Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2007 14:11 - По повод СветлЮ Малинов, току що при Дачков
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2284 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 10.06.2007 14:14


Тези костолюби ме плашат.
Те явно го мислят (Костов)за месия или нещо подобно. Онзи ден един сиромах тук беше почнал да тълкува думите Му и да бори за любовта Му.
Мислех да му пиша, че ми прилича на кучето ми, и то горкото умира да го обича някой и да го води нанякъде. После се отказах, това са явно болшевики. Те, като християндемократи (за България това е точно толкова изпразнено от съдържание, както и "мюсулмантоталитаристи" трябва да знаят, че един от принципите на християнството е, да не си създаваш кумири, да не им се кланяш и да не им служиш. Те са далече май явно от подобни задълбочавания.
Клетниците, те мислят че иде месията (на бял кон, боже, какъв примитивизъм!), че потяга партийните редици и хоп! - ето я пак власта, ето ги пак облагите.
Само че, заради Него изборите бяха загубени. Заради Него всички нормални хора се отдръпнаха от СДС. Докато е Той привържениците на СДС ще са колкото тези на Тошо Пейков. Нищо, едно от ученията Му е, че СДС е самодостатъчно. И това ще е краят.
Защото, властта, драги другари, се взема или с преврат или с избори. Преврат явно не можете да направите. А за избори - като гласуват близките и роднините на партийците плюс тези, които искат партия и благини - колко процента ще вземете? 1%, 5%, 8%, колко? Е, за каква власт ми говорите, за какъв Костов?
Нищо де, карайте си и за напред така. В слепотата и наивитета ви има нещо така трогателно, че сърце не ми дава да ви го развалям.
Спете спокойно вечния си сън!

2003

Бедна душо, десебарска,
Толкова ми е мъчно за теб, че чак съм готов да потисна”Видя ли, като ти разправях от години” На да злорадствам или да се възгордявам ти пиша-не може човек да е горд със ставащото вдясно, ако има поне малко мозък.
Къде отиваш, душо? Нека ти помогна. Помниш ли, като ти писах шест месеца преди да основете ДСБ, че вътре ще се съберете два типа : заблудени и тарикати. Изобщо няма да продължавам с казанато тогава-през септември 2003, че единственото, което разделя дясното е отношението към Костов и че това ще е каузата за остатъчната му лична гвардия-липсващото основно звено за една партия; вместо да си блъскат главите как да мобилизират хората около обединителна и идентифицираща идея, седесарията трябва просто да се разграничи- с Костов ли е или против. Че създадохте лидерска партия от Ленински тип, под приказките за нов десен широк граждански проект и прочие бля-бля, чийто единствен проект е нейното оцеляване.
В такава партия верността към личноста седи над всичко. Член първи е „Приемаш ли нашето управление за номер едно и безгрешно и съответно Костов за най-велик.”Че в тази партия ,освен гвардията, ще има само хора, които никога не са били в управлението, което признават за най-велико, нито в партийния апарат, воден от Него. Половината хора са там именно за това-да ги води някой- те от детската градина до старини си я откарват така. Останалите са описани при Хофър
.

Въпреки че недоволни могат да се намерят във всички пластове на живота, най-често те се срещат измежду следните категории:

а) бедните; б) неудачниците; в) отвергнатите от обществото; г) малцинствата; д) юношите и младежите; е) амбициозните (изправени както пред непреодолими пречки, така и пред неограничени възможности); ж) онези, които са подвластни на някакъв порок или мания; з) безсилните (физически или духовно); и) прекалено егоистичните; к) отегчените; л) грешниците.

Затова от сега да ти кажа, какво ще стане на 21 юни,когато ще се съберете на форума-ми нищо няма да стане, ще Го изберете пак

Нима не ти стана ясно, още тогава, когато основателите от Диалог бяха избутани от старите кримки и винаги верните, използвани като рекламен слоган, като мюре за наивници? Колко от Диалог са в ръководството? А бръсне ли ги някой за нещо?
Единствената ми грешка тогава, 2003, беше, че предвиждах дясното да се свие до 7-8 процента, а действителността надмина и най-песимистичните прогнози.
Има ли проблем в дясното-ми има, губят всичко наред и изчезват. И като са лидерски партии, кой носи вина-ами старите муцуни, лидерите,които губат всичко от осем години и от два милиона станаха ..
Не, казват, те-народът е виновен, не ние. Народът прост...
Лидерските партии вдясно са само убежище на апарата им-клиентелата, която си е извоювала статуквото. Останалите сме балъци, които ги храним. Цялата реторика на Светльо Малинов е чистак апаратна, позната ни от Наткино.
Кви нови лица ще умувате-кви пет лева-нови лица не виреят в лидерски партии, бедни ми наивитети.
Всичко, което става днес в ДСБ вече го имаше при Натка. Конференция на апарата, която да я подкрепи и да й даде вот на доверие. И кво стана сетне? Умря ли СДС –умря напълно, защото който й да беше на мястото на Стоянов, не можеше да възкреси труп. Времето, загубено от инатенето й, правейки апаратни конференции, беше фатално.
Както още преди шест години нещата бяха ясни, трябва ли и последните хиляда, гласуващи в синьо, да разберат очевидното; да се отворят залепените очи и на най кьоравия. И всичко това по коефициента на интелигентност ли ще стане-най-умните първи ще прогледат, че лидерите им се държат като луканови агенти?
 През 2002ра ти написах" че в процеса на отваряне на очите на костовистите ще има да се ядат шамари в СДС и да се люспят до оголяване докато прогледнат напълно и последните. Лошото е, че ще е късно и ще ги ядем шамарите всички"


Тагове:   Малинов,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. reality - А защо?
10.06.2007 14:29
А защо не го постна във форума?

Страх ли те хвана?!

И аз си мислех някакви такива работи, докато слушах Светослав Малинов, но какво от това...

СДС и ДСБ да не са чифт обувки да ги занесеш на обущаря в махалата, за да им смени токчетата...

Как се прави сполучливо дясно?!
Ти знаеш ли?
Не знаеш.
А ако знаеш, защо не казваш...
Много е трудно...
Тези от Диалог да не би да имаха печат за качество?! Всички ли бяха толкова читави...? Не съм убедена...


цитирай
2. zemaria - Постнах го първо там,
10.06.2007 16:59
преди да го сложа тук.
Не знам как се прави-този път, за пръв път не знам какво да се направи.
Знам само, че не може една личност, па била тя и ИК да е причина за толкова много неудачи. Демек, знам само, че Костов трябва да си отиде, този път завинаги, слизайки от политическата сцена, барабар с гномчетата и ръководството си.. Нищо не му пречи да дава акъл и да помага, ако иска, да си членува почетно и т.н
Дето казва бай Иван "Не знам как е, ама и тъй не е!" Да ставаш за резил, да правиш апаратни чалъми
Знам само също, че в такива-лидерски партии няма как да има нови лица,защото това е нещо като монархокомунизъм-алогично.
Знам също, че трябва да имаш нещо като сурат, да си държиш на думата.
А за Диалог -почти не знамнищо за тях и не ме интересуват. Това беше само пример, който използвах още преди три години, когато обяснявах, че ДСБ е лидерска партия, тип вярна гвардия , пристанище на вожда. Тогава те твърдяха, че са нов, широк граждански проект, роден от низините-отдолу нагоре. Ето на, създадени сме от исканията на хората, от един интернет форум- и прочие бля -бля.
Не, деца-изпозвани сте за пропаганден параван-виках пък аз. Нещо като инициативните комитети от култургрегери, които издигат,( си искат) поредния месия.
цитирай
3. roads - -
11.06.2007 00:50
Добре де, а по твоему възможно ли е изобщо да се повтори това, което (сякаш) ставаше някога - формиране на партия отдолу-нагоре; около идея, вместо около бизнес интереси; под влиянието на ценности, а не само и единствено в стремеж към власт - _пречистване_ с 1 дума?
цитирай
4. zari - От самата дума
12.06.2007 17:14
-партия /хранилница/
-лидер /вожд/
-дневен ред....
ми се повдига!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956770
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930