Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2007 00:51 - Неделя вечер-при Цветанка
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1895 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 14.05.2007 08:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Забранено за индианци-тоест, за леви тежнения няма да говорим. Та значи, шоу мъс го он. Нищо, че е уж сериозен политически дебат. Събрали са се утрешните ни евродепутати. Гостуват на Нова и говорят за изборите.Сигурно  вече няма особено значение, че т.н десни се извъртяха на 180 градуса по теми, заредени с популистки потенциал. Като” Кто виноват за затварянето на Козлодуй ?”  и „ За и против Белене”

 Един от най тежките проблеми, с които се занимава открай време Екогласност, е ядрената енергетика.Ние се борим от години, за да докажем, че старите четири блока на АЕЦ може и да гръмнат и доведат до втори Чернобил.Борим се срещу строежа на АЕЦ "Белене", който ще погребе България финансово( цената е два милиарда $ ), а после и фактически-изгражда се в земетръсната зона край Свищов.Борим се за въвеждане на енергийни икономии в България и за построяване на комбинирани паро газови централи-двете уславия, за да се отървем от ядрения кошмар.Но винаги сме усещали, че имаме насреща си могъщи врагове:ядреното лоби, което извлича огромни печалби от атомната енергетика и контролира всъщност производството на електричество в България.Т ези хора редовно мамят и правителствата, и народа. Правят невероятни шашми, които са истински грабеж на национално богатство.Те са подкрепяни от международното ядрено лоби. Става въпрос за много големи пари, за огромни интереси.И който се опита да сложи прът в колелото на тези интереси, напуска земния свят.Справка-депутатът Красимир Чернев, бивш председател в подкомисията по енергетика в парламента, убит приавтомобилна катастрофа, а куфарчето му пълно с важни документи, тъй и не се видя."- из предговора на романа "Мултитруп"1997, Димитър Коруджиев..

Всуе са били приказките за ядрените лобита, за зависимости от „Ширака страна мая радная” ” Костов спазари затваряне чак през 2008”-се измъква представителя на  уж най консервативните и най десните. Учудващ консенсус по темата, че затварянето на Козлодуй е лошо нещо-  сред тези, които  ще ни защитават в Европа .И как, братя?  Та нали именно под натиска на общественото мнение в ЕС ни наложиха затварянето на АЕЦ-а? Днес се отмятаме  от позиции, които сме защитавали вчера. Приемат се  тези на популисти и откровено леви- и утрешните ни избраници  се състезават  кой най малко е” съгрешил”, кой е „по малко национален предател”, по модерната напоследък  терминология на измисления професор БД,  като деца, които се оправдават за изядените скрити бонбони..

Да ви питам  тогава „Като какви ще го играете в Европа? Като опозиция на останалите евродепутати, в защита на” наши суверенни национални интереси?” Че то за това си има достатъчно  напористи олигофрени от една, че и две популистки партии, отделно леви и центристи. Имаме си президент, дежурни професори-медийни звезди, и прочие обслужваща пасмина.

Кой ви излъга, че десните трябва да са популисти? Значи идиотизмът на десните пиари в гонене на десния Майкъл  стигна дотам,че да смятат своите привърженици за малоумни,  след като те не помнят  какво са защитавали лани. За привържениците на ДСБ е донякъде оправдано, защото движещите им мотиви и политическата им ниша се припокриват частично с тази на патриотарите, но  Петър Стоянов отиде дотам да твърди, че затварянето на Козлодуй  е лошо нещо, но енергийната зависимост от Рассея –също лошо. Само не разбрахме кое е по- по най.

Чапаев демонстрира на Петка наученото на курсове за фокусници. Петка застава с гръб.

-Петка, чувствуеш мой палец!

-Чувствую, Чапаев, чувствую!

-А, вот мои руки!

Няма свалени наполовина гащи-нито сетне някой го интересува отвращението ти или срама.. Или си Чапаев или Петка-ама поне не мърдай много. И не се прави на честна, защото така демонстрираш национална безпринципност.. Или си с Рассея,  или с останалия свят, когато иде реч за зависимости.  Егати десните, дето седемнайсет години са вътре, а не разбраха това. От  постоянно„Уи мосю”, да отидеш на- „Но пасарран” и то, когато си чувствал палеца сто години.

Това предизвиква само отвращение- и нещо друго, по нашите ширини..



Тагове:   неделя,   вечер,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - гледах предаването от части, не усетих атмосфера!
14.05.2007 09:21
Дори и за миг не заприлича на истински дебат!Нямаше кой да разгърне една теза, друг да опонира или нещо такова.Но имат напредък, вече не обещават големи неща, за да не изпаднат в противоречие със самите себе си, когато бъдат избрани и не изпълнят обещанията си.Дори не иглеждаха уверени..
цитирай
2. анонимен - dEZzlewjalQZ
03.07.2011 04:40
YouВ’ve got it in one. CouldnВ’t have put it bteetr.
цитирай
3. анонимен - ynsSQymDTigcn
03.07.2011 11:54
Ehvk7t <a href="http://mlgkgodhnwwl.com/">mlgkgodhnwwl</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956225
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930