Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2007 21:33 - der Lebensraum
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 9450 Коментари: 28 Гласове:
0

Последна промяна: 27.11.2007 22:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Учителите стачкуваха на кило кръв и метър кожа. Стачкуваха месеци наред-без заплати, мръзнейки на студа. Показаха непривична за нашите широти солидарност. Масово подаваха предизвестия за напускане. Единствената мотивация и обяснение за  нечуваната заедност  и пример за обединено  действие на една група от обществото, наречена интелигенция-да, учителите са най-масовото съсловие на  интелигенцията на една страна  е, че ножът е опрял до гърлото

Какво постигнаха? Обещания за догодина, до Амина. Нищо, почти, кеш.

Откъде пари?-ревяха Орешарски и Станишев.  Ами от излишъка! –отговаряха синдикати, общественици, десни политици. И Костов-лошият!

Ще сринем борда-опонираха Станишев и ко. Ко –то е десен кандидат кмет.(тема за размисъл).

Оригиналът
„Сега всички искат да раздадем бюджетния излишък, но това не е излишък в смисъл на нещо, което не е необходимо. Това е резерв на държавата, който гарантира валутния борд и е застраховка срещу това, че България има много бързо нарастващ дефицит по текущата сметка и ние трябва да гарантираме, че доходите на хората остават стабилни. Дори да раздадем сега целия резерв на държавата, това ще направи българите щастливи за няколко месеца, после ще плащаме много висока цена. Това няма да го допуснем…
Така нареченият излишък в бюджета е гаранция и за българската икономика, и за външните инвеститори, че правителството ще провежда стабилна политика,
Политика на догонващо увеличаване на доходите ще водим, но няма просто да налеем пари в разходи еднократно, защото сега имаме възможност - да дадем на всички да бъдат щастливи преди Коледа да похарчат максимално пари за подаръци.

Вие искате всичко да похарчим в момента един месец щастие за правителството и за икономиката и впрочем, ако се постъпи така пак ще нарасне инфлацията и ще се увеличи дефицитът по текущата сметка", заключи премиерът ".

Страшна катастрофа ще настъпи, читателю, ако дадем 500 милиона от излишъка на учителите, които изобщо нямат нужда от пари. Могат ли да блокират центъра, като таксиджиите, или градския транспорт като шофьорите, или  барем  да слязат от рудниците, като миньорите от долината на р. Жиу. Ще повикат, ще порецитират, ще попеят –и кой от къде е. Сяко чудо, пардон, седянка-за три дни.

Харченето на пари за подаръци пред Коледа-излизащи от излишъка-смърт за валутния борд и икономиката-абсолютен виновник за инфлацията.

Ха ся обърнете на коя да е днешна статия по темата. Гнус ме е да чета дори как ще се харчат тези пари.

Кеш. За двайсет дена.

За парламента, който е толкова важен, че…

За армията, която остана колкото ямболския артилерийски полк-и на която никой не разчита за нищо

За съдебната система, която  е най-големия ни проблем  от цивилизационна гледна точка-не европейска-без това да е въпрос на финанси, а на …

За полицията ни-1100 нови автомобила, с някои от които може би  ще се прибира откуп или разнася амфетамин

Но въпросът е друг.

Милиарда си е милиард, че и отгоре.  Обяснете ми, как излизайки на пазара –щот трябва да се изхарчи за 20 дена-не предизвиква инфлация, не увеличава дефицит. Не събаря валутни фондове, не ни принизява с бедни гаврошчета, видели се с пет гроша, бързащи да ги изхарчат за гевреци и коледни подаръци  събарящи така стабилността на държавата и нейния престиж навън..

Или някой отново и нагло  Ви излъга-учители. Ми като не сте миньори или шофьори-демек, имате интелигентски задръжки..

Някой, който така си я кара, откак  свят светува. Грозна работа.  Не за друго, ами И  защото отново вярва, че българският народ помни по-малко от месец. Повсеместно, барабар с т.н независима преса-негов стожер. Не му пука да стеснява "Лебенсраум"-а- на всички, които не могат да го съборят. Акцизи за алкохол, цигари, бензин, друго-напред.  Пука му от другите-с които да държат първите под контрол. За тях-гювечи.

Като в квартална банда. Като в предградие на цивилизацията...

==

Заглавието-жизнено пространство(нем). Доктрина на нацизма.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nakom - кви кви кви - колко е гадно правителството
27.11.2007 22:05
кви кви кви - какви герои са учителите които накрая се разбра че не знаят какво искат - апропо искат това което искат синдикатите им.кви кви кви - колко лошо нещо е комунизма.кви кви кви - не мога да разбера по какви пътища се движи икономиката ни но обичам да я коментирам.
кви кви кви - много добре се чувствам като коментирам с отрицателен привкус всичко което не ме кефи
недей да смянаш стила.
ще си загубиш феновете.
каква драма какво чудо - мъча се да си спомня кога са студували учителите точно, ама не мога.Все пак ще се разплача - толкова е паттично.
цитирай
2. silviang - Герои са...
27.11.2007 22:14
Бъди и ти такъв герой! Постой гладен два месеца пък тогава ми се прави на голямата работа!Какъв си само ти си знаеш.И никак не ме кефиш ,защото си много,много низш духом.Патетиката се усеща от човеци и може би затова не я усещаш.А когато се настудуваш може и да напишеш някой друг творчески постинг.
цитирай
3. zemaria - Наком
27.11.2007 22:15
Стар човек съм, вече не помня, прости. Ама то имаше ли изобщо стачка!
цитирай
4. nightdaughter - Учителите трябва да се признаят за герой.
27.11.2007 22:52
Защото вие държахте децата си цял месец с вас по офисите и се оплаквахте - буйствали, искали внимание и т.н. А на учителите това им е работата. Оплаквахте се от висенето на младежите по кафетата - а учителите трябва да ги задържат в час. И вършат интелектуален труд.Различен от този дна шофьори, миньори и чистачи. И те трябва да възпитават новото поколение. Затова трябва професията да е добре платена, за да привлече добри кадри, защото в ръцете на тези хора лежат онези, които ще управляват. Те подготвят бъдещето. А ако заплатата е 300 лева, всеки ще си хване парцалите и ще хукне нанякъде и на негово място ще дойде някой, който няма да знае как да възпитава ВАШИТЕ деца.
Малко не разбрах автора какво точно се опитва да каже с поста - дали подкрепя или не учителите. Аз разбрах, че ги подкрепя. И ми харесва начина, по който е направено ;)
цитирай
5. kombakova - Скоро ще си внасят учители!
27.11.2007 23:01
Правителството се изгаври с българският учител!Н Депутатите повишиха мизерните си заплати с 43% без да помислят за валутния борд!Да са живи и здрави ,те имат нужда живеели в Европа!
Кризата която има в образованието,свободията умишлено наложена на българското училище с прекалените права на ученици и родители отблъсква вече и нас работещите по 30 години
професията!Чакайте млади хора да заемат местата ни!При тази ситуация идва време да се внасят учители от вън!Ние ще успеем ,защото сме дисциплинирани и можем да се справим с всички трудности !
цитирай
6. nakom - @silviang с wsestrannite interesi
27.11.2007 23:41
значи ти не знаеш какъв съм, но не те кефя.Не знаеш какъв съм но съм много, много низш духом.Не знаеш какъв съм но определено знаеш че не усещам патетиката и затова не съм човек.
Ти нищо не знаеш.Но си личи мамка му ;-).
И кой на какво ти се прави.На теб точно ли?.
Верно нищо не знаеш ;-)
Героите средно-към-нискоуважаема силвиянг, се борят за каузи не за пари, те умират но не се предават, при тях битките са епични а не прозаични, те имат вяра а не мераци, те са твърдо вярващи и убедени а не вечно колебаещи се, и много важно - те са единни а не по махленски джавкащи се.
Тоест - герой не е значението на "стачукващ даскал в БГ- 2007 г".Последното може да е обида, а за мен лично е символ на изкукал занищодругонеставащидиот.Една дума е - пише се слято.
Достоен е труда при който има наличен продукт, неоспоримо качествен или качествен на фона на заплащането което е недостатъчно.
За ерудицята на това поколение и образованието което получава, както и учителските грижи аз не бих дал и 100 лева заплата.Разбира се има изключения, но липсва механизъм за установяването им.Така че те горят покрай правилото.Като цяло - даскалите са безхаберни и корумпирани, нехаещи за качеството на собствената си работа и склонни към драматизации, учениците им- недоучени, неадекватни за отговор на елементарни въпроси, без никакъв стимул да се образоват, рядко изобщо правят нещо различно от зубрене.Безсмислено е да ме оборвате - примерите са много и мога да ви ги навирам в очите на всички.Така че за достоен труд може да се квичи като се изчисти тази свинщина.
А дотогава много искам да видя как ще подадат оставки.Сума ти млади кадри чакат да се вредят в системата, особено в големите градове.В селата така или иначе едва ли някой ще подаде оставка.И като подадат оставка наистина ще останат гладни, защото нищо друго не могат да правят освен като поп на задушница да припяват един 10 години повтарян материал.КОлко било трудно да го научиш.Ми да сте станали банкови директори бе, героите на Янка Такева.Честити ви реформи в образованието - задават се и няма да ви пропуснат.
цитирай
7. vkolev22 - брат ми
28.11.2007 00:11
беше учител и след края на стачката напусна.
цитирай
8. mercutio - ..
28.11.2007 01:26
че нали това му е на правителството Lebenstraum..
цитирай
9. alison - що като се толкова дразниш ,Наком,
28.11.2007 01:57
не си седиш в "новия" си блог!?
И ,ако учителите не те кефят,поне си прибери змийското езиче.
По-кротко ,недей да се пенявиш .
цитирай
10. анонимен - НЕ ВИ Е СРАМ
28.11.2007 06:46
НЕКА ГОСПОД ВИ ПОКАЖЕ КОЛКО ПАРИ СТРУВАТЕ-"БЪЛГАРИ" НА ВАС И НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ВИ ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ИСКАТЕ!
НЕЩАСТНИЦИ!СТИГНАХТЕ ДОТАМ С БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ ТОЗИ КОЙТО ВИ ДЪРЖАЛ РЪКАТА ДА ПИШЕТЕ ПЪРВИТЕ БУКВИ И ДУМИЧКИ В ЖИВОТА СИ.
НЕКА ВСЕКИ СИ ГО ПОЛУЧИ, НЕКА!НЕ Е ЗЛОБА, А СПРАВЕДЛИВОСТ!
цитирай
11. анонимен - Мнение
28.11.2007 08:09
Наком, от писанията ти виждам, че си прав за твоите учители. Тези хора, които така са те учили и възпитавали не заслужават и 100 лв заплата. Но аз да кажа за моите- всичко, което съм и всичко, което съм постигнала в живота- а то не е малко- дължа на моите учители и преподаватели- от среден, гимназиален курс и университета. Всички тези хора са дали много от себе си, за да ни научат да сме трудолубиви, да се научим да мислим и да уважаваме чуждото мнение без да злобеем, че не съвпада с нашето. Аз се прекланям пред тях! А в нещастна България е традиция циничните ни политици да се гаврят с народа си. За 4-5 год гледат да наредят себе си, децата си, внуците си, че после няма.
цитирай
12. nakom - e
28.11.2007 12:09
@vkolev - моите уважения - явно човека може и друга работа да върши.
@alison не ми казвай къде да стоя.Нито е твой този блог, нито който и да е.Пък и не ми обяснявай дали се пенявя защото не го правя.Всичко написано по горе е без грам злоба.
@Sekirata а така на мама християнката, кълни с господ.Кълни дано ни прибере всичките, рая тебе чака.Може и щерка ти.Кълни още, твоето поколени е добре си пробива път с отворена уста "учителко".
@анонимна - не те знам какво си постигнала в живота си, но ако действително е заради учителите ти - значи си случила.А българия е нещастна защото народа и бърка рядко - веднъж на няколко години.Така че нека не са ти криви политиците.ИМа кой да ги избира тях.Цинични са защото управляват овце, за какво им е да са духовити.
цитирай
13. анонимен - ТАКИВА КАТО ТЕБЕ РАЗСИПАХА БЪЛГАРИЯ, НЕГОДНИКО!
28.11.2007 17:03
@Sekirata а така на мама християнката, кълни с господ.Кълни дано ни прибере всичките, рая тебе чака.Може и щерка ти.Кълни още, твоето поколени е добре си пробива път с отворена уста "учителко".

Тебе клетви не те ловят, защото си дявол, злобно и гадно копеле.И тук е сайт не е училище ЯСНО ЛИ ТИ Е ПРОДАЖНИКО?
А моята дъщеря не намесвай ,че ще те прокълна до поколенията ти.Моите клетви ловят, може да попиташ в Плевен!!!!!!
А ти .......За нищо не ставаш дори за боза!
Може би за турско мекере:)))
Не ми пука от теб и такива като теб които пишати плюят другите под диктат, ЗА ПАРИ!

......и аман от анонимни пъзльовци.Дайте го открито, не ви стиска, защото сте едно нищо, а мене и моето семейство ядете!Майната ви!
цитирай
14. nakom - Дами и господа вие видяхте учителка в действие ;-)
28.11.2007 21:02
да ви е честито ;-).
без коментар ;-)
цитирай
15. анонимен - Дами и Господа вие видяхте една парламентарна салфетка -в мъжки род.
29.11.2007 10:29
nakom - Дами и господа вие видяхте учителка в действие ;-)
28.11 21:02
да ви е честито ;-).
без коментар ;-)

Личните отношения драги на друго място или на есен в блога.Нали чуждицата са ти по мили защото и ти си със съмнително потекло.
цитирай
16. nakom - добре добре ;-)
29.11.2007 12:52
иди да си изпиеш хапчетата ;-).
Добра добра секира, долу, легни долу ;-)
цитирай
17. анонимен - vupros
29.11.2007 13:08
наком, искаш да кажеш, че приветстваш безочието и двойния стандарт на правителството??? Или не виждаш нищо нередно в това, което прави?

цитирай
18. анонимен - nakom какво си се захванал с жената
29.11.2007 14:28
не виждаш ли на какъв хал сте я докарали в България.Как можеш да обиждаш хора,които не познаваш?Остава едно,че секирата е права.На кого слугуваш и на чии интереси?
цитирай
19. nakom - ето - вече съжалявам ;-)
29.11.2007 15:35
моля да бъда извинен
аз повече никога няма да правя така
честна дума ;-)
цитирай
20. анонимен - Ха, ха ясен си ми от кои си!
29.11.2007 16:24
nakom Име:
Красний Октябр
Възраст:
30
Пол:
мъж
Град:
София
ICQ:
000000000
цитирай
21. nakom - хахахахаха jupel хахахаха
29.11.2007 19:52
оле нямам нерви, оле графоманията в дейстие.То не била друга литераторка ами си била баш същата.хахахахахахахахахахаха
колко талант, колко пепел, колко лайна,колко поп-фолк ;-)
айде спи спокойно ;-).ясно че не си добре, пиини си кукумицина и аз няма да говоря с теб вече ;-)
цитирай
22. alison - Ето ,в такава ПРАЗНА ГОВОРИЛНЯ
29.11.2007 23:36
се превръща всеки разумен диалог !
Пристига на бял кон някой,който започва да дразни и провокира хората ...,докато всеки забрави за какво всъщност става дума!
Предлагам на автора да изтрие всичко ,което не се отнася до наистина сериозния въпрос ,който ВАДИ ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА,доколкото такива са останали още тук.
По въпроса за учителската стачка ,трябва повече да не се говорят празни глупотевини и тъпотевини,защото няма смисъл.
За всички здравомислещи е ясно ,че УЧИТЕЛИТЕ БЯХА ЕДНА ОТ МАЛКОТО ГИЛДИИ в тая държава ,която можа да покаже ,че все още не сме пълни олигофрени,които не разбират как и защо политиците се подиграват все по-безочливо и нагло с народа си ,КОЙТО ДОРИ ВЕЧЕ НЕ ГИ Е ИЗБРАЛ.
Правителствените чиновници направо ни серат върху главите ,а такива "охранители "на Интернет -пространството ни карат да викаме "ура"!?
Странен рицар си ти, Наком!Чий си?И кому служиш ,човече?
Народното събрание е един елитен "чалга "-клуб...а в тия клубове цари пълната анархия и разпад на всички духовни ценности.
Естествено ,че ИЗЛИШЪКА Е СЪЗДАДЕН СЪВСЕМ НАРОЧНО И СЪС СПЕЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ!
От тук нататък няма нужда повече да се коментира къде ,как ще се похарчат разумно парите.Политиците са си приготвили банковите сметки за нови постъпления...
А ,учителите,медиците,шофьорите,миньорите и т.н.----да мрат!Проблема е техен,че още са тук и се опитват да живеят в България!
Да ,напук,,ще си останем в България,дори да изпратим децата си в емиграция.
И ЩЕ ВИ БЪДЕМ СОЛ В ОЧИТЕ И ТРЪН В ЗАДНИКА,МИЛО ПРАВИТЕЛСТВО ,СВИДНО ПРЕЗИДЕНТСТВО И УМОПОМРАЧИТЕЛЕН ПАРЛАМЕНТ!
МММММММММММцццццццццУ !
(пазете се от падащи въздушни "целувки")
цитирай
23. nakom - Странен рицар ;-) хаха
30.11.2007 10:33
алисън стига писа глупости моля те.
В главата на простия българин има една идея, че когато някой не мисли като него е шпионин, пионка, ръжен на някоя велика сила която се опитва да сбута добрия, умен и трудолюбив потомък на крума и аспаруха, право в батака.Това може да е комунизма, пантурцизма или юдеизма.Изобщо глупостите на простия човек край нямат.Не съм крив че 100 000 даскала нямаха собствено мнение, а използваха това на синдикатите си.Така че прочеети на земария новия пост, много е добър ;-)
цитирай
24. анонимен - Слушай , копеле мръсно! Остани си в лайната и не мърси мене!
30.11.2007 19:19
Ти zemaria както и ти cefulesteven, estrela, esen,noras....и много още тук как ги правите тези постинги вашите, все отлични? Пак ли някой политик,МИНИСТЪРКА... министър И тук се застъпва за вас?А вие ИМ ОТВРЪЩАТЕ НА ЖЕСТА КАТО ПЛЮЕТЕ ПО ТАКИВА ОБИКНОВЕНИ ХОРА КАТО МЕНЕ?!
БРАВО,ДУПЕДАВЦИ!

nakom,
За какво се имаш,откачалник такъв?Не ме бъркай с метресите си в сайта, че знам за какво си тук и заради коя! Боклук такъв!Тя ли те учи да ме обиждаш, тя, грозната и некадърна точно като тебе перверзник такъв!Горката ти майка!
НЕ ВИ Е СРАМ, ЧЕ УЧИТЕЛИ СА ВИ ДЪРЖАЛИ РЪЧИЧКИТЕ ДА ПИШЕТЕ ПЪРВИТЕ БУКВИЧКИ,ТЕЗИ РЪЧИЧКИ,С КОИТО СЕГА ПИШЕТЕ СРЕЩУ НАС.
Само комплексари сте зинали срещу учителите,срещу мене.Висите в сайта ЩОТО ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТЕ!
цитирай
25. nakom - ууухахахахахахах
30.11.2007 23:47
стана страшно
някой да защити бедните учители.съвсем са изкукали от недостойното си заплащане ;-)
ако не бе толкова забавно, щеше да е трагично
секирке кой се занимава с тебе бе кукавел ;-)
иди да си четеш поезията и прозата че май само те ти влиаят успокояващо ;-).
Имаше верно тука едни дето се занимаваха с теб.Празно упражнение мен ако питаш

грехота е човек да се гаври с луди хора.
Но е толкова забавно ;-)
И гледай повече да не пишеш глупости че зе мария се вдъхнови за луди постинги и започвам да му се кефя ;-).

цитирай
26. анонимен - pederst dolelen
01.12.2007 09:25
maika mi e u4itelka 6a ti zavra glavata v gaza.Qj mi go mamka ti dolna.Urod!
цитирай
27. анонимен - pederast dolen
01.12.2007 10:02
maika mi e u4itelka 6a ti zavra glavata v gaza.Qj mi go mamka ti dolna.Urod!
цитирай
28. nakom - супер
01.12.2007 14:48
личи си каква е майка ти по възпитанието ти.Ако толкова държиш- регистрирай се и ми пусни съобщение - няма да пропусна да ти се обадя ;-)
Само полека какво си пожелаваш ;-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956944
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930