Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2008 23:26 - Политически съспенс-аууу!
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2766 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 15.06.2008 23:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Страшни колизии  стават, ама кви още предстоят-вика Незнайко. Не, бе-новият медиен любимец бати Стефко Гамизов. "Ху ар ю"-викат в познатата ни юнашка традиция опонентите му, барабар с платените медийни глашатаи.  Или „Къв си ти бе”-откъде се взе, кой ти плаща-което е всъщност същото. Разцепили се лагерите и настръхнали. Замирисва на барутец.  Каква невероятна футболна драма, драги зрители!

Я чакайте малко. Големите истини на Незнайко едва ли има българин с нет грамотност, който да не ги е чел от години. Как така изведнъж се намери някой, който да каже, че царят е гол по медиите, когато същите тези медии от години предъвкват същият този сюжет във всичките му форми .  А нима това не е писано и говорено в алтернативните медии стотици пъти? Кой му даде трибуна(ясно кой-вж надолу) и защо точно сега, за  да обобщи всичко отдавна казано и говорено и да го предъвче вместо  и  за бай Стаматя? Но не там е заровено кучето, ами в генералният въпрос, че така смелената пихтия , досмляна  още от медийната месомелачка в услуга на отделните лагери, замазва основния въпрос:

 Ма кво ни йебе тая нас, нормалните, непричьом към властта и потърпевши  от нея?

Не е ли това пак пушилка, която трябва да ни вкара в познатите коловози. Къде сме ние в цялата схема?

Пуцат се два лагера бандити.  За пари.  И власт. Истината е,като в съобщение на пресцентъра на МВР за поредния убит -и двамата пострадали са криминално проявени!

Айде да се нагамизим и ние, за бай Матя.

Властта в тази държава се упражнява уж от народа.Всъщност, тъй като народът-прост, животът тежък, скучен, мнозинството избира и ще  избира винаги възможно най-лошите. От тук малък, но важен  извод-нещата ще се вкофтяват, до пълна разруха.

За да е прост народът трябват медии.  Но не такива, които искат мозъчно усилие за возприимане, а такива, дето са за бай Матя. Затова-други, извън тях, може и да си говорят, но няма кой да ги чуе-те не важат-важат нашите, които се появят на точното време и място. По нашите медии.

Извод-простият народ си търси глашатаите. Дръж попа, храни го- за селото се не кахъри.

Така възможно най-лошите(сиреч крадливите) идват на власт, която упражняват-как? Чрез  администрация, която да узаконява техните далавери и политическа шапка, която изграждат самите те помежду си, на принципа аз на теб-ти на мен. Принципът на  вишегласие във вземане на решенията им осигурява безнаказаност-не аз, мнозинството така реши. Сиреч, пълна безотговорност. Това се нарича политика. Обаче още Аристотел го е казал- олигархията е политическо доминиране на богатите, а демокрацията е политическо доминиране на бедните, което изключва това на богатите. Всъщност, казал го е точно така

1. Когато са извън властта, те са заедно, защото преследват общ интерес.
2. Щом са "вътре", започва преразпределение на ресурсите и неминуемо тръгват крамолите.
3. Търканията могат да се уталожат чрез взаимни отстъпки, които са възможни само защото всеки ,държи" с нещо другите.
4. Обикновено общият интерес надделява, понеже е изгоден за всички. Но само временно - до следващия сблъсък на интереси.

Тоест, олигарсите са политици на власт, които си раздават обществените поръчки чрез бюджета на  полиса, крадат винаги  част или всички пари за някакъв обществен строеж или намяра и ако не ги свалят от власт, стават още по-богати.  И следващата година с купени гласове  на клиенти пак стават политици или висши чиновници в държавата.

За да стане номерът, казахме,  трябва да има подходящи чиновници, които да го направят на практика-нарича се политически патронаж и е най-гнусното явление на демокрацията. Сиреч, назначаване на партийци в администрацията,  като трансмисия на волята на политиците за успешно крадене.Те имат характерни черти-некомпетентност, прехвърляне на отговорност чрез централизация и същевременно присвояване на власт, поднормативност-сиреч интерпретации назакона, ако го има,  чрез писма, указания, вътрешни инструкции, които му дават двойно тълкуване. Беззаконие, двойни аршини - корупция  и так далее..

Сетне трябва и тези, на които им се плаща да ни вардят от тях да си затварят очите-вж нашто МВР. То е същото, като през 52ра. Всяка система, организирана по бюрократичен начин е същата по ефективност и безполезност, хеле ако води произхода си от диктатурата на пролетарията.

За по сигурно и съдебната система е изградена от здрави кадри на миналото. Но не непременно-въпросът  и след младите е на манталитет и отговор на максимата-да служат  ли прислужват.Тояга или морков-богат-беден. Вие кво ще изберете, а?

Наместо МВР , облечена в законови задръжки и замотана в бюрокрация(и закономерно-  друго), за да не действа законово,  им трябват паралелни служби за влияние, с които да налагат техния ред и справедливост.

Трябват им и субекти, които да носят формално отговорността за бизнеса. Такива, на чието име да се водят активите.

Еми тва е Минке, положението.

И как ще се променят нещата?

Да ги подкараме по списъка?

Да сменим политиците-ми нали те са вече олигарси и когато паднат-вж по горе .Понеже те мързи, ще ти кажа-връщат се винаги, под друго име и в  друга партия същите. Двете алтернативи, които ти представят- ГЕРБ и  Атака-са точно производни на олигархията.

Да сменим останалите-безпредметно. Те цвят нямат . А и всеки си гледа собствения келепир-само при нацизма и комунизма общият се водеше официално напред, но на практика-ясно..

Еми кво тогава предлагаш?  Само плюеш!

Ще ти кажа. Не чети вестници, дето ти обясняват, че това е волята на Батко отвън-сиреч, квото каже той. Днес Батката, утре Ботуш Каишев.. Не вземай страна-всинца са маскари, разиграват ти евтин цирк. Всичко това сме ти го казвали, но не сме ти казвали най-важното.  Пак Аристотел го е писал.

Олигархията се лекува с бунт на масите.

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ssstto - Когато
16.06.2008 00:15
се премълчават некои неща, естествено е разумните хора да се питат как се казва фирмата на Гамизов и защо винаги се премълчава. Кървища и черва ли се казва? А звездата на Гамизов изгря не в частните медии, а в държавното Българско национално радио. Тия платените медийни глашатаи имат ли си име или "всички ги знаят". Искаш бунт? Е, това ще се избегне щото Бойко ни предлага да ни отмени с въвеждане на Крумови закони. Внимавай какво си пожелаваш.
цитирай
2. slavuncho - Бунтът е добър изход, но
16.06.2008 13:14
винаги си спомням "Записки..." на Захари Стоянов пък и крайните резултати след всички бунтове/революции :(.
цитирай
3. анонимен - Тъп си!
16.06.2008 23:24
Пошъл ти е коментарът, братко. И преписваш - знаеш от кого.
цитирай
4. zemaria - ауу,
16.06.2008 23:34
и кажи де. Ех, тая дребна българска злоба.
цитирай
5. ssstto - Нема проблем да са черни и кървави
18.06.2008 10:56
и даже да се подмятат черва. Проблемът е че му липсва щипка ирония като на бат' бойко борисов/666 да накара хората да се усмихнат малко и да не го мислят за обикновен "анализатор" а.к.а. влечуго.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945677
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031