Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2007 23:50 - Погнуса
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2783 Коментари: 3 Гласове:
0



С днешния очерк слагаме началото на една поредица, посветена на местните избори.

Чак ме стяга гърлото от отвращение, наблюдавайки маневрите на петия етаж около таз годишните местни избори. Този път обаче ще коментираме само нашата къщичка. Одеве ви писах за две политически клишета за бъдещето красно-за дясното гледай Полша, за лявото, Рассея, а за България, гледай Русе. И какво става в Русе?

Честито на новия-стар кмет Йотов!

Не познавам лично нито един от кандидатите и няма да кажа нито една лоша дума. Макар, че мнение имам, разбира се.

На пръв поглед нещата са ясни. Левите подкрепят Йотов, десните-представете си, се организират зад човек, който всеки ден до вчера  се ръкуваше с перестройката, пардон, с др Румен Петков. Изглежда ясен и балотажа.

Пред русенецът ще излезе дилемата-полицай - шестак или комунист.

Личности ли-хм. И двамата си приличат доста-те са всичко, което се нарича анти пр. Изключително спънати в комуникацията,  с тежки погледи на хора, натежали от стабилност. Соцстабилност-знаете в соца кви се издигаха.  И от двамата лъха на  народни люде, на селски чорбаджии.  Това са кандидатури, още по трудни за налагане от тази на дядо Неделчо, от гледище на политическия ПР. Единият има зад гърба си половин  кметски мандат-кво направи за него, изобщо не е ясно. Нито нещо се е вкофтило, нито нещо особено се е подобрило, с малки изключения. Другият-не коментирам.Заради  дълбоко вкоренения ни  интелигентски страх.  От непромяната на нещата. Спокойно ве, сега е друго- не, тези ги разправяй на шапката ми... Тогава и днес си е едно и също и пак са те и пак са същите, и пак ни водят в единен строй –към заколение.

Десните да им берат греха.

Десни ли казах? СДС и малките партийки, подкрепили кандидатурата на Герб са класически пример на партийна олигархия и служебен патронаж, на чиста клиентела. Борбата е за място в местния парламент на старите, закрепили си там положението. Клиентелата тук е разнообразена от формация „Професионалисти за”…ясла, до мижавите креатурни партийки на шесташкия офицер Каракачанов и още кви ли не. Есенцията-тези, които са се докопали до общинския съвет, си търсят ракети носители. Не се оставя лонжата-Герб изглежда подходящ.

Те са толкова далеч от политиката, колкото са далеч и от дясното, но трагедията им е , че понеже са селяни по душа, не им стига интелигентност.И това ще ги прецака, защото за простотията винаги се плаща.Утре, като загубят, за полковника никой няма да се сети, но за партиите, които го подкрепиха, ще остане бъдещето на Новото време-позорът на политически измекяри.
Бойко Борисов бе оставен да реши едно нещо досега-кой -къде. И той, понеже е тъп, избра възможно най-лошия избор. Ако беше станал премиер, можеше да назначи повсеместно милиционерите за областни управители. Но да се надява народът да ги избере-това означава или Бареков да ти е ПР, или да си паднал от Марс, или този народ наистина да трябва да бъде разпуснат да се спасява кой-къде може.Или до такава степен да си си повярвал, че да си излетял от орбитата на реалния живот-което  е най верно.

Няма как на тези избори да излезе да ги подкрепи русенецът. Русенецът знае, че селянинът, дори и целият от злато, ташаците му са от пиринч, че и червени. Нищо против селяните-това е код на душата. Ще бъдат избори на твърдите ядра, които ще повторят резултатите от евроизбора. Атака ли-в Русе идеално прозира близката връзка на Атака и червеното статукво, което инак те така плюят. Атила и Йотов са невъзможни релации на идеологическо ниво, но на местно е друго. Колко лесно се купуват гладните и колко чинят думите!

Докторът Оджаков, шеф на СДС горко се жали-претопиха партията! Афедерсин ве, докторе-ами ти къде беше! Ти кво направи, как се противопостави! Демек, пиеш с отвращение!

На тези избори ще се гласува  за левия Мариян Димитров. За човекът от центъра, казащ не на статуквото. За личност, вм за партиен бонзай.Стига последният  да намери спонсори-трябват му точно десет пъти по малко средства, от тези на комуниста Йотов-но за реални суми иде реч, не за тези  пред Сметната палата.  Защото,  в тоя тъп град нито футболът има спонсори, нито пък някой разбира от  печеливши проекти. Просто бизнесът е такъв, от типа ти му тикаш парите у гъза, той ги пърди.

Грандомани, тъпанари, въздухари, простотия, и съпътстващите ги завист, низост и нискочелие, обратно пропорционални на претенциите.

Да мрат! Малката Виена, осрана и овършана от нашествието на хуните от близките села. То с Рим така, че с една  малка Виена ли…

 




Гласувай:
0



1. анонимен - Christomatiino
23.08.2007 08:04
"Русенецът знае, че селянинът, дори и целият от злато, ташаците му са от пиринч, че и червени..."
Хей, Зе,
Това са христоматийни редове, направо за учебника за 6-и клас :]
The Secretary Bird
цитирай
2. анонимен - всичко се повтаря; алтернативите ...
23.08.2007 10:33
всичко се повтаря; алтернативите са като на евроизборите - никакви.
мислиш ли че Мариян Димитров има някакви шансове?
цитирай
3. zemaria - като
23.08.2007 11:44
обществени настроения и нагласи-има огромни. Обаче силно се съмнявам, че някой в този тъп град на заспалото статукво ще се наеме да го финансира. Защото все пак, трябват и пари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957429
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930