Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2007 14:06 - Кой знае-ами четете стари постинги
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1499 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 11.08.2007 17:05


Цените растат. Млечните продукти скочиха с близо 70 процента за един месец. Цената на суровото мляко се вдигна с 5-10 стотинки, които лесно можете да изчислите като проценти, на база  раншното 30 стотинки за литър. Разходите на производителите откъм заплати, ток и суровини сигурно са скочили с не-повече от 5-10 процента. Виновни са, разбира се, основно  сушата, алчността на спекулантите, Евросъюза, с неговите високи цени и бариери пред внос от трети страни,  световният заговор срещу Правителството и т.н. Не са виновни, разбира се, административните  единици, отговорни за регулирането на такава спекула- правителството, министерството на финансите и безбройните му управления,  държавния резерв и т.н. Сушата у нас е всяка година. Дъждовете и наводненията-също. Ако не е сушата, ще са дъждовете, ако не са дъждовете, ще са снеговете, или топлата зима, глобалното затопляне, внезапното застудяване, цъфнали през зимата овошки ще издават ужасна зима, тя пък ще излезе топла  и прочие и прочие безкрайно повтарящи се глупости. Ако отворите старите вестници и форуми, ще видите едни и същи статии, едни и същи със сегашните  приказки, които сме говорили и при предните наводнения. И пак виновни са метеоролозите, виновни са изведнъж падналите  грандиозни, невиждани в света дъждове, които кой-знае как подронили стените на  така добре  поддържаните водоеми, стопанисвани кой-знае как  само от спечелили арендуване близки на предните и сегашни управници,  които пък стени са укрепени  с парите от бюджета даден  кой-знае как  на близки на властта, на  избрани от кой знае кви  хора- кметове, и оползотворени кой-знае как от едни и същи, кой знае как предпочитани за този род усвоявания фирми. И пак ще има следствия и разследвания, стигащи  кой знае как до задънена улица. До следващото наводнение, до следващите потънали за оправянето и предотвратяването му милиони. А откъде ще дойдат те ли-ами от кой-знае как нарастващия бюджетен излишък, натрупан за кой знае чия сметка. И постъпленията от новия данък-античния десятък, които „ще оправят нещата” Както ще оправят нещата и с пътищата и войната там, събирайки  нарастващи през три-шест месеца глоби за нарушителите. Щото нарушители  у тая страна-наспорил Господ. И кой знае как по пътищата ще продължава всичката тая касапница а и ние отново и отново ще  търсим причините, ще обвиняваме държавата, катаджиите, привилегиите, които кой знае що ще заклеймяваме на думи, а ще гласуваме за едното, ще бутаме кинти в книжките на другото, ще одобряваме мълчаливо третото и   прочие, и прочие.

В Цар Калоян жертвите са много повече, но медиите не пишат-твърди очевидец. Вълната е помела десетки автомобили, в реката  има румънски и други  чуждестранни возила, до които още не може да се стигне ,заради тинята. Прехвалените спасителни  екипи на ГЗ и другите институции само се щурат безидейно-хаосът е огромен, няма никаква организация и никаква ефективност-твърди той.

Единствената реална последица  е,  че в  градченцето , където до онзи ден не можеш да чуеш българска реч, сега всички говорят на български . И псуват-познайте кой. Но не беше ли същото и при предните наводнения?

За кого гласуваха сетне?

Точката на кипене на общественото недоволство наближава опасни фази, познати ни от късната есен на 1996та

Това  ние го знаеме много добре, щото се повтаря винаги, колчем на власт застанат…ТЕ

Истината е, че  за ставащото  са виновни именно  ТЕ- правителството на управляващата коалиция.

Няма правителство, с участието на ДПС, където да не е било същото. Това са фактите. И през 94 та беше същото, и през 2001ва и 2005та.

 За НДСВ не ми се говори-нет такая партия. Там всичко е пари, приятелю, както би казал юпито Велчев. Но скоро ще свърши.

Няма правителство, с участието на БСП, където да не е било същото. Вземете МВР министъра. Едва ли има по коментиран, обикновено оплюван и мразен човек в момента от него- и  съвсем не без доста сериозни обществени основания, които ескалират в нарастващо обществено недоволство. Тотална неефективност, заменена с нарастваща полицейщина, грубост и незачитане на елементарни  граждански права, заменена с милиционерщина-са само някои от тях. Редно е обаче да припомним, че предшественикът му ЛН през времето на Жан го изловиха на купон в компанията на манекенки и беше същата плетка.  Доскоро десният(Боже, този човек Надежда искаше да прави кмет) финансов министър удивително прилича на бързорекия празнодумец по Жаново време с инициали РГ.  А за приликите между Жан и Сергей се писа достатъчно.
И тук една разлика. По време на Жан всяка седмица по К1 се изтъпанваше в петък вечер самият Жан и се отчиташе какво е свършил. Днес вече това не е необходимо. Преходът е свършил, картите са свалени-от какъв зор да си играем на демокрация.

Но не ги ли е страх от гнева на мравките? Истината е, че те очакват да са си на власт чрез  техния Уан Мен Шоу.

За всичко това ние ви писахме напоително. За това, че нещата ще се влошат, че котелът ще се нажежи до червено, за парата и за това кой ще я изпусне.  Затова,   никой няма да бъде извинен, ако се чуди, когато вместо Уан Мен Шоу, влезе някой друг. Щото тогава вече няма да е шоу, а ще е нещо друго, за което пък сте предупредени овреме.

 За което пък, а и за всичко ставащо, сме виновни само и единствено НИЕ..

П.С Този клип  е показателен за станалото- обърнете внимание на разговора






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Сало это жизнь !!!!!!!!
23.01.2012 14:17
Покупайте украинское сало !!!! Сало в шоколаде ! Сало в мармеладе ! Сало с начинкой (сюрприз).
У нас продается детский набор "Мое первое сало", в который входит маленький поросенок, маленький нож,
маленькая банка для сала и мелкая соль.<br><a href="http://fordhamfoxrowle.nm.ru">Сделай свое первое сало!</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956183
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930