Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2007 20:42 - За Ошо и за врачанските каки
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 12822 Коментари: 23 Гласове:
0

Последна промяна: 29.11.2007 20:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Чета постинг на едно момиче.  Всъщност, може и да не е момиче-може да е зряла жена-не знам. Не сте ли виждали лелки, които четат розови романи, както са чели на младини? Та постинга е пълен с умни мисли, мила моя майно льо. До една преписани от Беинса Дуно, Ошо, и още кой ли не.

Когато дойде демокрацията пазарът беше залян  с подобни четива. Как да забогатеем, как да станем красиви, как да…Абе подсъзнанието може всичко-достатъчно е да визуализираш яко и мечтата просто няма начин да не стане. Седиш си значи, въртиш очите нагоре, в алфа, и визуализираш-печалба от тотото, готин съпруг(мадама)-кой квото си няма.

И настана такъв живот!

Шоуто „Пълна промяна” в България направи един сезон  и спря. Просто няма други желаещи-всички са красиви и доволни. Игрите на щастието фалираха. Езотериката  и упражненията, вдъхновени от източни учения  сбъдваха всякакви мечти.

Розовите романи са по ранен етап от езотериката. Значи от розово-към  мистиката на подсъзнанието и визуализацията. Някои оставят на розовото, други на мистиката, трети минават в трето отделение –при подсъзнанието, а четвърто е наизустяването на половината езотерика от спиралата, точка ком, барабар с цитати от Йосиф  Й.за философията на ежедневието ни, която идва като черешка на тортата. Един вид, като краен етап на познанието, просто за колорит. То трябва да ни убеди, че четящият, цитиращият, е човек много духовен, много фин, много изтънчен и дълбок лирик и –аве направо, „не е от тоя свят”. Не ходи по земята и до тоалетната, не е от Левуново и не си чопли маникюра по цял ден в една вмирисана канцелария за двеста и пеесе лева.

Няма лошо-все пак иде реч за вид познание.  Около ПСВ белгиецът  Емил Кюе спаси живота на стотици, полагайки началото на автохипнозата. Вместо да говорят за герои от латиносериали, сега напудрените лели бистрят квантовата механика. Е, аре да не е чак това, но се мъчат да обяснят необяснимото чрез четене.  Това е спасило живота на стотици и хиляди от тях. А ако това познание отвори път и на някакви упражнения, под форма на йога, чи гонг или друг вид източни разтягания-кво по добре за душата и тялото?

Лошото ли? В това, че не подлагат нищо на съмнение. Защото обикновено мозъците им са девствени откъм внушения-така те  им действат поразяващо. Отекват със страшна сила и защото вярват безкритично на прочетеното.

 Голямата вяра ражда голямо разочарование и ражда  фрустрацията. Всъщност, това си е чиста фрустрация, (недоволство) и зов за внимание-вижте ме, аз не съм леля Пенка, застаряваща и срината от годините, скучнотията и мизерията на битието. Три са причините и етапите на фрустрацията, които минават от една в друга-егоизъм, скука и досада, търсене на кауза-любов, нова религия или политика. Ако трябва да сме обективни описаното не е патент само на лели, ами и на далеч по млади момичета. Но колкото по-егоистично е настроен човек, толкова по-горчиви са неговите разочарования.

Втората лошавина идва от това, че нищо да не изкарва до края. Визуализират, визуализират, па отсекат-простотии. И прегръщат друго.

Масовата читателска култура изби на четива, базирани на  клепир от склонната ни леност, егоизъм и духовна пустота, която да превърнат в ценности

Но както всяко полупознание е лъжа, така и всяка полукултура  е ерзац култура. Ерзацкултурата ни залива отсякъде-нека да я наречем чалга култура-нали само циганите карат до края. Имаме чалга-оракули, чалга психоложки, дежурни по телевизиите, имаме чалга-политици, чалга социолози.  Напористи  и бързореки каки и пичове от Врачанския регион, които, кой-знае що са все най-добри в областите си.

Наркотиците са вид бягство от действителността-пишеше в пропагандните брошури от соца.  Някъде бях чел, че в доста страни методът Силва е бил забранен.  Създава подменена, фалшива реалност и определени очаквания. Примерно за хасиенда с мачо и бял мерцедес отпред, но обективно винаги за някой,  за нещо, което и който ще ни оправи-магически.

 И по предаванията, по блогове и uberall,  e пълно с фрустрирани момичета и лели, напразно визуализиращи своя принц.

А всъщност се оправят  напористи каки от Врачанско..



Тагове:   каки,   Ошо,


Гласувай:
0



1. sashmash - Посмях се,
29.11.2007 22:20
мерси за труда, в който така изчерпателно си описал/а наблюденията си върху човешкият страх от смъртта,довел до всички гореописани теории и методи за духовно просветление.Беше ми и малко тъжно,защото на места разпознах себе си.Мислех си,че не много хора се интерисуват от квантова физика,а ти ми разби илюзиите:)Но защо останах с впечатление,че всичко това се отнася не за лелите,а за теб?Сякаш говориш за себе си.Дали е така?
цитирай
2. sunflower - Има голяма доза истина в написаното
29.11.2007 22:36
но явно не си запознат добре с някои неща. Например Йосиф Й., когото споменаваш сам казва, че човек трябва да поставя всичко под съмнение. Казва, че няма абсолютни истини и не иска никой да му вярва.
Ти поставяш ли под съмнение написаните от теб неща? :)
цитирай
3. анонимен - Не сте написали възраста си, Богдан, но явно имате проблем.
29.11.2007 22:39
Или сте незрял. Или имате проблем с либидото. Мъжете, които наричат жените "лелки" и "каки" са непълноценни личности. Критикари без стойност. Или просто неудовлетворени и вечно недоволстващи застаряващи ергени. Кое от тези тъжни неща сте? Може и подтиснат заврян зет да сте. о))
цитирай
4. анонимен - Ошо?
29.11.2007 22:48
Интересно ми е какъв опит имаш с Ошо? Намерих този сайт: http://oshoevents.net -- Имаш ли представа дали са опасни тези групи?
цитирай
5. zemaria - Хехе,
29.11.2007 23:59
Саш, последно, ти или аз сме на кадрото. (Абе, чорбаджи-бен мъ им? Това аз ли съм на кадрото?:)
Съни-Йосиф, у когото се фана- е метафора. Сети се за кво. А иначе-като фактология-може и да си права за него, забравил съм го.
А иначе-ние не само не поставяме под съмнение-опазил ни Бог от такива съмнения- но проповядваме единствената, неопровержима и чиста истина. :))
Ано 3-не се хаби. Изцяло си права-сичките съм. Дал съм снимка за улеснение. Ся познай кво правя петлите...
Ано 4. Какъв опит да имам? Чел съм някои неща. Има ги в нета на български. Да е опасно-не ме разсмивайте :)) Това е познание-дълбоко и умно. Никое познание не е опасно.
цитирай
6. nakom - млъкнете Богдан
30.11.2007 00:16
както вече разбрахте вие сте заврян зет.И комлексар.И непълноценен мъж.И сте незрял.Може и презрял да сте.Как смеете да наричате по-дъртите жени каки или лелки.Не знаете ли каква младост живее в душата им.И каква поезия, какъв копнеж за живот.
ВИе Богдан сте прасе, питекантроп.Без съмнение сте нехранимайко, нереализирал се нещастник.А може и пияница да сте.Да.Така е
мухахахахахахаха
цитирай
7. анонимен - "Мъж"???
30.11.2007 06:30
Забелязал съм,че обикновено мъжете с "проблем???" наричат жените лелки,курви и други грозни епитети.След като не можеш да удовлетвориш една жена,тя ще търси заместители-било в книга,йога,...друг мъж,ако ще да е лелка-за нея не е проблем
цитирай
8. anahata - стана ми любопитно
30.11.2007 09:00
какво ли писание е предизвикало този обширен язвителен коментар. Би ли сложил линк?
цитирай
9. roksolana - :)
30.11.2007 10:07
Стана ми интересно :) Смирението на коледните пости ли предизвика този пост?
цитирай
10. diesirae - Ама от всичко разбира народа
30.11.2007 13:39
От всичко вече разбира народа, откакто е "свободен"... И аз тия същите неща наблюдавам с очите си у съседите. Една моя съседка е толкова запалена по всичките тия неща, че ден и нощ се чуди дали правилно ги е разбрала Ошо, Гошо и компания.
Аз смея да твърдя, че съм поизчел това онова, но от пра-пра-прадядовците на Ошо ... и тя много обича да си говори с мен и да ме убеждава и разубеждава в големите истини... Другото й хоби (мисля, че стана покрай Дан Браун) е да разобличава християнството във всякакви конспирации и неточности ...
Истински кошмар!
От блога нека те залива, съсед да не ти става...
цитирай
11. iram - Ле-ле!
30.11.2007 14:18
Критика здрава беше това и признавам, че ме засегна. Особено това с лелката, розовите романчета, маникюра вмирисаната канцелария и мечтите за принц - направо ми разби детските мечти.
Верно, че повечето имена които си написал, не съм ги срещала никъде, но пък обещавам да се ограмотя, преди да се припозная и обидя трайно преждевременно. Но и от друга страна то не останаха много теми за коментар, които да не са предъвквани много пъти и да са толкова изчерпани от гледни точки, че да ти е втръснало от самото им споменаване. Затова и не мога да си изкривя толкова душата, че да не призная оригиналната ти идея да обърнеш внимание околните към явлението женски пустословни параерудитки. Обезателно са застаряващи и лелки, няма начин просто да е друго...
цитирай
12. vselenche - Може би... @8
30.11.2007 14:28
Може би г-н "zemaria", пишещ ГЛАВНО в категория "Политика", е бил "вдъхновен" да създаде този свой рядко съдържателен постинг (рядко съдържателен като ПРИМЕР "що е нетърпимост към другомислещия") от следната публикация - "http://vselenche.blog.bg/viewpost.php?id=137274"
Чудех се снощи дали си заслужава да му отговоря, не заради "лелите" и прочие простотии, а по принцип. Все още нямам отговор за себе си, защото не съм наясно как се отговаря на агресията, прикрила се зад анонимността.
Тъй че, питането в коментар №8 е много правилно, но на г-н "zemaria" явно му е потребно да изложи своите дълбокомислени разсъждения именно "анонимно"! Затова и аз все още не зная как се отговаря на подобни писания, защото може още повече да засмърди, а целта на господина е явно точно такава.
цитирай
13. zemaria - Гледам,
30.11.2007 14:55
няма много разбити сърца, писъци и истерии-така, че ще преглътнем очакваната неприязън. Вижте, написах горното с ясното съзнание, че над 80 процента от моите читатели са именно от тази група. Един вид-оплюх си феновете. Съжалявам, за което, Платон ми е приятел, но истината ми е по голям приятел. Не може да напишеш пост, в който да няма една твоя мисъл, а да се редят гениално до гениално изречение. Викаш си, този(тази) или е Валтер Щайн и Свами Рама заедно-или ти си последния глупак, щом не може да раждаш такива неща. А тези текстове са плод на многогодишни духовни търсения и практики- и хоп, Иванка ги изпляскала от свое име като нейни прозрения. Пишеш на Иванка-аве како, това твое ли е, или на еди-кой си- и тя те изтрива. Както и да е. Та същият този Свами рама казва"Източникът на страдание на много хора днес не е фактът, че нищо не знаят.Те все пак знаят малко.Но онова което знаят, не е тяхно СОБСТВЕНО знание и затова страдат. Малкото или частичното познание винаги е опасно, също както частичната истина."
Толкова за тези, които питаха " по какъв повод"
Поводът не е важен-важното е, че е истина, че явлението го има.
Вселенче-не се хаби. Декларирам, че не теб съм имал предвид-теб сега те видях. Но ти само абсолютно потвърждаваш написаното.
Колкото до ано -7-текстът е забележителен! Тук имаме претенции за психология, за фройдизъм. Ало, другарко, ти да не си ученичка на чалга-психоложката от Пълна промяна?
Лелки-да-курви не. Едното е заявка за закачка, несериозност, другото е обида. Нещо като трабахо-си, самба но. Схващаш ли разликата между трабахо и самба. И сега имам питане-САМО ако не можеш да удовлетвориш една жена ли тя ще търси заместител в ъйога, курсове и мъже?
Ако видиш зор-звънкай на врачанската мома-она знае...
цитирай
14. vselenche - Наистина "засмърдя"...
30.11.2007 15:24
Драги, г-н Zemaria, пишете, че:
"Поводът не е важен-важното било, че е истина, че явлението го има."
Явно, господине, Вие се осмисляте като последна инстанция на "истината"! С подобен род хора е дори опасно да се разговаря, камо ли да се спори, без значение предмета на разговора, защото ВИНАГИ много скоро започва "да смърди".
И още нещо. С коментар №13 само потвърдихте думите ми, че на Вас ви е потребно да излагате дълбокомислените си разсъждения "анонимно", защото инак няма как мотивирано да облечете агресията си.
Поздрави, господине!
цитирай
15. zemaria - Е откъде е явно?
30.11.2007 16:26
(цитат)Драги, г-н Zemaria, пишете, че:
"Поводът не е важен-важното било, че е истина, че явлението го има."
Явно, господине, Вие се осмисляте като последна инстанция на "истината"! (край на цитата)
Е истина ли е или не е. Истината е обективна. Има ли го-няма ли го. Да или не.
Каква последна инстанция, кви пет лева.
Точно в тези две Танини изречение ясно лъсва интимата на явлението. Изводите са готови преди аргументацията преди завършването на мисловния процес-тя, аргументацията, не е необходима . Явно точно вие имате нужда да излеете агресията си, срещу която тъй напоително писахте.
И понеже пишете, че се занимавате с психология, аз ще ви дам един психологически рисунък на това мислене

„Важна негова характеристика е несходството между действието и даваното обяснение за него Истинският мотив винаги остава неясен и смесен с обговарван такъв-при здравите характери мотив, действие и цел предизвикват органично единство. Винаги присъства отрицание на живота и оправдаване за неуспехите с етически категории. Задължителна е натрапване на помощ, под предлог загриженост и навлизане в територията на другите, стремеж към налагане на своето разбиране за живота... Заразените индивиди имат предимно тази характеристика-страстно да се интересуват от живота на другите. Те често навлизат със сила в него..Чувстват се свободни, но не могат да консумират тази свобода. За да бъдат забелязани, несъзнателно стават агресивни.
Поразеният не понася мнения, които разрушават неговите убеждения, комплекси и задръжки или разкриват нерационалните им мотиви. Изводите им са готови преди завършването на мисловния процес; мисленето не служи за достигане до вярно решение, като в рационалния свят, то е необходимо за да потвърди съществуващо ирационално решение и да го представи за рационално Обикновено наричат това предразсъдък, но малцина отчитат, че той има огромни социални последствия, широко е разпространен и практически е синоним на „инерцията и традицията” ; той е нетърпим, т.е не търпи рационално мислене, което да го разнищи и следователно мислнето е недостъпно за аргументите. То има собствен свят, собствена логика и правейки впечатление за рационалност, всъщност е ирационално. Мотивите им винаги са измислени, провъзгласения мотив никога не отговаря на истината, без да е важно дали истинския мотив е съзнателен или несъзнателен Така и обявените, и реалните цели не са идентични. ОСНОВНА характеристика за заболелите е искрената им и честна вяра в прогласената цел и мотив. Няма значение, колко благи могат да са намеренията-винаги действа чрез способите на заболяването. Тези размишления са дълбоко прикрити под идеология и теория, които често са толкова логични, че трябва доста житейски опит и дълги размишления докато изкристализират. Склонен е на садизъм и порнография, които задължително прикрива с яростно морализаторство. Склонен е да образува такива групи, където се говори за морал и култура, където сплетните и клеветите са основни техники. Това, което в действителност се явява вътрешен импулс, лъжливо се разбира като външна угроза, така и поразеният индивид проектира своите извращения и похот върху другите индивиди, приписвайки им чрез слухове и клевети и лъжливи проповеди това, което не се решава да си признае в себе си"
Дето се вика, четете и учете наизус. Познай себе си-беше писал едногова

И тъй като вие, въпреки че се занимавате с психология, няма как да знаете от кого е този текст, въпреки възможностите на гугъл, ви давам нещо по лесно смилаемо.

„В организациите шетат жени в уязвимата възраст с умерено осмислени съществувания, които могат да те закусят жив, ако им предоставиш възможност. Тази вбесена инфраструктура от членки и симпатизантки действа като почетна гвардия от разгневени древногръцки менади. Сражават се с Гоце и Путин. И със смътни предчувствия за анонимна заплаха. „
Това барем знаете ли от кого е. Ами за кого ли го е писал? А???

цитирай
16. vselenche - Вие сте достоен за съжаление!
30.11.2007 18:41
Драги господине, откъде намирате тази "градивна" енергия за подобни писания, в случая относно психологическия рисунък на даден вид мислене???
И защо, моля Ви се, не пишете по-грамотно, трудно четим сте и при най-добро желание от страна на другия участник?!
цитирай
17. zemaria - Сега виждам в действие
30.11.2007 18:54
кво му е на Вучков, Волгин и Миленчо, когато станат обекти на неутолимата жажда за изява от страна на явлението, описано по горе. Те имат обаче един прост похват-благодаря ви, че се обадихте. Аз нямам. И така трябваше да отговарям на обвинения от страна на г-жа всеЛенче в агресия изразена от анонимни позиции, право на последна инстанция и лош правопис. Г-жа всеЛенче е психоложка и ерудитка-трябва да й се верва на тези работи-нищо, че не прави разлика между автор и цитат. Дотолкова, доколкото да удари още един характерен щрих в рисунката за нея си. Г-жата е е от тези , за които КАК го казва някой е по важно от какво казва, които гледат формата пред съдържанието.
Това е характерно за децата от Хамелин. За вечните заблудени души, очакващи Майкъл, преди Михал.
След правописа, очаквам да ме обвини в морално разложение. Ако е някаква утеха- и Солженицин са го изкарали морално пропаднал. Луд, неграмотен и пияница.
Четете г-ж всеЛенче-сега в блога, после и повсеместно. Та е тук,те са тук. И никога не са си отивали. С потните длани, вечно търсещите и вечно скандиращите.
цитирай
18. vselenche - Останете си със здраве, господине!
30.11.2007 19:02
А инак, цитираните от Вас журналисти ми изяснява окончателно за какви "пет лева" става дума при Вас, разбира се, спазвайки Вашия начин на изказ.
цитирай
19. zemaria - Аха,
30.11.2007 19:08
Разговорът премина закономерно в алфа.:))
Горещо препоръчвам да насочите социалната си енергия при "цитираните" журналисти Хващате ,начи, слушалката и-татататтата-оправяте ги синца.
цитирай
20. vselenche - Няма как... И то по право!!!
30.11.2007 19:29
Последната дума е Ваша, господине, и то по право!!! Защото различните коментари са във Вашия блог, и то по Вашата публикация "За Ошо и врачанските каки".
Няма що, от езотериката се пренeсохме наистина на "твърда земя", а именно в политиката - така се случва в БГ, и по-специално там където наистина "смърди"!
цитирай
21. maymi - Ано 4 - Дали е опасно?!
30.11.2007 22:56
Имах един приятел - успял, инициативен, мислещ, един от най-интелигентните ми познати (въпреки условността на понятието), широка обща култура, любопитство към света, четящ....докато преди няколко години не се зачел във въпросните литератури. Дори не помня с какво е започнал, някъде във времето настолен авторитет му става Дънов (съгласна - Дънов има попадения, но и съм го гепвала в противоречия, без да ровя надълбоко :))- Тук последователите на Учителя ще ме разковат ....добре де, адмирации към попаденията му :))) Та - не знам поредността, но минава и през Блаватская, и през Кастанедовия Дон, и през всички Ошовци и още много, много.... Резултата:
- Същия този широко скроен човек в момента също чете непрекъснато, но само и единствено въпросните светила;
- Говори само в темата (като сектант-фанатик);
- Не приема възможността теориите да не са верни и вижда себе си като същи Галилей, а опонентите - до един представители на великата инквизиция; /никакви опити и напомняния за научните методи, съмнението, фалсифицируемостта не хващат дикиш/;
- Живее в своя паралелен свят, което го прави не особено пригоден за реалния живот;
- Прекарва най-смислената част от времето си при една възрастна жена, която живее в друг град, тя е нещо като учител, адепт...или както там се явява. Тя му разказва останалото, което не е в четивата. Жената (от години езотерик и окултист) периодично ляга на дивана в хола, не става три дни, заявявайки на домашните, че е "взета, отнесена е" на поредната тайна среща в Рила, на която се кове бъдещето на света.....(взета духом, на дивана е само тялото й).
И моят интелигентен, умен и начетен приятел е абсолютно сигурен, че това е така....
цитирай
22. анонимен - Vrachanka
01.12.2007 18:50
Е, на мен ми хареса, но не хванах крайчеца - каква е връзката с врачанските (!!!) каки? Ако е само постингът "на едно момиче...", не е достатъчно.
А, да, и не мисля, че егоизмът е недостатък. Но половинчатостта - определено.
:-), очаквам да разбера какво се случва, когато "изкласят"...
цитирай
23. nakom - ;-)
02.12.2007 16:24
всеки се нуждае от вяра някаква.иначе е повече животно от колкото може да си позволи да се чувства.И повече празен.Един се гордее че е българин, друг че е циганин изобщо всеки си търси някакви чувства,някакъв мисловен фундамент.И точно тук се получават грешките- хотдога макар и не толкова вкусен е по-масов от Бьоф Строганов например
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4944643
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031