Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2007 18:20 - Пълна дебилиада
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 5789 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 29.09.2007 19:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Преди много години, когато на власт беше пак една подобна коалиция, за областен шеф трябваше да бъде назначен един непознат никому човек, със скромна трудова биография, скромна професия и изцяло съвсем безличен. Човекът беше наложен от една от партиите, на чийто мандат се крепеше компромисното правителство. Още помня репликата на един опонент от опозицията за това назначение:

 това  е подигравка с държавността”

Простият извод, че винаги, когато има коалиции  от партии, крепящи конюнктурно дадена власт,  първо започва подигравката с политиката, а сетне подигравката с държавността, направо  ви го сервирам в готов вид. Като аксиома.

Годините после безпощадно го потвърдиха-въпросният човек сетне се оказа”с мед да го храниш” при рояците шуробаджанашки, абсолютно фриволни назначения на тотално неподходящи и некадърни хорица, случайно отзовали се на високи и важни постове. С годините ние напълно претръпнахме към това явление-то стана нормална част от действителността. Естественият извод и последица от което е :

Държавността-кучета я яли.

Този процес започна по време на Костов и  стана правило след него. Защото и политиката си замина с идването на С2. Най големите властови  трагедии, овластени недоразумения и обратен подбор, издигнат като естествен кастинг за хора и постове,  беше по времето на Симеон.
За след него просто не си струва да говорим-времето на Станишев е загубено изцяло за българската история и държавност-то е времева  историческа дупка. Няма как да е друго с лидер без ден трудов стаж или с министри, които не биха ги взели за мърчъндайзъри в кока кола, дори.

Политиката се профанизира  до пълна дилетанщина-процес, който набира опасна скорост и цъфва като срамна въшка на чело по избори, или колчем се заговори навън за българска политика

Случаи, когато всеки се занимава с това, което не му е работа, станаха правило. Футболисти искат -и са-политици, кметове. Тройни скачачи станаха шефове на предизборни щабове, лекоатлетки, артистки, и всякакви  стистки-изпълзха отсякъде и напъплиха политически предавания, партии и форуми. Резултатът от  техните постижения досега е повече от плачевен.

Но не би. „Чрез нахалство към прогрес”-е мото от соца на дребния селски гамен. ” В България трябва да влязат строги демократични принципи, вместо шоу-елементи на застаряли бойци по карате”, прозвуча в ефира на Мюнхенското радио констатацията на немска журналистка, препечатана от в. “Сега” още  през ноември 2002 г.

За смях станахме на Европата..

И няма никакви, ама абсолютно никакви индикации  да се мисли, че утре ще е по различно от вчера.. Сблъсъкът между овчаря, избран като пръв между равни, и родения овчар е вече минало-вторият победи.. От тази конфронтация бай Стамат спечели  шоу по медиите. Ясно е какво изгуби - разбирането, че гражданското общество първо се самоосъзнава, че не е стадо, а после избира водачите си. .

Но да разгледаме една нагледна прояви на профанизация, с оглед на предстоящите  местните избори

Политическото мото-емблема на кандидата.

 Какво бихте си помислили за кандидат, избиращ  мото”София за софиянци”.

-няма нищо по тъпо и по банално нещо.

- навява на расизъм, сегрегация и тъп местен патриотизъм. Ми ако долнолевуновци са за долнолевуново, горнолозенци за горнолозен? Германия за германците...

-толкова далеч от  смисъла на политиката, колкото само бг политик може да бъде.

Познахте-всичко това, заедно,  е напълно вярно. Плюс очевадната  пълна дебилиада на щаба му.

Е, да, ама с това мото в Русе спечели Елеонора Николова. На два пъти!

А какво мислите за мотото „Аз съм един от вас

-фраза на Лучано към таксиджиите-нали и той е карал такси.

-фраза на краля на популизма, цар Ивайло-ББ- към земеделците

-бахти простотията, фалша и лъжата-как ще си един от нас,бе. Първо, си пълен селянин-може да си един от околните села, но като нас не си,  второ си номенклатурен тиквеник-партиен олигарх.. Как може да сме от един отбор, когато ние вземаме масово по триста лева, а на теб са ти толкова само дневните...Благодарение на нас, дето те избрахме. Да ни приватизираш и играеш  властови и ситуационни комбини.

-трябва щаба му да е пълна дебилилиада, за да му измисли такъв антипиар. Уж да го направи по народен. Но хората, респективно избирателите му, овце ли са?

Ха ся де! И аз това се питам.

 С това мото преди две години русенският кмет дойде на власт. В най-аристократичния град-малката Виена.. Днес то е удължено, с една дума.

Аз съм един от вас! Продължаваме

Продължават и още как.  И още ще продължат, докато някой не ги плясне през ръчичките.

Но кой! Няма кой! Пълна дебилиада.




Гласувай:
0



1. nakom - пълни глупости
29.09.2007 20:00
нямал ден трудов стаж дрън дрън.То не се иска да си ковал пирони за да правиш политика.Или да си женен непременно.Имат много добри решения в икономиката тройните крадлюги.За щастие са с дългосрочен ефект и не могат да дадат резултати ведната.Това не е нещастния "бърз преход към демокрация", издънката на всички сини гарги досега.
А политиката се профанизира защото след царя се видя колко е лесно да влезеш във властта.Само трябва да лъжеш качествено.Това не е явление а историческа необходимост.Рано или късно хората няма да поумнеят но ще понесат шамари и ще мислят по правилно при избора си.Въпросното събитие не се е случвало само при нас.
А строгите демократични принципи трябваше да влязат при т.нар демократично правителство.Вместо това влезе тоталитарна приватизация.И централистки порядки от селски тип.
Дебилизацията не е в политиката в обществото.
Ако ще ти е утеха - по зле ще става ;-)
цитирай
2. анонимен - олеле
29.09.2007 20:05
снощи гледам от вън в щаба на един от кандидатите/става въпрос за шумен витрини големи малко плакати светлина/ 1/3 от хората познати /един да удариш за другите не питай измамници лъжци пияндурници абе добре са се събрали хората/ мотото на кандидата /аз съм човека/ ми то в горкото БГ останаха ли свесни хора аз се смятам за отговорен но от политика бягам като дявол от тамян прилича ми на комсомола от едно време и накрая въпроса за кого ще гласувам май за никого
цитирай
3. анонимен - az sum sklonen da si mislya, che e ...
30.09.2007 02:14
az sum sklonen da si mislya,che e nay-dobre da glasuvame.no s nedeystvitelna buletina.

naprimer az shte si zanesa edna snimka na PETE DOHERTY i shte ya pusna v plika.
i shte napisha

ALL COPS ARE BASTARDS

bahti generalite,bahti sinovete na generalite

цитирай
4. анонимен - немам думи
30.09.2007 06:05
бих избягал нанякъде-за да съм далеч от БГ-тъпотии, а може-ли да спретнем едно с ''пушки в ръка''?
цитирай
5. vmitkov - За държавността
01.10.2007 09:09
Ze Maria,

Държавността в България, имам пред вид истинската, независимата, отсъства още от Техеранската конференция в края на 1943 г., когато е решено от тримата "големи болни" България да премине в сферата на влияние на СССР. За което основна вина има Чърчил.

А всичко друго е следствие от това - и Георги Димитров, и Вълко Червенков, и Тодор Живков, и Андрей Луканов, и Беров, и Виденов, и Костов, и Сакса, и Станишев, и Доган, и всички бъдещи след тях... За съжаление на по-интелигентната част от българския народ.

По продължителността на управлението на всеки от изброените можете да прецените кой колко добре е балансирал между интересите на "големите болни" и българския народ.

И профанизирането на политиката е от тогава. Просто защото такива хора - незнаещи, некомпетентни, болни, с пороци - се управляват по-лесно и винаги има за какво да ги махнеш при нужда. Тоест те не са истинските политици, а са само изпълнители на истинските кукловоди - тримата "големи болни".

Малцина си спомнят, че на Техеранската конференция е решено в България влияние да имат също и САЩ и Великобритания, макар и в по-малък процент. А Сталин ги преметна като наложи изцяло собственото си влияние. И те сега си искат своя процент влияние.

Но резултатът е - ни социализъм по руски образец, ни капитализъм по американски образец, което е значително по-зле от само едното или само другото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4944668
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031