Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2008 16:11 - Да живее социалистически Първи май-Денят на труда!
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 13021 Коментари: 34 Гласове:
0

Последна промяна: 01.05.2008 16:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"Нуждаем се от стотици хиляди работници в строителството, енергeтиката и туризма", обяви пред Ройтерс министър Масларова

"Всички пенсии ще бъдат преизчислени по нова формула следващата година-заглавие от „Сега” Ще се промени коефициентът, който се полага за всяка година трудов стаж към пенсията. Сега той е 1, обсъждат се варианти да се увеличи на 1.05 до 1.2%"-твърди там депутатът от БСП Донка Михайлова

„Тате обеща да ми купи колело, ама друг път” –коментира  форумец

"Да не би да има избори догодина, а?”-пита се друг

В същото време,  на 22 април 2008 агенция "Фокус” съобщи:

 1125 евро ще стане най-високата пенсия в Сърбия

" Пенсиите в Сърбия от май ще бъдат повишени с 6, 97%, съобщават медиите в Белград. Става дума за редовно хармонизиране на пенсиите с промяната на заплатите и на разходите за задоволяване на жизнените потребности през последните шест месеца. Най-ниската пенсия ще бъде 9 715 динара /1 евро = 80 динара/, около 121 евро, а най-високата 90 043 динара

Сравнението със Сърбия е болезнено. Иде реч за постсоциалистическа страна, водила войни през целия наш Преход, отрязана и изолирана от околния свят. На която ЕС се моли да я приобщи, но тя твърде не иска.

В същото време минималната пенсия в Куба-аналогично изолирана и на сходен  соц хал, се покачи с цели 2 долара и сега гони 10 долара.Тук сравнението ни е оптимистично.

У нас е цели 102,85 лв, сиреч 50 евро. Най-високата, която вземат генералите, е 455лв. Само едно лекарството за кръвно от 14,20  от този месец  е 21,20. В Румъния е 10 лв.

Сега специалисти-соцразбирачи ще кажат, че увеличението на пенсиите в Сърбия е предизборно. А нашето? И как там –така, а тук-не.

Ше кажат, че това е популизъм.

Социалистическото правителство се гордее с растежа на БВП. Икономисти отдавна твърдят, че всъщност той се дължи не на икономически растеж, а на непрестанното увеличение на цените. Инфлацията надминава растежът на БВП, а правителството обвързва нарастването на доходите с растежа му. Сиреч, социндексацията на доходите винаги ще изостава от растежът на цените.

Ще имаме по добър живот-но някой друг път.

Единствено Сидеров от опозицията  настоя минималната почасова ставка у нас да стане съотносима към средноевропейската часова ставка, така както се отнася БВП на България към средния БВП в ЕС.

И тъй като в Евросъюза средната надница е около 6-7 евро, а  българският брутен вътрешен продукт е 1//3 от средноевропейския, излиза, че у нас трябва да  е 2 евро, т.е. близо 4 лв. на час. Минималната почасова ставка в България  за един час труд - за 2008 г.
е 1,31 лв. за час

В същото време пада як смешен плач за милионите млади хора, повечето които добре образовани, които гласуваха с краката си за светлото соцбъдеще от САЩ и Западна Европа - първо, защото  тук няма възможности за реализация, и второ, заради унизителното  заплащане.

Бизнесът у нас пък зарева за липса на квалифицирани кадри, на които дава 300-400 лв заплата. Настъпи голямото жалене-нямало  квалифицирани хора  да бачкат за тези пари.

Започна митологизиране чрез облайващи медии на клишето.

Фактите:

Масово в приватизираните предприятия надниците са 230-250, до 350 лв, в зависимост от ранга. Инженери и технолози работят за 350-400лева.  На практика  търсят хора с два- три езика, образования и специализации, опитни, и до 30 години, но за 300-350 лв заплата .Средната заплата за Провинцията е тази. Беднотията е повсеместна. "Миналата година продавах за Великден  130 козунака, а тази, цифром и словом 11"-жалва се баничар  от заможно добричко село при Коритаров. Няма никакво повишение на доходите-напротив, галопиращите цени  и  замръзнали доходи стопяват всяка надежда.

Младите, разбрахме се, ги няма. А опитните и можещи кадри на средна и следсредна възраст са отхвърляни априорно от предприемачи със съмнително минало и образование  и манталитет на новобогаташи, и  набедени ХР специалисти. Защото те са, всъщност, лицето на новия бг капитал-такова е то. Дори водещи фирми с чуждестранно участие, даващи високи заплати, колекционират момиченца и момченца на високи позиции с претенции и пълна неадекватност.

Безредието, импровизацията  и тоталната несъстоятелност и  безотговорност са характерна черта за бг бизнес и отношения. Разбирането, че ти си най-важен, най-голям тарикат  и другият е длъжен да ти играе по гайдата, щото няма къде да ходи.

В раздутата до неузнаваемост администрация, дърпаща огромен ресурс от бюджета, положението е  направо неспасяемо. Отстраняване на една трета от замминистрите и сума народ е откровено признание за нелепото им съществуване-но чак сега. С чиста съвест операцията може да продължи с цели министерства и ведомства, с десетки ненужни областни и общински администрации  и никой в тази държава да не усети че ги няма. Вземете който си искате за пример и ще видите, че ако от утре го няма-ще е същото.

Но вместо да проучи причините и да направи всичко възможно да осигури прилично заплащане на работещите, съответстващо за образованието и уменията им, като преразпредели доходите и оперира  с бюджета смело,  правителството разработи план за внос на работници.  Или план за изпаряване на излишъците от преждевременно дигнатите акцизи. Вместо да увеличат доходите и да се върнат емигрантите-можещите, младостта и лицето на страната, ние ще търсим бесарабци и молдованци.

Нов народ да си внесем-по-малко претенциозен.

Определи и квотен принцип - чуждите наемници в една фирма да не били повече от 10 % от числения състав. Тоест, от този състав, който се води по ведомост и му се плащат осигуровки. Искат да обучат 73 000 безработни(че откъде толкова, нали няма уж), но признават, че вносът на наемници е неизбежен. От Виетнам. Ако не стигат, щели да търсят от Индия и Египет.

Ама как ве, нали сме в ЕС, нали първом трябва от общността?

Кой казва? По нещо да личи, че сме в ЕС? Всичко може през соца-това, с виетнамците, го помним, даже. Чакайте оправяне. Ако не друго-поне на проблема с кучетата.



Тагове:   май,   Социалистически,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tota - Да живее!!!
01.05.2008 17:00
Само че народът ни се топи....а децата ни ...ги няма ..
цитирай
2. artanis - поздравления за пост-а
01.05.2008 17:41
Не съм съгласен единствено, че правителството трябва да преразпределя нещо. Ако има толкова ресурс за преразпределяне, може просто да намали данъците. Дори не си въобразявам, че парите от някакъв излишък(?) биха могли да бъдат върнати на данъкоплатците, както инцидентно става в други държави.

поздрави:
цитирай
3. анонимен - браво
01.05.2008 17:56
искам абсурдното-всички от които зависи благосъстоянието на бедния ни народ,да прочетат написаното,да се поинтересуват колко получават работещите в частния сектор,как изобщо се живее в България?!?Абсурд е,нали!
цитирай
4. slavuncho - Дааааааааа
01.05.2008 18:32
За съжаление съм съгласен с повечето от нещата, за които пишете. Може би само определението за 1 май като социалистически е исторически неточно :)
цитирай
5. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
01.05.2008 18:59
1 май не е точно соц празник... Все пак се празнува в кажи речи целичт свят...
цитирай
6. tota - Actualno 01.05.2008 15:17 Анонимен :
01.05.2008 19:12

1 май 1776 година е създадена тайната окултна организация Илюминати. След векове те инфилтрират масонството и добиват контрол над него. Усетихте ли сега какво празнува цял свят - Ден на труда - друг път!!!

цитирай
7. анонимен - Поголовна сеч в центъра на Варна
02.05.2008 00:58
Поголовна сеч в центъра на Варна

Днес в градинката на Севастопол масово бяха изсичани дървета под предлог, че се окастрят сухи клони. Резитбата е започнала още миналата седмица с подрязване на клони. Както сатна ясно от общинско писмо до фирмата озеленител, изрязването трябва да се случи на няколко етапа: отсичане на сухите, полусухите и опасни дървета, резитба....

http://absurdi.com/view/1487.html

За да се запазят останалите дървета, граждани организират протест в градинката на Севастопол утре ( 02.05.2008 ) в 8:00 часа.
Не желаем градинката с прилежащите и зелени площи и вековна растителност да бъдат унищожавани, а след това площта и да бъде застроена!
цитирай
8. анонимен - На крак о парии презрени, на крак о ...
02.05.2008 10:04
На крак о парии презрени,на крак о роби на труда!
Подтиснати и унизени,ставайте срещу врага!
Нека без милост,без пощада да сринем старий гнилий строй!
Светът на нас днес се нада,напред в решителния бой!

Бой последен е този,дружно вси да вървим!
С Интернационала светът да обновим!

От нигде няма избавление:от бог,от цар,от господар.
Във нас е нашето спасение,в борбата водена със жар.
Крадецът плячката не връща,ни властелинът свойта власт.
Но ний сме армия могъща.Кой би се мерил днес със нас?

Държавата ни угнетява.Законите са срещу нас.
Богатий днеска управлява,бедняка няма равен глас.
Но стига толкова търпение!Ний нов закон ще сътворим.
Вси равни са-без изключение.С борба ще се освободим.

До днес надменни богаташи труда ограбваха без срам.
Така върху костите наши градиха своя кървав храм.
Но ние сметка вече дирим.Ще вземем своето от тях.
Негодниците ще натирим,възмездие за сторен грях!

НИЙ армията сме голяма на трудовий,работен свят.
За паразити място няма,ленивецът да мре от глад!
Кога съборим из основи тоз гнил и нечовешки ред,
зора ще грейне сияйна,нова и трайно щастие навред

Бой последен е този,дружно вси да вървим!
С Интернационала света да обновим!
цитирай
9. анонимен - Първи май не е
02.05.2008 11:22
Първи май не е нито комунистически ,нито социалистически .Празнува се от целият свят като ден на свободният демократичен труд.Празнуват всички трудещи се и в Скандинавия ,където не е комунистическо и социалистическо !!!!!
Постингът е чудесен ,само дето залитате по нереалните си представи за демокрация ,което е следствие от фалшивата и представа у нас ,както и нереалният социализъм ъ нас в близкото минало !
Поздрави !България не познава истинските им стойности ,защото никога не е живяла в демокрация ! Поздрави за постинга !
А това ,че сегашното правителство нанася вреда на народа всяка секунда ,се вижда отвсякъде !!!!
цитирай
10. zemaria - Знам,
02.05.2008 11:53
Че Първи май не е нито комунистически ,нито социалистически. Но нашият Първи май днес е . Защото ни управляват социалисти. Те пък, обещаха да водят социална и хуманна политика-с тези обещания дойдоха на власт. На практика социалната политика бе заразяна, в името на ускорен икономически растеж.
Истината е, че докато в Дания заплащането е 35 евро на час, у нас е средно 2 евро. Последни сме по покупателна способност в Европа, след страни като Македония, Сърбия и дори Албания
900 хиляди домакинства мизерстват-по данни на КНСБ.
Същевременно, зампредседателят на синдикатът на трудещите КНСБ -бивш вице на Подкрепа, седя на митинга на Станишев на Първи май.
Ето, това е нашият, социалистически ден на труда-това са резултатите.
Колкото до демокрацията, тук може да цитираме отново Александър Солженицин

"Демокрацията в Русия не е заплашена, тъй като истинска демокрация у нас няма. Може да ни бъде отнето само нещо, което имаме"

цитирай
11. анонимен - Да живее социалистически Първи май-Денят на труда!
02.05.2008 12:56
ДА АМА НЕ!ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ!ДАВАЙТЕ ЕВРО ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИЛИ СЕ ВЪРНЕТЕ ОТТАМ ОТКЪДЕТО СТЕ ИЗЛЕЗЛИ!
цитирай
12. анонимен - ne sam anonimen
02.05.2008 15:12
е съм анонимен, а безимен, част от прецакания електорат. Чудя се как са останали тук в нашата страна още такива мислещи хора? Евала! без мяхкии знак /оставих го за бобърчето/.Тези тунеядци няма да си отидат сами докато не ги изгоним, а така като гледам няма нахъсени хора. щом и синдикалните лидери стоят зад гърба на управляващите, егати...
цитирай
13. nakom - zemaria както винаги с убийствената логика
02.05.2008 21:47
Значи да падне лявото правителство, провеждащо дясна политика заради неизпълнени обещания, и да дойде на власт - дясно правителство, за да върши (евентуално) дясна политика.Досега не съм видял българско дясно правителство, което да води дясна политика.Всичките все към собствено облагодетелстване клонят.Значи логиката е следната - вън мръсни комунисти, вие провеждате дясна политика а бяхте обещали лява, срещу която ние гласувахме.
Това си е за учебник просто ;-)
цитирай
14. zemaria - приятелю Наком
02.05.2008 21:54
Ти си, както винаги в плен на идеологически простотии. Няма ляво-няма дясно. Има търгуване-аз на теб, ти на мен. Поантата не е в идеологията-а е в практиката, но тези въпроси са твърде прозаични за теб
цитирай
15. nakom - друже зе-мария
03.05.2008 01:09
еми като си над простата идеология, проповядвана за масите, за какво си седнал да се възмущаваш от несправедливост, неправда, лъжа и прочие прозаични термини.Карай си реалистичната, и не ми обяснявай в плен на какво съм.Аз не тръскам възмущение от неща които са ми ясни, явно за разлика от теб.А за моята идеология, си в неведение тотално, така че изобщо не го зачеквай този въпрос.В чудо ще се видиш докато я разплетеш
цитирай
16. giorgiocbr - Марийке,
03.05.2008 12:45
Пак си водеща сила в рубриката "смешен плач". Вярно, има какво да се желае от държавата, меко казано, но всеки "велик инженер" който гърби за 350 лева си е виновен САМ, приятелю! Ми да хванат и да стачкуват и да напуснат, като вярват че труда им струва повече! Ама вярват ли? А?

Пак опираме до преклонената главица, не мислиш ли?

И стига с тия заплати от 400 лева, хвани ми ги доведи накрая тия прекрасни образовани работливи хора за по 400 лева, защото мойте не са толкова прекрасни пък им плащам от 900 нагоре. Доведи ги, пък почерпката от мен!

Всеки здрав, прав и образован човек си е виновен САМ ако мизерства и не му стигат парите! Точка!
цитирай
17. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
03.05.2008 13:43
"1 май 1776 година е създадена тайната окултна организация Илюминати"

Tota, ако човек се вгледа в световната история, спокойно може да намери десетки подобни съвпадения. Всяка дата от календара отговаря на създаването на някаква организация, на битка от световно значение и така нататък. Така че да се правят подобни сравнения е меко казано несериозно.
цитирай
18. voinyt - giorgiocbr по принцип съм съгласен ...
03.05.2008 13:48
giorgiocbr по принцип съм съгласен с теб. Но да те попитам само- когато учителите се вдинаха на стачка заради смешно ниските си заплати, какво постигнаха? Отговора е НИЩО и ти добре го знаеш.
А това че ти плащаш 900 лева и нагоре на работниците си- мога да ти кажа само браво. Но тоша също не са много пари. В момента живея в Испания и цените на храните тук са с пъти по евтини отколкото в България... и пак се живее трудно...при това с двойно по- голяма заплата.
цитирай
19. giorgiocbr - Войн,
03.05.2008 14:05
Учителите ги предаде малоумната селска тетка Янка Такева и подобните й продажни гъзолизци, които САМИТЕ УЧИТЕЛИ са си избрали да ги представляват.

В Испания храните са на същите цени като тук, но я кажи колко ти е квартирата, и колко данъци плащаш?

Стига елементарни сравнения, моля ви!
цитирай
20. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
03.05.2008 17:12
Същото ще стане и с инженерите. Пак някой ще ги предаде. Просто такъв си ни е манталитета. Не случайно почти всички Бг крепости са превзeти с предателство...

За храната съм уверен, че е по евтина. Не сравнявам аз, а семейство дошло тук преди 2 седмици, на които помагам при пазаруване и етц.
А квартира плащам 600 евро, малко скъпо, защото е голяма. Доколкото си спомням в Сф хубавите квартири са над 600 лева...нали?
Кофти само, че ДДСто е малко по високо- 20%, вместо 16% в Бг. И при това ДДС цените пак са по ниски...За какво говорим...евтини сравнения...как не...Аз го виждам от години около себе си.
цитирай
21. giorgiocbr - Нещата опират
03.05.2008 17:22
до манталитет, приятелю. Оправният инженер няма да чака някой да го оправя или да го предава, разбираш ли? Живеем в капитализъм, всеки сам си оценява, предлага и продава труда!

ДДС-то в БГ отдавна е 20%, издребняваш. Както и да е, бъди жив и здрав.
цитирай
22. zemaria - Така е,
03.05.2008 23:21
несъмнено опират до манталитет."Аз нападам само онези богати хора, които лошо се ползват от богатството си. Винаги казвам, че обвинявам не богаташа, а грабителя. Едно е богаташът, друго грабителят; едно е заможният, друго - користолюбивият. Различавай предметите и не смесвай това, което не трябва да се смесва. Ти си богат? Аз не ти преча. Ти си грабител? Осъждам те. Ти притежаваш своето? Ползвай го. Ти грабиш чуждото? Аз не мълча"
Свети Йоан Златоуст
"Затова ви казвам:
Не се безпокойте за живота си, какво ще ядете
или какво ще пиете, нито за тялото си, какво ще
облечете. Не е ли животът повече от храната, и
тялото от облеклото? Погледнете на небесните
птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници
събират: и пак небесният ви Отец ги храни. Вие
не сте ли много по-скъпи от тях? И кой от вас
може с грижене да прибави един лакът на ръста си" (Матей 6:27)
Вкратце-не зависи от теб, приятелю, толкова, колкото си мисклиш. Знаеш ли колко видях да гълтат вода през тези 18 години-и колко напред бяха с матряла...
цитирай
23. giorgiocbr - Земария,
03.05.2008 23:48
Няма сила която да ме убеди че ако се осера, не съм си виновен сам. Може би тази самокритичност ме тласка напред, замисли се и ти. Човек САМ определя цена на труда си, САМ избира професията си, САМ прави ежедневните си действия и избори, САМ предопределя накъде върви живота му.

Държавата трябва да се погрижи да помогне на малките, изоставените, старите и болните.

Всеки здрав прав и корав балканджия, който е седнал да ми мрънка в нета, е един пълен нещастник! ТОВА Е!

Не чакам някой друг да ме оправя, и буквално и преносно.

Да сме живи и здрави, другото са екстри.
цитирай
24. анонимен - поздрави за дискусията,
04.05.2008 11:35
въпреки, че е в избрани по повод на последния коментар, се сетих за един мой приятел със стара петричка поговорка :
" Нек' сме живи и здрави, пък нек' ни е*** "

Съгласна съм,че човек трябва да се бори доколкото може сам с живота. Ей, Богу, правя го всеки ден. Но когато и някой непрекъснато те препъва, в един момент почваш да се чудиш : ходиш ли или лазиш.
Все пак това е позицията на автора, което си е негово право.
На мен не ми прилича на мрънкане , giogiocbr !
привети и весели празници
:-)))
цитирай
25. анонимен - Нищо не се знае
04.05.2008 23:12
Човек си въобразява,че определя сам бъдещето си.Има хиляди неща,които абсолютно не зависят от него.Дори от държавата му.Той не решава каква да бъде цената на петрола и горивата в света.Дори да е милионер,но една световна икономическа криза и стагнация може да го разори.Или намали печалбите му.Една война,вътрешна, междудържавна,европейска,световна би могла да разруши напълно всичко което е постигнал.Няма никакви гаранции дори за живота си. Периодът 1945-1989г на тъй наречената студена война беше време на стабилност,крепяща се на страха и равновесието на силите в света.Тоя стабилен капитализъм на Запад се разви през тия 45 години на фона на комунистическата заплаха и контрола на тайните служби в световен мащаб.Това беше един капитализъм в инкубатор, развиван в изкуствени,парникови условия.Всичко беше контролирано от тайните служби и на изток,и на запад.От международния тероризъм до световната търговия и стабилността на банките на запад.Сега светът се връща към системата отпреди 1914година.Всичко е хаос.А теорията предполага,че хаосът се саморегулирал.Както се твърдят световноизвестни западни икономисти за пазарната икономика.Самата нея можем да я сравним с балансиране по ръба на бръснача.Мобе да се развива още 50-100г успешно.Или да рухне всеки един миг.За урок на някои самонадеяни хора у нас със прекомерно самочувствие и самомнение.
цитирай
26. анонимен - Номер 25. е коментар на написаното ...
04.05.2008 23:17
Номер 25. е коментар на написаното от 23.
цитирай
27. giorgiocbr - Анонимен 25,
05.05.2008 10:33
Говориш страшни глупости, приятелю. Инкубатори, тайни служби...

Моето самочувствие си е мой проблем, не ти искам параноичните уроци. Жив и здрав.

Вишничка, 24, не съм адресирал автора, автора е наш човек.
цитирай
28. анонимен - от гробаря
05.05.2008 13:49
Леле верно 25, верно си написал глупости.До колкото виждам имаш ръсэждения,но.... с тея инкубатори не мисля че си много много сериозен!!! Аз лично най много мразя някой да пише глупости по блоговете.
Това което мога да го кажа по темата го е казал giorgiocbr, за което му стискам ръката.
И пак ще кажа- нека платените манипулатори си пишат,ние свесните знаем що за души имат!!
ПОЗДРАВИ!!!
цитирай
29. анонимен - Oт 25.
05.05.2008 15:09
Не знам кое наричате глупости?Никой не опроверга 1 ред от написаното.След 1991г и разпадането на комунистическия Съветски съюз,имаше серия банкови фалити на запад.Имаше фалити или сливания на известни марки производители на леки,коли,на спортни стоки,на известни банки и авиокомпании.Някои от тях бяха символи на модерния западен начин на живот.Как така се развиваха по 1/2-1 век,а след това ги закриха или погълнаха?Имаше безкомпромисна икономическа и психологическа война Изток-Запад.Очевидно правителствата са гарантирали стабилността на тия фирми по идеологически причини.Удряли са по едно финансово рамо,уреждали са трудови спорове.Гарантирали са политически,а в може би и военно в Африка и Азия отворени пазарите за западните стоки.Имаше една комисия за технологиите наречена КОКОМ.Беше забранен износът на водещи технологични стоки за източноевропейските комунистически държави. Колкото и да се прави 27.giorgiocbr на голям отворко,тоя контрол върху износа става единствено чрез тайните служби.Само те са могли да опазят своите върхови технологии от източноевропейските шпиони.Границите на западния свят са били строго контролирани.За да се предотврати нелегално преминаване на забранени стоки и хора,нямащи това право.Голяма част от икономиката на запад беше,ако не контролирана от тайните служби,то поне държавно регулирана от правителствата.Никой на запад никога не е отричал за държавната намеса и субсидиите в земеделието в Евросъюза.Вие отричате нещо което самите западняци признават. Имаше търговска война Европа-Америка по същата причина при Бил Клинтън.Само че не е само земеделието.Имало е скрито държавно регулиране в стотици отрасли.Наливане на пари в частни фирми и изкуственото им стабилизиране.Сега светът е друг и държавата там се оттегля до голяма степен.Оставени бяха да фалират фирми и банки,които са преживели голямата рецесия през 1973-1979г.Те са били изкуствено стимулирани, когато е имало опасност за самата политическа система.Били са поставени на изкуствено дишане,в едни благоприятни условия.Които реално не съществуват в света.След края на комунизма тая политика е преразгледана.Но икономиката вече няма своите гаранти в лицето на западните правителства.Една голяма икономическа криза като великата депресия от 1929-1933г обхваща на практика целия свят.Самонадеяните български бизнесмени едва ли могат да излязат сухи от водата.Едва ли сме толкова умни и толкова хитри като народ.Световната икономика е като скачени съдове.Една криза ще удари и дестабилизира най-много малките държави като нас.Нашите правителства не могат по никакъв начин да се намесят в световната политика и финанси за да коригират нещата.Това което западните управляващи могат да си позволят.Ние сме едни маргинали.Тия фукания и изхвърляния,които чета от разни хора ще имат своя горчив урок.Много бързо ще им стане ясна абсурдността на тая теория,за разчитането на своите собствени сили.В 21 век,в който всичко е така объркано, взаимносвързано и зависимо.
цитирай
30. giorgiocbr - Лелелеле
05.05.2008 17:19
Какво ми пречат всичките ти брътвежи и конспирации да живея добре бе, комуняго? За какво да опровергавам и 1 ред от глупостите ти?

Как така се развивала една компания, а после била погълната или фалирала? Ами има едно нещо, наречено МЕНИДЖМЪНТ, чичо, но явно си го пропуснал, четейки книгите за конспирации и тайни служби.

Смешен си, язък за темата на колегата.
цитирай
31. анонимен - Охо, наричаш ме комуняга?Така да е. ...
05.05.2008 21:12
Охо,наричаш ме комуняга?Така да е. Отлично! Тогава ще бъдеш първият капиталист на когото конфискуват и национализират цялото имущество. Това ще стане при скорошното завръщане на комунягите(не бесепарите) на власт.Теб ще пратим в трудов лагер.Да се научиш как се изкарва насъщния с пот на челото.Тогава ще ме наричаш ДРУГАРЮ чичовото.Ще забравиш какво е това нещо наречено мениджмънт.Ще викаш:Слава на БКП,Да живее комунизма и т.н.Ще плюеш по западните империалисти.Ти това го умееш.Ще се справиш отлично.
цитирай
32. giorgiocbr - Анонимен смешник 31,
05.05.2008 21:25
Ше ми конфискуваш ********

Божкеее, секви луди в тоя нет...

Земария, съжалявам за тъпата дискусия.
цитирай
33. zaw12929 - Заблуждението пречи Но пък е забавляващо
08.05.2008 23:06
да сеят трупове, да се възхищаваме и нищо на никого за плюс да не признаваме НА тези управляващи! Когато дойдоха на власт ИМАХ 80лв пенсия. Минималната заплата беше 120 лева- сега е 220, а пенсият ми 152 Те вече изпълниха обещаният си,а до края на мандата ще се удвои, Това е нормално и за да го омаловажим ще ги обвиним че го правят ПРЕДИЗБОРНО НЯМА ДА СОЧИМ ЧЕ У НАС цените са по ниски от тези в Сърбия и Румъния дори, А като ни управляваха други получавахме ли по вече. НЕ СМЕ, НО НИЩО НЕ НИ ПРЕЧИ ДА КАЖЕМ, ЧЕ КОСТОВ Е УВЕЛИЧИЛ ПЕНСИИТЕ ПЕТ, ДОРИ 10 ПЪТИ КОЛКО ХУБАВО?! НАЛИ? ТОВА Е ТОЧНО НА МЯСТО- ПРЕДИЗБОРНО
Защо ли ви питам, като нямате за цел да търсите отговори, а да демонстрирате вие и коментарстващите колко много мразите тази държава. Продължавайте. И по лошо ще става
нали това искаме... Браво. Това е доброто за нас
Да сме все по зле, да не разбираме ставаме ли по добре и-- да правим всичко на провал и крах с мисЪл и желание да дойдат европейците и наредят предсрочни езбори. Да не оставаме с този козметичен ремонт на кабинета; да забраят на социалистите да празнуват първи май. Да пратим всички празнуващи в...чужбина. Колко хубаво го мислите нито сме добре, нито ще ставме по добре
ПРОСТО ВИЕ СТЕ НАЙ ДОБРИТЕ, НАЙ УМНИТЕ
И СМО ВИЕ СТЕ НАЙ ДОСТОЙНИ ДА УНИЩОЖИТЕ ТАЗИ, СКАПАНА СПОРЕД ВАС СТРАНА. БРАВО
Интересно нали. Забавляваите се. РАДВАЙТЕ СЕ ЧЕ СМЕ ЗЛЕ. ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕМ ЗЛЕ И ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ ОТ ЗЕМЯТА. НЯМА ДА ВИ КАЖА ОБРАТНОТО
цитирай
34. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
13.05.2008 14:36
ZAW...Chakai malko...predi pensiqta bila 80lv, sega 152...Cenite bili po niski ot Syrbiq i Rumyniq...
A kolko struvashe hlqba togava i kolko sega? A mlqkoto? A kremvirshite?...Pensiqta ti e dvoina ottogava...ama zashto da ne spomenem, che cenite sa chetvorni....4lv za lityr olio...normalno li e??? Cenite bili po niski ot Rumyniq...ami da spomenem, che tam minimalnata zaplata, ako ne se lyja, e okolo 600 evro...na nashite 220lv-110evro... Ako ti go namirash za normalno- AZ NE!

giorgiocbr greshkata e moq, v Ispaniq DDS e 16%. 20% se otnasqha za neshto drugo, nqmashto nishto obshto s temata, no az se poobyrkah malko.

Samo za razmisyl shte vi spomena- tuk lityr olio struva 1.20 evro, a minimalnata zaplata po zakon e 1000 evro. Eto vi oshte edno EVTINO sravnenie, ot koeto zavisi normalniqt jivot na vseki edin chovek....

Zaw- stranata ne e skapana- dyrjavata obache e vmirisana. Molq te vnikni v smisyla ui znacheniqta na dvete dumi. Razlika ima, povqrvai mi.
I kakto kazah 1 mai NE E SOCIALISTICHESKI PRAZNIK. Ne mojete li da si go izbiete ot glavata?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956466
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930