Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2008 23:03 - Митът Сребреница-2
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 20672 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 27.07.2008 23:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В цялата бг преса има стотици страници, посветени на темата за Сребреница. Те, в голямото си мнозинство съдържат една и съща статия. Всяка от тях, обаче, нарича клането в Сребреница най-голямото  военнопрестъпление и геноцид от ВСВ насам. Каква е истината
 

Сребреница е една голяма  военна провокация на Изетбегович, договорена с Бил Клинтън да послужи като повод за военна намеса на НАТО и спечелване на общественото мнение. Това го признават дори мюсюлмански източници(напр. Хакия Мехолич) , а  Ибран Муставич пише.” Трябваше да се провокира нападение от  демилитаризирана зона и да се пожертва  Сребреница. Сценарият  при предаването на града беше добре подготвен. За съжаление,  Президиума на  Босна  и военното  командване бяха замесени в тези планове. Те дадоха заповед за нападение над сърбите от тази демилитаризирана зона”

Сребреница е един голям позор.

От тук нататък ще се въздържаме от коментари и ще съобщаваме само факти.

В хода на операцията по превземането на Сребреница, през шестдневните боеве  сърбите се прегрупират  под формата на подкова,  като при това оставят постоянно открит един коридор за  изход на мюсюлманите към Тузла, намираща се на 38 км, а не както твърди Уики на 100(всеки може да го провери)

В навечерието на решителните боеве, щабът на БиХ  внезапно отзовава Насер Орич и 17 офицери, като оставя отбраната на града без ръководители. После на Орич, легендарният босненски комендант-му  излиза прякор "заекът"

Прословутата 28-ма ханджарска дивизия, съставена от наемници и муджахидини от цял свят, даже и не се опитва да организира отбраната, въпреки, че разполага със съвременни противотанкови оръжия.. Британският военен  аналитик Тим Рипли написал, че при превземането на града холандските умиротворители видели „как босненските  мюсюлмански поделения бягат  извън града пред техните наблюдателни постове,  въоръжени със съвършено нови образци противотанкови оръжия”. Друг специалист -Карлос Мартинс Бранко писал, „че мюсюлманите така и  не   използвали своята тежка  артилерия, намираща се, впрочем,  под контрола на ООН и насочена срещу сърбите, въпреки, че имали прекрасни възможности да сторят това. Но в такъв случай  военният отпор би поставил под съмнение  имиджа на жертвите, който те настойчиво се опитали да създадат”
 

Когато градът паднал,  генерал Младич предложил  на 28ма дивизия да предаде оръжието и им  гарантирал  статус  на военнопленици, съгласно  Женевските конвенции и под контрол на ООН. Предложението било отхвърлено и въоръжена колона  от бойци  на  28-ма  дивизия, заедно  с мирни жители като жив щит,  започва да се промъква  през сръбска територия  към Тузла. В хода на пробива се водили тежки сражения, с жертви от двете страни, през които били пленени и два сръбски танка.
 През това време 2-и мюсюлмански  корпус от Тузла не се и опитва да окаже помощ на колоната
В условия на отказ от предаване на оръжието и пробив с бой, "колоните от  бежанци от  28-ма  ханджарска дивизия",  Армията на  Република Сърбия (АРС)  е могла да  ги унищожи,  в съответствие със законите на войната.  Но командващият на  Братунецкия  батальон на  АРС им отворил коридор.
Муджахидините от 28 не приели  и предложението да  се разменят веннопленици.


 Пак Карлос Мартинс Бранко (Carlos Martins Branco) -португалски наблюдател от  ООН потвърждава, че в хода на пробива  са загинали  около 2000 мюсюлмански  войници (до 2001 са ексхумирани  2028 трупа).

Какво са правили сърбите с мирното население  в града?

Ами те извозили с автобуси  мирните мюсюлмани  в Тузла. Който уж е на 100 километра.  На сто е, за да се оправдае отчаяния пробив. Извозили за  две седмици 35 632 човека. Именно толкова са регистрирани от Международната организация по здравеопазване и босненските власти. Същата цифра съобщава и МЧК, отбелязвайки, че  около 3 000 мъже са се опитали да избягат от Сребреница  без семействата си. Внимание, тази цифра е важна-какви са тия мъже?

Прессекретарят на Върховният комисариат на ООН по делата с бежанците в Женева обвинил на  15 юли босненските власти в Сараево  за това, че пречат при оказването на помощи на бежанците . В декларация от  17юли 1995, подписана от  представители АРС, босненци и умиротворители от  ООН, се констатира, че евакуацията  е осъществена според женевските конвенции.


 Сам Слободан Милошевич разрешил  на едва 800 мюсюлмани да се укрият на територията на Сърбия.

Тогава откъде се вземат тези данни за 7-8 хиляди убити? Какви са те? Кой ги е убил?

…………………………………………………………………

Холандските умиротворители и британски  наблюдатели, които  били свидетели на събитията твърдят, че в навечерието на падането на Сребреница избухнали стълкновения  между мюсюлманските мъже. Между такива, които са настоявали да избягат от града, преди да нахлуят сърбите и такива, които са искали да го защитават. По техни данни иде реч за няколкостотин жертви, от които стотина , вследствие на тези междуособици и останалите-при защита на града. За тези факти  съобщават десетки западни вестници и медии, но отдавна това обстоятелство е забравено.

Но днес, преди седмица на годишнината от превземането на Сребреница на сърбите бяха предадени 610 човека,  лежали до това време в братска могила– една от многото покрай града.  С погребаните числото наближава 2000, но до ден днешен не са идентифицирани около седем хиляди,  лежащи  в  20 братски могили, които  чакат ексхумация.

Следва продължение




Тагове:   МИТЪТ,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. tota - Митът Сребреница-2 - братоубийство ще допълня...
28.07.2008 11:21
Няма да спре противопоставянето на религиозен принцип, докато не установят на Балканите свой ред, чрез своите планове господарите на света. Жалко за нас - малките народи. Дали ще ни има е вече въпрос?
цитирай
2. анонимен - Какво стана с продължението?
28.07.2008 12:44
Ако имаш още "факти", давай ги. Ако не, не пиши, че следва продължение.
цитирай
3. usandthem - Поклон
28.07.2008 15:00
пред великите сръбски хуманисти!Поклон пред сръбските миротворци,нападнати вероломно от другите бивши югославски републики! Поклон и на теб пазителю на Истината призван да ни отвориш очите!Очаквам истината за Холокоста,Сталин,червените кхмери и т.н.т. .Не забравяй да развенчаеш митологемата-"ИЗБИТИТЕ БЪЛГАРИ В МАКЕДОНИЯ И СРЪБСКИТЕ ПОКРАЙНИНИ"! Ти можеш!!!
цитирай
4. анонимен - Земария
28.07.2008 18:23
се е чалнал окончателно.Не заслужаваш подигравки ,а презрение.
цитирай
5. анонимен - ИСТИНАТА БОЛИ
29.07.2008 16:50
НАЛИ АМЕРИКАНСКИ ЛАЙНА ТАКИВА...ИЛИ ПЪК ТУРСКИ?
ВИЕ ЩЕ КАЖЕТЕ
цитирай
6. zemaria - сто години комунизъм
29.07.2008 20:13
с крясъци срещу елементарната логика и с лозунги срещу здравия разум...
цитирай
7. анонимен - За сьрбоманите
20.05.2009 20:11
Това ми прилича на "митаьт Батак".Те и мирни бьлгари не са избивали сигурно?Абе, от кьде се навьдиха толкова сьрбомански подлоги?Учете повече история и слушайте по-малко срьбско-турска-циганска чалга!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4945640
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031