Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2008 22:11 - За убийството на България и мълчанието на агнетата
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 8138 Коментари: 21 Гласове:
0

Последна промяна: 08.04.2008 22:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вчера се въздържах от преки  коментари по убийствата. Шокът беше твърде голям. Броих до сто и десет, преди да почна да пиша и днес. Но прагът на търпимостта ми  е минат. Мълчи огненената Дърева, мълчи  и Любослава. Мълчат  десни пера, мълчи Беров. Мълчи Андролова,  мълчи за убийствата и дори многословният бай Ангел. Мълчат синца. Мълчат интелектуалците. Мълчат и лайнетата с  претенции, дето се изживяват като утрешни такива. Прегледайте блогосферите с наименования :” Събираме всички политически блогове, които знаем.”

Няма да намерите нищо съществено. Два-три постинга от сто, с претенции да са политически.

Вижте вестниците-само една,  повтарям- една статия-на Силвия Йотова

Какво толкова е станало, ще кажете, че се плюмчиш толкова. Гръмнали някакъв баровец, дето се занимавал с ремонти на АЕЦ-а, от екипа на един от най-богатите  у нас, па сетне гръмнали един тъмен субект, който се правел на писател. Нито ги познавам,  нито  ми влизат. Единият кой знае на кого  е изял париците, другият кой знае на кой-кво дължи или  е счупил кокалите

Мутри се трепят или мутропроизводни бизнесмени.

Айде, де. Ако беше така,  щяхте да отворите уста като манастирски порти. Къде е МВР, къде е властта и прочие. Но синца  днес мълчат и говорят под сурдинка. като при соца. Като манастирски плъшоци..

От страх.

За сметка на тях говорят Божидар Димитров и Райдовски.  Говори Петър Христозов

Нормално-когато мълчат свестните, говорят несвестните.

През 91ва убиха една секретарка на СДС в областен град. Пиян бивш служител на МВР я сгази на спирката. На 05.12.1992 при изключително странни обстоятелства загина Красимир Чернев-депутат от СДС, който се занимаваше с енергийната мафия.

Във всички катастрофи с политически привкус участват бивши служители на МВР. Така стана и със случаят Сидеров на магистралата.
Но нека да си припомним  началото на "Живот на прицел"

Красимир Чернев  беше председател на Комисията по енергетика и енергийни ресурси около месец и половина. Въпреки че още през лятото на 1992-ра е бил предложен от парламентарната група на СДС за длъжността, колебаел се е дали да приеме или не. Дори пред сестра си  казал: ”Ако знаеш каква мафия е там – просто не ми се говори!”

Думата “мафия” се среща и в чернова на дневния ред на заседание с дата 16.04.1992 г., написана с неговата ръка – веднъж “мафията” и втори път – “мафията в търговията с въглища”. Още тогава е знаел много неща”

Думата мафия е основната, която характеризира  същината на творчеството на  убитият Стоев. Тук изобщо няма да споменаваме  за хилядите и безбройни доказателства за властването на олигархията, окупирала повсеместно живота ни. Само, че няма как да подминем темата за ДС и страха.

От времената на Георги Марков олигархията не е убивала заради думи, заради писано слово.

Убит заради стари дела-айде, де, че що сега, а не лани. Убит, заради нещо, от което са последвали вреди? Глупости. В България мафията от думи досега не се е трогвала. Първо, щото думите нямат никаква стойност. Второ, както сме споменавали много пъти-никой не чете, и най-важното, от четене и дори от говорене, няма никакви, ама абсолютно никакви последствия от страна на тези, които трябва да облекат с дела изнесеното. Чат-пат понабийват някой журналист, обаче, внимание. Само като пишеш, досега, не са трепали много-лошо става, като се покажеш по ТВ-то. Прави са-вестниците с тираж са жълти, а сериозните-бутикови. Не, че на ТВ вярват, де, но всъщност, въпросът е в аудиторията-милиони гледат, а само хиляда четат. И дори по ТВ-то има разлика-ако нямаш реноме, ако си дъра-бъра сензационен сърдит дърдорко-нямаш тежест-инак Маргарита М да са я изпарили. Но за малко да изпарят Васил Иванов,

Прокуратурата на вестници не вярва-милициите, още по-малко.  На ТВ-също.

Стоев не е убит заради  написаното в книгите, тъй като от  тях практически няма никакъв ефект. Няма разследване, няма проверки, няма нищо-от тях за засегнатите не са произлезли никакви последици. Остава да е убит за ТВ изяви- защото  нещата, публикувани от него са от преди година и повече. Точно същите той повтори в последните два месеца по Нова и БТВ.

При всички случай,  И от  факта, че убийството става сега, точно седмица след последното му участие по БТВ следва, че причината е ирационална, тоест, не е рационална. Ако е нормален и разумен човек от престъпния свят, решил да убие някого, той нямаше да подбере такъв момент.  Щеше да почака, за да не се дига излишен шум, от който да има  операции тип  „Сабя”, като в Белград, когато убиха Джинджич.  Да не почнат мащабни мероприятия,  при които някой да изпее нещо. Защото няма как да не вдене, че убийството ще може да се използва за повод и мотив. Но нормален човек убива ли някого заради думи? Дори не заради дела?

Поръчителят не е засегнат от последствията, които са произлезли от казаното,  а от самите думи. Не е засегнат лани,  преди година, а когато се е видял по ТВ-то.  Поръчителят е емоционално нестабилен,  излязъл от кожата си, но за сметка на това се чувства всемогъщ. Не му пука  ни за момента на действието, нито за мястото, нито за последиците. По някакъв начин се чувства над тях-важното е да накаже. Сега и веднага-квото и да му струва.

А може ли да му струва нещо.

Не-е тъжният отговор за това природонаселение.

Така беше през комунизма, когато убиха Георги Марков на рождения ден на Живков.  Така е и в Русия, ако е някаква утеха. Убиват заради думи.

Е, не е ли за страх да те гръмнат за думи-като Алеко и  Георги Марков, като Политковская или Стоев. 

Я по добре си трай!

Та нали страхът беше  основния  механизъм на миналото. Това, което разруши душите ни. Страхът изяжда душата-като гангрена. Нямаш душа, нямаш живот. Подозираш всички, лъжеш всички-накрая сметката плащаш ти.

Е, имаме ли бъдеще, тогава? 

А, племе?
 



Тагове:   България,   Мълчанието,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cecobob - И АЗ НЕ ПРИЗНАВАМ КОСОВО
08.04.2008 23:10
Със страх бъдеще не се гради. А племе имаме, но робско. Страха и безверието са най-големите ни врагове. Всеки казва - Каквото и да правиш нищо не можеш да промениш. Всеки чака някой друг да направи нещо. Ако успее - добре . Ако го прецакат-да го духа. Всеки псува, а после се нарежда на опашката и тихомълком продава децата си. Точно страха е този, който развързва ръцете и на управляващите и на създадените от тях мафиотски структури. Такава гадна държава няма в целия свят.
А теб те поздравявам! Дано те прочетат повече читатели.
цитирай
2. zoorry - А знаеш ли?
09.04.2008 00:04
Знаеш ли го оня стар мръсен виц за човека, дето си блъскал оная работа с чук? И 'що го правиш - го питали? А знаеш 'къв кеф е като не уцеля - отговорил...
И така е с народонаселението..Не страхът, а радостта от надеждата, че теб ще те подмине, че не ти пука, че друг ще го изяде. Страхът беше в началото. После дойде радостта от вегетирането. А точно сега, в този момент е малката проверчица - кой кой е. И всички радостно и вкупом не се подаваме на провокации и дружно обръщаме глава по посоката на вятъра, партията и съветския съюз.
Е, не всички. Благодаря за постинга.
цитирай
3. анонимен - Б
09.04.2008 00:17
Моля пишете България с главна буква! :)
цитирай
4. alexbg - Обществото се надигна ,
09.04.2008 00:20
Отзив има не в много постовете ,а във форумите .Обективна журналистика в България няма (те пишат каквото им се каже + 2-3 хапливи статии за да ни затварят очите). Все пак сам го каза хората ги е страх .Те правят митинг в петък от 17.30 ще използват силата на тълпата ,защото ги е страх.Немогат да се борят сами.Виждаме какво се случва.Духът на комунизма никога не е напускал страната ни за съжаление.
цитирай
5. chara - мафията в енергетиката
09.04.2008 07:46
не е лъжица за всяка уста!
Това е висоооока топка!
Много висока!
Повече от някакви там тъпи истории с Куювич, "оперативно интресни" глупости и прочие
Зависимостите са на друго ниво, властта е на друго ниво ...
Може и да си струва някой ден да се открехне още малко завесата, което всъщност, ако трябва да сме честни, нищо няма да промени ...
цитирай
6. orlinstefanov - Ядосаните Ганювци трепят
09.04.2008 08:13
Много точни са паралелите със съдбата на Алеко. Словото остави равнодушни институциите и никой така и не взе показанията на вече мъртвия писател. Камо ли пък да му осигури защита, както е в някои страни, ако съдим поне по филмите. Но когато портретът стане прекалено точен се дава команда най-малкото за суха гилотина (при наличие на цензура) и бяха отстранени "Люти чушки" на Ралин и Димовски - мир на праха им, а и за "мокра намеса", щом няма начин "кротко" да се затвори пътя. Затова са били поръчани Марков и Стоев - светла им памет!
цитирай
7. анонимен - Вики
09.04.2008 08:38
За какво да пишем?Убийството на Стоев,мълчанието на Първанов и подобни,наглостта на Р.Петков-само подвърджава ,че българия е мафиотска държава.ще се махам.чувствам се безсилен.По улиците спират невинни хора и ги задържат за 24 часа за нищо-т.е.за отчитане на дейност, за сметка на престъпната клика.Да ,за българия ще се пише вече с малка буква-защото в момента точно това става:За кокошка няма прошка,за милиони няма закони!!!.А тези милиони са от от нашия гръб.Няма какво да се дере повече,поне от моя гръб.С последните си пари поне ще си платя билета за по-нормална държава...
цитирай
8. theworld - Защо се учудваме?!
09.04.2008 08:55
Здравейте, zemaria! Здравейте и на всички останали участници!

Честно да си призная - не разбирам защо се учудваме относно случилото се с Георги Стоев! Това беше лесно предвидимо! Естествено, само управляващите не можаха да го предвидят (както не могат да предвидят и доста други не особено сложни неща, но това е характерно за тях).

Аз, очевидно, не съм от най-умните, но по някаква случайност успях да забележа хляба в книгите на Стоев. В блога си, който поддържах за кратко, съм се концентрирал именно над Стоев и неговите твърдения (сами можете да се убедите в това, ако влезете в него). За съжаление, тогава нямаше особен интерес към писанията ми (Георги Стоев все още си беше жив и здрав). Логично, и аз загубих интерес да пиша. Да не говорим, че нямаше и смисъл при тази нефункционираща държавност.

Както и да е! Очевидно познах за "хляба" в Стоевите твърдения. Ще позная и за нещо друго. А именно - нищо съществено няма да се промени относно "борбата с престъпността" в тази държава. Генералските кръгове, които контролират организираната престъпност у нас (вижте блога ми) ще останат незасегнати.
цитирай
9. buboleche - така както си го описал
09.04.2008 10:35
, един вид психологически профил си направил на поръчителят, излиза ,че поръчител може да бъдат само двама души. Да кажа ли имената им? В случая не е работа на Румен Петков (за Геогри Стоев говоря), иначе той ги нарежда такива акции. В случая е или Любен Гоцев или Маджо.
За другите случаи трябва да търсим поръчителя в човека , който управлява БСП, като ги държи там всичките с компромати, а това не е нито Станишев , нито Първанов, а Румен Петков- наследника на Луканов. МОже да е смешно това , което пиша..но в България невидимите неща са най-вероятни ,а видимите са най-малко вероятни. Поздрави. :)
цитирай
10. haralanov - без заглавие
09.04.2008 15:33
Отново ме впечатляваш с написаното от теб.Навремето преди много години нали Папа Йоан Павел Втори беше призовал поляците с думите,,не се страхувайте,,Не бива и ние да се страхуваме днес...
цитирай
11. анонимен - Да мислим преди да пишем
09.04.2008 16:00
Разбира се, колегата за много неща е прав. Ни и той, както и тези, които коментират правят изводите си на основание медийни внушения и това е оправдано в някакъв смисъл, защото едва ли между нас има човек, който да е наясно с това, което става. Защо става и какво ще излезе накрая.
Прочетох в един коментар, че папата казал на поляците да не се страхуват и те айдеееее... Нима папата е казал тези думи без да има полза за него и за неговата църква?! Нима американският посланник садй дръвчета, и ни дава акъл, и ни чете морал в името на нашето добруване, а не в полза на американската политика?!
И вместо да посочим насраните му гащи ние се радваме на "истините", които ни размахва пред..., айде стига толкова - омръзна ми едно и също!
цитирай
12. анонимен - slavuncho Не съм анонимен
09.04.2008 16:03
Забравих си НИК-а от хубав живот :)
Моля да ми простите!
цитирай
13. анонимен - сЛУЧАЙНО СЪВПАДЕНИЕ?
09.04.2008 17:07
ЮРУКОВ И кОСТОВ ВНЕСОХА МИНАЛАТА СЕДМИЦА В ПАРЛАМЕНТА ИСКАНЕ ЗА ОСТАВКА НА СТАНИШЕВОТО
ПРАВИТЕЛСТВО И НА рУМЕН ПЕТКОВ.СЛЕД 2-3 ДНИ УБИВАТ ГЕОРГИ СТОЕВ.ВЪПРОС С ПОНИЖЕНА ТРУДНОСТ=КОИ СА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ?
цитирай
14. theworld - Отговарям!
09.04.2008 18:20
Не е никак просто да си блогър! Особено ако работиш. Времето не стига за нищо.

Уважавам всички, които намират време и желание да представят своето мнение по блогове и форуми, затова се чувствам задължен на всички, които представиха своето мнение относно горния ми коментар тук. Също - длъжен съм да отговоря тук, в блога на zemaria, защото в момента ползвам неговия авторитет.

Към ketbaloo: В никакъв случай не си въобразявам, че по света е по-различно! България от столетия е марионетна държава и още много дълго ще си остане такава. Всички извращиния у нас са "внос" от вън, а и малкото по-позитивни неща (като натискът на ЕС българските власти да поработят поне малко) - също! Мен, обаче, въобще не ме вълнува, какво е по останалите държави. За другите държави - да си мислят техните граждани! За моя начин на живот, за моите права, за моята безопасност отговорност носят българските управници и затова единствено ме вълнува, как най-сетне ТЕ да си понесат отговорностите за произвола и безочието, които демонстрират от доста време насам.

Следващите отговори - след мъничко!
цитирай
15. theworld - Продължавам с отговорите!
09.04.2008 19:02
Към buboleche: Предпочитам да не гадая, кой е поръчителят на Георги Стоев. Не за друго, а защото водещата престъпност в България е ДЪРЖАВНАТА ПРЕСТЪПНОСТ! И под "държавна престъпност" нямам предвид само откровените престъпления на органите на държавната власт (тези органи далеч не се изчерпват само с МВР; прокуратурата у нас е още по-оправомощена и по-отговорна от разнебитеното вътрешно министерство - има много случаи, в които НПК задължава прокуратурата да се самосезира, но тя и не помисля за подобно нещо, пък и няма кой да и` потърси отговорност). Според мен, държавната престъпност включва и случаите на престъпно бездействие от страна на държавата (когато се извършва престъпление не от официалните власти, за което престъпление тези власти знаят и трябва да се намесят, за да го предотвратят, но умишлено не се намесват). В категорията "държавна престъпност" влизат и случаите, когато изпълнителната и законодателната власт не реализират очевидно необходими законотворчески действия за ограничаване на явно безпринципни дела, а също и случаите, когато посредством закона се декриминализират откровени престъпления, за да може тези престъпления вече да не се преследват (достатъчно е да си спомним трагедията с децата в Лим, както и това, че след определена законова корекция днес продължават да се превозват деца с автобуси нощно време).

Дори и да бъде разкрит поръчителят на Стоев (не само преките извършители), това ще бъде само капка в морето от работа, която прокуратурата и МВР трябваше да вършат. При това капка от работа, която е била свършена заради публичния натиск над държавните органи (натиск, породен от близкото съвпадане на убийствата със скандалите с Куйович, със срещите на Петков с дупнишките съмнителни бизнесмени "Галеви" и др.).

Едва ли някой тук се съмнява, че в момента, в който обществения натиск отслабне, управляващите отново ще заспят "зимния си сън" и престъпността ще се успокои (поне до следващите скандали). (Ако не бях достатъчно ясен: смятам, че когато властта е под натиск - вътрешен и/или външен, - тя поработва по малко, колкото да отбие номера, а престъпността е притеснена и неспокойна; ако няма никакъв натиск над властта, тя не работи, освен най-символично и престъпността е спокойна и необезпокоявана.)

Следва продължение на отговора...
цитирай
16. theworld - Продължение на отговора към buboleche:
09.04.2008 19:44
Не се вълнувам особено от самоличността на поръчителите и извършителите на убийството на Стоев, защото силите, които стоят зад манипулирането и контрола на организираната престъпност у нас, силите, които представляват реалната българска организирана престъпност и едновременно са мост (клапан, бушон) между видимата организирана престъпност (Маджо, Маргините и т.н.) и официалните власти (Станишев, Първанов, Сакскобургготски, Костов и т.н.), няма да бъдат засегнати по никакъв начин. Забележете - дори след убийството на Стоев продължава основно да се говори за Маджо, Маргините и - тук таме - за Любен Гоцев. Да, но генералските кръгове в България (реалната организирана престъпност), не се изчерпват само с условния кръг "Монтерей".

Има доста повече от един генералски кръг у нас, който може да се занимава с престъпления. Относно членовете на такива кръгове - носят се някои слухове (как да бъде иначе, след като никоя държавна структура, че и журналистите, не работят по никакъв начин срещу този хроничен и най-опасен проблем). Слухове, които може да са неверни, но може и да са истина! Имената не са едно и две! Говори се за Атанас Атанасов от ДСБ, за ген. Тодор Бояджиев, за някогашния шеф на НСО Димитър Владимиров, за уволнения шеф на Жандармерията Живко Живков... Да е тръгнал някой в държавата реално да прeследва тези кръгове?! Дори не се говори много-много за тях (ако се говори въобще нещо - то е само между другото).

Естествено, не подозирам Петков, Станишев и други "най-високопоставени" фигури в официалната власт за поръчители на Стоев. Тези хора са толкова заети да мислят как да НЕ работят, че не им остава време дори за организиране на убийства!

Дали е Маджо, Маргините или някой друг - не мога да гадая! Сигурно е едно: фигурите, които дърпат конците на организираната престъпност у нас (генералските кръгове) ще останат незасегнати! Още дълго България ще си остане бедстваща държава със срастнати престъпност и власт. Съжалавам за това песимистично мнение, но - така смятам! Успехи и всичко най-хубаво на всички!
цитирай
17. informator - "Нормално-когато мълчат свестните, говорят несвестните"
10.04.2008 11:34
Ами крайно време е мълчанието да свърши!
цитирай
18. buboleche - много писане за нищо.
10.04.2008 14:23
важни са физическите поръчители. иначе отговорността си остава размита. както е и сега.
цитирай
19. theworld - Към buboleche!
11.04.2008 08:23
За да се открият и накажат физическите извършители и поръчителите на Стоевото убийство, са необходими функциониращи (при това много ефективно) правозадържащи, правосъдни и правоприлагащи органи. Очевидно днес, у нас, всички изброени не функционират. Не функционират, заради свои преки и косвени връзки с организираната престъпност, плюс политически интереси да се симулира, че в България не съществуват корупция, няма проблеми с престъпността и т.н. (демек - всичко върви идеално и не може по-добре!). За да започнат да функционират отговорните относно борбата са престъпността органи, е задължително да се прекъснат техните преки и косвени връзки с организираната престъпност. Връзки, които се осъществяват чрез споменаваните от Стоев, че и от мен, групи от униформени лица. Същите групи, които манипулират и контролират организираната престъпност у нас (естесвено, бидейки - групите - важана част от тази престъпност). Не се ли прекъснат отношенията между официалните власти и споменатите "генералски" групи, не започне ли ефективно наказателно преследване на членовете на въпросните групи, престъпността у нас ще продължи да вилнее безнаказано и всички убийства ще си останат неразкрити.
цитирай
20. giorgiocbr - Към автора
19.04.2008 17:47
Да сравняваш поръчковия "писател" на Маргините с Политковская и Георги Марков е меко казано неуместно. В която и да е държава по света ако отидеш и започнеш да пишеш ИЗМАМНИ книги как боса на мафията прави свирки на стар генерал, те чака същата съдба, повярвай ми. Някои от тезите ти са доста елементарни, не ти отива.
цитирай
21. lambo - За Чернев - Аз не съм го забравил
19.08.2009 00:05
През тези вече почти 5 години, откакто съм в Интернет, съм писал много пъти за Чернев, убит от енергийната мафия, при инсценирана пътна катастрофа.

Писал съм в Медиапул, във Вестник-Атака, Днес БГ
Жив съм. Но от всички тези форуми отдавна съм изключен ... Може и затова да съм жив.

Само си спомням, че след смърта на Чернев, говореше по Радиото някакъв негов човек. Та той каза, че тогава Енергийната мафия се е ръководела, от бившия министър Никола Тодориев (Той почина през 2005 г.)

Освен това каза, че след промяната едни 400 милиона квтч, подарени на БГ от ЕС, изобщо не са пристигнали тук, а мафията ги е продала в Унгария и е гушнала парите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957429
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930