Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2007 16:12 - Русенското оборище-2
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2452 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 21.07.2007 17:10


Налага се да ми простиш, любезни читателю, за лошия стил на изложението, за тавталогиите, стиловите и правописни грешки. Вече двайсет и четири часа, откак мина това вълнуващо събитие, но картините още се редят в съзнанието ми и сърцето ми тупка от тез спомени, перото ми трепери и дважди разлях мастилницата. Ей го, в калабалъка забравих да спомена за Найо от Поибрене, не от София май беше, и жена му Александрина. Нея, последната изобщо я видях, нито я чух да изпее нещо, което отчитам като чиста загуба за мен откъм интелектуалната стойност на събитието.
Трудно ми е да преценя каква част от тук присъстващите бяха поборници и каква не. По моето скромно мнение, имаше къде максимум двеста- триста калпака, но клоня към първата цифра..От тях пишущите братя да са били най-малко трийсет -четирийсет, още толкова бяха разни пазванти и пандури. Като махнеш и апостолите, да е имало към сто-сто педесет поборника. Да ама повече от половината от тях не бяха наши и клоняха към съединистите и узурпаторите. Те не пляскаха, не ревяха ни "Костов" ни "да живей" и слушаха мълчаливо и с угрижени лица..Вяло ръкоплещиха и то половината. Агитката пък-пенсионерски клуб "Дълголетие".Току накой от тях се изреве с името на вожда на уста, но ни в клин ни в ръкав, като събуден от сръган в ребрата партиец.
Костов си седна на първия ред и събранието започна.
Думата взе Бобекова. Започна с "Ние тук сме се събрали, водени от тревогата.. или нещо подобно".. и взе да редистраховете и тревогите си, доста познати ни от вестник "Седем"-те апостоли. Зареди ги спокойно и хич не изглеждаше разтревожен, ни ентусиазиран от височайшата чест. Приказва си чилякът кротко, равно и приспивно, докато на третата минута някой се изрева..
-Бе кво ни разпраяш, бе, давай да праим новата партия, тук сега и веднага и да туряме Костов начело! -което бе придружено от вяли аплаузи и сърдити погледи-поравно-а, щях да оттърва и с окуражителните усмивки на Дачкова и Агова...
Ся, любезни читателю, отново моля за снизхождение. Нито мястото, на което бях, нито липсата на вуоръжение ми позволиха да предам точно думите на изказалите се в тричасовата дунанма участници. Ще се чуствам възнаграден, ако пресъздам атмосферата и моите трепети в туй мероприятие-от мен толкоз.
След него се изказа втората докторка. И тя говори за нейните си трепети.За туй, как искала да си запази лицето, пък трябала ся да прави компромиси със себе си. Да не предавала("Аз няма да ви предам"-интересно, откъде ли го е научила) интересите и надеждите на хората от 90та година(на което беловласт седесар около мене се провикна-"ми тебе те нямаше тогаз, ти дойде вчера", с което предизвика одобрителното цъкане на опозицията наоколо.
Май отново се изпружи някакъв бабанко и ни заръча немедленно да възцарим Апостола- въобще, читателю, тези възгласи и солови волеизяви изобилстваха, гаче ли бяха предварително поляни в хоремага, но то не е, туй е революционното опиянение на масите , ама затуй ний няма да се спираме повече на него.
Ораторите от местно ниво биваха прекъснати на втората минута. Ма те бяха такива сладури-Кен Киси щеше да ми завиди от яд за оттървания матрял. На мен пък ми се подкосиха краката от лека приятна нега, защото си спомних десетината години сладки крамоли и пасторалните хоремашки сцени в нашето седесе тогаз, и ми се припи зверски ледена мастика с хладен айрянец.
"Костов, Костов-викаха хората."Аре ма-ай се ве, давайте Костов".

И той стана-голямото добрутро. Ноздрите му се разтвориха за секунда, сякаш да подуши мнозинството и да усети неговата нагласа, да се опие от енергията му. И почна.
-Господа, преди да започнем работа-почна почитаемия водител-длъжен съм да ви поговоря за някои други въпроси.Наближило е вече време, щото ние да се отделим от вагабонтите, от краставите кози. Тук помежду ни има някои лица, които се увират да слушат и чуват що решава партията, а после излизат и ни псуват публично.Тия хора са причината да се скараме с русите, те са нихилисти и крайни хора, когато ние сме хора положителни, не създаваме, а вършим само това, щото е напреде ни-добави той -Който не се съгласява с нас и критикува партията ни, той не трябва да стои помежду ни."Вярно"-се чуха някои гласове измежду присъствующите, а други клюмнаха само глава, нещо, което значеше много повече, отколкото"вярно

Шегувам се- не каза това. Но се сетих за тоя лаф, казан преди сто и двайсет години.
Но каза
“Това, което чух онзи ден от уважавания от мен предишен президент Петър Стоянов - че едва ли не ще правим коалиция с БСП, ми дойде и на мен много, всичко съм съгласен да чувам, какво ли не се е казало по мой адрес , но такива нелепи неща не бях чувал.." Но после не отвори ни дума по естеството на спора-реформирана ли е БСП и изобщо не каза ни една дума против БСП. Сетне продължи с любимото си -а с кого ще се обединяваме, другари, че коалицията, която сега представлява т.нар. обединение вдясно - СДС, "Гергьовден", Софиянски и НДСВ, вече е била предложена от Петър Стоянов на последните президентски избори и резултатът от нея, е че те бяха спечелени от кандидата на БСП Георги Първанов. "Днес ни убеждават, че тази коалиция може да спре идването на БСП във властта, посочи Иван Костов. Като контрапункт той даде за пример избора на Елеонора Николова за кмет на Русе, издигната от граждански сдружения и впоследствие подкрепена от политически партии Тук това е проработило, за разлика от президентското обединение и подобно такова в Стара Загора.. По думите му разликите в тези коалиции са показали, че силата, която може да се обърне срещу БСП, е гражданското общество. Където то е силно, то печели. Но не обясни къде е разликата в тези коалиции и защо точно на едното място печели, а на другите две места не.."..Поглади ни косъмът, един вид..
Тутакси ми минаха през коравата тиква разни скверни мисли. Че СДС в Русе спечели абсолютно мнозинство с 9 хил гласа, а загуби от Калчев 99 с двайсет хиляди.Че точно русенския модел беше антикалчев, а не про-сдс. Че русенци предпочетоха тогава Калчев, пред неговия кандидат и после обединени, размазаха два пъти кандидаттите на левицата.Че този пример за нищо не може да послужи, освен за ярък такъв за демагогия и повърхностна интрепретация, замислена по пътя от София, в колата.Защото инак не би го дал-той работи за бат Петьо и неговата теза за обединението вдясно
."В СДС поискахме да се определи състоянието, в което се намирахме след местните избори, но беше отказано да говорим за криза. Вместо да види проблемите, ръководството демонстративно заявява, че ще бъде преизбрано на предстоящата конференция От 1997 година насам СДС непрекъснато губи избиратели, което означава, че ръководството не задава силна кауза, обобщи Костов. "СДС сега свежда цялата политика до това с кого ще се коалира.Ние сега опозиция ли сме на НДСВ или бъдещи партньори на властта? Ако например Симеон реши да се върне в Испания, НДСВ ще влезе ли в следващия парламент, за да се пазарим отсега? Явно цялата политика на СДС в момента се базира на това дали Сакскобургготски ще си тръгне и дали НДСВ и хората на Софиянски ще влязат в Народното събрание-питаше неуморимо, с овладян патос в любимия си риторичен стил той Сегашното ръководство на партията не отговаря на жизненоважните за хората въпроси. Опозиция ли сме сега на НДСВ или бъдещи партньори?. На проблемът НДСВ бе отделено подобаващо внимание- проблемите които забръквало то били а свързани най паче с реставрацията на кадри от бившата Държавна сигурност на ключови постове. БСП не беше ощастливена ни с едно слово--то това да не е Филибето,
И това ошашави сащисаните антикомунисти в залата.За сметка на туй не пропусна да зададе още няколко реторични въпроса.
Коя е партията, която има визия какво ще стане през 2007, има ли лидер и ли някой който е наясно какво ще стане и какво да се прави тогава-приключи Костов.
И ни наби в куфалниците, че съде той единствен е наясно с тези неща. И че битката, неговата, ще е вдясно, помежду ни.
Афедерсиниз, за което.
(to be continued)



Тагове:   оборище,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zari - Не разбирам обаче какво търсите там, след като ясно и точно сте изявили мнение, че
22.07.2007 10:48
не ги дишате тези пусти костовисти, а ако обичате, ей така, да присъствате по разни събрания, бяхте ли на гости и при столетницата. Интересът журналистически ли е, или чисто човешки? Не Ви познавам, затова питам!
цитирай
2. zemaria - търся
22.07.2007 21:43
човека, партията-като Диоген. Нормален човек съм.
цитирай
3. анонимен - не търсете
22.07.2007 23:24
а си направете партия, да видим вие нормалните какво ще направите.
цитирай
4. анонимен - Защо Земария, не си направите партия на
23.07.2007 16:06
озлобените, клеветниците, нарцисите. Само плюене от всеки Ваш пост!Няма да Ви чета никога повече. Толкова нихилизъм!
цитирай
5. zemaria - Мила ми Венето,
25.07.2007 23:37
земи се гръмни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956502
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930