Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2007 20:13 - Озаптете медийните идиоти! Политическите-не можете!
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3599 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 11.11.2007 22:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

По повод последния „Отечествен фронт”

Почти отказах българските вестници, както  отказах свинското. Телевизията  също съм я свел до минимум, като месото изобщо. И за да не замязам на един известен политик-вегетарианец, взех вчера, че хапнах блажно. Гледах " Отечествен фронт"
 Помня „44 причини, паради които не харесвам тази страна”-защото „Тази страна мирише лошо”-е първата. Това не съм го писал аз-а той.  Пак той,  но като смени тавана с  апартамент на центъра  писа, че емигрантите са новите ни предатели.
Беше му герой Марин Розата, един пандизчия. С лирична душа-ще каже някой. Хайде де! Такива като Розата-с лопата да ги ринеш. Но това е негов херой. А дали Розата мирише хубаво-а , да изкъпаха го. Облякоха го, докараха го и в стриптийз бар. Ноо яко!  Върху него упражни фантазията си, вземайки ролята на Господ. Направи го "Господин за един ден"-всъщност, това не е ли Луциферско?

.„Ние, в нашият екип обичаме циганите, но мразим хората, които не се къпят секи ден.”

По "Всяка неделя" всяка седмица се прегръщаше с цигани и правеше разтърсващи репортажи за хала им. Само че тогава караше костенурка и живееше нейде по таваните. И едва ли се е къпал всеки ден, хеле като береше корнишони на „самолета” в Германия.

Да кажеш , че циганите имали къщи и земя е се едно да кажеш, че всеки българин е богат и умен. Цигани има всякакви-и  българи има всякакви. То е все едно да обобщаваш за българите през погледа на сицилиански работодател с пет наши циганки на лозето.

В предаването имаше толкова много злъч, толкова манипулативни въпроси на ниво селска седянка, че соцтелевизията може само да се учи-Кеворкян трябва да седи с увиснала долна джука пред наглостта и грознолъжието на чирака си

Но едрата циганка го навря от там, откъде е излязал-браво, циганко! Ето, това е медийния гуру на България, който, според бат Бойко, като напише нещо, дигне се шум и „проблемът се решава”. Оказа се, че познава живота  по зле от една циганка-извън офиса си и меките цици на поредната куха лейка, върху която упражнява остроумието си в полутъмен софийски бар. И това му било социален ъндърграунд-

подземие е, но на журналистиката!

Не се заблуждавайте-много си е наред като интелект, но самолюбието му го постави в кофти ситуация-да защитава малоумна  расистко-националистическа кауза на ниво махленски патриотизъм. Каузата на селянина, който иска Левуново за левуновците, в глобалния свят. Каузата на Хитлеровите банкери.
Не емигрирайте, българки, седете си тук и забогатявайте, като мен.
Как, когато ни плащат мизерни надници (три-пет лева)и не ни искат нийде. Е как мизерни, твърди той, земате по 70-80 лева надници, обаче поркате и гледате да откраднете. Имате нови ризи, но ходите със старите. Мамка ви циганска(селска) некъпана-марш да орете нивите!

Ами народният поет е казал рецептата за успех:

Семейна фирма основахме с Кети...
 В бизнеса на всичко сме царе!
Правим от ракети до mineti!..
 (Но minetite ги правим по-добре)...

Карбовски без Бойко са като Живков без Радевски, като Вучков  без Сидеров, като  Костов без Тицин

Еднакъв индекс за морал, еднакви общи ценности.
Пази Боже, сляпо да прогледа, в случая. С едните, докато се нажабиш, срещу тях сетне, според ожабването. Старите ти стават врагове. Сит на гладен вяра не хваща. "Никога не забравяй откъде си тръгнал"-съветваше главния герой от „Американски гангстери” подчинените си. Самият той само веднъж забрави и си плати за това с  лъскавия живот и кариера. Такива двойки  решават нещата-видяхте как.  Никак. "Обади се на Масларова!" Пунт и пластика, полуистини  и полулъжи. Събудил се и решил-аз съм голяма работа и мога да оправя всичко, което не ми харесва. Или да нахраня с живо месо телевизията Днес не ми харесват  некъпаните. Аз съм европеец.  Имам техните проблеми-с българи, румънци и роми.

Тук несъмнено иде реч за  остър дефицит на морал. Остър дефицит на нормалност
Пустота, Чапаев!
Остър дефицит на смисъл-писа Георги Господинов. Вдигам му три палеца! Макар, че ние това ноо добре го знаем.
И понеже иде реч за публични личности-значи имаме крайна фаза на тежко заболяване на цялото общество. Без никаква самодисциплина на елита-запомнете това изречение, щото то ще ни затрие. Елита ни от въздухари, от самозабравили се ватмани и медийни чираци. Нещо по лошо.
Не може да си журналист, ако не си личност. Посочете ми един-единствен световен журналист, който не е личност. Посочете ми поне един световен писател, поне един световен ум, който да е със сбъркана ценностна система и морал, а не пример за самодисциплина? Нали, когато ядем, повече ни се яде, когато пием, още повече ни се... Нали идва винаги момент да плащаме-нима самодисциплината не е това, което ни спасява? Другото е страхът. Да можеш да спреш, да се отречеш, за да оцелееш. Да спреш да вървиш подир щенията на тялото и душата-но нали всяко постижение, всяко превъзходство е именно вид самоотричане-цената, която тълпата, мнозинството, не може да плати? Да си елит, всъщност  означава да си пример за самоотричане и самодисциплина –ти си нещо над тях, защото си платил цената-отрекъл си се от нещо предварително, дал си повече, имал си воля. Когато елитът няма самодисциплина, идва Страхът.
 А в този човек, нашия, крещи доктор Фройд. Крещи и в напористата му асистентка.  Медийно семейство. Да са  живи и здрави-въпросът е, защо ги гледат. Но подобни избират  и четат и гледат  подобни. Значи, чичко Фройд  крещи у синца ни и такива са мнозинство. Нито зрителите искат да платят някаква цена, нито искат нещо от любимците си, освен да ги показва извътре-те са едни от тях.
Няма смисъл нито от едните, нито от другите. Изобщо смисъл няма за нищо.
Тогава става лошо.
С „Името Божие” на уста утрепаха с камъни нещастната вдовица в „Зорба Гърка.” Те всички си мислеха, че така предварват злото и правят добро. Спасяват ни. И това им е смисъла.

"Вън тези, които няма къде да се окъпят в София" -ще е на устата на новите .. На същите, които инак добре печелят семейно -ясно как.

Защото живото месо, което храни телевизията и медийните идиоти,  е вашето месо. Вашите вътрешности.
Затова, спрете  ги, независимо колко са сладкодумни! Плюйте и обръщайте канала-по добре гледайте кеч.




Гласувай:
0



1. norman - o,
10.11.2007 22:06
не се притеснявай, аз не го гледам...виж ти как си се разгневил и с основание сигурно...но все пак ти благодарим че си се жертвал да го гледаш с отвращение и после да го преразкажеш и предупредиш.
цитирай
2. igwelgs - войствена простащина
10.11.2007 22:44
Това е кратката рецензия за предаването, което коментира авторът. Оказва се, че ако симпатичната циганка заеме мястото на Карбовски, българската журналистика би спечелила много за своята правдивост и авторитет
цитирай
3. ssstto - По повод последния „Отечествен фронт”
11.11.2007 19:45
Той започна със "молим Ви да спрете да бъдете толерантни".Начи ако някой си вдигне къща незаконно или се намъкне да живее някъде незаконно независимо дали е беден циганин или Маргина и се правим,че не забелязваме това не е толерантност.Пък да злобееш на гърба на циганина дето е дошъл в София за да не умре от глад,а общинските власти да ги забравиш...всъщност ОФ може и да са давали властите,но не го догледох.
ЗЕ,в историите на Пратчет има едни чудовища които се хранят с магия,тоз Карбовски сякаш се храни с недостатъците и лошотията на хората.
цитирай
4. lambo - Не съм чел тази статия, но не съм съгласен с автора
12.11.2007 13:11
Не мога и не искам, не искам и не мога да плащам сметките на циганите ...

Майчинствата, детските помощи и детските надбавки, социалните помощи, енергийните помощи, безплатния ток и вода и т.н.

Който иска да ги плаща, но от неговите си пари, не от моите ...

Така че, и.п.м.
цитирай
5. pongo - Lambo,
12.11.2007 13:53
като не си чел статията, не давай мнение по нея! Не става дума за малцинствата, а за българската т.нар. журналистика. Бих добавил, че на абсолютно същото ниво като Карбовски са и в БТВ - невероятно тъпи, нагли и комплексирани.

Номер едно е естествено Бареков, който смята, че се намира на изключително високо ниво на интелект и ерудиция, макар че всички нормални хора му се смеят.

Рамо до рамо седи колежката му Ана Цолова, ограничеността на която, според мен, е вродена.

Не трябва да забравяме и Миролюба Бенатова, прочула се покрай репортажите от Либия, получила наградата на .... БТВ (нещо като анти Пулицър), известна с изключително едностранния си подход към всяко събитие, присъщ по-скоро на журналист от в. "Работническо дело" от колкото на претендираща за независимост телевизия.

Може да се дават примери с шепи, но искам да завърша с една моя лична любимка от БТВ - Марияна Векилсака. Нея няма какво да я описвам даже: имаше една поговорка че "Когато Марияна говори и фактите мълчат".
цитирай
6. drona - Карбовски
12.11.2007 15:33
че има талант - има, обаче големото его и големото себелюбие унищожава всичко друго ...другият проблем - не е мръднал в развитието си от ранния "Егоист" ..... "Егоист" вече го няма обаче Карбовски е тук продължава да ни връща назад във времето ..... където всъщност няма нищо за което да се върнем....

Това са ми впечатленията от книгата му дето сия купих преди време .... за телевизионните му изяви нищо не мога да кажа - нямам телевизор.
цитирай
7. darkman - НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО... ЗА ЖАЛОСТ
14.11.2007 09:41
Всъщност, още Змей Горянин, през 1953 г. си го е написал брилянтно, човекът:
Че не си поет не е беда,
не са поети много хора.
Бедата, драги, е в това,
че пишеш без умора.

Нищо, че в случая става реч за журналисти. То и те - под път и над път. В битността си на редови български журналист от 1990 г. насам съм повидял и аз туй-онуй. Как ги събират от пътя разни писачлета. Как ги употребяват за користни цели. И т.н. И т.н. Е, случва се и някои да се самозабравят, защото употребяването им е "по-луксозно". Ще рече - в "престижни списания", в "престижни предавания" и прочие.
Ами, нищо ново под слънцето, нали. Още от времето на латините.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957332
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930