Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2008 21:06 - Помощ, бият Паниковски
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2702 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 28.04.2008 21:48


Заглавието, пояснявам  за невръстното поколение с download образование,  е знаменита реплика от фамозната книга "Дванайсетте стола".  Паниковски е дребен непаджия, играч, който корумпира  ниските етажи. Хладнокръвният играч на  високите етажи Остап Бендер ехидно се усмихва: "Вече?" Демек - че ще го бият е ясно, но не е ли ранко!

Не е, викам аз. И ще обясня що.

 Стресна се бг пресата и като един осъди харманлийската легенда. Сега има три дена да разпъва на кръст звездата със затихващи функции и да реват от кастова солидарност срещу простотията му.

Чакайте ве, синковци. Че Ицата си е гамен и простак, сега ли разбрахте. Не беше ли ясен  още през 85та, когато заради търкала, спретнат с участието му преименуваха Левски във Витоша. Тогава Партията му прости и  вместо да стане тираджия или тракторист, го реабилитира. Не строши ли той крак на съдия, не осакати ли младо американче? Не кара ли със синя лампа, без да има право, не каза ли, че България не му е дала нищо, не ви ли нарече-бг журналисти- тюфлеци. Край нямат изцепките му, с които се хранехте, копрофаги…Колко скечове, въздигащи националната гордост  и байганьовско самочувствие с "Мамата, мамата"-направихте.

Вместо да му наложите тотален бойкот, вие се увъртахте като помияри около него. Посветихте му стотици и хиляди страници дитирамби. Аз помня изданията от 93-97ма, че чак до последната му издънка като национален треньор. Който я закъса бягаше да му целува задника, сакън, да не му се разсърди. Добре си със Стоичков, сиреч, хвалиш ли го-вземаш интервю. Ходиш на гости и откарваш я почерпка, я подаръче, написваш си материалчето.

 Той ги обижда и дюка, те му се мазнят.

Чакайте ве, тюфлеци!

Кажеш Стоичков-разбираш България-тръбяхте. На края на света свързвали България със Стоичков. Правят ти отстъпки в магазините. Вие го създадохте. А сега, ревете.

Искахте паметник да му слагате. Приживе.

Да ви бие! Хак ви е.

Уважаемият журналист, отишъл да се черпи с приятели в ресторант, защо е решил да се прави на папарак.

Не е ли, щото му е хрумнало да изкара някой лев горница?

Отишъл ли е при Стоичков  да го пита:

„Уважаеми господин Стоичков, аз съм тук с приятели и съм българин, искам да се снимам с вас за спомен."

И ако е по хитър, ще добави: с най-великия  и известен българин.(който ние направихме-може да добави наум за успокоение на съвестта.)

Или  е извади апаратчето да снима без разрешение човек, който е решил да разпусне на публично място.

Вярно, че папараците са очите на народа. Когато народът обича някой любимец, той, последният, е негов. 24 часа. Няма ресторант, няма нуди плаж-винаги си на течение-това е цената на славата.

Само че, завалията- репортер,  е просто  и алчно момче, досущ като обекта на снимката.Не си е направил сметката, че обектът  нито  се чувства от този народ, въпреки, че принадлежността му я  пише на челото му, нито е звезда, нито любимец...

Остава да е обикновен забогатял харманлийски  тъпанар-каквито има преизобилно тъдява, че да си струва да ги снимаш

 Ха върви снимай в подобна позиция Румен Петков или Маджо, да видим кво ще ти се случи.




Гласувай:
0



1. antonov - Журналист по български!
28.04.2008 22:50
Нашите журналисти в голямата си част са блюдолизци
и помияри/еле тия в провинциалните вестници/.Тука
в монтанско има "вестници"от които се лее само слуз
и лига.Нощо за далаверите на местните феодали!!!
Нищо за кметовете дето взимат 30% комисионна!!!
цитирай
2. анонимен - одесса
28.04.2008 22:53
от един от невръстните,вече ограмотен тук изобилно.
за вашта рота-обяснявам:
стоичков и медиите не ме интересуват.
плоските закачки-също.
цитирай
3. анонимен - и все пак...ледът се пука, господа съдебни заседатели
28.04.2008 23:39
като изключим факта, че бившият пожарникарски командир не е дребен непман, а неподражаем на белите датски гъски, с останалото съм абсолютно съгласен.
разбира се, да се обощават моралните достойнства на българската журналистика е занимание твърде рисковано - само по себе си всяко обобщение крие риска от грешки.
не мога да съдя за монтанско, но софийско е препълнено с подобни примери. в сливенско, пък, един от най-нашумелите вестници е собственост на... зам.-кмета.
заместникът на лечков, де.
както е каза дейвид линч, истината е някъде оттатък /май беше "там"/...
един хулиганин бил друг серсемин - странно защо нито един от двамата са потърсили възмездие на накърнените си права в съда?!
по този повод се сещам за поговорката "каквото повикало, такова обадило".
що се отнася до журналистите, не е редно да бъдат съдени чак толкова строго - пианистът винаги свири колкото може или колкото му позволяват...
...а останалите епигони са чисто и просто измекяри...
п.с.
/вторият акъл, демек - б.а. за копи/пейст поколението, с извинение за взаимстването/

липсата на главни букви в постинга /е-е-е-ех, съвремие/ се дължи не толкова на неграмотност, на проблеми с клавиатура, кодировка, софтуер и пр., колкото на вроден ориенталски мързел и четене на хейли на млади години по летищата...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956399
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930