Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2008 20:46 - За катастрофата край Ропотамо от очевидец
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2095 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 05.02.2008 20:59


 

Когато катастрофира кънкьорът-убиец,  трябваше от форумите да разберем от свидетели, че е бил спиран от полицаи, няколко километра преди да убие един човек и да превърне друг в жив труп. Така разбрахме за съпричастието на българските катаджии към трагедията. Те, разбира се, са го направили от уважение към звездата.

Разбира се, ако не бяха свидетелите, тази подробност никога нямаше да стане ясна от нашите медии или от пресцентъра на МВР, да речем.

Но постингите на които попадах, бяха не на свидетели на трагедията, а на хора, пътували в кола, два пъти изпреварвана от Хамъра-преди и след срещата с полицията. Чак след като това се разчу, стана неудобно вече да се премълчава.

Днес в „Новинар” за пръв път се обади пряк  свидетел, които дава любопитна светлина на  станалото.

Ето ви автентичният разказ на очевидец, от който стават ясни няколко неща.

 Цар Кару І

"Буквално секунда ме раздели от това и моето име сега да се споменава по медиите. Бях предната кола пред аудито и сивика. Ето и пълната истина за това което се случи!

Нямаше изпреварване, колона или каквото и да е. Просто завой който аз бих взел със 70км/ч Максим се опита да вземе с около 160км/ч!!! Естествено тази скорост я казвам по преценка на око и не гарантирам за верността. Но беше абсолютно очевидно, че беше прекалено висока за този завой. Още преди да го видя се чуваше фучене и свирене на гуми, а мина толкова бързо че въобще не можах да видя какъв е джипа. Още преди да се разминем почна да изпуска завоя и мина на няколко сантиметра от мен. В следващата кола, аудито, се удари странично. В по-следващата, сивика, челно. След това сигурно е имало въртене при което е закачил леко един бус и се удря със задница в едно дърво, което е на 2 метра от реката. Метър в ляво или в дясно и щеше да се озове на дъното на реката, както и може би заслужаваше.....

Когато обърнахме и спряхме на мястото, той още не беше излязъл от хамъра. Тук вече ми се губи точната хронология, но ще нахвърлям определени факти.

Двигателя на сивика пушеше, а отзад имаше газова. Максим твърди че е бил сам, но с него имаше още двама души. Една наточена мадама и някакъв мургав тип, които на бързо се дръпнаха и се смесиха с хората по назад. Именно този мургав тип извади пожарогасител от хамъра, с които ние загасихме двигателя.

Максим твърди че бил помагал.....,е,  ако обикалянето напред -назад, държането за главата и викането "мале, какво стана" е помагане..... е към 30 мин по късно реши наистина да помага, ама с ритници точно там, където беше шофьора, който беше толкова затиснат и смазан, че само главата му се подаваше изпод волана, който беше стигнал някъде до предната седалка.....

Полицаите които дойдоха, очевидно го познаваха. Той им каза "Просто не ми говори"
По някое време заяви че имал 2 пищова в колата, когато куките го пратиха да ги донесе, на половината път се върна и каза "Абе единия съм го оставил НЯКЪДЕ"

По мое лично и субективно мнение, освен пил, Максим беше и надрусан....
Друго разминаване с информацията по медиите. Двете момчета бяха отпред, а момичетата отзад.
Именно хората в лявата страна на сивика пострадаха най-много, тъй като хамъра ги смаза предимно в ляво. Шофьора е мъртъв, момичето зад него в кома. 2-мата в дясно бяха в съзнание. Само тях успяхме да извадим в началото, тъй като другите бяха прекалено затиснати и имаше опасност да им навредим още повече. Тук идва и картинката при която едва се сдържах да не се разплача:

По-младото момче лежи на асфалта във видимо лошо състояние, супер трудно приказваше, но единственото което казваше е "къде е БРАТ ми"

Как да му обясня че брат му е на 3 метра от него, смазан в колата, в безсъзнание и плюещ кръв и пяна........

Полицаите, които дойдоха, през повечето време само гледаха, а  цивилни помагаха и стояха при ранените. Цивилни извадиха газовата от колата...

Първата линейка дойде след около 15 мин, втората след може би 30мин.....
Браво на лекаря който дойде от някъде с лична кола (мисля) и постоянно тичаше напред-назад, напълно се раздаваше. Именно той с малко помощ успя да извади шофьора

Взеха алкохолна проба с дрегер може би час по-късно....а кръвната сигурно е била часове след това
Максим беше по анцуг и потник, и нямаше нищо общо с интелигентния тип, на който се прави по телевизията. Не бих го познал, ако не ми бяха казали че е той. Честно казано, преди ми беше симпатичен, т.е. образа по телевизията...."-край на цитата

Позволявам си кратък коментар.

Издири ли следствието останалите пътуващи в Хамъра и ако не, защо. Биха ли дали те повече инфо за часовете, преди пътуването на Стависки!  Какви са причините те да избягат и се скрият? Само да не ги разкарват по съдилища ли?

Но не се ли опорочава така процесът? Има ли стремеж, въпреки многото свидетели, да се скрият факти по него от общественото мнение.

Всъщност, интересува ни,  да си кажем направо-освен пиян, бил ли е и друсан шампиона?

За помощта му, в кавички, като важно обстоятелство на съдопроизводството.

Всъщност, кога е искрен? Когато казва, че съжалява, или когато твърди,  че е бил сам?

За ролята на полицията. Там всичко е ясно. Така беше  и когато аз катастрофирах през 89-абсолютно същото. Нищо не се е променило. И пак мотане, и пак алкохолни проби след час-даже на единият участник изобщо забравиха да вземат и пак тоз, познава онзи..

П.С  Две мнения  от форума на „Новинар”

1. Свидетел:

Стависки се яви в съда с дъвка в уста!!


2. и друг, с ника Срам:

Самият факт, че не е извадил дори дъвката от устата си по време на делото, означава само едно - ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК, който освен че няма възпитание и морал, няма и капка човещина! С една дума глезльото на България не е способен да изпитва дори угризение! Какъвто и да си бил, който и да си, ако не си човек, напразно си живял! НИТО СТОТИНКА ЗА МАКСИМ!

ХОРА, ОПОМНЕТЕ СЕ!

 

 





Тагове:   край,   Ропотамо,


Гласувай:
1



1. анонимен - Пак ще се повторя, с риск да стана ...
06.02.2008 06:48
Пак ще се повторя, с риск да стана банален.
Не приписвайте на Максим такива качества, които не притежава! Той не е нито звяр, нито някакво ангелче. Истината е толкова по средата, че чак ще ни заболи. Максим си е едно глупаво момче, което наистина е много посредствено като интелект и човешки добродетели - тъпанарче! Тази трагедия, предизвикана от него е плод само на личната му простотия, в стремежа си да бъде забелязан от другите. Това е равностойно на емоционалната зрялост на 10-12 годишно момче преди пуберитета. Не поставям изобщо под въпрос таланта му да се пързаля по леда!
Основната вина е на държавните органи. Президент - с какъв акъл се дава най-високото държавно отличие на кънкьор????
Полиция, прокуратура, съд - защо се покрива истината и кой има нужда от това?
За държавните институции - жалки сте -това е моя коментар!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956978
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930