Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2008 21:36 - Защо не се пърди в джамия и не се вика на ходжата "пезевенк"
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 14257 Коментари: 32 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2008 12:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ще пиша с къси изречения, поради естеството на изложението и адресанта му.

Фактологията: България призна Косово. Стотина интелектуалци написали писмо, с което се разграничили от признаването. Остро писмо. В Медиапуул препечатаха отговор от Даниела Горчева, озаглавен Косово - горчив урок за пишман патриотари и ... пишман интелектуалци. Тук се написаха няколко постинга на същата тема.

Не се прави така. Защо не се прави така? Ами по същата причина, по която не се пъхат евреи в газови камери, не се  пърди в турска джамия и не се вика на ходжата „ пезевенк”. Не се бият хора, които протестират мирно, нито се арестуват такива, които мислят различно от властта.Не се преследват блогъри  и не се вика на майката на приятеля ти "стара чанта."

И по още една много важна-ние сме от добрите. Добрите са демократи. Сиреч, уважават чуждото мнение, колкото и да е различно от тяхното. Лошото е, когато чуждото мнение се приема с остракизъм, вместо с аргументи, когато наричаш опонента оглупял графоман, комуто ще счупиш пръстите, таксиметров шофьор и бездарен артист на ниво „Скат”, гъз и прочие. Това, за чуждото мнение, го е знаел още Волтер. Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш. Ние се кълнем в свободата. А свободата на словото е свещена и първа.  Днес, само тя ни остана. Прочее, ако ние не уважаваме чуждото мнение, то как бихме могли да уважаваме останалите свободи. В темелите на демокрацията е уважаването на другия. А различието е красота-еднаквостта е грознота. Различието е  свобода, еднаквостта-тирания. Говорим за свобода на косовците, а оплюваме опонентите, лишаваме ги от свободата да кажат различно мнение.

Това не е демократично. Това е лошо-така правеха комунистите . А разбрахме се-ние сме от добрите. Колкото и да ми говорите за демократичност, олеквате, ако изпадате в бяс от чуждо мнение. Комунистите на времето не можеха да преглътнат Солженицин, наричаха го пропаднал, пияница, луд, деградирал,морално провален и кво ли не. Българските  болшевики не отстъпваха по отношение на Георги Марков. Наричаха всеки различно мислещ как ли не, а сетне го пращаха където трябва. Сетне по Жаново така казваше един другар, дето все обещаваше милиарди-Румен Г. , сетне пък друг Румен,  Филчев, Церовски и още кой-ли не- с общият рефрен "Аве кви са тия ве!

Днес десните им  последователи чупят виртуално пръсти и  оплюват бясно всеки, който не е съгласен с тях. Не с аргументите на личността -а със силата на колективната мощ. Аве кви са тия ве!

Достатъчно е  да не е с тях дори по един единствен въпрос, по който някой мисли различно- и той става смъртен  враг. Русенски пезевенк-най-малкото. Аве кой  си ти ве!

Статията на Горчева е като от 70те. Не защото изказва различно  от моето мнение, ами защото го прави по болшевишки. Отрича правото на други да имат различно мнение.

Интелектуалци?-ха-ха-казва тя. Съгласен съм-самият аз съм оплювал жестоко някои от тях. Макар, че болшинството наистина са. И дори не са леви. Те не биха били интелектуалци, ако бяха с мейнстрийма, ако не казваха, че има милиони хора, които не мислят както властта, взела решение, което ще засегне именно тях.Защото интелектуалец-това е духовен водач. Сиреч- опозиция на масата, която е овластила други, подобни на нея. И какво се получава-милиони не мислят като с властта, а десните, които са опозиция-мислят като нея. Аз съм ги оплювал същите тези интелектуалци,  когато са подгъзували на властта- и не само аз-и са заставали на леви, болшевишки  позиции. Но Косово е друго.За него Доган каза: "Разбира се, Косово поражда и неприятни асоциации от гледна точка на разгръщането на проблема. Но, при положение, че страната е член на НАТО и ЕС, мисля, че подобни опасения са по-скоро илюзорни, твърде далечни и нереалистични" Ха така, този, който може да реализира подобни страхове, ги отхвърля. Това, ако не е фалш. .А само фалш ли е-не, това е пълна глупост. Да очакваш вълка да те пази. Не, той няма да те хапне, като огладнее-никога-пазачът бди. Като в кошарата Арачиново.

А ако не са интелектуалци, онези вечно набедени виновници, написали писмото с мотото "Вие луди ли сте, слепи ли сте, или само купени"-то нямат ли те право да се изкажат  публично- като хора?

В статията, извън рефрена"Кви са тия ве" аргументите са пропагандно- смешни, исторически, вадени от вехти  чужди вестници. Прочее, не прочетох  нито един читав аргумент ЗА Косово, извън кухите  общи групови мантри.  Смешен е и доводът на някой си младеж, че видите ли, трябвало да признаем Косово, щото била единствената държава, с която не сме се били карали и не ни псували. По тази причина трябва да признаем Горна Волта, Южен Нил и Горни Лозен. За другите смешки няма да говоря.  Не били запалили къщата на сърбина в Косово-има си хас-нали е пропаганда. Не ни били мразели гърци и румънци. И прочие важни  ЗА
 

Случаят не е исторически. Случаят, може би е въпрос на демократичен манталитет-казва Доган. Може и така да е-всички носим миналото в нас.  Куриозното е, че тези, които  претендират да са ЗА правилния демократичен манталитет, като аргумент за Косово, демонстрират точно обратното-здрав болшевишки стаден инстинкт. От миналото на партийните събрания , със същата реторика и  стилистика.

Така не се прави. Дачков, който вече също е лош,  ви показа как се прави. "Къде бяха лани, когато имаше други несправедливости-  пита той днес Дърева, една от подписалите писмото..

На което тя  му отвърна:

-Мен лично ми се развинти ръката  да пиша  протести. Другите-не знам-всеки отговаря за себе си.

Правилно. Само при комунизма и нацизма има обща, групова вина. Нали така? Или греша?

Нали сме от добрите? Или...




Гласувай:
0



1. анонимен - А хас ми
22.03.2008 22:43
А хас ми кар на мотокар бе, резняк!
цитирай
2. анонимен - Питане
22.03.2008 23:19
Аз лично съм за това, всеки да публикува и казва това, което мисли без да бъде оплюван.
И съм против независимостта на т.нар. държава Косово, още по-малко за тезата на Калфин, че сме го били признали, щото те доказали колко са свестни за 20-тина дена.
Обаче, дали би имало някаква разлика, ако България не признае Косово, а великите сили го признаят?
цитирай
3. spasunger - ;)
23.03.2008 02:14
Пише се "пезевенк".
цитирай
4. condor46 - Харесва ми позицията ти!
23.03.2008 04:58
Аз съм от тези,които ни оплюват,че сме против това да признаваме Косово!Не съм любител нито на сръбската музика,нито на сръбската скара,нито на сръбската политика,не само сега,но и през вековете...Но не приемам признаването на една "държава",самоотцепила се от суверенната държава!...Коя ще е следващата?Банат, Молдова,или някоя част от България?...
цитирай
5. анонимен - ЗА КОСОВО
23.03.2008 08:37
Кои сме ние, че да забраняваме да се самоопредели Косово като независима държава?
Косовската държава е факт, тя се роди от погрешната консервативна политика на Югославия, която продължава да и вреди.
Аз подкрепям Косово, въобще хората които искат да не само да доказват себе си, че са умни, а преди всичко разуми с мисли и действия.
цитирай
6. zemaria - Тук не иде реч
23.03.2008 11:50
за правилно или погрешно е признанието. Ние това смего говорили много пъти. Иде реч за това как се приема от едната страна. Не КАКВО казва, а КОЙ го казва. Кви са тия ве-те ще кажат, че правим грешка. Аргументите КОЙ казва, вм КАКВО казва и "КЪв си ти ве" идват, когато липсват другите...Това е тъпа пропаганда.Това е соц примитивизъм, вехти исторически факти, омешени с групово повтаряни безброй пъти клишета-същият, в какъвто упрекват опонентите си.
цитирай
7. meto76 - Въобще не ми ги хвали. Не мога да р...
23.03.2008 12:37
Въобще не ми ги хвали.Не мога да разбера как уважаващи себе си медии дават пространство на шепа анонимници. Какви интелектуалци.Гръгли нули.Нямат написан ред през живота си.Живот без смисъл.Живот на държавна хранилка по възхваляване на Тато и режима му.
цитирай
8. анонимен - СЛЕДВА ТИБЕТ
23.03.2008 12:44
СЛЕДВАЩАТА ОТЦЕПИЛА СЕ ДЪРЖАВА Е ТИБЕТ.
сЛЕДВАшАТА ВОЙНА НА НАТО Е С КИТАЙ.
цитирай
9. empire - хаха
23.03.2008 13:15
Каква демокрация ви гони и вас ... Скоро излизалили сте на улицата да видите как живеят "демократичните" хора в демократичното ни общество ?
Как някои ги е страх да излизат вечерта поради циганската сган ?
Как в Кърджали турчоляците са завладели града?
Ай,сиктир с тая демокрация ...
цитирай
10. mitternacht - хехе
23.03.2008 14:28
Поне ако следващата война на НАТО е с Китай ще погледаме шоу :)))
Китай ще изпраща малки отряди от по 100 000 души :)))
цитирай
11. benoa - И малки бомби
23.03.2008 15:56
по 20 килотона.
Нали не вярвате наистина, че ще нападнат ядрена държава :)
Пък позицията за свободата на мненията, която изразява автора, поддържам 101%
И знаете ли, може би именно липсата на толерантност и комунистическото опълчение на десните в началото на демокрацията не направиха от мен 'демократ'
Някак си не вярвам на хора, доказващи че са по-добри, използвайки нетолерантността на опонента, че и надвишавайки я даже
цитирай
12. анонимен - По-кротко, домакинино
24.03.2008 21:18
Не знам защо така си се запенил. Мога само да предполагам. - В 'началото на прехода" си се изявявал на демократското поле. В боричканията кой да оглави бащина дружина са те избутали. И си се обидил. Жестоко.
Години след това се набутваш в чужд блог и започваш да правораздаваш словесно. И подобен на теб нашественик в същия този блог, те нарича нещо си обидно. И вече си готов на глобалните си изводи: "десните - така, десните - ниначе".
Драги ми бразилски футболисте, няма десни в България. Не го ли знаеш?
Не знаеш ли кой взима решенията в БГ? Не помниш ли какви са изборните резултати от 1990 насам?

P.S А освен, че не се пърди в джамия, няма друг народ в целия свят, който да има псувня, като тази - "ебем ти бога"
цитирай
13. zemaria - Ано 13
24.03.2008 23:49
Подчертавам13, не 12! За пръв път в живота си изтрих коментар. Не може да ми викаш пезевенк в къщата и да чакаш отговор. Въпрос не на демократичност, а на възпитание.
Ано 12.
Това е стотния път, по който бг десни интелектуалци са се произнасяли като рабфакаджийска шайка през 52ра. Писал съм напоително всеки път, когато това е ставало. Писна ми.

цитирай
14. zemaria - ще ви трия докато:
25.03.2008 00:07
1. Престанете с обидните обръщения
2.Прочетете постинга-всичко е писано там.Не мога безкрайно да повтарям за всеки неразбрал и недочел
цитирай
15. анонимен - а аргументите
25.03.2008 00:22
А къде са ви аргументите за ето това изсмукано от пръстите твърдение:

"Статията на Горчева е като от 70те. Не защото изказва различно от моето мнение, ами защото го прави по болшевишки. Отрича правото на други да имат различно мнение."

Хайде сега, едно по едно.

1. Да сравним по какво си приличат статията на Даниела Горчева с писаното през 70-те ( и писано къде, на какъв език и от кого? )

2. Кое точно в статията на Даниела Горчева е "по болшевишки"? Сравнителен анализ на болшевишки текст и на статията на Горчева със съответните доказателства в потвърждаване на казаното ще има ли? Или пак си плямпаме така - ден да мине, друг да дойде?

3. Къде точно в статията на Горчева е написано или се подразбира (черно на бяло),че Горчева отрича правото на другите да имат собствено мнение?
цитирай
16. анонимен - неразбрал и недочел
25.03.2008 00:24
сте вие самият. Защото нищо от това, което твърдите го няма в статията на Даниела Горчева.
цитирай
17. zemaria - извинете,
25.03.2008 00:31
но Вие ме карате да правя защитна пледоария от статия. От мнение-мое мнение.
А статията на Горчева съдържа две основни тези
1.Кви са тия ве! Те не са никакви интелектуалци. Анализ на това кви са тия,(обяснявам като за болшевик) които са дръзнали да не се съгасят с осномната, официална на властта теза.
2. Исторически аргументи, извадени от вестници от 1912 година за подкрепа на несъстоятелността на тяхното искане
Точка едно, уважаеми адвокате, съдържа презумпцията, че те нямат право да мнение.
Първо-щото не са никакви интелектуалци. Ма кви са тия ве-те са леви некадърницици. Те ще ни кажат.
Второ, защото не само , че нямат право, понеже не са интелектуалци, сиреч водачи, ами и щото не са прави-историята и вестниците от 912 го доказвали.
Това е смешно. Това е тъпо. Но за вас-изглежда е ноо яко.
Само че този филм сме го гледаи. През 1970
И понеже ме карате да правя защитна пледоария от мнение-то вашите въпроси са достатъчни, да ви кажа-че вие сте болшевик. Който иска сметка за мнение, което не харесва, все едно обвинява, като в соц съд едно мнение-това е именно болшевизъм Накратко, сте един рАчко-вж пр постинг
цитирай
18. анонимен - само за яснота - 12-и брой съм
25.03.2008 00:41
Твой си е блога и едва ли ще злоупотребявам повече.
Това което ме дразни (не само при теб) е позата за принципност. Върни се в предишната си статия и прочети написаното от твой съмишленик (по темата), нарекъл се "dolce" и представил се за анархо-комунист. Да си чувал или чел анархист да дава препоръки за държавност??? Ами това си е дървено желязо. Менте. И ти много добре го знаеш.
Ама му бършеш сополите със "снежнобялата" си кърпичка.
цитирай
19. zemaria - Не мисля,
25.03.2008 00:43
по казусът Георги Константинов съм се произнесъл, когато му беше времето. Не сме дорасли, да го съдим. Да попитам и аз-чели ли сте "А вие българи ли сте"-от Иван Вазов
цитирай
20. анонимен - Не така, zemaria!
25.03.2008 00:52
Няма общо Георги Константинов. Георги Константинов не би си позволил да отнема правото на свобода на когото и да е. Защото, като анархист, е против държавата (всякаква), като инструмент за насилие. Думата ми е за дървеното желязо (ментето), към което се обръщате така:
4. zemaria - dolce,
22.03 22:06
"Вие сте като Георги Константинов. Колко го плюха, човека , "здравите сили".
Дето гръмнал с две шашки паметника на Сталин...
Същите, които днес са сини,че чак черни..."

Това вече е болестно състояние - да не би Георги Константинов да не беше отхвърлен като кандидатура от мнозинството?
Ама що пак да не похрачим на воля.
цитирай
21. zemaria - ние говорим на различни езици
25.03.2008 00:56
нищо, аз пуснах още две неща, за да се аргументирам- и тва ако не стигне-не знам
Писани са преди година-и тогаз беше същото
цитирай
22. анонимен - май си прав. Пък и нещо използваш историята, както ти отърва
25.03.2008 01:02
И когато ти отърва:
Ето линк към Вазовото ти основаване:
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=5873&Level=3
А ето и един друг линк - пак е Вазов:
http://komitata.blogspot.com/2008/03/blog-post_23.html
цитирай
23. анонимен - относно постинг 17
25.03.2008 01:06
Очевидно не сте прочели статията. А ако сте я прочели, е било по диагонал и нищичко не сте разбрали.

1. Акцентът в статията е, че след такова насилие, каквото бе упражнено на територията на бивша Югославия е немислимо някой да иска тези хора (косовари, босненци и т.н.) - които бяха гонени и преследвани, избивани и изнасилвани именно по етнически и/ или религиозен признак да живеят в една държава с мъчителите си и че загубата на територията Косово е най-малкият дерт за Сърбия. Тя тепърва ще има да се справя с тежкото наследство на пролятата кръв и следващите поколения (уви!) ще плащат страшните сметки. Това е акцентът, както и реакцията на действителни, а не измислени сръбски интелектуалци - хора, доказали, че могат да бъдат смятани за интелектуалци, а не самонарекли се такива.

2. Втората част на статията изобщо не съдържа въпрос "кви сте вие ве", а подигравателно (което е допустимо в един полемичен текст ) напомня, че т.нар. интелектуалци са самозвани интелектуалци. При това ироничното „ световно неизвестни” е вярно, докато просташкото „изпращяла сръбска интелектуалка, която се жалва по отминалата младост” не отговаря на истината. Просто не знаете нито за кого става дума, нито пък сте разбрали казаното – не е жалба по отминалата младост.

3. Втората част на статията всъщност подсказва на нашенските пишман интелектуалци, че щом говорят с терминология от 19 век, то ще трябва да се върнат и назад във времето. Примерите от 1915 (не 1912,толкова сте прочел и разбрал) са в подкрепа на тезата, че нашенските интелектуалци приказват празни приказки за ” братя по кръв и вяра”, приказки, които нямат нищо общо с действителността - нито със сегашната, нито с миналата.
Или - с техните камъни по техните глави. Понеже се пишат и патриоти, и интелектуалци, оказаха се разобличени - нито са патриоти (понеже лъжат и заблуждават обществото за несъществуващи братски чувства), нито са интелектуалци (иначе нямаше да плямпат като в 19 век и при това да демонстрират пълно невежество по отношение на родната си история).
Така че статията е блестящ полемичен текст и няма нищо общо с никакви болшевишки писания.
цитирай
24. анонимен - и последно
25.03.2008 01:12
И няма да е зле да сравниш тона, стила и да преброиш обидните изрази (не ироничните,а именно обидните) в твоите "статии" тук в блога и в статиите на Даниела Горчева.
цитирай
25. zemaria - аз не само
25.03.2008 01:25
съм чел статията, но и може би я научих наизус. И затова ме е яд. както, и че четох навремето "Майка"
Ако акцентът е, че след такова насилие не може да живеят заедно-то какъв е смисълът от политиката на ЕС и планът Ахтисаари. Ето, това обезмисля изцяло позицията на авторката.
Както сто пъти съм писал(пишем, но кой да чете)това, което работи другаде, не работи на Балканите-хеле в Косово
Колкото до насилието-то е било напълно реципрочно, като аз дори мисля, че от страна на мюсулманите-косовски терористи от УЧК-е било и по голямо, спрямо сърбите. Каквото едните са праили на другите-последните не са останали. За това има достатъчно филми и доказателства. И все пак-сърбите са славяни и християни.По цивилизовани, един вид.
В също полемичен текст съм използвал определението за интелектуалката. За ваше сведение, филмът" Професионалистът"(Професионалац), дава отлична картина на общата среда там.
Ако досега интелектуалците са мълчаи-то точно сега му е времето. Кви са тия ве- е точно метафора на втори ви въпрос
Примерите от 1915 са абсолютно нелепи-като аргумент за позиция-защото, мила ми Венето, сръбско бг отношения и признаването на сърбите не са въпрос на исторически аргументи.
Сърбите са ни братя-не албанците от Косово-факт-питайте 80 процента от българите. Какво слушат, кво гледат, и кой им е по близък.
Православието ли-майната му.
Езикът ли-също.
Вие слушате ли албанска Тв
Тананикате ли албанска музика.
Възхищавали ли сте се на някой народ, чийто министри се самоубиват кагато не са съгласни с политиката,, хората като един не купуват стоки на враговете, или седят да си пазят мостовете с телата си?
Айде, моля ви се! Щеше ми се да са ни братя, но не сме. Познай защо!
Но тъй като сте очевидно много млад и много незрял, задайте тези въпроси на преподавателите ви
Толкова е тъпо и нелепо да вадиш исторически аргументи спрямо една държава, признавайки друга, по който начин да възстановиш историческа справедливостче просто е незряло. Пропаганда, ака 1970та
По тази логика трябва да разрешим не само Кюрдистан, анексия на Турция, аншлус на Румъния, освобождаване на Гърция и още кво ли не
Ами Македония, питам. Защо дадохме Македония на шиптърите? А????
цитирай
26. анонимен - празни приказки на килограм
25.03.2008 01:50
поне правописа да бяхте изучили, ами и той ви е объркан като мислите.

1. Насилието в Косово(както и в Босна) беше предизвикано не от косоварите, а от сръбските националисти.

2. През 1999 година сръбски четници нахлуха в домовете на хората и къща след къща, махала след махала, село след село изгониха посред зима от домовете им ( и посред нощите) всички хор а от Косово -възрастни, инвалиди, майки с деца. Тези,които плачеха или се молеха бяха разстрелвани на място. Така следващите знаеха, че удари ли техният час трябва бързо да тръгват, нищо че нямаха време дори да си съберат поне най-необходимото за из път. След това къщите им бяха ограбени и запалени -за да не се връщат никога вече.

3. Ако такива хора могат да ти бъдат братя, то проблемът си е твой..
цитирай
27. анонимен - Пропагандни балони
25.03.2008 12:35
има и обратни такива. Например :
1. Плана за етническо прочистване-който никога не се е състоял, е в отговор на нарастващата агресия на албанците над сърбите в Косово. Етническото прочистване в района не е от вчера. Режимът на Мусолини окупира Албания през април 1939 година и наложи марионетен режим. След като Хитлер навлезе в Югославия през пролетта на 1941 година Косово и Метохия бяха присъединени към Албания. Когато италианските войски се преместиха в Косово те бяха придружени от албански, които започнаха кампания за избиване и изгонване на сърбите. Най-активни бяха доброволците „качак” и косовската жандармерия Vulnetari . Карло Умилта, цивилен помощник на Командира на италианските окупационни войски , описва много случаи, при които италианската армия стреля срещу албанците, за да се спре клането над сърбите.(Dr. Smilja Avramov, supra. - Carlo Umilta, Jugoslavia e Albania, Memoire di un diplomatico (1947), in Avramov, supra, note 141).Той описва някои от зверствата и че „ албанците са се вдигнали , за да унищожат славяните” (Carlo Umilta, Jugoslavia e Albania, Memoire di un diplomatico (1947).Същото повтаря и германският дипломат Херман Нойбахер представител на Третия райх за югоизточна Европа: „Шиптарите бързаха за изгонят колкото се може повече сърби от страната.(Hermann Neubacher, Sonderauftrag Sudost (1953), quoted in Dr. Slavenko Terzic, Old Serbia and Albanians.)
Погромите се засилват след падането на Италия през септември 1943-а, когато
Косово и Албания са окупирани от три дивизии на 21-ви германски планински корпус.Тогава се формира дивизията Скандербег - "Waffen-Gebirgs Division der SS" от албански офицери и войници, с използуването на която Хитлер започва да създава ЧИСТА „Велика Албания”. През септември 1943 година Джафер Дева организира „Втората лига на Призрен”, която провъзгласява джихад (свещена война) срещу славяните. Тогава са убити 30 хиляди сърби , а 100 хиляди са изгонени и заменени с „имигранти” от Албания.
Някои като вас услужливо забравят, че Тачи беше ръководител на АОК, която след края на конфликта в Косово 99 се премести в Македония, окупира една трета от територията на републиката, изгони 160 000 македонци, разграби имуществото им, а къщите им опожари. Невинни
хора живееха с години по училищата из всички краища на Македония. Действията на тази наемна армия бяха геноцид.
Същото те вършеха и преди 99та. Наред с пълзащята демографска експанзия-този процес донякъде е мирен, за по бързото десърбизиране на Косово огромна роля играха репресиите на УЧК над мирните сърби.
2. В нета е пълно с документи, снимки и източници за зверсвата на УЧК над мирни жители на Косово
3. Самият факт, че приемата едната страна на монетата като чиста, че приемате само едната, единствено правилната гледна точка, е достатъчно показателен.
Ако правописа ми наред-тогава за какво бихте правили забележка. Правописът го оставям за такива като вас-които гледат формата пред съдържанието и товакак се казва нещо, вм какво се казва. БТВ, след десет години той няма да интересува никого и вие ще си останете с него-отличен правопис и празна глава.
цитирай
28. анонимен - Не е точно така
25.03.2008 15:47
Нещата не са както ги описвате.
Следвате отново официалната сръбска пропаганда, същата, която твърди че "шопската нация" била потисната в България и лишена от права.
Що се отнася до Втората световна война, сърбите обичат да се изкарват антифашисти, но защо например, не кажат колко от евреите, граждани на Сърбия, са предадени на нацистите или избити от самите сърби?
Отговорът наистина не е за казване: 94% .
За разлика от Сърбия, България, дето уж е съюзник на Хитлер, спасява всички свои евреи, които са български граждани.
Сигурно не сте чували, но още преди войната има разработки на известни сръбски учени за етническо прочистване. По-късно, Тито налага забрана да се говори по националистически теми, но всичко това тлее. И накрая пламна. Да, когато пламне, има жертви и от двете страни, че и от всички възможни страни. Но е порочно да се твърди, че огънят са го запалили албанците (косоварите), след като цял свят видя кой е факлоносецът и кой подкокоросваше националистите. И за войната в Босна и Хърватско ли пак албанците са криви?
Забравяте много удобно и друго. В началото косовските протести (след като Милошевич им отне автономията и въведе вечерен час) бяха изключително мирни- в продължение на години. Но след зверствата и насилията, извършени от сръбски четници над цивилно население, разбира се, че насреща им ще изскочат и косовски хайдути - каквото повикало, такова се обадило.
Що с е отнася до обвинението, че албанците били наркотрафиканти, какво д а кажем ние с гайдите, когато у нас до ден днешен с наркотрафик и трафик на оръжие се занимават висши държавни служители.
цитирай
29. innuendo - Ама как така?
25.03.2008 16:18
Какво е станало с Косово?
цитирай
30. zemaria - значи,
25.03.2008 23:35
сърбите имат сто пъти повече основания да се нарекат антифашисти, отколкото ние.
Това , че 94 процента от евреите са отишли в Дахау не означава нищо. То ПРОСТО ИЗДИГА индивидуалните усилия на един бг депутат и бг духовник-иначе нашия процент щеше да е същия. Просто случка-да се приписват едни или др добродетели на някой народ от този факт е клише. Това, че комахай това е единственото читаво нещо, направено от двама-трима българи не означава, че ние сме толерантен народ. Това са исторически изключения, приписвани като добродетели.
3. Доколко косовските протести са били ноо мирни до 99 -това е чист блъф
АОК е основана в Македония през 92-факт
За какво-да играят карти?
Тази игра на белот ги причисли на трето място в списъка на ЦРУ кат опаси терористични организации-до 98! Сетне санаха борци
Това, др момко, се нарича двойни аршини
цитирай
31. анонимен - Това, драги Не момко, се нарича
26.03.2008 02:56
объркана глава, пълен миш -маш. Но никой няма да си губи времето и да те ограмотява. Попрочети малко сериозна литература, а не само книжките на баячки и акушери на неродена световна конспирация. Едно нещо е сигурно - в България за разлика от много други страни не е имало антисемитизъм. Това не значи,че при наличието на объркани глави като твоята и с подходяща настойчива пропаганда не би могло да се появи. Айде,със здраве.
цитирай
32. vehtimajstor - Накратко.
29.03.2008 22:52
Нещо много станаха анонимните.
Аз не само си слагам името, ами и мутрата. Аз мисля така. Това съм аз.
Накратко - признаването на Косово е загуба. Служебно!
10 на нищо за американизма срещу европейските ценности. Американците си създадоха изродче и го пуснаха да вилнее в клетка с канарчета!
Държава, чието официално препитание е наркотрафик и етнически рекет. Следващи са македонците.
След това може и от сълзлив интернационализъм да им подарим и Родопите! Доскоро не се замислях за това. Но симптомите са налице.
Изборният туризъм е вече официално заявен.
Ако влезете в "ГугълЪрт", ще видите със собствените си очи преименуваните с турски имена селища и местности не само в южните региони, а и в централна България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4944617
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031