Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2007 00:45 - Есть ли такая партия?
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 4449 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Наближават избори. Почна кандърма-кюшето. Има ли за кого да се гласува изобщо?

Никога няма да гласувам за лява партия.  Ниското е: хаосът, масата, колективното. Ниското е лявото. Вдясно, горе, е куполът, йерархията, ангелът.”Салвадор Дали

Значи, дясното. Но какво е то,  и има ли изобщо  дясно?

Нека да разгледаме следните  съвсем произволни опорни точки

-          Популизмът. Изборите са броене на гласове. Но на каква цена? Коя е допустимата мярка? Народна партия? Не може да говориш за народна партия без обща значима и ярка кауза. Който се харесва на всички, харесва само себе си и лъже всички. Популизмът е проклятието на днешния ден. Патриотарщината-негов инструмент.

-          Демократичните ценности-всички се кълнат в тях , на думи-практиката е различна.. Твърдостта в устояването им и тяхното върховенство

-          Принципността. Тя е една и съща за малкото и голямото-по малкото съдим за голямото.

- Опозиционно държане. Мен статуквото с БСП начело не ме устройва от как се помня-сиреч десетилетия.

Автоматично от моите фаворити отпадат НДСВта, Гербове, Янияневци и всякаква диловщина и маргиналия с претенции-диагноза-политически рак Те са ниското, сиреч лявото, според Дали..  Остават СДС и ДСБ, като последните имат най-висок рейтинг. Нека да сложим за демократичност и Новото време, въпреки че тази партия трябваше да е мъртва от година и нещо, щото си направи харакири  след процарската врътка.Правим го съвсем условно, само заради медийното присъствие и съвременния политически мениджмънт.За поощрение.

Примерна класация:

По т.1 СДС има 2, Новото време -3,  ДСБ-4

По 2-СДС -3, Новото време 2(разминаване между думи и дела) ДСБ-4

По т.3-СДС-3, НВ-2, ДСБ-4,5

По 4-СДС-3, ДСБ-4

 Но нека да проследим  само казусите от последните два месеци и да съпоставим поведението  на т.н десни, спрямо моите виждания:

-законът за уседналостта. Грубо нарушаване на  основния мертек на демокрацията , който е правата и свободите на отделната човешка единица. Реакции: чисти единици за СДС и ДСБ. Резил! Политическа идиотщина!? Не, популизъм, медиократични залитания, липса по т 2-демократически ценности...

-комисията по досиетата и случаят Георги Константинов. Петица за Петър Стоянов и СДС, чиста единица за ДСБ! Провал по основна точка: Антикомунизъм.

-случаят Батак(медийна провокация и проба на профанизацията)-чиста единица за СДС, чрез експрезидена ПС и четворка за ДСБ. Не се обадиха и не влязоха в капана на общата патриотарско-атакистска гмеж.Провал по т. популизъм

И кво ша прайм ся-за кого да гласуваме? Когато десните играят като отбора на Беласица. Къде е моята партия? Няма я, малцинство е. Аз съм пас, малцинство от един,  до подобри времена, когато щ е станем мнозинство.

Да припомним, че когато  никому неизвестния  Владимир Илич произнесъл знаменитата си фраза”Есть такая партия”на всерусийския конгрес, тя предизвикала насмешка.Но скоро на смеещите се  не им е било до смях.



Тагове:   партия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krasi7 - Единственото, което съзирам.....
28.04.2007 12:34
..... е пълната обърканост и безидейност. Умелото боравене с някои термини съвсем не означава политическа, а дори и гражданска грамотност.
цитирай
2. анонимен - А бе Вие да не сте нарцис
28.04.2007 15:15
Четях Ви с удоволствие по форумите, но започвате да издишате...най-накрая поемете дъх и като не знаете "за кой д, глъсувате", поотдъхнете.Развалихте сам целия си ореол на интелигентен и неповторим автор.прибирам си обратно възторжените думи и препоръки за Вас пред приятелите ми. С големи резерви съм вече, уви! Ктойте се пас, наистина! Егати лопатата...
цитирай
3. анонимен - Най-тъпият постинг в блога!
28.04.2007 15:46
Авторът май е болен от циклофрения!
цитирай
4. анонимен - ===
28.04.2007 17:41
Не разбрах защо точно Салвадор Дали трябва да ти е мерна единица за харесване на лявото и дясното... Такова позоваване на нечий авторитет показва донякъде липса на зрялост и неспособност сам да си зададеш параметри за харесване на дадена политическа сила.

Но ако толкова държиш на високото и дясното - виж дали още има Демократическа партия, май те бяха с претенции за елитарност.

argun
цитирай
5. анонимен - az razbiram t. nar. tochki, no ne ...
29.04.2007 14:11
az razbiram t. nar. tochki, no ne moga da razbera kak postaviash tezi tochki. te polojitelni li sa ili otricatelni. poniakoga niakoi nesta e po-lesno da se izraziat s dumi, a ne s tochki. vupreki tova, kato gledam SDS e na purvo miasto po vsichki pokazateli, tova triabva da pokazva nesto...
цитирай
6. анонимен - Колко точки общо/средно трябва да ...
30.04.2007 04:47
Колко точки общо/средно трябва да има твоята партия? Все пак не можеш да очакваш политиката на една партия да се нагоди към твоите предпочитания (има още 8 млн. в нея), нито пък да представлява твоите виждания по всички въпроси - в този случай, тъй като всеки е уникален и има различни виждания, ти ще си единствения й избирател.

На "червените бабички" колко ли точки са им необходими?

- водач на листата - млад, хубав, говори добре, макар и нищо да не казва - 5 точки
- сините, дето окрадоха държавата, ще имат по-малко хора - 5 точки
- обещаха да вдигат пенсиите 10% всяка година - 5 точки
- на Масларова мъжът й спечелил поръчки за 5 млн. без конкурс - 3 точки (все пак не е като Костов, дето половината Черноморие е негово - това щеше да е за 1 точка)

Средно 4.5 точки - определено ще се гласува!
цитирай
7. анонимен - Ако трябва тегли ези-тура сутринта ...
30.04.2007 04:52
Ако трябва тегли ези-тура сутринта на 20-и ;), но гласувай!
цитирай
8. анонимен - Тъпотия и лафове във въздуха!
30.04.2007 14:42
По-добре си мълчи, отколкото да пишеш нищо- поизложи се!!!!
цитирай
9. ivoberov - Писанието е смислено
30.04.2007 23:57
За разлика от постингите към него.
цитирай
10. krasi7 - Ivo
01.05.2007 00:19
Ако беше смислено нямаше да го наречеш писание!
Да видим как ще го защитиш "писанието"?! И къде му е смисъла и мисълта?
Аааа, пропуснах да поясня, значи "писанието' е постинг, а останалото са коментари и мнения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957236
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930