Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2007 23:31 - Христина vs Батак
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1697 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 01.05.2007 12:42


Продължаваме, значи ,поредицата антирейтинг, поради изключителния успех на предния опус.

Есе за  младежката простащина.

Когато тълпата прегърне един мит, очаквайте клане или нещо още по-лошо - нова идеология."  Чоран

Няколкостотин мнения под статията за  Батак, малко по-малко под тази за Христина-випбрадърката,

Точно хич  от тях, обаче, не са прочели докрай трите статии на авторката и критиката по въпроса, публикувани в Медияпуул.

Те са готини, добре облечени и с голямо самочувствие-ако им кажеш” кухи” лейки, ще те осъдят,или поне ще те заринат с гневни постинги, гаче ли си Мартина Балева. Коментират наляво и надясно-по интернет и навсякъде, защото се изживяват като успели, като пробили-ерго, нещата са им ясни, заради факта, че  дънките, колата и телефона са всичко марково, нищо, че са прочели между три и двайсет книги в живота си. Заради редовното четене на супермалоумни шарени списания, струващи  седем-осем лева. И заради статуса на фикус в  престижна компания, въздухарски офис и пр.. Те са ентусиазирани, понеже други кухи лейки ги харесват и още по кухи ги лансират като нещо овър..Мислят, че светът почва точно от тях, или поне се върти около орбитата им, тъй като имат чувство за хумор  и въжделения, мечти,като на  тракдрайвър.  Или проститутка от Булонския лес. Имат  и надежди- могат да разрешат всеки проблем така-на майтап, както на майтап споделят с нас ценните си мисли . Имат планове, които се сбъдват-но докога ли. Не знаят, доколко всичко се повтаря-и то, което работи и сега и преди, не само срещу тях, а срещу всички, по всяко време. Сравняват се с родителите си, защото са от селски произход.  Блъскат по фирми, по  офиси и всеки се изживява като експлорър, като откривател на нови светове, или поне нов Ли Якока..
Ще ги познаете по това, че имат мнение  по всичко и знаят всичко.
Убедени са, че не са им  необходими нито професионална компетентност, нито житейски опит за всеки проблем,  Важното е да си куул, да ръсиш малоумия в прителския кръг,  който си правиш, като възхваляваш подобни, да познаваш правилните хора, да имаш нюх към течащите в момента скандали,  и да поназнайваш правописа.

2. Всеки подлежи на  бързо остойностяване, доколко се вписва в клишетата на общия ни малоумен дискурс. Бърза серия къси диагнози може да завре в кучи дирник и  Толстой. А Христина да стане звезда, ако можем да си избием на някой срещу нея комплексите.
3. Не е важно съдържанието на писаното, важно е малоумието на темата-да е нещо по, така, от обикновения живот, или дет сме го учили по история, или ни го повтарят по медии- като прашки, иди-си , ела си, душички, джелъси,  дъстини, прераждания, любов, омраза, лъжат ни, мааму стара, поповете-като бразилише сериалише. Ного е важно Божо Димитров да го е казал, Или Ана Цолова.  Правилото е: да става екшън, фън, рев да има, всичко да е сексимадърфакър, шнел, шнел, алзо лос,  и да няма време за мислене и ако може, доброто да победи,  да поплачим синца, да затвърдим клишето, да има лаф за по пейките пред блока и двупръсточели  медии три деня песни за него да пеят.

Милите,

Ужас-те не знаят кой е Маркс- и не им  и трябва. Не знаят и колко тарикати е раждала тая земя, раждала, ражда и сега. Единственото, което им предадохме, е да учат висше- и енглиш .А колко висшисти са аутсайдери, че и с енглиш-това не ги интересува,на тях няма да им се случи. Като келеш с мощно БМВ в насрещното движение.

Не можахме да им обясним преходността на ценностите. И това колко лесно се менят-горе-долу. И кое наистина е ценно, и кое  не.
Суетата е най лошото нещо..Ама простотията-по лошо. Слугуването й.  

Много овце, кой ще ви пасе? Кой ще пасе овцете, питам?
"Глупаци има всякакви, но моля, не ставайте, докато не бъдете повикани поименно."Уилям Сидни Портър.
Станииии!



Тагове:   батак,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zari - До Зе Мария / припомням/...
03.05.2007 20:59
Галските варвари, плячкосали Рим, нахлули в Сената и се осмелили да влачат за брадите достопочтените "отци на нацията"-според морала на Изтока обаче, за порицание са били тъкмо вторите- тез уж блоговъзпитани господа, тъй като им е липсвало достойнство и сила на характера, за да се държат по подобаващия за случая начин.
цитирай
2. blagorodnik - Дали
06.05.2007 13:30
ще се промени нещо!!! Не.
Кой знае? Може постинга ти да се изучава в часовете по интернет след десетилетие, както днес "Бай Ганьо" от Алеко по литература.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957274
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930