Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2008 23:32 - Време е за нови табели
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1404 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2008 23:50


Надписът” Комунистите са крадци” цъфна през Лукановата зима на нашият мост, изписан с червен спрей на една от колоните му. Всички минаващи возила по оживеното шосе го виждаха, но едва ли някй му обърна внимание. По онова време той беше много мек, освен това толкова банален и очевиден, че все едно съобщаваше „Водата е мокра” на жителите от  филма „ Воден свят”. Сетне подобен надпис цъфна по Жанвиденово. Тогава пак имаше  къде по цветисти фрази, та и тогава едва ли някой се впечатли, докато  не стана общоприето убеждение.
Тогавашната крадливост  на управляващите и тяхната компетентност беше някак очевидна,  особено след като заглъхнаха бравурните интервюта на „другаря с милиардите”, както наричаха начетения бързорек отворко-доцентът  Румен Гечев,  и се озовахме без хляб, без пари и всичко рухна. По време на късния костовизъм пък се появиха надписи върху  плакатите на издигнатите от него кандидати. Те не се запомниха, защото също съобщаваха общоизвестни убеждения-например надписът”Костов е крадец,” или може би защото бяха спорни. И днес има хора, които биха били готови да защитават с телата си обратното, както  и в свободна и демократична Америка хиляди са скандирали „Свобода за Тед Бънди”

 Днес народът и дори неговите управляващи все пак са стигнали едно по високо ниво на изразяване и подреденост. Трудно можем да си представим пак да изчезнат кинтите от банките и стоките от рафтовете на Метро. Глупостите обаче уж  вече не са толкова брутални и  очевидни,  но са не по малко болезнени. Не  по-малко подкопаващи основите на обществения договор, на който пък се крепи всяко цивилизовано общество.

Управляващите серат ежедневно глупости според някаква тяхна  ПР-стратегия. Иска им се да скрият онова, което всеки вижда всеки ден, а и свързва постоянно, до Амина, с техните имена, с техните партии, но просто няма как.

Например точка 1: управляващите не искат да овладеят  престъпността, тъй като имат  общ бизнес с нея. Не че са "безсилни", както твърдят умерените  критици. Не искат. Нямат сметка. Обслужвайки своя интерес, а не обществения, те си знаят  процента от мутрите и затова в най-добрия случай се закачат с тях тук-там, избирателно. Те са ги създали именно за това-да си крадат чрез тях. Да бъдат техни подставени лица. И да горят в лоши времена. Но като запламти сухото… Те са взели властта именно за това-да забогатеят, чрез нейното използване .

Или 2-ра точка: Създадената  безпринципна коалиция безкористно  жертва  политическите си принципи за Отечеството любезно, за  да ни вкара в Европа. Кой не би жертвал всичко, кво остана за дребни политически разногласия, иженарицаемо от мастити политолози „Обществен договор между избиратели и власт”,  в името на тази цел, от която ще следва масово добруване. Обществен договор е средновековното заклинание, което сега се нарича предизборни обещания. Битият, бит, Мара се ожени.
Тук  поантата е ние да не решим окончателно, че зад фасадата на държавата, чрез  която обслужват общия интерес – добруването ни в ЕС, те всъщност се занимават само със себе си, за да могат да си крадат спокойно под паравана на големите лозунги.

Или точка 3) То, че ни бият, ясно, но вие кво искате. Оставете ни, като сме се хванали, ние да извършим нужното .Ето, ЕС каза, че последните два месеца вървим по правилен път. Ако ни изгоните от власт, ще настъпи хаос.

Точно това българският народ много добре го знае. Че БСП и ко не трябва да бъде отстранявана от власт, защото тя се изгонва с шутове и  след нея  настъпва потоп. Тя не трябва да бъде допускана до властта и  трябва да  благодарим на Жанвиденовия министър Червеняков,  който го каза току що, че ни припомни  безкрайната комунистическа наглост. За крадливостта не говорим. Тя е член Първи, който многострадалния народ трябва да запише на челото си.

Интересното в този моабет е, че за царят лозунги нямаше. И той крадна, за квото бе дошъл, и неговите дрисльовци, сбрани от кол и въже също се облажиха.  Защото той е началото на краят. Дойде да управлява с всички заедно, с "целия потенциал на нацията” за да станем мястото, точно определено от съвременни мислители.  

Когато няма партии, политиката става арена на групировки, мафии и кандидати за диктатори"-казват те. Така очевидностите се превръщат в друго  негражданско състояние. В което никой не му пука за общото бъдеще на всинца, наречено политика, а в неговият ерзац. Поне половината от нацията  гласува не като граждани - за да овластят някого да постигне общите цели, а за да демонстрира принадлежност. Други пък са дотолкова непричьом, че си продават гражданството за двайсет лева. Така  спорът за общото бъдеще се замества от спор за превъзходство между обособени групи. Гражданското състояние  е онова, което прави всички обитатели на българската територия равни помежду си участници. Напротив- имаме тотален отказ от гражданство, заменен с търговия и борба между кланове и групи, събрани по религиозен, етнически,  или пазарен принцип(обедение на получили едни пари хора, срещу гласуване за някой)

Да обобщим. Когато комунистите са на власт-те  само крадат, колкото и да се правят на загрижени. Лъжат и мажат, измисляйки си високи цели, общонароден интерес и това е ежедневното им състояние.. Използват бандитите за  прикритие и са се сраснали с тях-но това важи и за останалите. И това е очевидност. Която превръща политиката в пунт и пластика, търговия и размяна на влияние, държавата в  хасиенда, гражданите в поданици, богатите държави, богати дори и на ресурси - в бедни. Влече бедност, защото политиката е рамката за икономическите решения.

Това е тежка форма политически рак, който е дал метастази навсякъде, защото идва от главата. И очевидно  Брюксел го знае, защото рак не може да се скрие. Но май е заразен.

 Време е за нови табели в София. Например, на бул Христо Ботев да пише:

ЕС:  Отдел Земеделие на България

Или на Дондуков едно:

ЕС: Колегиум за държавно управление на  България.

Кво да я мъчим!

 

 



Тагове:   нови,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945654
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031