Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2007 01:34 - Бъдещето красно
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1209 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.01.2007 13:58


Известно е, че законът за съхранение на енергията важи и за човешките души и човешките усилия-тоест, универсален е. И понеже сигур малцина го помнят точ в точ-обясняваме и перефразираме-човек винаги върви по линията на най-малкото съпротивление. Дори когато се гърби и изглежда много напорист  и трудолюбив, то той го прави, за да си спести бъдещи по големи усилия. Известно е, също, че четенето е зор, ученето-хептен. Гледането  на ТВ е друга работа-седиш си , похапваш пуканки и попийваш бирица - и целият свят е в къщата ти.

Представете си, че сте хептен среден човек, ай кю-то ви е под  стотина точки, слушате Азис, гледате Слави, и  бачкате нещо в институт.  Е, малко сте самотен-но нейсе. И тъй като сте хептен последната дупка на кавала, идва една сутрин  денят Х  и шефовете  ви представят алтернатива-или участвате в секретен проект, или ви изритват? Проектът е да ви замразят за година, за да изпробват метод на замразяването..Предлагат и пари. Съгласявате се –колко му е.

Да, ама институтът фалира междувременно и го приватизират. Ръководителят на проекта и посветените ги прибират за далавери.. Никой не се сеща за вас, времето лети...

Повечето фантасти си представят бъдещето  розово. В началото на 21 ви век, обаче,  човешката еволюция потеглила по други пътеки. До тогава естествения подбор подбирал най-умните, най бързите, най-силните и така  култивирал най-добрите белези на човека. Да, ама поливаната от медиите атрактивност, зрелищност и ръчкане на най-долни инстинкти,  използвани  и толерирани от властниците, взели прогресивно застрашителни размери и довели до скудоумие у хората. Стигнало се до масово оглупяване. Еволюцията  не полива  задължително интелигентността-а в забравени държави-съвсем. Цивилизацията и новите технологии, съчетани с нахлуването на медиите в подсъзнателния свят на инстинктите, отстранили естествените врагове на стадото  и избутало напред тези, които се размножавали най-бързо, а интелигентните превърнало в изчезващ вид, в лузъри. Нещата поели неудърживмо в обратна посока.

Събуждате се. Намирате се високо  в небето, вероятно на Витоша.  Над вас грее слънцето. Излизате от капсулата, в която сте били,  и тутакси височината се срива от тежестта ви. Тя е от боклук, празни кутии, кенчета, опаковки  -не е Витоша. Сривате  се  чак на улица във футуристичен град.   Хората , обаче, са пълни дебили. Гледат филми, в които през цялото време се мърда един единствен гол задник.И това ги залива от смях. Говорят като дрогирани тийнеджъри..  Храната и водата са синтетика-всичко от природата е отровено.  Огромни халета-молове, бъкани с електроника, са университети, кръчми,  магазини-единствените места за сборища.  Дебилиадата  е направила невъзможно решаването на нито един проблем, какъвто и да е той.. Икономиката се е сринала, собственост на една-две компании. Парите са с много нули. Президентът е бивш шампион по кеч и говори като  Скалата-как другояч..Животът е телевизия, виртуален. Секс, синтетични каши за храна, междуметия и  физиономии, заменящи речта , сведена до две-три думи от репертоара на уличен  рапър.  И ТВ Шоо. Екзекутират "престъпници," гонейки ги  с камиони  и  бензинови  горелки на  огромен амфитеатър.. Хващат ви на часа, защото нямате Ай ди татуировка. Пращат ви в затвора. Там ви правят тест, дали изобщо сте годен за работа, или сте пълен олигофрен..И понеже надзирателите са безкрайно тъпи-избягвате. След време ви хващат отново, щото навсякъде, на всяко кръстовище  има скенери за Ай ди и  цъфвате на всички екрани. Контролът е повсеместен и високотехнологичен.. Полицията е супержестока, тя би ви изпепелила за секунди с кеф..Да, ама се оказва, че тестът в затвора ви е изкарал най-умния човек на планетата. И това е вашия шанс..

Това е само бегло  описание на една действителност. Съвсем реалистична, обаче.  Просто разказах ви съвсем накратко сюжетът на филма ”Идиокрацията

За напредналите в описаното в началото идиокрация -власт на идиотите,  медиокрация-власт на медиите..




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956492
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930