Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2007 21:33 - Осветлиха шестаците-депутати. В Русия съм, в Русия!
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 5542 Коментари: 17 Гласове:
0

Последна промяна: 04.09.2007 23:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Първи впечатления. Честно казано, облекчение. Защото първо разделих депутатите-шестаци, на познати и непознати. Нямаше ги  имената на хора, които познавах и за които имах съмнения. Честно казано, съмненията остават, макар че не е задължително някой да не е бил  шестак и сетне да излезе лайно. След като излязат принадлежностите, лъсват скритите връзки  и се обясняват необясними неща. Примерно оформянето на лобита и  странни политически ходове, кадрови избори и прочие, благодарение на които днес сме на този хал.

Но наистина ли излезе истината?

Един от хората, за които никой не може да ме убеди, че им е чист косъма, обаче, го няма? Този човек напусна СДС месец преди изборите 2001  и така наруши парламентарното му мнозинство, защото, видите ли, бил монархист. Това му беше третото народно събрание, избиран от СДС в най-трудните му години. Заедно с  един  шесташки кон внасяха еднакви петиции и се беше заобиколил само с десни шестаци-топ келепирджии,  и бяха  здрава група. Ядяха и пиеха по вили на шестаци -директори, издигнати по наше време от СДС.. Цялото му държание и поведение беше на зависим от келепира и  шесташкото лоби  депутат-а него го няма в списъка!?? Тогава царят отряза от листата такива като него и коня, с обясненията за шесташко минало-днес конят цъфна, а този го няма...

Има нещо гнило в Дания. Не, в Русия!

Никакви изненади-дори тези, за които се твърди че са сензация, изобщо не ме касаят.Въобще не ме интересуват пребити по лагери 70-80 годишни земсисти, нито  пък сучайни фигури във ВНС, дори и известни артисти и каквито и да са били-отлично съм запознат с  критериите за бг елит и нравите тогава..

По принцип, членовете на БКП са проявявали високо класово съзнание и за тях е било чест да сътрудничат на ДС. Така, че такива не са вербували за агенти, а са предимно  щатни и съдържатели на явочни квартири. Затова големият брой шестаци и съдържатели на квартири  от БСП не ни вълнува.  Ни Жан, ни Румен Поразяващата уста, нито въздухаря Нейчо  и прочие знайни и незнайни метеори на политическия небосклон. Вълнува ни това, че те са добре дошли  днес в БСП. Доколкото някой може да се вълнува  изобщо от  такива въпроси в мафиотско-клановото- олигархично партийно подобие, наследило БКП.

С ДПС нещата са малко по инак. Всеки, който е бил с едно око и е можел да бъде утрешна интелигенция от малцинството, е бил подложен на повишен натиск. Натиск, на който в тогавашна Бг трудно някой е можел да устои, а  освен това комунизмът изглеждаше вечен и вписването в системата- като единствен изход за тях.

Забележете как обществото свикна с агентите от ДПС и никой не ги осъжда -но забележете,  и че държателите на тайните веднага ги оповестиха още преди сто години-докато десетки и стотици други имена останаха скрити и се появяват сега. Макар, че на всяко НС се декларираше, че са проверявани. Защото етносът излезе по силен от системата и същите агенти излязоха двойни играчи. Сътрудничеха формално, но и организираха майските събития 89.

И без глупости за това, че са били много верни на ДС и Партията.

Списъкът обаче е любопитен  с детайлите. Явочник или агент, време на вербовка, свален от отчет или не.Явочник е по леката фаза на падение, агент-ясно. Кадрови член-стълб на системата. Време за вербовка през колективизацията-възможен житейски изход, по Десети-кариеризъм и простотия.Свален от отчет-ненадежден за системата, до последно лоялен-виж предното изречение.

Защото, ако  може да има оправдание за явочниците, старите лагеристи и за смазаните от системата, то за някои ситуационни тарикати и  наследствени доносници няма никакво. За останалите до последно и  дори вербувани месеци преди  10 ноември и дори след датата и през 90те. Такъв например е лидерът на една псевдо националистическа партия-баща му е бил, агент, и той е станал  през 89та. Баща му депутат,  и той депутат-до ден днешен. Колко е прозрачна връзката между пишман национализмът и келепира.

Още по любопитно  става, когато напишете в гугъла  името на вербувалия го офицер от ДС. Е кво сме виновни, че не се казва Иван Иванов.

Познайте какъв е сега.:

А.бизнесмен

Б. политик

В журналист от авторитетен вестник.

По нататък обяснявайте нещата вие. Апропо, много поздрави на две от десните газетки. Щото системата-нащта система, дето вика Кали, точно такива обичаше-дето най-много се бият в гърдите....

И ревете пак за закъсняла лустрация...



Тагове:   Осветлиха,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. norman - аз мислим, че е бизнесмен
04.09.2007 23:06
а кой е тоя келепираджия от СДС монархист, аз не съм чул, то аз много неща не съм чул де, но поне ми го кажи да го знам.
цитирай
2. zemaria - гориш
04.09.2007 23:13
аре, избери друго.
цитирай
3. norman - журналист
04.09.2007 23:20
журналист, от вестник или от Нова телевизия или БТВ.
цитирай
4. zemaria - без
04.09.2007 23:25
коментар:))
цитирай
5. mapplethorpecala - za boyan biolchev kazaha li nesh...
05.09.2007 08:02
za boyan biolchev kazaha li neshto!

krayno vreme da izvadyat dosietata na horata deto prosveshtavat!

osven tova e i na durjavna rabota!
ako e v nyakoy slavyanski universitet ako shte da e bil agent na KGB ,DS i polskite tayni slujbi...
ama vsushtnost na men 'vo mi puka!
цитирай
6. izvorche - много рядко
05.09.2007 08:17
чета политически коментари с интерес.

Поздравявам те.
цитирай
7. анонимен - neverno
05.09.2007 08:38
'vseki koito e bil pone s edno oko ot malcinstvata e bil natiskan zdravo'-neverna informacia.studentite ot malcinstvata vlizaha bez priemen izpit.inteligentite ot tursko,poma6ko,ciganski proizhod beha privli4ani na visoki dlajnosti v stolicata.hora kato dogan,liutfi,mestan znaiat tova dobre.taka partiata oligarh/bsp/si osiguriava6e vernostta na malcinstvata.naprimer ot selo djurevica,deto e na ciganite nai-dolnoto geto sa izlezli trima ministri.dobre bi bilo da si pravite spravka predi da pi6ete.taka materialat vi izglejda kato jelanie da vnu6avate neistini,s uvajenie. ,gaskoin.
цитирай
8. danailpetrov - tova ne sa shestatsi ami yazvadjii
05.09.2007 09:14
bez opit v upravlenieto i samokontrol
цитирай
9. kostadin - Ие!!!!!!!!!!!!!
05.09.2007 10:58
Е,и....?
Някой да е коментирал защо 7тв -телевизията се продаде,точно сега?Дали е законно да си продаваш правото дадено ти след конкурс?
Чудна правова държава !Чудна представителна демокрация!
Оказа се ,че олиото в Холандия е 0.75 евроцента -на дребно!Да не коментираме съотношението -заплата /цени
Приятно гласуване !Вижте ,как ни набиват в главите определени имена -но даже и обещания няма!
Всичко е законно -стига да си плагиш!
цитирай
10. zari - Спомени за един от тях:
05.09.2007 11:14
Тодор Колев в Лондон

Та най-накрая излезе Тошо.
Започна с "Чистачките". Мина през "Жалба за Младост" и там попита публиката за Коста Цонев. Но това го знаете. Опита се със "Самотния човек" и "Незаконна любов", но публиката не лапаше. Разбира се, той усети всичко и мина на простотиите.
Как 1973 отишли артисти в Перник да изнасят концерт на миньорите за Чили. Та ходел един хартист пред скапаните от работния ден миньори и ги питал с насочен показалец: "Ти, какво направи за Чили?" Повечето мълчели ама един му казал:" Бе що не си .... мамата!".
После пък за Юлия Винер, как пеела народни песни в Почивния дом за трудови селяни. Та им пеела: "Пасох овци, пасох кози!". На третия път един публиката и казал: "Бе пасла си ми оная работа ти!".
Накрая завърши с Указ за Преименоване на местности и населени места в България, където всичко се римува с Путин.
~~
Накрая- старият цигански репертоар, подкрепен с "Камион ме Блъсна" и "Автобиография". "Канада" не иска да я изпее.
СПОРЕД МЕН, НЕ МУ БЕШЕ МЯСТОТО НА Т.КОЛЕВ НА ТОВА МЯСТО!
И си стана една пълна излагация.
Ама човек за пари кво ли не прави!
...
Днес го гедаме в списъка!
цитирай
11. kostadin - Re:
05.09.2007 11:47
А спомняте ли си за онези много поборници ,които са подписвали декларации за сътрудничество и бяха депутати в т..н. Велико народно събрание...Не чувствате ли ,че и сега ни разиграват като мечка .А след поредните избори ни се втълпява ,че ние сме ги избрали Абе както казват -няма конспирация!
Важното е че има предприемчиви българи -агенти ,подставени лица ,които "честно "успяха за 17 години да станат милионери-американската мечта ряпа да яде!
цитирай
12. norman - zemaria,
05.09.2007 12:39
zemaria, познал ли съм?
А пък за Боян Биолчев още нищо не са казали, но аз можем да ви кажем нещо...то едва ли е ново, защото тука все сте умни и информирани хора и и може да го знаете...сега ще се концентрирам.
Значи перди време прочетох едни документи от Народния съд, че майката на Б.Биолчев е била прокурор по делото на Богдан Филов и с това дело го осъждат на смърт...и нищо.
Но след това едно списание под крилото на СУ, почна един цикъл ретроспекция от статии за работата и приноса на Филов като историк и археолог в бълг.наука а не като политик. Ъв тия статии ниемаше да има нито ред за осъждането му на смърт от НСъд, обаче Боянчо, нали е гузен негонен биега още след втората статия,принуди и изгони списанието от територията и пределите на Университета...и преди тоя случай съм бил склонен да го мислим тоя човек за читав, но тия му действия ме карат да се съмнявам.
цитирай
13. анонимен - Боянчо!!!!!!!!!!!????????????????
05.09.2007 12:46
Не му се бъркайте в личният живот на човечеца!
И без това е прекарал живота си под крилото на партията -майка на всички политически партии
Знаете ли колко е тежко?Агентите го казват -не се срамувам от дейността си!....
Ами ,че защо сменихте строя?
Как така се случва и социализма сте строили без срам и капитализма го установихте без свян!
цитирай
14. zemaria - Отговарям напосоки
05.09.2007 18:03
Изобщо не визирам Боян Биолчев в началото, а един депутат от нашия край, за когото излезе, че съм гласувал на всички избори до 2001ва-така, с моя глас той се издигна от дребен чиновник в Провнса до член на т.н полит елит в столицата.Това, обаче, му е най-малкия грях.
Норман-верният отговор е В.
Зари,
ТК не ми е интересен. Той беше случайно попаднал в политиката и си го признаваше чистосърдечно -както, бтв се оказаха огромната част от нашите десни депутати. Плод на разбиранията, останали до днес, че като си известен , може да бъдеш локомотив на влак с избиратели-пълна простотия, междувпрочем.. Лично той не е участвал в лобита и завери, прокарвайки шесташки интереси-накратко, случаят е прикалено маловажен от политическа гл точка.
Гаскойн,
Че влизаха във вузове с предимствата на т.н райониран прием- е вярно.Само че няма нищо общо с това, за което говоря. Това не са тройкаджиите, влезли през задната врата на вузовете. Говорим за хора с потенциал да бъдат утрешна интелигенция. Доста е сложна темата, ще трябва да пиша отделен постинг. От една страна държавата искаше да интегрира малцинствата и затова проявяваше инициатива.От друга искаше да й са верни-както всяка тоталитарна система.Въпросът за моралната страна на нещата спрямо дпс депутатите е малко сложен и в никакъв случай не може да се разглежда еднопланово, като в десебарски вестник. Доколко са били верни на системата, имали ли са избор, или са ги притискали с предимство. Защо после лидери на дпс не се оказаха хора, които са били мачкани от системата, а нейни слуги-лидерите на движението до един са били лоялни на живковия режим-шестаци и комсомолски активисти. Наистина ли не е имало други, или последните избутаха поборниците. Това само депесарски патент ли бе, или повсеместно. Ами ако единствено тези-шестаците и лоялните на БКП мюсулмани- са имали качества за политически живот? Въпроси, въпроси...
цитирай
15. kostadin - За мене е много по -лесно да кажа, че ...
05.09.2007 19:02
За мене е много по -лесно да кажа ,че всичко което се случва е правилно.Трябва още много да се учим-има време.Няма грешка ,когато взимаш и даваш.Вредно е да задържаш ,да криеш.Е ,срещу микробите ще трябва да си променим мнението -ние ги мислим за тъпи ,а те отново и отново се реадаптират.Грешката е в нащето мислене!
В този свят са позволени всички методи.Ние бяхме забравили за това.За това ни е трудно!Но ако всичко е позволено ,тогава народа няма от какво да се плашиНай-много да си пооправи положението....когато стане по активен и приеме свободата като основен принцип за действие.
Понеже няма конспирация се налага да считаме ,че това струпване на хора от ДС на възлови места-митинги,политика,власт,журналистика е ама съвсем случайно и се е получило на принципа ,че това са най-подготвените хора в момент-а/-ите/.
цитирай
16. buket - точно така костадин
05.09.2007 21:51
дори позакъсняваме с промяна на мисленето...доста закъснявме...бъдеще се постига със сегашно действие.
цитирай
17. анонимен - i imeto im e legion
07.09.2007 16:50
mnozina beha tezi koito prodadoha du6ite si na 4ervenite oligarsi za da se realizirat v karierata si.za6to ne pro4etohte navremeto okr1jno N'47.vsi4ko be6e dobre organizirano i horata koito beha donosnici,agenti,jvo4nici,mejdinni vr1zki dori se gordeeha s tova.pravilegii te sa6to imaha kakto imat i dnes.4ervenata oligarhia revnivo pazi svoite iataci.i ako sega sme nai-posle dopusnati do niakakva informacia,to tonove drugi mnogo po vajni dosiata potanaha v nevedomia arhiv na bsp.po4ti vsi4ki izdignati na r1kovodni mesta turci,sa bili slujiteli.njma 4len na bkp/bsp partiata koito v edna ili druga forma da ne e izvar6val dopalnitelna rabota za partiata.sramno e 4e tezi hora ne si priznaha.na6ia narod ne e z1l,6tiahme da im prostim.az namiram sili v sebe si da im kaja;prosto da vi e,takiva beha vremenata.ne za tova naroda se otvrati ot vas a zaradi korupcia,prikrivane na krimnalni prest1plenia izvar6vani ot partiinite funkcioneri,tehnite deca i rodnini,za smazvaneto na nacionalnoto saznanie i dostoinstvo na b1lgarite.za nadmennoto,podiogravatelno,ignorantsko otno6enie kam naroda.i nakraia no ne posledno za nacionalnoto predatelstvo.ne pro6tvam i ne zabraviam za tova.GOSPOD da vi sadi za vsi4koto zlo koeto pri4inihte na svoia narod.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957406
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930