Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2007 23:56 - Луковит вс София
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2524 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 19.12.2007 21:10


Познахте-тва е номинация за топ тъпотия на годината! Дилемата, която може да откриете във всяка квартална кръчма, се е избистрила като топ новина по НТВ.
Колко трябва да си отнесен и загубен, за да се вържеш на бръщолевенията на мизийски новатор? Ми първо, в този район  грандоманството е модус вивенди-всъщност, е крещящото комплексарство на забравените, отритнатите, низвергнатите. Този винаги  забравен от всички управници край, просто си отмъщава с трайни генни модификаци, характеризиращи се с добре описани от психиатрията поведенчески модели. Хайде, няма да се задълбаваме в психопатологията на резервата  „Северозапад”-щото просто си е лакмус за същото при останалата част на бг-то. Думата е за друго-не е луд лудия..

Да утрепеш петнайсетина минути от най-гледаното време, за да изследваш полюцииите на поредния  местен селски  Франк Лойт Райт, неговите къщички, проектирани като  от начинаещ в нета спец, досущ къщичките  от комуната на Висарион-не, това е болест, сериозна болест, или липса на акъл. Това е катастрофа-морална катастрофа. Нарича се избор на  приоритети, шоу, любопитство-всъщност, резултатът е

гавраджилък със зрителя.

Чувство за хумор-ми за това си има „Господари на ефира”-в същата телевизия. Не чувство за хумор-не шоу, не закачка-просто си е простотия.  Дали? Съвсем сериозно някой, подреждал  и гласил новините е сметнал, че за тези десетина минути си струва да изхарчиш хиляда лева разходи и няколко десетки хиляди като ефирно време. За същите пари репортерите биха направили репортаж с шофьора на автобуса, който май не спря на стопа в Бяла. Биха го попитали  как спи, докато друг е за десет години в панделата. Биха се запитали как спят тези, правили експертизата;  направили ли са следствен експеримент-при очевидното късо разстояние между мястото на удара и тяхната версия; биха питали следователи, съдии-прехвърлящи се един на друг отговорност...

Господа-иде реч за цялата държавна и съдебна система в БГ-то-от президент, до вътрешен министър,  и обратно-от-долу на горе, за всички видове съдилища!?!

Или биха издирили мародерите от същия град, обрали катастрофиралите румънски туристи на същото място години преди това. Защо отново там?  Защо се случи? Дали нещо, в  морала...

Или да питат великолепния ни бг дипломат-той и зам-външен министър Джевдет Чакъров, той ли ще плати милиарда, за който ни съдят канадците, заради неговите действия или бездействия.

Или биха питали колежката си Цветанка, също по най-гледаните медии, защо е на страната на невършещите работа. Защо подкрепя обвинението, силните, властта, а не е на страната на обвинените. В нито една страна журналистиката не е рупор на силните, властта, а именно обратно-на хората, на слабите. Защото властта е силната,  а всеки силен злоупотребява. И така всички лъжещи, мажещи, крещящи и ненаказани в арогантността си агресивни  и безнаказани ( на този свят)- същества, малко от малко да повярват във възмездието. Да се стреснат.
Колко трябва да си елементарно-наивистичен,  с вътрешен мир, досуш  външния, като  на монахиня от Монца(италиански филм от 70-те), за  да не можеш да схванеш основната сбърканящина в кредото на медиите-с властта, силната,  вместо с  гражданите-слабите? Да не можеш-умишлено-или не-да избереш страната, на която трябва да си, като призвание, като гражданска , обществена и морална категория. И за това  вземаш мазна заплата, даден ти е национален ефир!

От дебилитет-или умишлено?

Умишлен, целенасочено селекциониран дебилитет -е отговорът…За кво ни са такива новини, когато такива лакърдии ги чуваме във всяко капанче.

А за кво ни са такива  медии.

Ше ви кажа. За все по пълното и всестранно задоволяване на дебилизацията на трудещите се...

Прочее, ДОКОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА СИНЦА, като данъкоплатци,  ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ДЕБИЛИТЕТА НА УПРАВНИЦИТЕ-за хилядите осъдителни дела, за хилядите некадърници, осрали от висотата на служебното си положение или мърлящината си институциите, които представляват?

Кога ще се носи  ЛИЧНА отговорност?

 





Тагове:   Луковит,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Кога ще се носи е ясно - в деня на яв...
20.12.2007 23:30
Кога ще се носи е ясно - в деня на явяването пред Свети Петър. Даже е ясно и как ще се носи...

Обаче дали има поне един, който това да го устройва?
цитирай
2. анонимен - Зе Мария ти си провокатор
23.12.2007 17:03
Първо на първо Луковит не е най-подходящото място за столица.

Най-подходящото е Севлиево!

Това е Европа в географскя център на България...освен това там няма да намерите жена, която да се нарича с простото българско име - Мария, Пенка, Иванка.
Там всички са: Бегония, Хортензия, Жулиета, Оттело...май прекалих...спирам!
цитирай
3. анонимен - otnosno avtora
17.02.2009 21:25
predi da pi6e6 za Lukovit parvo proveri pak posle pi6i, poneje v Lukovit horata ne sa takiva za kakvito gi predstavq6 , no ti qvno si dosta povarhnosten i ograni4en 6tom pi6e6 takiva ne6ta za mesta v koito dori ne si hodil .
цитирай
4. анонимен - otnosno avtora
17.02.2009 21:32
za tvoq informaciq Lukovit ne e s malki ka6ti4ki i drygoto koeto e ima pove4e blokove ot kokoto si misli6 i prodaljava da se stroi vse o6te i drygoto koeto e za grad kato Lukovit moga da kaja se razviva dosta dobre v sravnenie s nqkoi drygi gradove
V LUKOVIT VSI4KI SA BALGARI ZA RAZLIKA OT SEVLIEVO , TARNOVO I DRYGI MESTA I NE SE IZKAZVAITE NEPODGOTVENI ZA POVE4E INFO VLEZTE V
www.lukovit.com i www.lukovit.bg
цитирай
5. анонимен - otnosno avtora
17.02.2009 21:44
napi6ete v google samo Lukovit i 4etete pak togava govorete
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955414
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930