Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2007 00:01 - Unde merge, domnul Yurukov
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1494 Коментари: 1 Гласове:
0



Преди години слушах една реч на Петър Стоянов на тема „Що е това десен модел, за който СДС ще се бори” Дясно било, без шаблоните за събирането, това,  да вземем  успял и реализиран човек и да го изтъпаним в политиката. Успелият и реализираният нямало как да е друг, освен десен-така било на Запад, в Европата. Там първом човек се доказвал, ставал богат, сетне се впускал в политиката, за да помогне на обществото, но и политиката изисквала такива успели хора, тя не ги оставяла настрана. Затуй ние ще търсим такива- екперти и успели, и ще ги ретранслираме на високи партийни постове. Те няма как и  да не били десни по мислене, щото Преходът вече е свършил и щом са се доказали в него и  в бранша си, те са наши-десняци, седесари по душа.Тук тутакси се сетихме  за модела Орешарски и цялата история на СДС и ни стана  тъжно и умилително за горката Натка-що ни трябваше да я изритваме. Разумеется, ний нямаше как да го репликираме от място,  че историята на богатите  и успели хора в България е коренно различна  от тази на Запад за мнозинството. В държава без правила, с криминален Преход и червена мимикрирала олигархия, хората от лелеяната група, на независимите, реализирани и почтени безпартийни експерти, са приятни изключение. И тук  една историческа аналогия на Иво Жейнов „ И след двата преврата на преден план излизат хора, които могат без угризения да прескачат от една партия в друга и винаги да бъдат “водачи” на данъкоплатците. Тези хора са силно протежирани откъдето трябва, а от своя страна те пък знаят как да слушат и да правят каквото трябва почти без да им се казва. Под формата на “експерти” на “независими и безпартийни” могат да заблуждават народа поне няколко години. Всъщност те винаги са били и ще бъдат зависими, а експертността им се заключава в умелото крадене.”

Солженицин  казва: „Не може да се спаси онзи, който няма желание да бъде спасен”, а според една американска поговорка трябват двама души, за да се получи тангото.

А ние на кого да се уповаваме? На СДС?

Те си избраха лидер, който декларира, че ще се обърне към малкия и среден бизнес, ще стане негова опора.

Няма нищо ново в констатацията на факта, че това правителство се крепи на

      общия интерес-да добута мандата

      страхът от изритване на елита и замяната му с друг-несистемен.

      общата далавера

 Електоратът пък като цяло:

      иска да изрита елита,  дори да срути системата, като накаже партиите,  неговите крепители.

      живее все по зле, в условията на растящи цени на ток, храни, горива, пълзяща инфлация, живот на заем ден за ден, затънал до уши в кредити, както от най-бедните, така и дребните  и средни предприемачи.  Абсолютна илюзия са новите дрешки, телефони, новите коли и новите билдинги, построени от новата предприемаческа класа, като индикатор за растеж и просперитет. За огромен процент това е живот на заем, външно лустро или разбирането”Да го имам, пък после ще му мисля как ще изплащам”. Лошите кредити и длъжниците  са единствено нещото, което расте със сигурност у нас. И парите от близките ни емигранти.

Недоволството расте и  заради управленски решения на властта, сритваща се с народа, протестите и  акциите на МВР,усещането за пълзяща полицейщина и натиск, от страна на властта, граничещ с познатите от тоталитаризма действия и безволието на премиера.

Управлението притиска  и чиновническото съсловие с предстоящи съкращения, реорганизации, несигурност. Едрите и средни предприемачи се задъхват. Обръчите на политическите протежета  не им дава шансове, а бъдещето  и евроконкуренцията  ги плашат. Европа вещае фалит, ако не са към кръга на властниците. Желанието за рефреш и започване на чисто върху руините на старото,  с други правила завладява все повече хора.

Държавата остана най-добрата хранилка за големи групи от лузъри на Прехода и мечтата да станат богати.. Всяко начало и всичко води към нея, като реката Нил и всемогъщата Нула.  Електоратът няма друго успешно оцеляване, извън емиграцията и  закачането за държавата, а властта не само че не създаде  благоприятни условия за пазарно поведение на дребния собственик, а  напротив. Не липсата на качества, щото в началото  четирима от петима предприеха нещо, а убийствените правила на партийните елити затриха пазарното.

Тези две оси-управление и електорат,  никога не биха направили растяща функция, сочеща към благоденствие в ЕС. Те нямат общо бъдеще, защото нямат общи стойности.

    Но историята се разиграва от най-лошите и най добрите през главите     на средните,     които са най инертни, а когато те   пожелаят  да играят,  с  желанието им за рефреш някой трябва  да плати старите задължения. Чрез разчистване на поляната до голо. Справедливостта е само  барутът на промяната. За запалването на искрата на афекта на изговарянето и взрива на инстинктите. Напълно  познато от една подобна ситуация в друга една държава преди 70. И къде е в тази схема СДС? Ще въздаде справедливост,  и ще спечели, когато Слави почне да продава повече от Азис! В среда на антисистемност да залагаш на най-поразените е все едно да правиш партия на собствениците на фабрики през пролетта на 47ма.

Unde merge, domnul Yurukov-къде отиваш, г-н Юруков(рум)


Тагове:   merge,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Та не се разбра
16.07.2007 10:01
новият лидер на СДС, философ и крупен бизнесмен, какво е правил и от къде средства в годините от 98-2004. Кой знае нещо за него от този промуждутък и защо нищо по въпроса -1997-1994...моля отговорете
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956621
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930