Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2008 21:50 - Навсякъде свинства
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2197 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 18.08.2008 21:01



Това заглавие е крадено от Дачков, с малка промяна. Крадено е нарочно, позволявам си да отбележа. В статия с това заглавие той обясняваше руските свинства около драмата със заложниците в Беслан. Свинска работа, това, руснаците, ще знаете...

В живота непрекъснато сме заобиколени от свинства. Затова те трябва да се степенуват. Свинствата на един министър и една власт над народа й не могат да се сравнят със свинствата на една война.
Всички свинства почват с нещо свято на уста. В ” Зорба Гъркът” пребиха с камъни пред църквата вдовицата, крещейки този лозунг, с пълната увереност, че вършат нещо богоугодно. Спомнете си за кръстоносните походи, инквизицията и изобщо историята. Дори откровено разбойническо-грабителски войни са почвали с реч на пълководеца пред строените фаланги, която задължително изобилства с надъхващи морално-етични теми, изрази и отпратки: религията ни е в опасност, нашите изконни земи са в опасност, семействата ни, утрешния хубав ден, светлото бъдеще на децата и т.н.. Сетне-клане и плячкосване до дупка.

После наричали победителят Велик. Изглежда, не може да няма пряка връзка между способността за надъхване на войската и количеството победи. Колкото по добре надъхваш, толкова повече печелиш. Обещаването на плячка не мотивира така, както защита на Отечеството и дома. С думите „Родина, мать зовет” можеш да изправиш хора без пушки срещу първокласна войска и да спечелиш. Зад големите думи седят обаче низки цели-да си на власт, да се нажабиш, наплячкосаш и пр.
Изглежда, това е мислил и нашият герой Наакашвили, когато заповяда залпов огън на батареи БМ 21 над цивилен град, пълен с мирни жители. Надявал се е, че победителите стават Велики и никой не ги съди. За което е имал огромни основания-това никой не може да отрече. Обяснил го е с необходимост от защита на националния интерес в Южна Осетия-както Хитлер интереса на судетските немци.

Ето, това е огромно свинство, което и никой не може да му отнеме. Малките свинства на съюзниците му, които хранеха неговото самочувствие го докараха до голямото. Малките свинства винаги водят до големи.

Той не можа да стане велик, когато заповяда да бъдат разгонени тежките улични протести, въвеждайки извънредно положение и използвайки сълзотворен газ и полицейско насилие. Довчера за това той беше обвиняван и наричан авторитарен диктатор. Но-наш човек, сиреч, на страната на добрите. Бг историята на Прехода е пълна със свинства на наши хора-от добрите.Малка подробност е, че стана президент именно след такива улични протести, наречени „Революция на розата”.
Когато една свиня започне да прави свинства, тя не спира и прави все по-големи. Приятелите му, които го насърчаваха и прощаваха малките му свинства, днес се чудят как пропагандно да оправдаят голямото му. Те зоват-пак Русия, пак Путин. Правят аналогии с 68ма, с Афганистан и с квото се сетите.

Самите те, обаче, нали са същите свини, мълчат пред очевидното. Свинството в екс Югославия, което подкрепяха през цялото време пропагандно, военно и всякак, е толкова тъпо и опасно, че просто сега дойде време да му ядат лайната.

Трябва да си угоена бг интелектуална свиня, за да не видиш, че действията на Милошевич в Косово са далеч по обясними, обусловени, предизвикани и по цивилизовани от действията на обичния ни грузински психопат с претенции за величие, барем колкото на Сталин и Берия(по думите на жена му). Същите бяха наказани от НАТО с цената на месеци бомбардировки и военна инвазия. Когато днес това прави Русия-то е Содом и Гомор.

Когато признаха правото на Тачи да има държава на наркотрафикантите, още през 98ма туриха кръст на приказките за мозъчните центрове, които внимателно анализирали нещата и предприемали правилните действия по външната политика. Изглежда, наистина действията на американската външна политика се ръководят от хормоните на баба Албрайт, Клинтън или комплексите на Кондолиза. Руснаците са бели-като белите, тормозили дедите й-както подозира руският наблюдател Игор Джадан. Малка подробност е, че той е написал статията за това, какво стана вчера още на 21 ви март. Но тази статия можеше да я напишем и ние-защото е ясно, че като кажеш А, няма спиране.

Иначе няма как да обясним очевидното, видно на всеки непредубеден-че американската външна политика разчита на верни, но случайни хора-психопати, ненормалници и обсебени от мании за величие диктаторчета. Издигнали се, всъщност, благодарение на послушанието към новият голям брат.

Само бг свиня на ясла може да отрече, че грузинския конфликт не е последствие на Косовското решение и следствие на цялата американска външна политика на Балканите
"Както трябваше да се очаква, западните политици, които неотдавна със сляп ентусиазъм подкрепиха последния етап от разделянето на Сърбия и независимостта на Косово, станаха свидетели на първите (а вероятно не и последните) резултати от собствената си безотговорност. Жителите на Южна Осетия решиха: щом може да се променят границите по етнически принцип на Балканите, защо това да не се случи и в Кавказ?
Би трябвало да се очаква, че онези, които така яростно защитаваха правото на косоварите на самоопределение и отделяне от Сърбия, ще проявят същите чувства към жителите на Южна Осетия. Но не: този път главен приоритет се оказа запазването на териториалната цялост на Грузия в сегашните й граници. На какво се дължат тези двойни
стандарти? Или има добри и лоши сепаратисти?..." ("Ел Паис")

Утре ние ще гледаме същите свинства, когато ни обясняват разликите между Косово, Грузия и Македония-а сетне и Лудогорието и Кърджали. Защото Големият Брат е решил.

Стана очевидно и следното-между комунистическа и демократска наглост разлика няма.
Демократичната наглост, другари и другарки, почна с др Костов, който...уф, вие знаете. Начиналась от первъйм дни его камандвания. Същата е й на любимата му тагда-98-99- Надежда, която...знаете за гаражите, Либия, и особено йеденито на журналистите. Сетне през кадровите решения и разните й празни идеи и так далее.

Когато сърбите ги бомбардираха и убиваха по мостове и телевизии, те изкараха администрацията на митинги в подкрепа на мъдрото решение за НАТО ударите над съседна Югославия.

Така стана все едно ляв ли си или десен-защото левите подкрепяха десни решения по позиции като Сърбия, Косово и сега Грузия. Днес, те говорят за Грузия точно обратното на това, което говореха вчера за Косово. Станишев говори като Костов. Двамата-като царя. Леви, десни и царисти подкрепят правилната линия на новия ГББ.

Защото нямайки външнополитически различия, трудно може да имаш и вътрешно-политически. Трудно е да имаш изобщо политически. Мотивацията на тази олигархия е слушането и папкането
.
Свинска.

Различията са бутафорни. Когато всичко е подчинено на слушането и папкането -те стават смисъл, а не различията във възгледите. Затова и днес хората не различават коя точно наглост е демократична и коя комунистическа. Вие различавате ли софийска от старозагорска свиня? Какви са свинските различия?

Когато ГББ(големият бял брат) ти диктува националните интереси, всеки, който не ги акламира и ръкоплещи не може да бъде демократ..Не може да бъде социалист или царист-не може да бъде националноотговорен българин(папуас) Сиреч-свиня.

Вацлав Клаус може да не ръкоплещи. Него няма как да го наречеш чешка свиня
.
Просто, у нас наглостта се манифестира като племенна вярност към вожда, като най-голям шопар, който винаги е прав. И винаги иска да лапа. От копанката на останалите свини. Българската прозападно демократична свиня е същата като руската. Давайте да забраним вегетарианството, че станаха много.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nezkolev - пч
19.08.2008 02:48
прибързано и преднамерено грубо препикаване на периметър.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4955346
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930