Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2007 21:12 - За Дон Кихот от Русе
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 8171 Коментари: 7 Гласове:
0



Разгеле, Господ ли се смили над нас, или в СДС са се осъферили, но днес се разбра, че няма да продаваме трите букви на другарите. Отдъхнахме си от един огромен резил, от поредното ни  гнусно унижение,  безсилие и гневно  разочарование.  И тъй като ме критикувахте ,че не познавате местния пейзаж, ще хвърлим малко светлина върху разни  образи от него.
Несъмнено, най-популярен е един ляв чешит, когото имам честта да познавам отлично. На туй отгоре  няколко пъти е бил обект на мои писания, вкл и когато не се е занимавал с политика, в далечното минало. Затова ви представям с незн съкращения една статия от бр 26 на списание "Тема" -02.07.2007-разбира се, с любезното разрешение на автора

Мариан Димитров – “врагът” с (без) партиен билет


АВТОР - Калин Първанов

 

Феновете му го смятат за “Винаги търсещ истината и справедливостта”,  “Пич”, “Бялата лястовица” и “Будната съвест” на БСП.

Според врагове му е “Некадърник”, “Луд”, “Гадняр” и “Русенския Павлик Морозов”.

Той обаче не им остава длъжен и на свой ред  ги нарича “Червени тъпчигушковци”, “Тарикати” “Послушковци” и “Блюдолизци”.

Местната преса го определя като “Скандалният”, “Антифашистът”, “Водачът на вътрешнопартийната опозиция в Русе”,  “Врагът с партиен билет”. Макар че скоро може и да влезе в ход и ново определение – “Врагът без партиен билет”.

- Приятно ми е, аз съм Мариян Димитров! Секретар съм на основна партийна организация “Нов алтернативен демократичен път” в БСП. Извинете ме, че ще можем да разговаряме чак привечер, но няма как – на работа съм.

От пръв поглед мъжът на средна възраст, слязъл от раздрънканата “Корса”, трудно може да бъде разпознат като партиен активист, ако не е издайническата лепенка “Коалиция за България – бюлетина № 3” върху арматурното табло на червения автомобил. Димитров току що е приключил работния си ден, в който е разнесъл стотици тави и пакети със закуски. Официалната му длъжност е отговорник за маркетинга в частен сладкарски цех. Но когато някой от разносвачите не дойде на работа, инженер Димитров се заема и с тази дейност. В годините преди това е бил енергетик в “Оргахим”, технолог във фуражен цех, общински контрольор, безработен и дори председател на селски ликвидационен съвет (но не по “Филип Димитрово”, а по “Берово време”).

Когато не е на работа, Димитров е посветен изцяло на обществените си ангажименти – той е не само партиен секретар, но и зам.-председател на Българския антифашистки съюз (БАС) в община Русе. Бил е член на Обединението за социална демокрация (ОСД), което някога беше известно като “реформаторско крило” и сочено за “най-дясната част от БСП”. Днес обаче 48-годишният Димитров се определя като симпатизант на Лявото крило.

“Няма нужда да се делим на комунисти и социалдемократи, след като идеологията отдавна няма значение. И тогава, и сега – след 10 години, групата на управляващите в БСП, с малки изключения, се оказа, че е изградена от едни и същи хора. За да запазят властта си и за да трупат нови облаги на наш гръб, на тях им се наложи да променят възгледите си от ляво на дясно. Не се срамувам, че и тогава и сега, вътрешнопартийната опозиция сме едни и същи хора, които се променихме от дясно на ляво. Не е важно за какъв се обявяваш, а какви конкретни действия предлагаш в политиката”, декларира наскоро той във форума на Интернет-страницата на БСП.

Кое от много определения за Димитров е най-меродавното? Това е твърде спорен въпрос, както и самата личност, за която се отнася. Безспорно е само, че напоследък русенецът се превърна в

 

най-известния партиен секретар в цяла България.

 

Но към дългата му визитка може би ще трябва да се добави и думата “бивш”, защото от скоро социалистът с 20-годишен партиен стаж е изключен от БСП по волята на Общинския съвет на соцпартията в Русе. Самият Димитров обаче много държи да продължи да дава на партията месечната си лепта от 2 лева и е подал жалба срещу изключването си до Общопартийната контролна комисия на “Позитано” 20. До произнасянето й ще продължи да внася членския си внос.

Решението за изключването на Димитров било взето два дни след партийния конгрес на 16 юни в София и включено като първа точка в дневния ред на русенския пленум. 40 от членовете му били “за”, трима се въздържали и само един гласувал “против”. Други активисти обаче - като областният лидер на антифашисткия съюз Орлин Симеонов, не крият, че нарочно не са отишли на пленума, защото сърце не им давало да вдигнат ръка срещу Мариан. В същото време явно не искали и да трошат хатъра на партийните вождове.

Чак след като свършили важната работа по изключването на Димитров, партийците пристъпили към разглеждане на решенията на конгреса, сред които и тези за -  “Възвръщане на широкото обществено доверие”, “Възстановяване на диалога с хората”, “Преодоляване на рутината и формализма в партийната работа”, “Разнообразяване и рационализиране на вътрешнопартийния живот”, “По-пълноценно участие на партийните членове при изработването на политиката” и др. в същия дух. Операцията по прогонването на активиста е била подготвена от председателя на Общинския съвет на БСП Иван Иванов, макар че формално докладната записка била внесена от неговата заместничка - адвокат Милена Хинкова.

Един от многото парадокси в случая е, че в известен смисъл

 

тъкмо Димитров спасил преди време живота на Иванов.

 

Партийният секретар се сдоби с общонационална популярност в края на 2006 г.,  сигнализирайки КАТ, че лидерът на БСП-Русе се е качил в служебната “Лада”, след като е обърнал няколко чашки на новогодишен банкет на партийната организация. Полицията реагира бързо, спря криволичещото соцвозило, установи 1.64 промила алкохол в кръвта на водача и така предотврати възможна тежка катастрофа. Впоследствие Темида отсъди Иванов 3 месеца да не сяда зад волана и да плати 500 лв. глоба.

Година и половина по-късно, в жаркия предиобяд на 25-и юни, докато Димитров разнася закуски, Иванов е на служебния си пост. Централата на БСП е заела предпоследния етаж в една от най-високите сгради в Русе. От кабинета на Иванов се открива великолепна гледка – градът отдолу се вижда като на длан. Под ръка са и неизбежните атрибути на властта за един партиен началник в голям областен град – персонална “Лада” (с историческа стойност), политическа сътрудничка (секретарка), агитационно табло за славното борческо минало (там Иванов е редом до ликовете на апостолите на социалистическото движение в Русе) и телефон тип “Петолъчка” (декориран с червена лепенка “Победа!”). Председателят на БСП е зает с подготовката на пленум довечера, който ще оценява работата на общинските съветници и на кмета. Въпреки налегналите го тежки задачи, той е склонен да отдели няколко минути за въпросите на “ТЕМА”.

“Както и да направите снимката сигурно добре се вписвам в образа на един местен “велможа”, който не изпълнява решенията на конгреса”, опитва да се самоиронизира Иванов. Това обаче остава единствената импровизация от страна на председателя, а на всички останали въпроси отговаря като по конспект: “БСП в Русе е по-единна от всякога и това ще се види на местните избори наесен”, “Не сме удовлетворени от представянето си на изборите за Европарламент, но не можем да оценим резултатите в града като тежка загуба” (БСП е на трето място в общината след ГЕРБ и “Атака”), “По-тежко е положението в областта - в малките градчета и в селата” (общо за Русенския избирателен район червените са четвърти след ГЕРБ, ДПС и “Атака”), “Основната причина за негативите е участието на БСП в тройната коалиция и по-специално ролята на ДПС”, “Всеки русенец вижда, че нещата в града се променят към по-добро благодарение на кмета и на общинските съветници от БСП” и т.н.

В този ред на мисли председателят Иванов съвсем не смята, че случаят с Мариан Димитров е сред важните въпроси за партията. По-скоро е част от миналото й, тъй като е приключен. “В една партия трябва да има ред”, лаконичен е шефът на БСП-Русе. Той отрича каквото и да било лично отношение при изключването на активиста - “На мен този човек с поведението си ми е удобен, въпросът е, че вреди на партията!”.

Всъщност отношенията му с Мариан Димитров имат богата история, която е достойна за сюжет на цяла трагикомедия.  

В края на 2004 г., предчувствайки скорошното идване на власт, ръководството на БСП-Русе съставило списък с 91 “резервни кадри”, които да участват на различни нива в бъдещото управление. Изпълнителното бюро упълномощило председателя Иванов при нужда да допълни списъка, ако се сети за някой пропуснат много ценен кадър. Впоследствие Димитров установил, че лидерът не само добавил 15 нови имена, но и задраскал други 48 и в такъв вид изпратил свитъка на “Позитано” 20. Естествено, сред зачеркнатите бил самият Димитров, както и други вътрешнопартийни опоненти на Иванов. Впоследствие, част от кадрите били реализирани. Самият Иванов влязъл в борда на “Топлофикация”-Русе и така прибавил трето възнаграждение към заплатите си на партиен лидер и общински съветник. Зам.-председателят на Общинския съвет в Русе Веселин Заяков бил зачислен в Съвета на директорите на “Пристанищен комплекс”. А областният шеф на БСП в Русенско Светослав Мичев, след няколко депутатски мандата, отпътувал отново за София, но вече като шеф на Държавната агенция за бежанците.

Мариан Димитров пък започнал съдебната си сага, която се точи и до днес. Партийният секретар оспорил пред Темида легитимността на избора за председател на БСП-Русе. Според мотивите му, 20 делегати на партийната конференция били избрани на събрания без необходимия кворум, а Иванов спечелил избора едва със 7 гласа. Преди това, Димитров вече сигнализирал прокуратурата и за пожар, избухнал в централата на БСП-Русе, и поискал да се провери дали председателят е полагал достатъчно грижи за опазване на партийното имущество и дали са спазвани противопожарните разпоредби. Проверката приключила с мнение за прекратяване поради липса на доказателства. Само три месеца по-късно обаче Димитров успява да уличи Иванов със сигнала за шофиране в нетрезво състояние.

Скоро градът е разтърсен от нов съдебно-партиен процес. Според вестниците в Русе, всичко тръгнало от съвещание на ръководството на БСП с партийните секретари, на което възрастна активистка засегнала “тежкото положение на пенсионерите и неадекватната позиция на правителството”. Зам.-шефът на Общинския съвет Заяков потвърдил констатациите й с думите: “Права си, така е. Всички ние тук сме потънали в мизерия и едвам оцеляваме, а на тях в София не им пука за нас”. Като чул това Мариан Димитров скочил и попитал: “Ти ли, другарю Заяков, едвам свързваш двата края с доход от 3000 лева?”. И получил отговор: “Млъкни бе, некадърник!”.

Така Димитров завел поредното дело, този път за уронване на престижа му. Със защитата на Заяков се нагърбила зам.-председателката на БСП-Русе - адвокат Милена Хинкова, а антифашистът Мариан Димитров предпочел да се защитава сам като Георги Димитров на Лайпцигския процес. На 19 март 2007 г. в Районния съд се събрали седем партийни секретари на основни организации на БСП, призовани като свидетели. Всички потвърдили, че на въпросното събрание по едно време станало дума за ниските пенсии и за бездействието на правителството и че Заяков се изказал в смисъл, че хората мизерстват. Свидетелите единодушно си спомнили и за въпроса на Димитров. От там нататък обаче мненията се разделили. Четирима свидетелствали, че нямат спомен Заяков да е нарекъл Димитров “некадърник”. Една партийна секретарка дори си спомнила, че след въпроса за доходите му, председателят на Общинския съвет навел леко глава и кротко се оплакал: “Стига бе, аз ли съм най-големия некадърник?”.

Тезата на Мариан Димитров обаче потвърдили други трима секретари, сред които и 80-годишният Александър Младенски. При явяването му на процеса адвокат Хинкова се опитала да внуши, че поради възрастта си активистът не чува добре, така че не може много да му се вярва.

“Зададе ми един засукан адвокатски въпрос, така че да не го разбера и да кажа “Бихте ли го повторили?”. И аз наистина я помолих да го повтори. Целта й беше да ме изкара глух”, спомня си днес ветеранът. Бай Александър обаче се защитил достойно - в отговор на съмненията за състоянието на слуха му, обявил че е дошъл на делото с личния си “Москвич”, извадил шофьорската си книжка и попитал: “Ако наистина съм глух, кой ще ми разреши да карам кола?”.

Така или иначе, поредният процес донесъл нови неприятности на Димитров. Скоро го уволнили от длъжността общински контрольор по чистотата, която заемал едва от няколко месеца. Партийният секретар обаче продължил да задава публично въпроси: “Как така  Добромир Василев, известен като Добчо Автомивката и зет на другаря Заяков, придобил дял във фирмата концесионер по сметопочистването в Русе?”, “Вярно ли е, че Добчо е основен спонсор на русенската партийна организация?”, “Купуват ли се местата в листите за общински съветници?”, “Какви са критериите, за попълване на бордовете?” и т.н.

50 въпроса към Иванов писмено е задал и партийния секретар Александър Младенски, но до ден днешен не е получил отговор на нито един от тях. “Ей, ще я закрият тая партия, момче. Ще я разтурят, натам отиват работите”, коментира пред “ТЕМА” борбеният старец, който е потомствен социалист, родом от с. Дебочица в Пиринския край. Преди 9 септември 1944 г. баща му отговарял по партийна линия за шест села, а малко след като взели властта слязал при Първия секретар на БКП в Благоевград и рекъл:

 

“Вземете партийния ми билет. Не съм се борил за такъв ред!”.

 

По всичко личи, че бай Александър се е метнал на баща си. Бил е офицер, комендант на Силистренския гарнизон, а после и началник във фуражен завод, но все не го приемали в БКП заради острия му език. Станал член на БСП чак през 1994 г., “когато всички бягаха от партията”. Днес Младенски е начело на партийна организация от 18 души, но на 7 от тях им писнало да мизерстват и заминали на гурбет по Испания и Италия. Всяка година секретарят приема по 1-2 млади членове, и в момента даже имал нови две молби на младежи за членство в БСП. “Ще ги приема, какво да ги правя, ама тия нашите не заслужават, бе”, пали се старецът, който е един от кварталните колорити. Въпреки възрастта си, Младенски се радва на популярност сред младите и те често обичат да сядат “на лаф моабет” с него. Той пък ги агитира за червената идея и често успява.

Относно изключването на Мариан Димитров, Младенски е на мнение, че акцията преследва една единствена цел - да бъдат сплашени всички, които не са съгласни с действията на местното ръководство. “Днес наказват Мариан, утре ще ги накажат избирателите”, категорчен е и областния лидер на БАС Орлин Симеонов, според когото със своите изяви Димитров може и да е объркал подхода, но въпросите които задава вълнуват мнозина и като него мислят огромна част от членовете на БСП.

На обратното мнение е Екатерина Заякова – член на партийното ръководство, общински съветник и сестра на зам.-председателя на Общинския съвет Веселин Заяков. “Мариан ни направи за смях пред цяла България. Би трябвало ние да заведем дела срещу него. Как може да се изживява като антифашист, а да води дело срещу червен лидер?”, недоумява русенската адвокатка. И споделя как в Общинския съвет представители на други партии й съчувствали с думите: “Как го търпите тоя? Ако беше при нас, да сме го изключили още на втория ден”. Заякова е категорична, че уставът на БСП трябва да се промени, защото “в момента позволява на малцинството да тормози мнозинството”. Отгоре на всичкото, уставът давал право на всеки изключен след 6 месеца да кандидатства отново за партиен член.

Самият Мариян Димитров не признава решението на Общинския съвет на БСП за изключването си и го обжалва пред Общопартийната контролна комисия. Аргументът му гласи, че досега не му е налагано друго по-леко партийно наказание, а освен това и основната му партийна организация отказала да го изключи.

В жалбата си до контролната комисия Мариан Димитров е посочил, че всички негови реакции са “следствие на нередностите в партията, а не причина за тяхната поява”. И декларира: “Ако ви харесва БСП във вида, в който се намира днес, ако обожавате лъжата, лицемерието и законите на джунглата, тогава потвърдете това решение и ме изключете от БСП. В този случай ще се видим отново след 6 месеца. Защото има поне 10 партийни организации, освен моята, които са готови да ме приемат отново”.



Гласувай:
0



1. анонимен - Nedko
31.08.2007 11:27
А какви са били мотивите за изключването на Димитров които са изтъкнали Хинкова и Иванов?
цитирай
2. анонимен - Vowislise
25.10.2012 03:57
<a href=http://worldwidelaughter.com/read_blog/101753/cheap-nfl-jerseyswww.jerseysbestwebsite.com>nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://artfag.bendaniel.com.au/node/51843>cheap nfl jerseys</a>
<a href=http://andhikanyobakpesbuk.host22.com/index.php?p=blogs/viewstory/8632>cheap nfl jerseys</a>
<a href=http://indianindigopages.com/node/5424#comment-1439>nfl jerseys china</a>
<a href=http://civic-engagement.com/node/687>nfl jerseys china</a>

http://fantasticmusical.com.my/blogs/viewstory/27813 nike nfl t-shirts
http://updates.mainetoday.com/updates/video-milfoil-mappers-on-horseshoe-pond#comment-1118355 cheap nfl jerseys wholesale
http://jcow.internetverksamhet.com/blogs/viewstory/44810 nfl jerseys wholesale
http://www.raiddeva.com/node/42#comment-73449 nfl jerseys china
http://www.filthycheetah.com/read_blog/62229/nfl-jerseys-wholesalewww.wholesalejerseysinchina.c cheap nfl jerseys wholesale

<a href=http://analnow.com/read_blog/35805/wholesale-nfl-jerseyswww.jerseysbestwebsite.com>cheap nfl jerseys</a>
<a href=http://www.furvid.com/members/jitczfds>cheap nfl jerseys</a>
<a href=http://azsportsnetwork.com/members/TB33>cheap nfl jerseys china</a>
<a href=http://schroeder-softwareentwicklung.de/wholesale-nfl-jerseyswwwwholesalejerseysinchinacom>wholesale nfl jerseys</a>
<a href=http://184.154.115.163/events/cheap-nfl-jerseyswwwwholesalejerseysinchinacom>wholesale nfl jerseys</a>
цитирай
3. анонимен - Ugg Outlet
25.10.2012 04:43
whbucbvab
http://www.buybootugg.com/ Ugg Outlet
http://www.uggboots-discout.com/ Uggs Sale
http://www.cheapbootugg.com/ Uggs
http://www.uggboots-winter.com/ Cheap Ugg
http://www.winter-uggboots.com/ Uggs Sale
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Ugg Boots
http://www.backuggboots.com/ Uggs Sale
http://www.uggbootstoback.com/ Ugg Outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.discountbootsale.com/ Cheap Ugg
http://www.shoesforwinter.com/ Ugg Boots Sale
http://www.bootsonline-ugg.com/ Uggs Sale
http://www.bootoutletssale.com/ Ugg Sale
loghqsafd
<a href=http://www.buybootugg.com/#suqtrwzff>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#ufenbldpv>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#tvewyyayz>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#cckrjfmor>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#bzdujupsl>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#prltmgpvw>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#xdssnhlmr>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#xptfladlo>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#wrfdootqi>uggs for sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#opzczzais>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#wpyhfqjdc>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#oqhybnnit>uggs outlet</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#udgyjnqwg>Uggs Sale</a>
sovpntknw
<a href=http://www.buybootugg.com/#tllcvbpio>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#ussqseexi>Uggs</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#lzbtolvxe>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#resbbwgvw>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#aomnmhrzc>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#oowjyzsuk>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#udbabxxhr>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#aidwjxmdx>Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#lvypylczz>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#nzvxxlndt>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#ykbzpcdcq>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#ibagrzbwg>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#bafinvxoc>Ugg Outlet</a>
цитирай
4. анонимен - Ugg Boots
25.10.2012 13:39
cbatmydwi
http://www.buybootugg.com/ uggs outlet
http://www.uggboots-discout.com/ Ugg Sale
http://www.cheapbootugg.com/ Ugg Boots Sale
http://www.uggboots-winter.com/ Uggs
http://www.winter-uggboots.com/ Ugg Sale
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Ugg Outlet
http://www.backuggboots.com/ Ugg Boots Sale
http://www.uggbootstoback.com/ uggs outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/ Uggs Outlet
http://www.discountbootsale.com/ Ugg Boots
http://www.shoesforwinter.com/ Cheap Ugg
http://www.bootsonline-ugg.com/ uggs outlet
http://www.bootoutletssale.com/ Ugg Sale
lcorfmpfc
http://www.buybootugg.com/#ipvqjzunh - Cheap Ugg
http://www.uggboots-discout.com/#fhumyfrgt - Cheap Ugg Boots
http://www.cheapbootugg.com/#ozrikynbd - Cheap Ugg Boots
http://www.uggboots-winter.com/#ihwoydgha - Cheap Uggs
http://www.winter-uggboots.com/#sjhruvvnb - Ugg Boots Sale
http://www.uggbootsbuyalot.com/#nxukhyvkh - Ugg Boots Sale
http://www.backuggboots.com/#ganostuvh - Cheap Ugg
http://www.uggbootstoback.com/#dssnsbewi - uggs for sale
http://www.uggbootsaledollar.com/#mwqoljwiq - Uggs Sale
http://www.discountbootsale.com/#sagdniijf - Cheap Uggs
http://www.shoesforwinter.com/#nzyywqpmh - Uggs
http://www.bootsonline-ugg.com/#hkgsbxfih - Uggs Sale
http://www.bootoutletssale.com/#xgpqaxylk - uggs for sale
vfvvuehqb
<a href=http://www.buybootugg.com/#rbjogyola>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#wsznbzxyj>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#fytumhkgo>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#klayiupkp>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#eeqtabvzg>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#dwmelagws>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#dtmdpxcof>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#kuvvjkhyg>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#ztjzkqezx>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#tqybiuikw>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#hoshsswzn>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#zzybvusbu>uggs for sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#woovyffcq>Uggs Sale</a>
цитирай
5. анонимен - Uggs boots are a fashion statement
25.10.2012 16:49

&#12354;&#12394;&#12383;&#12398;&#12514;&#12459;&#12492;&#12496;&#12483;&#12463;&#12399;&#12289;&#12362;&#12381;&#12425;&#12367;&#30007;&#24615;&#12398;Dubarry&#12395;&#12424;&#12387;&#12390;&#29983;&#25104;&#22909;&#12365;&#12394;&#20449;&#24565;&#12486;&#12521;&#12473;&#12398;&#12473;&#12491;&#12540;&#12459;&#12540;&#12391;&#12377;&#12290;&#12371;&#12398;&#29305;&#23450;&#12398;&#35443;&#32048;&#12394;&#38772;&#12399;&#32043;&#12398;&#12505;&#12523;&#12505;&#12483;&#12488;&#12398;&#35347;&#32244;&#12398;&#35167;&#12392;3&#30524;&#12522;&#12508;&#12531;&#27425;&#31532;&#12391;&#12377;&#12290;&#12371;&#12398;&#20855;&#20307;&#30340;&#12394;&#12473;&#12491;&#12540;&#12459;&#12540;&#12398;&#12501;&#12525;&#12531;&#12488;&#37096;&#12399;&#26412;&#24403;&#12395;&#12459;&#12516;&#12483;&#12463;&#12398;&#20837;&#23398;&#12473;&#12479;&#12452;&#12523;&#12391;&#12377;&#12290;&#12371;&#12428;&#12425;&#12399;&#12289;&#20363;&#12360;&#12400;&#12289;&#22825;&#28982;&#30382;&#38761;&#12492;&#12496;&#12483;&#12463;&#12434;&#12377;&#12427;&#12383;&#12417;&#12398;&#27096;&#12293;&#12394;&#12467;&#12531;&#12509;&#12540;&#12493;&#12531;&#12488;&#12434;&#20351;&#29992;&#12375;&#12390;&#38450;&#27700;&#12434;&#38283;&#30330;&#12373;&#12428;&#12390;&#12356;&#12414;&#12377;&#12381;&#12428;&#12425;&#12398;&#38772;&#12420;&#12502;&#12540;&#12484;&#12434;&#25345;&#12387;&#12390;&#12356;&#12427;&#12371;&#12392;&#12398;&#12383;&#12417;&#12398;&#12354;&#12394;&#12383;&#33258;&#36523;&#12398;&#29702;&#30001;&#12398;&#12383;&#12417;&#12289;&#36805;&#36895;&#12394;&#12489;&#12521;&#12452;&#12450;&#12454;&#12488;&#30952;&#12365;&#12477;&#12501;&#12488;&#12454;&#12455;&#12450;&#12434;&#25152;&#26377;&#12375;&#12390;&#12356;&#12427;&#20013;&#12391;&#12290;

<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>&#12450;&#12464; &#12502;&#12540;&#12484;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG&#12502;&#12540;&#12484; &#28608;&#23433;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#26032;&#20316;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12450;&#12464;&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;&#28608;&#23433;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#20154;&#27671;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488; &#12450;&#12464;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>&#12450;&#12464;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG&#12502;&#12540;&#12484;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>UGG&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12450;&#12464; &#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#12524;&#12487;&#12451;&#12540;&#12473;</a>
цитирай
6. анонимен - Cheap Ugg Boots
25.10.2012 19:32
<a href=http://www.bootsgoedkope.com/#ubjzjttrc>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.north-faceshell.com/#viqtalmxh>North Face Jackets</a>
<a href=http://www.canadagoosel.com/#pdxbfyfzv>Canada Goose Doudoune</a>
<a href=http://www.bootsmetbont.com/#rxmvqssay>Ugg Outlet Nederland</a>
<a href=http://www.geesecanada.com/#dadmmrvww>Canada Goose Jackets Outlet</a>

http://www.north-faceshelljacket.com/ North Face Outlet
http://www.bootswarmsale.com/ UGG Bailey Button Boots
http://www.frcanadagoose.com/ Canada Goose Doudoune
http://www.salesboot.com/ Ugg Boots Outlet
http://www.canadiangoosecoats.com/ Canada Goose Jackets Outlet

http://www.north-faceisabella.com/#bwdxjocee - North Face Jackets
http://www.north-faceshelljacket.com/#whmztkako - North Face Denali
http://www.bootskid.com/#aqfjywpro - UGG Bailey Button Boots
http://www.boothigh.com/#gfbatfnwc - Cheap Ugg Boots
http://www.canadagoosebleu.com/#eitkktlba - Canada Goose Doudoune
цитирай
7. анонимен - Ugg Boots
01.11.2012 02:07
ekwxlwnzc
http://www.buybootugg.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.uggboots-discout.com/ Ugg Outlet
http://www.cheapbootugg.com/ Ugg Outlet
http://www.uggboots-winter.com/ Ugg Outlet
http://www.winter-uggboots.com/ Ugg Boots Sale
http://www.uggbootsbuyalot.com/ uggs outlet
http://www.backuggboots.com/ Ugg Boots
http://www.uggbootstoback.com/ Ugg Outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/ Ugg Sale
http://www.discountbootsale.com/ Ugg Boots
http://www.shoesforwinter.com/ Ugg Outlet
http://www.bootsonline-ugg.com/ Uggs
http://www.bootoutletssale.com/ Uggs Outlet
wgbagtwqp
<a href=http://www.buybootugg.com/#fvvxjdhjq>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#zrhezbjcl>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#gnkgqgcrr>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#veghxzjby>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#rvkvormbv>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#nbbctbaxs>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#fduklogtl>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#pyjkewwhv>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#lhempbtyq>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#biuxnmahj>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#tjsmkvlxo>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#ibrhowptw>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#cntfcpztf>Cheap Ugg</a>
qefvgwzfr
<a href=http://www.buybootugg.com/#pbkfmbvqo>Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#yccogqqyx>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#egyeykvti>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#xrkerylxg>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#zrzbepxyc>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#kryeeyspf>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#wmpohsqxs>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#tbuvtwxgy>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#ptwisdluz>uggs for sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#hsjyfuxwg>uggs outlet</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#hmfnrrqik>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#fhxkxpneh>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#gtzfrcyen>Uggs Outlet</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956684
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930