Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2007 22:13 - ?Que pasa con la causa?
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1379 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2007 23:23


Десните нямали кауза, нямали идея, идентичност, може би-затова падат. Не, езикът им нещо куца-тръби друг  разбирач. Аз пък, проучвам отличниците. Кое е това, с което са по-добри? И така за каква партия става дума? Човек, като изпише ГЕРБ в гугъл се отваря страницата на сдружение ГЕРБ Натиснете тук След известно лутане се надянах и на сайта на партията Натиснете тук
Целта на упражнението бе именно това-да разберем какая ета партия и за кво се бори. Да чопнем нещо, да научим нещо, да изкопираме, белким ни тръгне и нам. Загубих си времето, да ви кажа отсега направо
Програмата на партията гаче ли е писала една евродепутатка, която не може две думи да върже на кръст.С други думи, под авторството може да заподозрете кой-да е от управителното тяло, барабар с вожда. Нищичко няма да разберете от програмата-такова скучно и посредствено четиво, сякаш е взето от аналите на 10 конгрес на БКП.  Или от комсомолски отчет от горните класове. Или са попреписали конституцията. Всеки може да се убеди от сайта им.
Целта на упражнението бе да видим очевидното-не програмата, не това, за което уж ще се борят, а пунта, пластиката и мухите в главите на бай Стамат и стрина Костадина и харизмата на Бойко седят в основата на успеха. Щото е очевидно-то там друго  няма, нищо от това, което пише в учебниците по политика.
Седем години ние обединявахме и разединявахме дясното. Седем годин писахме за каузи, за идеи, за липсата им и недостатъчната им атрактивност и магнетичност, за програми идеологии и  линии, за език и кво ли не-резултат-йок. То не бе Ке паса кон ла кауза, разговор за СДС като ръмжене в селска кръчма, то не бе агонии сладки, сънища в десни нощи,  реквиеми, разлъки, погребения и кво ли не- и основната причина беше таз умряла кауза ил липса на идентичност.
Е, на осмата година дойде един, който ни за кауза беше чувал, ни за борба за идентичност, ни хабер имаше от политика, ни знаеше десен ли е, ляв ли е-веднъж е десен, веднъж ляв; ни за идеология беше чувал-накратко-всичко наопъки. Имаше само големи шамари, яки мускули и тежък поглед. Като виц за балама и професор или за бай Ганьо, американците и французите.
И си взе всичко.

Ако не още-ще го вземе. Дойде и го отмъкна, като бандит -гадже на отличник. И ний, с каузите, езика, платформите, програмите, табелите, идентичността, с дебелите приказки, не само зяпаме опулени и с увиснали джуки, ами и комахай ще се изтрепем да му подметанваме. Нямало дясна партия с чл първи темане към вожда-море, няма ли. У нас всичко има.

Кат казах кауза, се сетих за  Митето Абаджийчето.Седем годин той, колчем се изтъпанеше по телевизията или на трибуна и от устата му потичаха елейни слова, сложни и подчинени изречения, от които средно всяка трета дума беше кауза. Каузата на СДС- така, сетне каузата на ДСБ -онака.И накрая -бам при Герб.
Скоро не се е появявал да ни разкаже за каузата на Герб
Вие знаете ли я-щото аз я знам..

А ний-ний ще строим перпетуум мобиле-пардон, ще обединяваме пак десните. Без кауза. То, аслъ седем осем години се тва правим.Що народ се изхранва от обединения и разлъки. Е, как ще окракаме без кауза, а? Или да си намерим  и инй един як  и печен. Ще видим, Vamos a ver, дет се вика.




Гласувай:
0



1. ssstto - харизмата на ББ
29.05.2007 23:52
е най-важното,без него ГЕРБ са нищо.Абаджиев се появи по тиливизора миналата седмица в униформата на ГЕРБ-черна тениска и черно сако.Докога с тия гейски дрехи ще се правят на мутри:)
цитирай
2. zari - На 15-ти септември ще преизберат в ДСБ
30.05.2007 04:28
подалия оставка лидер без черна фанелка и черно сако Иван Костов. И така още 10 години, най-вярно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957335
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930