговори..

Защо бе, изроде Карбовски, кому беше нужно това?

Заради истината.

Вий какво разбрахте от тази словесна оргия, която направи той над жертвите-разбрахте ли истината? Не чухте ли отново стотици пъти повтаряни пред полиция, вестници и медии, едни и същи приказки. Там ли търси пукнатината, истината, топжурналистът-в жертвите?

Карбовски обича да прави черни реквиеми на фона на „”Комбат”  и ”Дед „ на Любе-но върху рефрените „мммм”.  Значи,  виновни са родителите-мммм-че не са взели овреме мерки, че не са си възпитали децата модерно-ммм-да дават, вм да се опъват, за да оцелеят. Че са закъснели да реагират, чунким, ако бяха обадили навреме, няма достатъчно случаи, когато резултатът е същия. Да ни предпази нас, обществото, ммм- щото незнаейки истината, утре може да  се повтори; убийците скитат-ммм-а ний, да вземем по един кол и -ммм. Мм, това последното не го е казал, ама му иде на човек извътре, мм. Понеже сме тъпи-ммм, верваме на институциите..мм-аве всички сме виновни-мм-щото сме овце..

И така, виновни са жертвите, виновни сме всички ние, открихме заровената истина. Любимият похват на тези, които ги мързи, на  статуквото. Винаги убиецът е някой, който винаги можеш да хванеш, който не бяга и е на една ръка до теб. Жертвите. И сега уверихте ли се в това, което ви редих в първата част? Кому служат бг медиите? Какво представляват нарцисите, наречени бг гурута-цинично ровене в заредени с популистки потенциал теми,  за гладене на егото и правене на собствен пр, с политтехнологията-раздуване на  истории, в които да вплетат собствените си черти, вменявайки ги като  обществена вина, рисувайки ги като масови клишета

Вместо да отидеш и да питаш властта-така и така, другари, нищо не направихте-дайте да видим до сега какво. Дайте да видим по тая версия, по оная..Вместо да изтезава отново и отново жертвите, да  пита тези, които това им е работата Да не е луд. Първо, че няма да излезе реквием-ще го отрежат и туй то, второ, толкова неприятности може да си навлече.. Що му е-от това ни  месомелачката се надънва, ни рейтинг расте.

Българската журналистика не бута  в опасни теми, тя не се ебава с властта, хеле пък със силовата. С никоя, по точно-само ако е безопасно, ако славата е повече от риска.Тя се ебава с нас. Бунтуваме се за простотии-за ракията, представете си, вм да си плащаме като попове. Прости сме и не се обаждаме на властта-ни внушава тя. Услужливо извайва образи на властници, създава нагласи,  и хич не се занимава с това да служи на слабия,  на тоя, който няма нищо, а обслужва онзи, който има всичко.Силният.Само, че ние това много добре го знаем-от близкото минало. Ако има нещо, което да е ясно, то е че нищо не се е променило, въпреки думкането о щитовете. Осемнайсет години.

И второто, за което написах тези редове. Колкото повече се ебава с нас, чрез войнстващите хора на словото, които всъщност обслужват системата, толкова повече обаче създават глад за вяра у масовия човек-гледалец  и жертва на упражненията. Защото той не може да живее без вяра, която   нарича  и  справедливост. Разбира се, неговата вяра има и други компоненти. Но иде реч за връщане към старото. За онова време, където бяхме  монолитно цяло, обхванато от фанатична сляпа вяра-във вожда. Съмнението във всичко и неуважението, посяти като ценност, раждат дивия фанатизъм. От десет века насам винаги се е получавало  едно и също- развенчавайки  и сривайки господстващите предразсъдъци, възгледи, лоялност, вярвания, ценности, присмехулните хора на словото  са жънели взривове на фанатизъм-национален или революционен, който утихва бавно. Защото, когато:

Най-добрите са без убеждения, докато най-лошите - изпълнени със страст и напрежение.

Безспорно иде откровение,

Безспорно иде второто пришествие."

Сцената вече е подготвена за фанатиците. Когато слугите на миналото ще бъдат заедно с жертвите му-демек, заедно ще сме към Белене... Ммм..Всьо.



Тагове:   събота,   следобяд,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945766
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031