Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2008 20:25 - Кен лий или на кого се смеете, идиоти
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 7896 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 07.03.2008 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не знам за вас, ама откак четох интервюто по повод божественярското изпълнение на култовия хит „Кен лий, тулибуди будаучу”, всяка заран се събуждам в отлично настроение и усмивка. Това перфекциозно интервю трябва да се запази за аналите и да се изучава и анализира в учебниците от идните поколения. Не ти трябва да помниш история, с нейните  дати, събития и министри, не ти трябва психология, не ти трябва социология-всичко е събрано и синтезирано в него. И ако за българите от миналите десетилетия всичко е казано от Хаджийски, един ден ще сочим Валентина Хасан като символ на това, което са били българите, родени преди трийсетина години. И Ана Цолова, да не забравим, или звездите на НТВ Смеем се, като много знаещи езици, чунким знаещите езици не творят ката ден глупости по сутрешните блокове и не са синоним за простотия. Или пък избраната като можеща да пее сред журналистите Векилска не беше пълна трагедия и далеч по за смях. Но да оставим сравненията между пошли вехти шоута и измислени журналисти..

Кво ни говори толкоз интервюто. Какви сме всички?

Най-напред, Валя е емигрантка-разбира се, не политическа, а икономическа, от града-символ на етническия модел. Град, в който ДПС остави твърде малко поминък на българите.То и за техните избиратели толкоз, ръгнали по широкия свят за препитание. А ето го и етно-модела в действие-брак между българка и български турчин. Значи, работи. Не, че нямаме смесени бракове с хора от цял свят и всички раси, но турско-българските бракове не са чести, предвид честотата на контактите на двата етноса  по тези земи.

Българите от това поколение са емигранти, успели, без предразсъдъци, е първия извод. Това е положението!

Успели ли-как? Ми с таланта си!

Може ли да пее-ми може, колкото нас всички. Ние можем да пеем. На маса, или  когато чистим с прахосмукачката. Що пък да не опитаме, може да стане чудо. А колко пъти в живота си сме се надявали на чудо- почти всеки ден, ако сме честни. А вие колко пъти сте се явявали на изпити  напълно подготвени и въпреки, че не сте дочели учебника, а от което сте чели имате смътна представа, чудото все е ставало? Малко ли певици пеят и по-зле от нея. Нима нямаме една камара мънкачи, пеещи вярно, но очевадно без глас, които си изкараха милионите с пеене и станаха звезди.

Та нали Валентина се явява на конкурс за пеене, кво значение има текста? Той е някаква подробност, която е без значение, именно щото не е на български. Ами ако беше на японски, а, отворковци?  Нима вие на работните си места сте толкова самокритични към подробностите. Нима от вас се иска да сте перфектни и в тях, а, доктори, полицаи, учители?
Ами нали е шооу, уоуоу, което пък се храни и  от излагацията-къде е Марин,победителя, сещате ли се за него,  или повече за Данчо с кокошките?

Българите  инак знаят езици.

Научават испански за три месеца. Болшинството имат тапии за енглиш, а са на ниво „уоу нюз тунай мулинай.” -аз имам френд, който по соца и сетне три пъти ходи на 6 месечен курс с откъсване от производството и е точно така. Синца имат кетап за компютър и го праскат "тулибуди будаучу". Всички чиновници ходиха по няколко пъти на такива курсове, безплатно, разбира се, в резултат 90 процента кълват с един пръст и болшинството от времето им минава в питане от бюро на бюро-това как беше? Милиони имат мнение по всичко и знаят всичко-извън професията им, естествено. Убедени са в светата истина, че не са им  необходими нито професионална компетентност, нито подготовка за кой да е конкретен случай.  И изобщо. Милиони имат дипломи  за неща, които са им "йон клуз тужу маливе". Милиони сивита, пълни с лъжи, летят и в този миг по жицата. Лъжи, която пълнят банки, медии, големи  и малки компании с претенциозни, добре платени пълни некадърници. А нима една камара премиери и политици не бяха „хванати от гората”?

Те са трудолюбиви-това без коментар. Писнало ми е това невярно клише

Болшинството са назначени с връзки или политически протекции. Или лъжа. Резултатът е около нас.

Нима не е така навсякъде? Кому се смеем, тогава.

Те успяват в чужбина.

Едно приятелче,  музикантче,  навън  беше превърнал казармата си в курс за бодигард, извъртя си фалшива диплома  за стоматолог чрез преснимане на копие от оригинал и дописване, а доверчивите полицаи  там му я завериха. „Е, как ще бачкаш?” Ше импровизирам нещо-отговаря.

Импровизация му е майката. Важното е участието.

Да те лизне бичето. Чудесата са около нас.  И колко още клишета?

Моженето вече не е привилегия на едно ограничено малцинство, което има талант,  или пък го е постигнало с по-малко такъв, но неистов труд и упоритост. То е масово, за всички, на една ръка разстояние. За него ти е нужно само желание. Светлината на прожектора прави Валентина от село Звезделина звезда. Посочва я камерата и става знаменитост-като Найден и Гроши, като Мел и Зара, дори като Данчо с 6-те кокошки. Станеш ли избран, ставаш квото искаш-журналист, политик, коментатор, певец. В обектива им всички са звезди – и колкото по-обикновени, малки и незначителни са, толкова повече са звезди. Толкова повече щастливи сетне.

Истината, не само за това поколение, е тъжна. Тя се е сляла с мечтата, за която

самооценката няма никакво значение. Даже пречи. Реалността е сведена до реалити-в главите. Животът е шоу, което, обаче, дава избирателно - но справедливо- само на късметлиите, дръзките и чаровните импровизатори.

Пък нека лузърите, останали извън светлините  му да твърдят, че  били идиоти.

Ама ноо яка е каката.. И рокличката  й е маняшка!






Гласувай:
0



1. анонимен - Прав си
07.03.2008 22:00
Преди време си мислих ,че програмите на Къци Вапцаров са най-ниското ниво на телевизията ,явно съм се лъгал,дъното е много дълбоко.
цитирай
2. zemaria - Автентичният текст
07.03.2008 22:06

Но уан кен то ке то сив ме
Но юн плис ту жу май ливе
Уен ан ге за жу заватена
Леч у мооо

Ю уо нус ту най му лии най
Йо сора шоо
Йес ит шооо-уо-уоооооо

Кен лииии
Ту ли бу ди бу даут ю
................................
Кен лиииииии
Ту ли бу ди бу даут юууууу

Кен лиииииии
Кен ли бет ю мор
цитирай
3. анонимен - ИДИОТИ ???
07.03.2008 23:32
Аз се смея на това и сега ме засегна с това "Идиоти"!
А ти всъщност какво си? говориш че българите не знаели езици ...ала-бала ...! Може и да не знаеме всички перфектно английски или какъвто и да е друг език...ама поне не ходи някои да се излага като кифладжия ...
цитирай
4. анонимен - QPONSKI !?!?!
07.03.2008 23:37
"Та нали Валентина се явява на конкурс за пеене, кво значение има текста? Той е някаква подробност, която е без значение, именно щото не е на български. Ами ако беше на японски, а, отворковци? "
Nali ima6e edin face koito pq na kitaiski i vzeha li go ?
A i nemoje6 da si muzikalen idol bez da zn texta na koqto i da bilo pesen! ...Mojela da pee i nqmalo zna4enie dali znaela texta ... XA-XA ... mnogo zve da me drazni6
Izob6to za6to si go napisala tova ..."TAQ" da ne ti e priqtelka ? ili si kato neq...na koqto se smeqt ?
цитирай
5. mitternacht - ъъъ
07.03.2008 23:39
струва ми се, че целия постинг е ироничен и не требе да се засягаш?

Иначе си го знам английския :) ПИрфект!
Ай кен'т лиииииввв!!!
Иф ливинг ис уидаут ююююю!!!

Лааалааааалаааааа :)
цитирай
6. анонимен - stanger
08.03.2008 00:02
Смея се, щото ми е смешно. Много насериозно го земаш, анализираш, сравняваш,обощаваш.....А истината е, че имаме просто едно селско девойче с абсурдното рокле от абитЮрентската вечер, което хабер си нема от английски. Но пък е непоклатима, пее на инглиш. Кой колко знае езици, нема никво значение. Смешно е и толкоз. Нема нужда от повече анализи
цитирай
7. анонимен - stranger :)
08.03.2008 00:14
знаеш ли ,страннико.... много си прав!
цитирай
8. ka6urka - zemaria
08.03.2008 00:15
ай ем тинкинг лайк ю - че е фъни-фъни е, спор НЕМА! Че си прав-прав си! Абсолютли Фси4ко е тулибиди будаучу! ОТфсекъде! Ти само глей кФо се разлюти народа!!!! Нема нужда да си таковаме повече...
цитирай
9. konstans1977 - Абе ей.
08.03.2008 00:23
Слабоумен кретен прост такъв. Наистина се взимаш много насериозно. А това е признак на депресия. Ае пий хапове, или си намери гадже. И се научи да пишеш правилно. Демек, пиши на български.
цитирай
10. анонимен - ехооо
08.03.2008 00:32
без нерви,моля... не взимайте всичко толкова на сероозно...
цитирай
11. анонимен - ooo кой. . какво. . ма как народа бил ...
08.03.2008 02:39
ooo кой..какво..ма как народа бил такъв..онакъв....бе пич погледни от друг ъгъл и се забавлявай.много на дълбоко си се размислил. Отпусни се малко де..разхлаби коланът и се наслади на непринудената простота..
цитирай
12. анонимен - Да живее песента !
08.03.2008 08:39
Абе, който пее от сърце, винаги е добре дошъл при мен...Нека се забавляваме докрай, наистина.
Пейте за да сте здрави !
Поздрав за автора, хихих , особено за коментара му № 2.
цитирай
13. dolce - бе аз да попитам може ли ???
08.03.2008 11:09
що според някои требе да знам езици ???
аз си живея тука та ако някой сака да си хортува с мен да научи моя бе ....................
цитирай
14. анонимен - ББ издигна паралелни кандидатури ...
08.03.2008 14:44
ББ издигна паралелни кандидатури срещу сините кметове във всички градове.Затова не трябва да бъде подкрепен в София и да му се дава легитимация като десен.Явно не е десен ,а е лъжец.СДС не трябва да се продава за едно две общински места в София.По добре общ кандидат с другите десни партии. Нищо не печелим от подкрепата за ББ.Само ще загубим.И без това ще се борим срещу него в другите градова.Г-н Юруков цяло СДС вече е против подкрепата за ББ.Оставете го само да се бори с вятърните мелници.
цитирай
15. анонимен - na 2 - 3 mart bat` Boiko e praznuval v ...
08.03.2008 14:46
na 2 - 3 mart bat` Boiko e praznuval v 6umna kompaniq vav Velingrad. I tova ako ne e licemerno! I na vsi4koto otgore uspq uspe6no da politizira na horata tragediqta
цитирай
16. анонимен - h0t_girl
13.03.2008 21:12
qko
цитирай
17. sparhawk - 15-16
14.03.2008 09:50
анонимен, де го буташ, де се клатиш. Вие сте болни хора.
цитирай
18. анонимен - нашият видео коментар
22.03.2008 19:14
привет Зе,
http://www.youtube.com/watch?v=2oysw6q93S8
в общи линии това е нашето мнение по въпроса.
цитирай
19. zemaria - Яко,
29.03.2008 22:53
Тнкс! Но не плаши така бебока сладък, ей!
цитирай
20. анонимен - тъпоо
28.05.2008 15:03
това с кен лиито е толкова тъпо.... какво ви кефи всички :(:( излагаме се пред целия свят с глупостите ни..... толкова ми е жалка.. поне да беше свалила текста, има го на толкова много места... а цяла България се гордее с тази глупост няма смисъл бе хора :(:(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945681
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031