Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2007 17:51 - Русенското оборище-финал
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2315 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 21.07.2007 20:56


ГОДО ДОЙДЕ И НИ ИЗНЕНАДА

Речта на Костов хвърли пишещите братя в потрес.Те бяха дошли за едно, пък не получиха нищо. Обърквацията е видна и от начина, по който записвачите отразиха туй вълнуващо събитие. Уж синца бяхме там, пък един разбрал едно, друг друго..За един поантата била критиките към съединистите, за друг предрешената конференция и ешмедеметата на апарата(брях, каква изненада-сефте!), за трети-нищенето на каузата.
"Костов разплака русенци вчера!" заглавие в местна газета по темата.
Ашколсун, машаллла и чок селям!
Чак после, невярващ на очите си, грабнах от вълнение гьозлюците на един аркадаш, да го видя под лупа туй бравурно начало..Прочитайки дописката, чиляку му светва агале -агале, че не е точно тъй, даже наобратно, но тупана е издумкан и емоцията остая-бе колко са четрийсет стотинки да прочетеш туй замечателно послание в латино любов в тоз тежък хал..
Каква е истината. Обърквацията идва от два момента: очакванията, и истинската стойностт на изречените слова Сичко туй омесено с романтиката на Оборище и провансиално разбунване на духовете. Ама то после се разбира-кат един реален махмурлук на общ банкет-всеки го хваща различно...
Очакванията бяха, че Командира ще:
-даде яростен отпор на нападките на баш Съединиста от предния ден, относно селямите към османлиите, че им постила кърмазъ килима пред реформираната Партия, ще отмие впечатлението за конушмак с тях, ще успокои поборниците и ще разнищи казаното от него напреж, че били реформирани и можели да ни вкарат в Европата..Щото къв Командир може да е на поборници, като иска да ни надяне чалмите утре и да ни накара да се отметнем от Вярата си?
-обяви създаването на СДС-2, защото тук ръководството го приема, пък във Варна пращат депеши, че го не щат.
- изтъпани дежурните познати три кита, които да ни дадат увереност, че ще бутат ладията и занапред-анти комунизъм, ченгетата и Русия. Ще ни разясни и най експлоатираната дума във седесарските речи-оная с петте букви. Кауза.
Командира пак ни изненада-като черния бик...Ама и ние, русчуклии, не му простихме
На първа точка посвети едно изречение, и то до средата-а прави репортаж, де.. Замести го с творческо доразвиване на любимата тема " А с кого ще се обединяваме, другари." То, види се, за него не е важно ни анти-то, ни БСП-то-по важно е друго, суратят на свирача, но затова после..
-СДС2 -нито дума, въпреки напъните на революционните маси. Замести го с критики на съединистите."Апарата взема връх, "Това не е начина..манипулации, стопени привърженици и прочие(хошгелдин и добрутро-то тоз апарат аз съм го коландрил и е от вчера, и аз съм виноват за разлъката на милиони с правата идея)
НДСВ замести дежурните лоши-бе ще се колиме у дясно, анадък..
-ченгетата бяха удостоени също с едно изречение-по скоро по инерция. Русия -с две, пак по същата причина-скоро писа статия и още му държи влага.
- конференцията-манипулирана по условие-Който отиде, отпада от my Favorite
-каузата ли-имайте търпение, душманите-ами-и-и вече трябва да са ви ясни...
Но да продължим с хронологията.
Започна нещо като дискусия.Защото ние, и по голямата част от присъствъщите не можехме да се включим в нея, освен с някое провикване..Душманите на тая партия, заклетите врагове на нейните лъжливи водители, хората на сините съединисти- да не кажем голяма дума, но ние като техен изразител, колкото можахме излязохме най-свирепо насреща на менторите , ако не по същество, то поне с открито чело, и си казвахме забележките на туй събране...Разгеле не ни биха, даже се радвахме на солидарност в повече, отколкото очаквахме..
Неколцината подготвени си изляха мъката в описания по-рано стил "
Сталин - крылья орла, Сталин - наши дела,
Сталин - воля и мудрость миллионов.
Превеждайте и замествайте, турете и по една нова партия, да има..
Тук е момента да уточня, че доста от тях бяха дежурни като общински съветници от замадан години и бяха откарали туй-онуй от голямото плюскане .След тези крамоли и отлюспвания в нашето мило сдс, след толкова раздели и перипетии, представете си що за хора трябва да са, за да отстояват правата линия, или обратното, като знаете колко свестни, но и боклуци се изринаха, дали има още от втората категория?
Аз запомних само три изказвания.
На един разумен и толерантен човек, от основателите на СДС. Посрещнаха го с -"У-У, Предател, ей, клепарестия, сядай си ве...Изслушаха го, даже му ръкопляскаха.Видя ми се смутен, притеснен, далеч от възможностите си, висотата и ерудицията. "СДС в Русе върви надолу-заблуда са твърденията за големите успехи и някой е виновен за това. Резултатите в цифри несъмнено го доказват"-естествено, остави виновникът анонимен и ненаказан..
М. Р.-изказа се спонтанно и недобре подготвена, от място ." Кой допусна клиентелата и смятате ли, че Вие, г-н Костов имате някаква вина?" Очаквах остра реакция, но не би. Напротив-дори Дачкова ръкоплещи на тоя дързък въпрос.
Хубаво, смело... Ако беше питал някой друг, обаче. М е в СДС от декември 89 и на два пъти оглавяваше комитета. На първото събрание тогава думите и бяха огнени мечове- а днес, хартиени фунийки. Има огромна вина, най вече с бездействието си, за насаждането на тези явления-клиентела(допусна баш такива да й станат лични протежета), болшевизъм и арогантност, простотия и среда за ездачи на идеята, вапцани тъпанари и слагачи.Само че, тя едва ли го осъзнава и няма смисъл да и се обяснява персонално-познайте защо. Костов я издигна до замминистър Тя е красноречив пример докъде се стига в политиката без достатъчно качества и кураж да отстояваш принципи, но нали, в нашенския абсурд, дет се вика, дай боже всекиму толкоз.

Ся идва ред на тежката артилерия.Ще бъда лаконичен, че ми набъбна изложението. Общо впечатление-язък дето ядохте парите на чичко Конрад, че и на другия..Трябва да ти иде отгоре, да ти е дадено..
И Ц- грамотно, но объркано, но слово, неясни позиции. "НИС изгуби доверие( изненада!)-но после се оказа, че щял да ходи на конференцията, и ако там говорели на различни езици, щели да видят те...(Бе май си ритна книжката, това момче)
Митко Абаджийчето
Митето ние си го знаем-предизвика дежурната дрямка, която ни наляга, колчем си отвори устата и издума нещо повече от пет слова.От там излизаха елейни и дълги, сложни и подчинени изречения, които мигом ме върнаха в младостта, и през равни, къси интервали, къде 5 секунди, слагаше любимата тухла, дето ги сглобява-кауза. Колчем се напъвах, в началото да уловя края между две сложни мъдрости и да му отперя репликата кога ще ни я изясни на нас, простите, таз пущина(Кажи таз кауза бе, Митко! -три раза) дотога бях добре, държах се, но сетне оставих туй безнадеждно занимание и си минах в алфа. Стреснах се, когато обяви, че няма да ходи на конференцията. Бравос-оставаш при фаворитите-инак догодина Омуртаг, бензиностанцийката, нощна смяна, оборот хич и сливова със жълта лимоната..
Катя-по посредствена от обикновено. Всъщност, знам ли дали не си е на обичайното ниво..Емоционално и клиширано, гаче ли четеше части от реквиема на палмтоп.Лошото ставаше, когато от време навреме му придаваше собствени творчески интерпретета и тогава изложението се овапцваше и патоса изпускаше като родопски пискун, досущ кандърмъ-кьоше, Пазарджик 90, и съде Стоянчо  Хавлиийката го нямаше след нея на агитацията.. Никой от пишещите не написа и слово по нейната изява, а пардон.. имаше едно , дето го повтаря от кога отлюспиха враговете на предната конференция-"Аз не мога да бъда в една партия със ...дежурните познати душмани..
Асен Агов и той не щял да ходи -вот какая загуба превелика за събрането на 21ви..
Сетне стана ясно най-важното. Че русенци изненадаха командира. Препънаха го.Ни СДС -Русе има куража след събранието да го подкрепи, ни партия нова обяви. Ни някой, освен дежурните талибани, се трогна от неговата реч.Той се сепна от различното, неочаквано за него хладно отношение, от разнобоя в залата, който усети.Стана и взе думата отново.
якои тука ни подвикват коя е нашата кауза..Упрекват ни, че сме я предали.Каузата ни наистина е най важното нещо.Затова трябва да отговаря на на потребностите на деня, на задачите, които има да изпълнява сега и за в бъдеще. Да е винаги актуална, да се преосмисля постоянно...
Стотиците седесари затаиха дъх.
ожем ли да отидем в Европа с 30 Евро пенсии?-попита той аудиторията, която потръпна съпричастно и в сластно очакване.
-Не можем! -отсече Командирът.Затова нашата кауза е да влезем достойно в Европа-като доходи. Да станем равни по доходи и оттам по достойнство европейци!
Анадънму? Доходите!!!! Ланшната дъвката на царя, новият стар хит на Стоян Ганев..По нататък не го чух-то, комахай и друго нямаше. Забучаха ми ушите. Едно, от спомена, "За все по пълното задоволяване на потребностите на трудещите се. И на един от тях и неколцина около него, които отдавна станаха европейци, че и оттатък. Друго, като си припомних за баш това задоволяване през четирите най-успешни. Трето, че мойте доходи са на едно и също дередже и хич не помръдват, даже назаден дават..Щото у нас ние знаем колко чинят думите и колко зависят от тоз дето ги казва. И за доходи ни хортуват или левите, или хорица като проф. Сийка или бачо Стоян отвъд морето. Боже, левите..ми той затова ли...о, не, китовете...Костов не е такъв, той не е популист.. Тогава..Не , не, не може да бъде-новата партия-левичарска партия???
Разгеле, уж се успокоих, при така примамливата перспектива, пък унесен в размишления- предателски, не съм усетил как съм оттърчал по плочките и съм насмел разстоянието до мойта любима кръчма-инак то ми се виждаше като марш на скок по Левент-табия.
Аз знам, че Командирът ги може тия неща, той знае как да ми дигне доходите, доказал го е.За начало може да ми даде постта на оня симпатяга, дето се назлъндисва и комахай оттърва папката с фаворитите. Да си взема за петнайсет-двайсет кинта месечно туй празно и пусто голямо помещение на хубаво място, дето кипеше допреди години живот, пък сега никой не вляза и висят паяжини и запущение, наречено СДС клуб. Че да изпраскам една голяма табела " Кариоке бар Синият ЛЕВ. (от двайсетачката-кеф ти нашта, кеф ти евро) Вътре-син интериор, снимки от "Времето е наше" байряци и други реликви и песни за мъката, развода, разлъката и прочие-кой кога иска да облекчава душата на микрофона.. Евтинджос, бирата -наливна и с дотации..(от анонимни симпатизанти) Двете нули-безплатни, га влезе някой по нужда, да светва голям надпис-"Излей си чувствата към идеята", пък ако е по тежък случай, да има време да си спомни за късмета да се роди в тези времена и да осмисли ролята си в тях.
Край.
16.02.2004


П.С Конференцията свърши. По случай нейното завършване и за отбелязване на края на дясното и Прехода поздравявам другаря Иво Беров с песента "Трамвай-петорочка." Не, споко- с тая песньовка-една от любимите ми.



Тагове:   оборище,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - без заглавие
21.07.2007 21:04
Преди време ми харесваше това което пишехте.Сега-не.Вярно,че проблемът е само мой,но ми става ясно и защо дясното е на този хал...Защото хора като вас,пишеики,в изказа си са по злъчни и от Р.Овч. по отношение на Иван Костов.Боже Господи,разбира се,че човека допусна грешки при управлението си,но всички забравиха за Жан и Косовската криза...
цитирай
2. zemaria - Вероятно сте прав
21.07.2007 21:10
но забележете-това е все пак писано през 2004. Разликата между Костов и Жан е, че вторият си остана преподавател в Пловдив и не бърка повече нещата...
цитирай
3. анонимен - заслужава ли си толкова енергия да ...
22.07.2007 23:32
заслужава ли си толкова енергия да изразходвате за нещо, което не ви допада.
цитирай
4. анонимен - scsCOcHMKW
28.10.2012 04:57
WrR4FO <a href="http://vsqvwkcspojw.com/">vsqvwkcspojw</a>, [url=http://pgxmtzejbdbp.com/]pgxmtzejbdbp[/url], [link=http://xnpxubeemheu.com/]xnpxubeemheu[/link], http://tetkpmizvsme.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4944624
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031