Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2007 22:48 - Първи коментари на евровота
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 4761 Коментари: 17 Гласове:
0

Последна промяна: 21.05.2007 08:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Десните го обърнаха на популизъм и получиха звучен шамар. Избягаха от политиката, избягаха от хората си-плод на тъп ПР и убийствена лидерска некадърност.. Писахме за това лани-вж предните постинги. С кръчмарско отношение и водене по моди,  политика не се прави, най-малкото защото са съвсем различни поддръжниците им.

Видя се, че прословутото и тъпо популистко  решение за уседналостта не им даде никакви ползи.Точно обратното.

Нито пък популистката реторика по въпросите за Козлодуй.Това беше игра в собственото наказателно поле.

Нито смешните, популистки изцепки, че ще ни вардели от Турция и Русия. Популизмът има други фенове.

Смешници! Шут, здрав шут е нужен за целия т.н десен елит!

А ся да ви видя кво ще кажете за закона за "уседналостта". Или за това, що не се държахте опозиционно, като отказвате вотове на недоверие.И това ми било опозиция!

Аре пак, ние, десните избиратели, сме виновни..То това е  ясно-ние сме винаги и единствено  виновни. Не можахме да ги разберем, тези лидери..

А може би мнозина са мислили като мен, в постинга "Есть ли такая партия"-тогава се скъсахте да ме плюете-кво става, Краси, де си?

Тотален десен калпазанлък, да ви кажа,  е диагнозата! И тя има име-ДА ГО ЧУЯ! Я ПАК-ПОВТОРЕТЕ СИЛНО И ЯСНО!
И още:

Българската журналистика и бг елит нямат хабер от ситуацията-те изобщо не знаят хала на бг гражданин. Той е убийствено беден, живее все по зле и е дезинтегриран от обществото-вж пак предните постинги.

Позволявам си да вметна нещо. На Доган му е лесно-той е победител и неговият разказ е правилния. Само че, голяма философия е да спечелиш изборите . Докато десните партии съзнателно насъскват поддръжниците си един срещу друг, като ги делят на тъмносини и светлосини, на костолюби и костофоби,съответно на принципни и безпринципни; избиват комплексите на участниците си с търсене на врага с партиен билет,като част от модата противопоставяне на клиенти и принципни, русофили, русофоби, американофили и фоби, ченгета и жертви, млади на стари, бедни на богати, "елит" и балъци, и т.н, една протурска партия обедини всички турците у нас, че и в в чужбина, само въз основата на един критерии - етнос и религия.

Отиваме  на предсрочни избори- сигурно още от утре ще стане  факт полагането на началото-БСП не е губила  повече от половината от твърдото си ядро никога. В най ниската си част (1997)те са вземали повече от  900 хиляди гласа, а са дисциплинирани, като електората на Доган .Последният ще мобилизира мощна националистическа вълна срещу себе си. И понеже  имаме  мощното рамо , в лицето на прогресивни бизнесмени, осигуряващи финансите, медиите ще успеят в началото да култивират този вот,  като го канализират в руслото на народния герой. Да, обаче..

Волен Сидеров ще стане министър председател-ако не следващия, то задължително  по следващия-и вървим със страшна сила натам-към предсказанието на една гледачка-вж първия постинг в блога. Властта на Бойко ще е бутафорна и ще окряка, колкото властта на Станишев. Ще бъде пометен от националистите, защото просто не става за нищо.

Защото при популизма и инстинктите, както в животинския свят,  винаги печели по несистемния и по дивия, по жестокия.. И никога системни-били те СДС, ДСБ или кой да е, могат да се надбягват на една писта със несистемните-защото последните не са ограничени от нищо.

Защото

„Колко трябва да напиша още, за да разберете че Атака  не е сбирток, който ще се разпадне. Това е ТИПИЧНА политическа реакция! Тя винаги се възпроизвежда, когато се отвори подходяща социалноикономическа среда, защото МАСИТЕ не се стремят към свобода и тяхната ИРАЦИОНАЛНОСТ винаги води до политическа реакция. Демокрацията е възстановена нормалност. Развитите общества, незаплашени от политическата реакция са общества построени на рационален принцип.Ние нито в обществото, нито в партиите възстановихме нормалността,  нито някъде имаме нещо рационално. На мода е мощна ирационална вълна, когато се избира пунта и пластиката пред реалността.

Толкова много примери на ирационални решения около нас-от най-дребното до най едрото.  От най-горе-във властта, до последния бръснар. Те няма как да не върнат чалгата и в политиката, а тя пък е сестра на реакцията.

СЛУШАЙ МЕ ВНИМАТЕЛНО и ако искаш изрежи това

Волен Сидеров ще стане министър председател.  Това време изобщо няма да е толкова отдалечено.Това, което писахме в "Утро над Ножарево ще се изпълни  почти изцяло.

Не си правя никаква шега. Никога не съм бил толкова сериозен!

Когато писахме още април и май, че нещата с тези лумпени са сериозни и доста опасни-не вярвахте. Когато влязоха в парламента пак не им обърнахте внимание, или го правим като първосигналната преса-оплювахме ги и ги разкатаваме, а от това те растат.

Писах ви, че трябва да се гледа в ирационалните корени и да се говори в  плоскостите-нормално-ненормално, че това вече се е случвало и трябва да се говори другояч. Ся и да викаме Хора, бдете! е късно.

Иде реч да си плащаме за безотговорността-с лагерите, изходните визи, режима и стадионите. С Гражданската война и снайперистите...

Това, в италик,  го писах на 21/7 2005

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krasi7 - !!!!!!!!!!
21.05.2007 00:46
Тука съм, щом ме търсиш! Ето какво съм ти написал за въпросния постинг: "Единственото, което съзирам.....
..... е пълната обърканост и безидейност. Умелото боравене с някои термини съвсем не означава политическа, а дори и гражданска грамотност."
А сега ти ми кажи къде съм сбъркал аз. И си помисли ти къде си сбъркал. Или си възприел коментара ми твърде лично. Грешка! Нямах предвид теб.
А ако искаш поразходи се до един мой постинг от 13.04.07г. Не за да ми наливаш брой четения, а за да разбереш какво мисля. Имам навика да се изразявам и по този начин. Обърни внимание на последния куплет.
Ако пък си мислиш,че не съм българин, или християнин дълбоко грешиш. И комунист не съм. И предател също не става от мене.
цитирай
2. zemaria - краси,
21.05.2007 08:50
Ок-не съм те разбрал.
цитирай
3. krasi7 - :-))
21.05.2007 09:20
Лошо няма!
По-лошото е,че политиците не разбират народа си. Следи внимателно коментарите и обясненията им. В крайна сметка избирателите ще излязат виновни. :-))
цитирай
4. sparhawk - По-добре Волен и Бойко
21.05.2007 09:32
отколкото един чужденец, който изпитва само презрение към българите.
цитирай
5. zemaria - Кет Балу
21.05.2007 09:36
Много рядко бъркам в прогнозите си.(чакай да се надуя)Често обаче избързвам. Катаклизмите предстоят, както писахме-друг е въпросът, че нито Доган има интерес от тях, нито С2. Твърдо вярвам, че ще има предсрочен вот-най късно на зима.
Второто нещо, което твърдя, щото е очевидно е,че няма как да не се надигне мощна националистическа вълна.Ха сега я разположи във времето-какво ще последва от нея
Относно стандарта ли? Твърдо ти казвам, че ще се промени незабележимо, ако не се влоши. ЕС е възможности-но не за мен и бай Стамат, а за бизнесмените с връзки във властта. Те ще се разширяват и богатеят, но за даване -никой не му се дава. Ще трупат нови и нови богатства.
Знаете ли, че в Румъния са придошли стотици хиляди китайци. Живеят в общежитията , построени по времето на Чаушеску, на приватизираните фабрики, бачкат в тях и ги хранят по веднъж на ден с две манджи, забъркани в мензата. Получават по 50(петдесет) евро заплати-за чай.
Същото вече се говори, а и ще стане у нас.
Вече има в нета и по бюрата по труда оферти от Чехия -за заплащане по 2.5евро на час, за работа на конвейр. Плащаш си общежитието-150 евро, и квото остане-за храна и за родата в Бг..
Краси,
Само, че цифрите говорят друго. Вчера, примерно за партията- с претенции за лидер на дясното ДСБ са гласували 84 000 души, а на изборите през 2005 г. тя бе получила 235 000 гласа. Намалението е 2.8 пъти. СДС ги надмина по брой подадени гласове- и това е доста симптоматично За целия електорат цифрите са 1 934 000 вчера и 3 648 000 през 2005 г. Намалението е 1.9 пъти.
На този фон цифрите на ДПС са 392 000 вчера и 467 000 през 2005 г. Намаление само с 20%.
Коментарът оставям за вас-ами ако Доган беше мобилизирал и тези 70 хиляди?
цитирай
6. анонимен - ДЕ ДА ГО ЗНАМ....
21.05.2007 11:54
ИСКАМ АВТОРЧЕТО ПРОСТИЧКО ДА МИ ОБЯСНИ: 1. ЗАЩО Е ТОЛКОВА ЛОШ ВОЛЕН СИДЕРОВ И КАКВО ТОЛКОВА СТРАШНО ЩЕ СТАНЕ АКО СТАНЕ ПРЕМИЕР. СИМЕОНЧО ВЕЧЕ БЕШЕ ТАКЪВ И ТРЯБВА ЖИВ ДА ГО ОДЕРАТ И НАБУЧАТ НА КОЛ КАТО ВЪВ "ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО".2.КАКВО МУ Е МНЕНИЕТО ЗА ДОГАН, КОЙТО ФЪФЛИ НА АНАДОЛСКИ БЪЛГАРСКИ И СЕ ПОДИГРАВА НА ВСИЧКИ.3. ЧАКАМ!!!
цитирай
7. zemaria - По принцип,
21.05.2007 12:31
не отговарям, когато ми крещят. Големите букви обясняват достатъчно защо не трябва да отговарям.
Но нали ще вземете властта и белким се спася от Белене. 1. Описал съм го в "Утро над "Ножарево"-има го нейде в нета. Защото тъпаци и комплексари, като подвизаващите се по Ската ще бъдат овластени повсеместно-снощи гледах един такъв по Паралакс. Защото ще настане царство на инстинктите, плач и скърцане със зъби, ще има насилие върху правата и свободите на хората и ще възпроизведем станалото по останалите балкански страни.2.Кучето скача според тоягата. Не е луд лудия, който изял зелника, а този, който му го е дал.
цитирай
8. zari - Напомням без да крещя!
21.05.2007 12:57
Земария, в Словото пише, че в последното време ще настанат дни, в които хората ще ходят като пили диво биле...мисля, че дойде това време. Даже и по форумите не можем да общуваме, въпреки у повечето доказан интелект, образователен ценз...е, и???? Ето ни - невротични, гневни, озлобени, вбесени, обезнадеждени, гладни! Колко лесно ни се удава да се обезкостим един друг тук в блога, вместо да помислим за нещо конструктивно. Толкова ли нямаме акъл?
Послеслов: удава ми се-удава ми се:
- сполучвам, успявам|допада ми, иде ми отръки, умея, зная, мога, разбирам! Ха, де!

цитирай
9. анонимен - надзирател от белене
21.05.2007 13:42
пак съм №8 и този път пиша с малки букви за да не притесня авторчето-сиреч бразилско име земария(някакъв футболист имаше такова име). Първо трябва да изчистим всите турчоля и мангаля и тогава - кой червен, син, зелен ама БЪЛГАРИН с главно Б. ние ще се разберем кой да управлява, но СЛЕД ТОВА!!! волен е засега нашето оръжие-трябва да го използваме!!! ТИ на какво мнение си? моля те, моля те - нека прочетем!!!
цитирай
10. ivanko - Спокойно БКП е тук ...
21.05.2007 18:38
Биография на един Член (на БКП)

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=520360

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=467876

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=731417

http://www.segabg.com/online/IMG/2642/0321-large.jpg
цитирай
11. zemaria - Хехехе,
21.05.2007 18:59
Надзирателю-кефиш ме!Ма разбира се, че Волен е нашето оръжие. Нашият вожд, нашата истина! Аз полвин живот съм я карал с вожд, който да ме освобождава от свободата. А ето как си я представям тая работа http://forum.slavishow.com/viewtopic.php?t=10656&highlight=%C2%EE%EB%E5%ED
цитирай
12. анонимен - надзирател от белене
22.05.2007 08:23
старо и тъпо земария.пак пиша с малки букви ако забелязваш.то е за де не мислиш, че крещя.лично аз не разбрах за кои си.ти си ми се струва нещо средно между фурнаджийска лопата и влашка престилка.гади ми се от всички известни и неизвестни журналисти.ти и подобните ти ни докарахте на този хал - спомни си 2001г.между другото тогава харесвах иван костов, щото имаше качества, но уви-никой не беше пророк в собственото си село.ха със здраве и спи спокойно, ако можеш.
цитирай
13. sparhawk - Споко бе
23.05.2007 00:21
Герб ще управлява с Атака и няма да стане нищо :) Не ги гледай как се джавкат сега - няма да имат друг избор следващите избори.
цитирай
14. анонимен - нищо стойностно
24.05.2007 13:41
"Десните го обърнаха на популизъм и получиха звучен шамар"- По-голяма глупост не съм чела. Ако десните са правили популизъм, какво ли са правили ГЕРБ,Атака,БСП, според автора сигурно голяма политика са водили. Не прочетох цялото творение, защото само от първото изречение ми се отщя.
цитирай
15. анонимен - лесно ти е...
27.05.2007 15:19
Лесно ти е тук да си защитаваш тезите...
Сам си. Пишеш си. Никой не ти противоречи...
Що не дойдеш в Mediapool...Видя ли колко е трудно там...?!
цитирай
16. astra - Bravo!!!
04.06.2007 12:54
Prosvetniat ministar mnogo barzo nameri pari za 25% uvili4enie na u4itelskite zaplati. Ami da!
6tom se zagovori za ostavki i XOP se nameriha pari. Da vidime dali 6te gi polu4at u4itelite. Oba4e, tova ne sa pari ot pravitelstvoto,a ot iztradali u4itelski du6i!
Uvolneni i strada6ti. Mersi ot takiva pari!! astra
цитирай
17. astra - Мнение
04.06.2007 13:02
Днеска гледах "Куритаров лайф" относно разпрата между Дончева и менистъра на вътрешните работи и се отвратих за пореден път. Помия все помия! Всеки път като стане напечено без чест си "бъркат по мръсните дупки" и се излагат пред целия свят. Вмесо да се вземат в ръце и да се опитат да оправят батака. Защото и те са виновни за хала на народа.Произвол и анархия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956791
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930