Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2007 22:53 - Questa vita non ha senso
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1828 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 22.12.2007 13:08


Мразя и обичам. Кой може да ми каже защо?
Катулус

 

След всичко това,Бог искал да тества Авраам...

и му казал "Авраам"...

и Авраам отвърнал:"тук съм".

И Бог му каза...

"Вземи сина си, единственият син който обичаш, Исак...

и отиди към земята на Мориа и ми го принеси в жертва...

на планина която ще ти покажа".

-  Е, какво точно се случва тук?

-  Било е само тестване на вярата на Авраам.

- Не става въпрос за вярата му, а за силата на Бог.

Бог казва," Знаеш ли колко съм властен? Мога да те накарам да направиш

всичко, и най-абсурдното. Дори да убиеш собственият си син.

Защото аз съм всичко, а ти си нищо".

…………

Тази държава няма да притежава вече едно обединено ядро на вярата.

Ще престанем да бъдем една нация с традиции, за да се превърнем в една конфедерация от групи, които са обединени заради интересите им.

В същото време, ще влезнем в морето от глобалния пазар.

Икономическите преимущества са очевидни, но културните,психологическите...

Там където аз израснах,в Южен Бостън,някое момче си ходеше по улицата и всеки знаеше името му. Пресичаше тичайки улицата и някой му казва "Джими Дън, върни се обратно на тротоара и си стой там!"

След гимназията отива при чичо си във фабриката или корабостроителницата
за да чиракува.Осем години по-късно,той прави 16 и 50 $ на час,
има си четири деца, тренира бейзбол и.. Днес, това момче ходи по улица, пълна с боклук, половината от лицата са черни, корабостроителницата е затворена,няма работа във фабриката.Излиза от училище и работи в ресторант за хамбургери. Той пие, друса се,с каквото му падне. Когато се обесва на 23, единствените хора,които скърбят за него са приятелите му и неговата майка.

Душата на тази страна е разрушена. И единственото, което това правителство може да ни предложи е свободна търговия, инвестиционни фондове и пакет от акции на компаниите.Средният човек е смачкан от натрупаното изобилие,после от

липсата на водачество,

липса на общност, на култура и една празнота, която той не може сам да запълни.

Затова съм фашист.

Това е единствената форма на управление, която ще отговори на основните ни нужди.

 .........

Споко, не съм станал нито атеист, хеле в тези светли дни, още по-малко фашист. Това са откъси от филма „Вярващият”(2001)  В него се разказваше за едно момче, американско еврейче, което стана нацист.

Първият епизод по-горе беше началото, когато той беше млад ученик в еврейското училище.  Вторият беше откъс от речта на американски неонацист.

Und die Worte zerfielen in meinem Mund wie modrige  Pilze

Защото нещата,  които правят ортодоксалният евреин нацист са малко сложно  обяснени във филма. Съвсем просто го е казал един друг евреин през 1947-Ерик Хофър, и забележете, пак в труд с подобно име „Истинският вярващ"

Д-р Хаим Вайцман цитира казаното от майка му по онова време: "Каквото и да се случи, аз ще съм добре. Ако Самуил (синът революционер) се окаже прав, ние всички ще бъдем щастливи в Русия; ако Хаим (ционистът) е прав, тогава ще отидем да живеем в Палестина "..От Савъл да станеш Павел - това не е нито рядкост, нито чудо. Хитлер е смятал, че германските комунисти са потенциални национал-социалисти: "От дребнобуржоазния социалдемократ и профсъюзния бос никога няма да излезе национал-социалист, но от комуниста - винаги." Капитан Рьом се хвалел, че може да превърне най-червения комунист в пламенен националист за четири седмици. От друга страна, Карл Радек оценявал нацистките кафяви ризи (СА) като резерв за набиране на бъдещи комунисти.

Докато втората реч сякаш звучи за вас и то в тези дни.

Комахай хората могат да живеят без надежда само ако непрекъснатото блъскане и суетене ги държи постоянно замаяни.Това пак Хофър го е казал, но аз добавям-и ако някой постоянно работи върху мечтите им.  Вижте повсеместната лудост по магазините, бясното харчене на пари и приготовленията за плюскането, вижте телевизиите и предаванията, чуйте  гърменето, с което изпращаме старата година.

Зейналата огромна празнота в бъдещето съсипа поразените  средни поколения повече от безработицата и страха от нищетата. Безработните са по-склонни да тръгнат след амбулантните търговци на надежда, отколкото след раздавачите на помощи за безработица. Едни заминаха да гонят Михал навън, но важни са тези тук, които постоянно овластяват Богът-Надежда.

Който винаги им взима най-скъпото. 

Религиозният характер на болшевишката и нацистката революции е общопризнат. Сърпът и чукът, както и пречупеният кръст са еднотипни с кръста. Церемониите на техните паради са подобни на церемонията на религиозна процесия. Те имат светци, мъченици, свещени текстове и гробници. Болшевишката и нацистката революции са напълно оформени националистически движения. Нацистите- още от самото си начало, докато националистическият характер на болшевишкото движение се разкрива по-късно-пише Хофър.

Какво да добавим.

Американците не ги мислете. Нас гледайте. Повтарям-не ви ли звучи познато вторият  откъс. А колко далеч по цветисто бихме го разказали ние с вас...

Е?

======

Questa vita non ha senso-Този живот няма смисъл






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. diesirae - Невероятно....
22.12.2007 21:14
А аз си мислех, че пиша за неща, за които никой не се замисля... Катул, Савел и Павел... изобщо... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955611
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930