Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2007 11:55 - Бележка за тв дебата
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2022 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 20.10.2007 13:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Голямо лезене пада за резултатите от т.н тв дебат между двамата милиционери. Айде и ние да драснем два реда.
Животното, наречено "телевизионен дебат" между претенденти, отдавна не интересува никого. Минали са цели седем- осем години от последния Тв дебат, който (уж-нещо, в което дълбоко се съмняваме) е повлиял на общественото мнение в полза на един или друг кандидат. Не случайно в последните години щабовете на успелите претенденти го избягват-от такова нещо може само да загубиш.
Защото политиката отдавна е избягала от същността си и е предмет на съвсем други договорки и обстоятелства. Това ще го обясним сетне.
Защото тя отдавна не интересува нашенецът дотам, че да се облещи в 8 сабахлям при Бареков.  Тоест тези, които се блещят по  тв сеири  сабахлям, са или твърди фенове, или пенсионери-сиреч  пак същото. Те са  вече омотани  в паяжината на пропагандата хора-а няма нищо по безнадеждно от избиване на вяра  от гърдите на вярващ(тя е защитена от  бронебойни патрони)  Оттам значението на мероприятието е силно съмнително. Но може цяла  пропагандна теза и кампания  да се сринат от остроумна реплика на опонента, сетне подета от медийните оръдия..
Защото публиката-неизкушената, за която всъщност се прави шоуто,  е свикнала да има екшън  и дебатът го дава, но тя е дотолкова разглезена, че рядко може да прецени кой е бития, кой победителя. Всеки си отива с лафовете и сценарийчето,  мислено предварително. Единият участник не е прострян на пода, няма столове в главата, няма фън-напротив-сетне сички твърдят, че са победители.
Лично аз- да гледам двама милиционери в осем сабахлям, при лигавия псевдожурналист-слагач-тая работа може да стане само като единият от двамата земе властта и въведе "десетминутка на омразата". Което пък може да стане като едното нищо. Или ако някой ми е опрял пищов в главата.
И ся да обясним това, което обещахме-за предмета на политиката и дебатите. Значи, вече  знаете втората и третата забележка върху тезата защо е нужно да правим дебат. Припомняме(знам, че ви мързи) -няма победител, няма интерес, няма особено значение
Единствено е необходим, ако има да се свежда до населението някаква стратегическа и важна мантра от общия център. Този който всъщност движи политиката и я е превърнал в задкулисно занимание-т.н  фасадна демокрация.Това става  с думи-верификатори-знакови клишета, които сетне се подхващат от пропагандата и свеждат до  бай Стамат
Припомняме- за пример
Екс шестакът Доган и фразата за обръчите
Цел-да се мобилизира електоратът от колебаещите се бг и да се изстреля Атака
Ама как така-нали уж са врагове.  Ами така!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zydra - програмиран дебат-(диалог)-т...
20.10.2007 17:29
програмиран дебат-(диалог)-театро-зрители-дообяснители-преводачи на мантри.
цитирай
2. maymi - Тъкмо да попитам
22.10.2007 13:43
за ефекта, който очакваш тази седмица от участията на мераклиите в Шоуто на Слави и дочетох финала... Въпросът остава де...
цитирай
3. ssstto - Те телевизиите
22.10.2007 15:12
ако бяха дето се пишат независими и обективни нямаше да уйдисват на акъла на Бойко и дебатите да са както той иска.Дебатите трябваше да са както си требе.Ако бяха както си требе в 20:00 щеше и да има проучване колко полезен е бил дебата,социолозите щяха да питат хората "Как оценявате дебата".А то... и в Европа България още e блато пълно с мишоци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955280
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930