Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2008 22:31 - Нормалните не оцеляват
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 11749 Коментари: 34 Гласове:
0

Последна промяна: 09.04.2008 22:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Обичам те, Българийо!

Като любовница. Ти ми носиш само и постоянно  разочарования-и сигурно за това те обичам. Тази вечер изгони нестандартният в едно безпрецедентно „шоу”от  времето на Хрушчов. Бяха се събрали  отбор юнаци, като писатели от соца, заклеймяващи Солженицин.  Направиха другарски съд. Оплюха лошото другарче, разкатаха му играта, разобличиха морала му... Некадърните, посредствените, стандартните,  средните, фалшивите, властта на мнозинството, усилена с властта на медията. Лайнетата Иван и Андрей, наречени от самият гуру Слави  „лигльовци”-никому неизвестни шесторазрядни журналисти, издигнали се със същият похват до продуценти на шоу, в което колят и бесят, нагласиха така нещата, както го правеха по времената на дядовците и бащите им. Само с една разлика-те дадоха на НВ зрителят да реши. Не защото обичат демокрацията, а щото искат да спечелят  кинти от смс-и. Поканиха един известен политик-Емо Кошлуков  и една  БТВ водеща. Божее, яко тряя да  са я окъсали. Първият беше демо айдъл. Тоест, идол на демокрацията.  Беше на първият митинг, бешепламенен водач на стачката срещу Луканов. Само че, изтъргува мечтите ни за следване в УСА. Като се върна, стана депутат от НДСВ. Дотук добре, но сетне се обърна срещу Бащицата.  Каза, че ще му потърси сметка и аз се хванах на бас, че С2 си отива. И Дайнов, тоже-всички му повярвахме-но момчето,  демо айдъл, се изметна. Прецака ни. На фаталното гласуване се обърна обратно-щял да рискува бъдещето на България. Той си пада по големите приказки. Представяте ли си, бъдещето на България в ръцете му. Като знаете, че така и така ни приеха-по съвсем други причини- и днес сигурно си бият главите за това.  Представяте ли си го по различно от настоящето? Момчето изнася  днес всеки ден проповеди за морал.  Мотото им за изборите беше „Нормалните хора” Ние живеем в ненормално общество, време е да го направим нормално.

Нормално е да си един от масата. Нормално е да се измяташ. Нормално е да теглиш проповеди за морал, а местни лидери да са ти  ченгомутри. Министрите ти, избрани за награда на измятането-също. Да се измяташ 24 часа след като си обещал-аз, с царят-никога, царят да си отива...

Сигурно е нормално да си дебел и да не искаш да изслушваш дебели, щото били дебели. Да си лигльо и  да правиш аутодафета  на други за лиготия. Или лигла, която да се преценяваш друг по същият признак. Нормално е да не виждаш себе си в огледалото.

Само че, нормалните не оцеляват. Нормално е, Иван да няма шанс. Аз познавам отлично хората от Айтос-те са артистични, чаровни и нестандартни, като моите приятели от там.

Обичам ви, Барди, Сашо, Чефо, Веси, Мария, Дида, Чупка и останалите прекрасни айтозлии. Вие сте точно като Иван, по точно той е като вас.  Времето, прекарано с вас - в оня апартамент и на "Каваците", беше едно от най-хубавите в живота ми.

Не бойте се, приятели. Докато ви има, не всичко е загубено. Въпреки дребните души, въпреки тинята и нормалните , в дебели кавички, българи, които изгониха Иван..

Защото вие сте тези, заради които се гордея. вие сте нормалните, а не те.

 



Тагове:   Оцеляват,   Нормалните,


Гласувай:
0



1. sparhawk - голяма мъка
09.04.2008 22:49
голям зор. Истината е, че едно грозновато момче, вместо да ползва гласа си, реши да се държи като Румен Петков в едно шоу, в което другите деца се борят като лъвчета да се задържат, като например толкова мразеният Денислав, който винаги се явява безупречен визуално, полага усилия, старания.
Срещу едно хлапе, което се мисли за най-големия, а всъщност просто успя сам да се прецака така както никой друг.
Като забрави старата мъдрост на Камата.
Който ни играи, ни пичели.

Щеше да е подигравка към останалите деца, ако с неявяването си Иван бе останал.
цитирай
2. анонимен - Ясно,
09.04.2008 22:57
Иван Ангелов е поредната жертва на световната конспирация срещу Айтозлии. Въпреки безупречното си пеене и държане, той беше изгонен от шоуто от Кошлуков.
цитирай
3. анонимен - виждате ли доколко сме в "матрицата"!(
09.04.2008 22:59
едно по-различно отношение и поведение и веднага "Марш навън"...или ще слушкаш и като другите "под строй",или си аут.Префинена подлост и лицемерие ...и всичко в името на ПАРИТЕ.Браво Иване !Хвърли камук в блатото и те не можаха да ти го простят...щото не ставаш за "режисирано" шоу,а си искрен и себе си!Възхищавам ти се!Ани
цитирай
4. sparhawk - пич, ква матрица?
09.04.2008 23:04
Просто един човек не пожела да участва и се подигра с останалите състезатели. Единственото излишно беше вота, трябваше да има мигновена дисквалификация.
цитирай
5. zemaria - Не,
09.04.2008 23:04
Ясното е, че вие ще сте мнозинство. Ясното е, че различието е грознота, а еднаквостта, красота. Ясното е,че Денислав няма да стане звезда именно за това. Нито пък Иван и Андрей, Фънки е ясен, тоже и плевенската звезда Люси.
Защото талантът е нещо друго.
Талантът е различието. нестандратността.
Изглежда, е време да прочетем Ървин Стоун.
За Ван Гог, за много други.
Ясното е, че мнозинството няма да разбере Иван и простият му ребус-совите не са това, което са. Совите сте вие. Това е вашето отражение.
Колкото до шоуто на Кошлуков-ами наслаждавайте му се. Кошлуков е символ на поколението си. Борец за нормалност-но от друг порядък. Жив и здрав.
цитирай
6. анонимен - Хубаво де,
09.04.2008 23:09
с какво според теб е нестандартен Иван?
цитирай
7. sparhawk - Zemaria
09.04.2008 23:10
Допада ли ви различното, екцентрично и разчупващо поведение на Иван Славков-Батето, Румен Петков, Христо Стоичков-Камата и всички останали мачовци в тази страна? Не смятате ли, че когато в едно състезание единият човек не участва, а другите полагат старание, би имало нещо нередно онзи, който е пропуснал старта да победи? Дори и да е по-талантлив - още Лафонтен е илюстрирал станалото днес с приказката за Заека и Костенурката!
цитирай
8. zemaria - ами
09.04.2008 23:28
първо с това, че имаше стратегия за успех. И тя не е много по различна от стратегията на Азис, като концепция. Помните ли какво съветваше Азис звездите от Музикална академия. Уверявам ви, това бяха толкова важни неща, сякаш този костинбродски ром беше изчел всички книги за масите и тълпата. Темата е ,обаче, доста дълга-аз съм писал много по нея. Второ, че беше не само достатъчно интелигентен, ами и можеше да пее-приет е първи в специалността оперно пеене.
Обобщавам-артистичен, нестандартен, може да пее, интелигентен, щото да осъзнае, че в България пеят стотици и хиляди, но звезди стават малцина.
Скъпи приятели. В едно шоу изобщо не е достатъчно да можеш да пееш и да имаш глас. Това го могат и тези, които си заминаха. Това е доста относително. За да си звезда как пееш е задължително, но изобщо не е единственото. Да изглеждаш добре, да имаш прическа и да си трудолюбив-също.
Друго трябва-вж Азис.

sparhawk ,
Вие изброявате звезди. Тези синца не случайно са първом известни, сетне са ексцентрични като поведение. Във вашата памет са си сменили местата. Стоичков първом отиде в Барса и стана носител на топката, а сетне известен като лайно..Но, уверявам ви, когато на 17 години се сби в тунела като дебютант на мача Левски и ЦСКА, когато преименуваха затова отборите и го лишиха от права да играе, животът му щеше да вземе друг завой.и щеше да си стане тираджия. Тоест, той на 17 години беше нестандартен, див и недисциплиниран-но това са белезите на таланта. Защото милиони ритат топка, стотици хиляди професионално, а малцина са звезди. Има милиони кадърни и трудолюбиви спортисти-шампиони са единици. За шампион трябва друго-трябва инат, хъс, трябва борбеност и да спечелиш любовта на тълпата - но това е за сметка на друго
Когато Славков от прост журналист свали Людмила и стана шеф на БТ, на него не му беше достатъчно , че беше симпатяга и талантлив. но беше различен- и по негово време телевизията стана съвсем различна и доста по добра дори от това, което са днес частните. Тоест, поведението им не е следствие, а тази им особеност на характера е вървяла с качествата им. Мачо е нещо съвсем друго, което може би важи за мнозината некъдарници, вкл и за третият от изброените, когото не коментирам сега. Мачо е само видимата, простата странана нещата. мачо е всеки ербап простак-но не всеки от тях е Маджо, дори и Румен
цитирай
9. sparhawk - ми браво
09.04.2008 23:39
И що свършиха Батето и Камата? Похулиха страната си, Ицо с думи, Славков с дела, изложиха ни накрая през целия свят. Станаха звезди - вярно. Обаче на мен ми писна такива хора да стават български звезди. Ще ми се да имаме и ние да си имаме популярно лице, което да е симпатично, хубаво, ако може да не плюе, шамари, псува, ругае, бърка по различни части от тялото и така нататък. Ще ви дам един пример - един от най-известните мюзик айдъли напоследък, макар и не победител, е шведа Дани Сауседо. Потърсете за него, чуйте песните му и кажете ми защо не можем ние да направим ТАКАВА звезда (Денис може да стане такъв, според мен, макар, че трябва повече труд и по-малко целувки пред камерите). Що все трябва да избираме грубия и дивия.
И за справка, аз не гласувах срещу Иван, по принцип не гласувам в такива предавания, а като фен на фентъзито, предпочитам победа за метъла Тома.
Иван ми бе забавен и според мен прекалиха срещу него. Но според мен резонното е, когато не участваш, да си идеш.
Другото е непочтено и некоректно към другите участници.
цитирай
10. анонимен - Честно казано опитвам се с всички сили да
09.04.2008 23:55
разбера какво ви кара да се прехласвате по Иван, но не мога да го проумея. Обяснявам си го с факта, че не сте запознат с шоу-бизнеса по света и там какви хора са звезди и идоли. Да сред тях има и хора, които скандализират,държат се предизвикателно. Но точно 0% от тях са певци. Или поне аз не се сещам в момента.

Характерна българска черта е да се извъртат нещата така както ни е удобно на нас.Със сигурност факта, че Иван пърди и се уригва не го прави добър музикант. В крайна сметка Мюзик Айдол е предаване, в което трябва участниците да показват някакъв музикален талант. Не знам дали Иван се справя с оперното пеене, но поп звученето не му се отдава. И това е мнение на абсолютно всички, даже и на поддръжниците му в студиото.
Има ли талант Иван за шоу-звезда - определено.
Имаше ли място в Мюзик Айдол - определено не.
цитирай
11. анонимен - Определено Иван е интересен...
10.04.2008 00:13
...само че мястото му не е в Мюзик Айдъл, а в театъра, киното и т.н. За какво бунтарство говорят всички поддръжници на айтозлията??? В ресторант се ходи за да се яде, сере се в тоалетната. Ето това ви е основната пукнатина в тезата. Щом е отишъл в музикално предаване, трябва да се примири с факта, че там се ПЕЕ!!! Все пак - отишъл е доброволно.
А и най-малкото се изложи с безкрайните си обещания и "мъжки" думи, че от ей сега след малко спира да се лигави и почва да пее, и така няколко месеца. А всъщност така и никой не го чу да пее.
цитирай
12. анонимен - Niki
10.04.2008 01:13
Kak puk vsichko znaete za tova kade po sveta koi stava zvezda . Obzalagam se che tova vi go e kazala na snaa vi Gurgia leliata na zulvinata i shterka...Bre ,teia balgari kolko mnogo znaeli,puk vse na opashkata na sveta se vlachat . De..a i nespravedlivostta,de...a... Zvezda stava toia na koito mu kupuvat muzikata i koito pulni salonite-e tezi stavat zvezdi po sveta. Inache zvezda moze da se nareche vseki i tolkoz. Samo che nikoi niama da chue za povecheto ot tiah nikoga. A prostaka /spored vas / - Ivan napravi ebati neveroiatnia probiv...E,i kvo sega-da go mahame shtoto mnogo pochnaha da go haresvat. Che toi si propilia sam shansa -da,propilia go no visokoparnite vi prikazki za talantlivite deca-molia vi se. Ivan stana ime za niakolko dni i toi e veche zvezda-ne kato Valentina Hassan-tia e prosta i tupa kato shotlandska gaida,toi e ime. Dali e prostak -mi tova si e mnenie na niakoi. Sashtia toia niakoi se vazhishtava na viziata na Denislav,koito prilicha na miziturka ,a i glas niama otgore na vsichko/za razlika ot priatelkata si ,koiato ima vizia na selska moma,no pone ima glas/. Az ne ponasiam Julia Roberts i smiatam che po-goliama grozotia ot neia v Hollywood niama,no niakoi misli drugo-tova e priatelcheta-kato ima koi da ti dava mangizi za da mu peesh na partito-znachi si zvezda. Azis za men e parodia na muzikant,no triabva da si priznaia che e zvezda-toi pravi na den tolkova kolkoto sigurno niakoi pravi na mesec/a moze bi ne sum i blizo dori do cifrite/.Ne mu berete grizata na Ivan-Ivan veche e ime ,a javno i lichnost shtom kato moza da si pozvoli luksa da propusne goliamata si iziava na "golemia"konkurs i da otide na pee na niakavav si svetovno neizvesten kupon. Golemia e tozi koito moze da si pozvoli da se otkaze ot "golemia " si shans i da ne sazaliava za tova.Zashtoto viarva v sebe si . prostotiata e druga tema na razgovor i niama nishto obshto s talanta.Ivan e mnogo talantliv,a i ne sum siguren che e po-goliam prostak ot vsenarodnia ljubimec-Funki mai mu vikaha.Funki dori govoreshe za samorazprava sled koncerta ,da ne pripomniam cinizmite mu,koito na momenti mogat da minat i za smeshni,no v povecheto sluchai sa debelashki humor i bezceremonnost. I vaobshte ne sa izraz na dobro vuzpitanie- vida mu daze i ne iskam da komentiram...
цитирай
13. gothic - Приятелите ти от Айтос може и да са ...
10.04.2008 02:12
Приятелите ти от Айтос може и да са артистични, но това, че Иван е от Айтос не го прави артистичен. Впрочем, като говориш за политика, нямаш ли чувството, че там е пълно с такива като него? И ми се струва, че имаш доста странно определение за бунтарство и различност. Ще ми се да кажа нещо и на номер 12. Да, някои звезди са скандални. Обаче подкрепят това нещо освен с талант и с яко бачкане. Хайде, любими ми приятелю, кажи ми, ако Ролинг Стоунс си бяха останали само със скандала дали щяха да са на сцената вече близо половин век? Спокойна нощ на всички!!!
цитирай
14. анонимен - Ivan e
10.04.2008 08:02
Иван е готин, но трябва малко да отсява хората, защото има такива, които заслужават уважение, а не да слага всички в кюпа, иначе няма да има смисъл това което прави.
цитирай
15. rumi4ka - За пореден път
10.04.2008 08:28
победи посредствеността. Щом някой малко надигне глава и е по-различен - хайде със секирчето! Що да е той! Ама на нас не ни стиска? Е, ние няма да сме, ама и той да не е! Какво по-българско от това? Дразнел останалите участници? Ами, това е конкуренция - те не са отишли там да са си другарчета. Един трябва да остане. Е, няма да е Иван, но и това шоу ще остави горчив привкус след като свърши - за нещо нагласено, недоправено, българско...
цитирай
16. анонимен - Zemaria , Иван е различен, да !
10.04.2008 09:53
Това е факт, който няма да отричам.
Гениите са различни.Но лудия също, убиеца също...
Иван определено за мен не е гений , но го дели малка крачка от лудостта / смятам, че при него не е поза/ и дано не му попада нищо друго в ръката освен микрофон.
Но всеки си има право на позицията, нали в продуцентите отидоха около 160000 sms.Ако беше достатъчно умен, и не беше позволил да го манипулират до последно и да го изхвърлят, след като им донесе достатъчни пари, Иван щеше да направи нещо и за себе си като остане докрай примерно, понеже стана ясно ,че никой друг не го интересува...
цитирай
17. анонимен - shto si gubite vremeto?
10.04.2008 11:36
Що си губите времето да гледата това предаване?
А ти, zemaria, срещу какво собствено се бунтуваш? Мечтаеш Иван да стане победител, защото е толкова нестандартен, че не пее в шоу, основано на пеенето? Ами да пробие и стане звезда другаде. Като е толкова талантлив, да ходи да пее в някой пиано бар, да събере пари и опит, да издаде албум и т.н.
цитирай
18. анонимен - Zemaria, първо - съгласен съм с и...
10.04.2008 11:42
Zemaria,
първо - съгласен съм с изказването на 17. vishnichka, затова няма да го повтярям.
Друго - някои от аргументите ти "интелигентен, приет първи оперно пеене". Според теб как биха реагирали хората ако Павароти (лека му пръст) си бъркаше в пъпа, сваляше си гащите по време на концерти и пърдеше всред ариите и ариозите ?

Какво се опитваш да кажеш - че съществува самобитен интелект ? Интелект сам по себе си (за почитателите на Кант) ? Развитието на интелекта се обуславя малко или много от общественото развитие, защото и самата му насока е там. Което автоматично му лепва етикетчетата "морал" и "ценностна система". И за да си различен, не означава да плюеш върху тях, да ги потъпкваш и да се опиташ да докажеш, че си горд наследник на някое подивяло африканско племе или на стадо антропоморфни маймуни. Можеш да си различен с начина си на мислене, с начина си на поведение, но това не означава, че този начин на поведение трябва да е извън цивилизацията. Ами отиди бъди различен в пустинята бе ! На какво ще ни учи Иван, какъв пример ще ни дава ? Как, за да сме различни и разкрепостени, не трябва да се държим цивилизовано и да зачитаме другите ? Да се пуснем по вълната на човешката деволюция и белким след няколко хиляди години увиснем пак по дърветата. Е ще сме "различни" тогава.
И артистичен бил. Ами да вземем една камера и да отидем в някой дом за хора с неравностойно положение и да ги снимаме. Много "артистично" ще бъде. Артистът не е олигофрен. И олигофренът не е артистичен. И ако да си кривиш физиономията пред камерата и да говориш ПЪЛНИ глупости, в които не се крие и капчица остроумие те прави артистичен, то аз съм доволен, че в театъра не попадам често на такива велики артисти.
И не завиждам на хората, който са "точно като Иван" или пък на тези, при които той е "точно като тях". Не им завиждам и се надявам съдбата да не ме сблъсква с тях, след като точно това е начинът, по който те са "различни".
цитирай
19. анонимен - Koko
10.04.2008 14:42
Ima nesto trudno obiasnimo, pone za men: umni hora, obrazovani, na varha na intelektualnata ierarhia, nai-seriozno diskutirat i vzimat strana, vziviavat se, vav vrazka sas niakakvo puberitetsko show "Music Idol". Zalko e ot edna strana, ce niamame istinski elit. Mai zatova tolkova propadnahme kato darzava.
цитирай
20. zemaria - Абе вие
10.04.2008 22:37
сте или твърде млади за темата, или твърде малко помните.
Аве как пробиха "Куку"-не помните ли, провокацията с гръмването на АЕЦ-а. Забравихте ли какви зверски оплювания и морализаторстване имаше сетне, водиха дела срещу тях, но ги забелязаха. А помните ли колко шоута имаше по това време и сетне и глътнаха вода. Едва ли.
Ами помните ли как проби Карбовски-знаете ли колко добри залязаха
Колко примера да ви дам още? С артисти?Музиканти, журналисти
Кой щеше да ги помни, ако не бяха пробили
Кой щеше да познава Слави, Камен и ко, ако не бяха пробили
А кой Карбовски-като него и по добри има поне сто
"ПРОБИВЪТ" е ключът за палатката. А той не става САМО с талант и качества.
Иван си изпълни целта. От тук насетне той няма да е Иван от Айтос, който го познават неколцина приятели
А вие си плюйте колкото искате!
Самият факт , че не можете да отличите роля от истински образ, ясно показва житейски опит и прочие
цитирай
21. анонимен - аз съм 19.
10.04.2008 22:59
Прав си, не става само с талант и качества. Става и с акъл. Ванката не даде и най-минимални качества,че го притежава.
И този "пробив" е малко под въпрос. Според мен ще си залезе, каакто си залезе и Найден от биг брадър. Дори като се замисля има твърде много общи неща между тях (началният стадий на имбецилия например).
Не отричам, че доста хора са "изгряли" след някакъв привличащ вниманието "взрив" (дебелашка шега примерно). Ама за да направиш после нещо трябва и да имаш някакви качества. Видя се, че при ванката няма да са интелектуалните. Остава спорния му певчески талант и още по-спорната му "артистичност". С тези си изяви той ЗАТВОРИ НАПЪЛНО пътя си към голямата сцена (независимо дали музикална или театрална). Остава някое идиотско предаване от типа на Боби Турбото или онова на Найден (не помня как се казваше), където правят разни идиотщини из града. Кажи ми ти къде виждаш полето на изява на този "образец на подражание" ?
Също така аз лично не виждам разлика между това дали (поради липсата на житейски опит примерно) грешно разчитам истински образ или роля в поведението му. Разликата между това да си олигофрен и да се правиш на олигофрен в един момент почва да става много тънка.
цитирай
22. анонимен - P. S. Изключително голям фен съм на ...
10.04.2008 23:07
P.S. Изключително голям фен съм на идеите и на изпълнението на Улицата (Теди Москов и сие). Както и на Камен Донев. Ето ти различен, идеен и нестандартен човек. Отиди на негово представление ако имаш възможност ("За народното творчество" се играе в момента). Човекът пее, играе и танцува. Избухва с простотия - същевременно натурална, но и някак си смислена. И в реалният живот е така (поне това, което съм успял да проследя). И не прекалява. И не се натрапва. И не се мисли за най-великия.
цитирай
23. анонимен - Zemaria,
11.04.2008 09:23
честно казано аз те разбирам, но точно примера с Иван ми се струва най-малко уместен.
Пробива на кое направи Слави и сие? На галоша на средностатистическия българин или на хората, които действително правят култура и изкуство в България.Да стресираш няколко десетки хиляди българи с новина за гръмнал АЕЦ, ми браво, много умно. После какво стана? Слави Трифонов този бизнесшоумен звезда ли е ? Известен ли е? Той или попфолка, който тръгна устремно напред, и Слави спря да произвежда качествена музика, въпреки блестящия бенд, който има. На кой служи този човек, който не се посрами да окраде цялото шоу на Тодор Колев, и на много други творци идеите.Този, който подари раздрънкания си хамър на един обикновен българин, но не пропусна да прибере, колко бяха, около 400000 лева от другите обикновени българи.
Забравяш нещо много важно. Зад тези, които цитираш има ЕКИП, зад Иван кой стои.Мислиш ли, че някой би инвестирал сериозно в него.Аз мисля, че няма да се случи.
Не е въпросът до житейския опит. В края на краищата, даваме мнение за нещата, които ни показва един човек.Ти как разбра, че Иван играе роля, а в действителност е еди какъв си...Ми аз смятам, че момчето има сериозни психически проблеми, и дано се намери някой да му подаде ръка.
Zemaria, лудия е нормален само в царството на лудите !
цитирай
24. zemaria - Чакайте ся,
11.04.2008 09:46
Пробивът е само едно стъпало. Нещо като приемен изпит. Той, разбира се, не е всичко. ожеш да си останеш на стъпалото, може да слезеш, дори, от него, но може и да отидеш нагоре.Но моля ви, не казвайте, че това е нищо. Нека да разгледаме класическия пример, който постоянно повтаряте с Найден от ББ1
Проби ли- да, скандално, с простотията и арогантността си. Но тъй като едва ли има нещо повече от тях-си остана на същото място.
Тук простият извод е, че пробивът, несъчетан с талант, води да евтина тридневна известност-нещо, което се мъчите да ми обясните.
Само че, Найден не я заслужава, -защото той друго, освен нея няма, тя му е истинската същност, възпитание и интима. А не средство за пробиване. Проби и толкоз.
Но питам ви, ако не беше ББ-1, кой щеше да знае за баналния дългуч?
Кой щеше да му даде да води предаване и да се изявява като журналист?
Кой щеше да даде да води предаване онова флегматично недоразумение, дето мънкаше по Еврокома-Мел
Кой щеше да даде на Зара същото?
Отговорът е-никой. Защото драги анонимен приятелю, истината е, че в този век химерата, мечтата, се нарича това, което покажат по телевизията. И не защото е стойностно, а защото го показват. Тя, Телевизията, ИЗБИРА ЕДИН ОТ НАС и го прави звезда. Задължително ЕДИН от нас, НЕ ПО ДОБЪР ОТ НАС-инак ще се загуби магията, че всеки може, стига да има късмет
Но това е друг разговор.
Звездите на шоута-тип ралии, са еднодневки.
КОЛКОТО И ДА СА ТАЛАНТЛИВИ и добри певци. Те са продукт за еднократна употреба. Такова им е предназначението. Я сега ми избройте кое поред подобно шоу е това и кво стана с победителите им
Иван, всъщност, отказа да е продукт за еднократна употреба. Той си каза, момчето, къде ще пее-в музикалния театър
Цитата"да разгърне докрай певческите си способности

А такива умения той без съмнение притежава - миналата година е завършил оперно пеене в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" (НМА), а в момента следва там магистратура."-край на цитата (http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1182653)-това за моженето и не моженето.
цитирай
25. sparhawk - има качества
11.04.2008 10:43
но в крайна сметка си остана поредния простак в нашето медийно пространство и поредния айдъл, тръгнал си рано от шоуто. Според мен ще го забравят бързо, както прогнозира Фънки.
цитирай
26. анонимен - Zemaria ,
11.04.2008 10:58
извинявам се , че пак се намесвам.Ама чакай малко ся, аз по слухове не си изработвам впечатленията.
Познавам пет човека, завършили право, но ползвам услугите само на двама от тях.Имам трима приятели ,завършили стоматология, но се доверявам само на един, и прочие...Пак казвам, че просто примера ти с Иван не го разбирам.
Не искал да бъде продукт за едноктратна употреба?
Извинявай, що дири тогава там ?!
Да изкаже 'голия' си протест, който беше дори изключително нелицеприятен, понеже показа и един млад разпуснат мъж, тип дропла, който дори и на външния си вид не държи.
Завършил оперно пеене ?
Чудесно, но гласът му не е силен.Ще го видим и като оперен певец, защото това което загатна като 'Павароти', беше отчайващо...
Чета те редовно, но точно тази ти позиция не мога да приема.
Поздрави и лек ден.
цитирай
27. zemaria - vishnichka
11.04.2008 11:22
"Не искал да бъде продукт за едноктратна употреба?
Извинявай, що дири тогава там ?!"

Ами честно казано, има два варианта:
1. Сценарий, срещу сделка, направен от екипа
2.Пробив-личен
Разликата за него не е съществена. При всички случаи постигна целта си.
Като певец и аз не го намирам за някакво явление. Пее добре, има топъл глас, но истината е, че такива има стотици. Нормално е, да помисли за нещо по -така, което да го отличи от останалите и да му донесе успех. Като ексцентрично поведение, като скандалност и прочие-както сме посочвали отдавна, това е рецептата Азис и още стотина. Сега дали е негова идеята, или е на сценаристите-не е съществено.
Простият анализ показва, че наистина победителите в подобни шоута са за еднократна употреба-но един скандален имидж, съчетан с можене, вече носи траен успех после, СЛЕД като веднъж камерите са фокусирани върху теб.
Един нормален медиен имидж, какъвто имаха Марин от Стар Академи и останалите звезди от подобни конкурси не им донесе траен успех. БТВ, помните ли, че една от ранно отпадналите звезди от Академията -Аксиния, проби сетне, донякъде.. А помните ли, че Светльо имаше подобен имидж, но далеч по благоприличен. И го забравиха.
Тук простият извод е, че ако не си краен, те забравят.
Точно както Азис е краен.
Азис дропла ли е, или е Аполон? Аз миля, че е първото.
Колкото до гласа, дали е силен -кой го интересува ласа. Той е само едно от средствата. За поп музиката не е нужно да е силен, за това си има озвучителни уредби-за оперното пеене-да.
Само че, ние още не знаем силен ли е-щом е приет и завършил, вероятно да.
Световната сцена познава хиляди"мънкачи-вижте коя да е МТВ звезда. Викачите-тип урлаторе, останаха някъде в 60 те.
цитирай
28. анонимен - Zemaria ,
11.04.2008 11:34
ок , приемам позицията ти.Не забравяй обаче, че мутра е поддържала Азис, той самият доста разказа за това.Зад Иван няма такъв.Азис е едно явление и за мен много интересно.Но едно е безспорно, Азис има божествен глас.Не се дава на всеки.Иван няма такъв...Абе, с теб говорим едно и също за принципа , но на различни езици за случая Иван.
С изводите съм съгласна.
цитирай
29. ikonomikazamasite - http://ikonomikazamasite.blog.bg
11.04.2008 19:07
http://ikonomikazamasite.blog.bg
цитирай
30. анонимен - Иван взе 20 000 лв
12.04.2008 15:09
Той е част от сценария
цитирай
31. анонимен - Ужасен ужасон. Да се поставя про...
12.04.2008 16:59
Ужасен ужасон. Да се поставя простащината на пиедестал е отчайващо. :)
Не съм моралистка, не съм човек, който би склонил глава и забравил себе си като личност в името на общественото мнение. Аз съм човек, който е естет. И хич не ми се иска да вярвам, че ширещата се долнопробност и простащина заслужават толкова силни определения като "революция", "провокация"...
Нека не сме толкова долнопробни, дами и господа. :) Вярно е провокация да осмърдяваш с газовете си околните. Но все ми се иска да вярвам, че интелигенцията не би изпаднала на това ниско ниво и би съумяла да пресее през ситото си кое е качествена провокация, кое е долнопробна, треторазрядна, лишена от смисъл, визия. :)
Ако друг не ме уважава като зрител (г-н Иван), то аз уважавам себе си, за да не си позволявам да възхалявам толкова жалки провокативни номерца. :)
А и съвсем скоро цялата драма ще е забравена от обществото. Което ще е показателно за качеството на провокациите и провокатора. :)

Поздрави от една уважаваща себе си и естетския си вкус снобка.
цитирай
32. анонимен - Скромно мнение от ganbox.com
12.04.2008 21:49
Поздравления за мнения 17, 19 и 22 по-горе!
Ще бъда кратък и ще се опитам да не обиждам индивида И.
Аз също леко съм чешит и много често обичам с поведението си, да провокирам хората около себе си - и познати и непознати. Правя го "тънко" и в резултат накрая всички се забавляваме.
Проблемът на патологичния случай И., който разглеждаме е, ЧЕ ИМА СИЛНО НЕПРИЯТНО ИЗЛЪЧВАНЕ.
Опитах се да гледам няколко епизода от предаването, защото тази година има много добра конкуренция и истински таланти, но И. напълно развали удоволствието от предаването.
Всеки път когато даваха неговата особа не можех да издържа повече от минута без да превключа канала.
И малко извън темата: хора тези предавания са измислени с цел да печелят от SMS-и и разберете вече, че НЯМА НЕЩО НЕРЕДНО в това. Всеки сам избира дали да изпраща SMS.
цитирай
33. gdimitrov - 3 месеца пианство или боклука си ...
14.04.2008 12:14
3 месеца пианство или боклука си остава боклук,макар и талантлив
цитирай
34. анонимен - http://petyr.blogspot.com/
05.05.2008 13:43
Добре си написал :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955966
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930