Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2008 23:09 - Простокрация, нищокрация, идиокрация
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2887 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 03.03.2008 22:25


В Бг с бизнес се занимават прости хора.

Знам какво ще си помислят печените. Така изглежда отвън. Я ти се хвани, като си много умен, да видиш как е. Всъщност, това си е американската максима: „Като си толкоз умен, що не си толкоз богат”. Признавам, че заглавието е провокативно.

По стечение на обстоятелствата имам ужасяващо подробни и дълги наблюдения, почващи от 90 та година до наши дни. Огромната маса е наистина случайно попаднала  в бранша на търговията. Сред най-дребните, средните и едрите търговци, обаче, има наистина доста читави и умни, прозорливи и интелигентни хора.Има ги-колкото да подчертаят изключението от правилото. Може би са толкова, колкото са и в затвора

Или в парламента.

Пари правят прости хора.  Известни стават прости хора. Представляват ни прости хора. Съдят ни прости хора. Коментират по медии прости хора. По блогове пишат опасно прости хора. Показват за модели опасно прости хора.

В България, обратно на останалия свят, се става успешен  ако си  тъп и посредствен. Изглежда е задължително да си сбъркан, прост и приличащ на масата, за да вървиш.

Защото продаваш на подобни. Имаш работа с подобни. Средата е на подобни.

 Ето, това е ключът за палатката. Проумяването  с кого си имаш работа.

.Дошло е времето на  посредствените, нахалните,  но надутите  нули. На нищото, от което следва нищокрация. Или ако щете-идиокрация.

А останалите. Ти ще са торта, на която ще растат  цветята на "печените". Но на тор кво расте?




Гласувай:
1



1. svoboda64 - :)) Мехлем си тази вечер за моята изтерзана душа:))
28.02.2008 01:46
И си прав - сам си се опровегал малко след началото, и не си прав - почти в самия край:))

В момента шества нищокрацията: неизбежно. Защото... трябва да признаем това е ... в световен мащаб. Пък у нас "модите" не са били никога "домашно" зададени. Ние все гледаме чужди образци:))) Ако трябва издълбоко да анализираме, това е модата... зададена от "консуматорския" пазар (глобален уж бил) и той, в това си "нищеславие", не може да бъде друг.

Как да си продаваем, ако не играеш върху страстите "низши"? Ами ти ставаш омразен... и следователно - извън "пазара":)) Ако се обърнеш към статистиката - която и аз човешки ненавиждам, снабден с "половин" око за това как се правят социологически анкети, изприщвайки се относно тяхната достоверност - ще си дадеш сметка колко са "образованите" в една страна (примерно висшисти). От тях сметни колко са "мислещите" - твърдят че за математическите способности са около 2 % от всяка популация, сложи и 2-5 % "абстрактно" мислещи (икономисти, философи, филолози идр.). Дори и да съберем тези илюзорни величини, неизвестно как разпръснати и съответно влияещи на околоното население, това пак е нищожна "маса", далеч от "критическата", която може да произведе промяна с видим резултат:))

Оптимистичните ми прогнози са, че ако тези примерно 7 % продължат/продължим да работим неуморно в продължение на 15 години, процентът може да се вдигне и на 10.5. След още 15 години - ако продължи да поддържа КПД 1.5 процентите ще станат 15.75. В момента ме "мързи" да изчислявам колко години ще са необходими при постоянни съотношения и неуморна работа (без прекъсване и отказване), за да се достигне "критичната" маса, която да промени обществения климат:)))))))

Поздрави!
цитирай
2. maymi - svoboda64
28.02.2008 13:37
Грижата не е в 7-те процента, а в останалите 93....Те правят облика, диктуват "пазара"... Техните потребности оформят модела.... Такъв е процеса - отдолу нагоре. Нашите 93 % са кофти работа (причините - дълга и отделна тема) в сравнение с 93-те процента на други места....
Старият спор - r=истината е, че елита, звездите и медиите ни са тъпи, защото потребителя/читателя е такъв...или да не е грубо - това иска да види или да прочете. Не обратното.
Пак казвам - не говоря за седемте процента.
цитирай
3. анонимен - семпъл
28.02.2008 22:08
аха,имаме си работа с константи.
те били прости,пък умните не знаели това.
щото били само 7%.
и се наложило простите да станат богати.
после умните почнали да се оплакват помежду си.
УВАЖАЕМИ,има още за копаене.
цитирай
4. zari - БОГАТСТВОТО НЕ СЕ ИЗМЕРВА ПО СЪСТОЯНИЕТО НА ДЖОБА, А ПО СЪСТОЯНИЕТО НА ДУХА!
01.03.2008 14:50
тъй че да са живи и здрави - не им завиждам и не искав да съм с, до, като тях!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957137
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930