Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2008 16:26 - Седмичен беобахтер
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2447 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 01.08.2008 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Да почна някакъв текст с това, че всичко случващо се е някакво проклето  де-жа вю- е най баналното и сто пъти използвано  от самият мен начало. Ако сте забелязали, напоследък бягаме от  конкретната политика, защото в нея просто нищо ново и неочаквано не се случва. Всички тенденции, всички важни неща в политиката сме ги казали отдавна, така, че всяко повтаряне  след години е просто облайване. С истинска насмешка се взираме  днес в детайлните интерпретации  на отдавна ясни позиции, отдавна назовани герои и предвидени ситуации. Смятам, че това се нарича профанизиране на настоящето,нещо като ерзац на  истинско говорене за политика и борба за коматец, чрез заличаване на границите-между думи и действителност. Така човек с лека ръка се превръща в това, което плюе. Пропастта, както казва Ницше, те поглъща от дълго взиране в нея. Ако нямаш здрава скала, на която да седиш-бих допълнил аз.

Може да плюеш всеки ден Гоце по кафенета, форуми и сайтове, или т.н десни издания,  като си правил това от 93та насам, но от това на Гоце със сигурност не му пука. Просто защото тези, които ще гласуват за него  не те четат-те нищо не четат, ако питате мен, а и да прочетат  няма да се разколебаят. Може всеки ден да плюеш Бойко-същата работа. Може да плюеш по три пъти на ден Доган и тройната-едва ли на някой от тях не му е през оная работа това. Тогава резултатът  ти или е душевна чекия, или е проста пропаганда- от която пък четящите нямат нужда, нито на теб някой ще ти каже браво. За сметка на това ежедневното взиране  в едни и същи неща и повтаряне на банализирани слова те превръща в един бай Ангел Гр, примерно, който дотакава степен се е оплел в клоните на пропастта, че просто плаче да бъде пример за профанизирането на дясното говорене за политика. Десет години възхвалява правата линия и сипе ежедневно по 15-30 хиляди знака срещу душманите-Бойко, Доган и тройката, а сетне  ни приканва да се обединим с единия, ако искаме да видим власт. После се изметна от казаното-просто разсъждавал, пуснал го дискусионно и прочие-но статията му си седи в „Актуално”.

Десните медии и автори  се очолачиха, (по името на основоположника на явлението). В това явление има профанизиране  и фашизиране –присвояване на правото да думкаш с юмрук по масата,  като носител на Светата истина, елементарно лозунгуване, повтарящо се до безкрай  банално пропагандиране. Всичко това отблъсква.

Демокрацията е най-нравствената власт. Защото е направена за хората-да им помага да живеят по-добре. Затова политическото говорене трябва да помага на хората-да се ориентират овреме.Защото тя пък, демокрацията, е власт на хората-те избират. Разбрахме се-политиката е най-важното нещо, което определя живота ви. Да имате време да решите какви мерки да вземете, когато връхлети действителността. А не да викате”Ама ква я мислехме, а тя ква стана” ,като бг управленец пред първи сняг. Късно е либе, за китка.

Затова, ние няма да говорим отдавна ясни и казани неща:

Какъв друг да бъде Гоце и кво сте очаквали от него.

Какви да бъдат всички, до един лица на бг политическия живот-Бойко, Доган, Сидеров, Станишев, С2, Костов и Стоянов, Юруков и прочие-с много малки изключения.  Какво сте очаквали от правителството на тройната. Какво от случващото се днес не е било кристално ясно и очаквано от неговия зародиш?

Ние  винаги сме се стремели  да ви дадем насоките за размисъл-нещата, които ще стават за в бъдеще, и които са ясни още от вчера. Да ви даваме прогнози за тътена на идващите събития. За да чуеш тътена, трябва да имаш вярна карта на реалността. Да си един от нея, от реалността, а не на някакъв свой Олимп.. Прогнозата е елемент от анализа на реалността. Няма  верен анализи-няма и политика, няма бъдеще. Защо. Политиката е визия за общото бъдеще на синца. Тази визия се крепи на споделени  ценности, като  съставни елементи от картата на реалността.

Така, че хайде, господа, прогнозирайте или млъкнете, само вредите. Защото, ако не познавате- вашите ценности не са общите. Вашата реалност е друга.Тази на Чолака и Ачко. Така няма как да сте полезни-освен на пропастта.

И сега на мен ми остава нелеката задача да приземя този разговор до станалото тази седмица. Избираме три пункта:

А) интервюто на ББ пред Барека-въх муш, въх уби ма( афера.бг).

За което явление  писахме още през 2005та

"Няма никакво съмнение, че ББ е съвършен продукт на ПР. Във ваенето на този образ може да се прочете цялата азбука на медийния ПР Играта му тука има-тука няма- с тоз- оня е под номер четири в тази енциклопедия(има я в нета) Звучи така „Никой не трябва да знае какво мислиш и какво смяташ да направиш-измятай се постоянно и това ти носи рейтинг”  . ББ, Атака, и общото спонсорство , закрепено на връзки с ДС и миналото -вероятно в това вече нямате никакво съмнение. Позволява си да припомня, че го предвидихме още преди местните избори и преди Татяна(Дончева-б.м). А още преди това-в прогнозите си за парламентарните избори(2005-б.м), пространно анализирахме „изцепката” на Доган, в полза на Атака. А с какво някой може да държи Доган?"

Б) Стана видно, че няма лошо, ако с  Атака  управляват заедно. За него пък-преди две години.

"ЕС моментално ще ни удари сички възможни балтии,  да не говорим, че може да си преразгледат решението(за нашето членство) .Волен ще иска предсрочни избори.Десните почват да се карат кой е виновен, седесето се отича към Герб, а Батман надува мускули. Тройната коалиция гръмва. Първанов-ще не ще, насрочва нови избори.
При липса на дясна алтернатива, на предстоящите избори се явяват Батман и Атака, освен БСП и остатъци от десни маргинали и ДСБ. ЕС залага на Батман, но Сидеров го прецаква и взема мнозинство-с малко но достатъчно.Задължително се прави патриотичен блок-коалиция между него и Батман.  ЕС отначало си мисли, че ще опитоми Сидеров чрез Батман, но сетне дига ръце тотално"

И още-от този блог

Ако има избори догодина, то Атака няма да е стигнала апогея си, и ББ ще участва почти наравно с нея във властта. Но никога няма да е пръв (за да управлява сам-б.м) ЕС ще ни наблюдава под вежди, щото ще си мисли, че ще държи чрез системния нещата под контрол. Но няма двама победители при инстинктите-поне не за дълго,   и съвсем не трайно.

В) Случаят Бончев и медиите-апотеоз на грознолъжието. Тук няма как да не ни учуди изродията, в която се е превърнал стремежът към пари(тиражи). Не са изненада меверейците, лансирали версията за жена му, като основен автор на похищението-те така я карат от педесе години. Жертвата е убиеца-вижте статистиката-щото е най лесно. Така пострадалите  получават още един удар-от тези, на които плащат да я вардят. Изненада е приемането и лансирането й, на принципа на човешката злоба и сеирджилък, за няколко хиляди тираж повече. И още един,  троен удар за пострадалия..

Извод-ако те отвлекат, плащай като поп и мълчи. Инак ще станеш тройна жертва-без пари и пръсти, сринат всякак от похитителите, без жена и  семейство, оплюто от медийната истерия, без работа, заразян от всички, които ще си викат ”Аве тоя си получи заслуженото”. Ще хихикат зад теб-защото ще си изплют от медийно-слуховата месомелачка. Че накрая и похитителите ще излязат робинхудовци- а ти-мародер на благодетели.

Спирам, за да  не се огрънчарваме-или очолачваме-като десни бардове.

А просто трябва да ограничим болшевизма в нас. Да стъпим на здраво-или -в пропастта.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viki11 - Какъвто и да е отвлечения,
01.08.2008 18:51
държавата е длъжна да го опази и трябва да бъде санкционирана, че провали жена му. Това, което направиха е изключително грубо отношение и немарливост. Лесно е да пребориш полицията днес!
Като гражданин на тази държава човекът трябва да бъде пазен от нарушители, каквито са престъпниците, които го отвличат и изтезават.
Порицание за държавата. Не че сега разбираме, колко е нескопосана. Само кражби на пари са им в тъпите глави.
цитирай
2. анонимен - Добър постинг!!!
02.08.2008 14:09
Случаят Бончеви е една мистерия която очудва дори и италианските антимафиоти и антитерористи. По този случай има доста да се говори.
За Б.б- Бог да пази България от такива като него. Изложи се. Незнам дали знаете но дядо му е бил фашист убит от кумонистите с камъни. За това той ги мрази. Първоначално се издига като техен човек но единствената му цел е отмъщението.
Няма да се очудя никак на коалиция с Сидеров.
Тогава според мен ще се въскачи фашизма и ще падна маската на Б.Б. В случая за пореден път ще плаче българския народ заради поредната измама
цитирай
3. stoni - Zle-Maria
04.08.2008 18:21
Нали така те кръсти Рино..
Преди време ми харесваше но взе да се оливаш и то е единствено защото си здраво стъпил в блатото.От същия проблем страдат и много български журналисти та какво остава като за лаици като теб.Не те съдя, оправдавам те.
Не те оправдавам само за нападателната ти позиция относно тези, които "лаят".
Лаенето ЗлеМария се прави защото в България няма и не е имало демокрация.Разбери това и започни да си лаеш спокойно.Един ден когато започне процес по демократизиране на тази територия и дай Боже необратим процес по изграждането на такава (съмнявам се да доживея но се надявам) ...ще е грозно да се лае, защото кервана няма да си върви когато свободен журналис (наличен естествено при налична градяща се демокрация) вземе да пише "лае", което всъщност ще му е работата и ще е подчинен единствено на съвестта си, което пък е единственото задължително нещо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956632
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930