Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2008 22:29 - Ревахте срещу Сърбия, ся що не ревете срещу Грузия!
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1572 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 19.08.2008 22:52


Тази вечер в  един вестник, собственост на иначе читав журналист, който до днес уважавах, прочетох една статия: Ревахте за Сърбия, сега що мълчите за Грузия?

Тъй като такова четиво не съм срещал от годините на виетнамската война, не можем да го оставим без отговор. Написано е с ботевски плам и патос, а ний таквиз неща не прощаваме, щото ни карат да подскачаме, сякаш сме видяли поп да кара Хамър.

Авторът жали грузинските бежанци от Южна Осетия, които са напуснали домовете си през последните дни заради войната и ся  нямало да могат да се върнат. Сетне пита-"Защо българските защитници на Сърбия, които се обявиха против Косово и намесата на Запада там, сега не се обявяват против Южна Осетия и намесата на Русия"

Ай да му се не види!?! И отговаря-няма логика-щото са слепи русофили!

Текстът в италик е негов. Останалият е огледален образ на неговия.

 Сръбските бежанци от Косово, Хърватска, Босна и Словения, които са напуснали домовете си през последните години заради  „освободителните” войни  няма да могат да се върнат, тъй като властите няма да ги пуснат, а и селата им са изравнени със земята. На туй отгоре ще ги разследват дали са воювали срещу съответната държава и ще ги пратят  по затворите-това отдавна е факт за стотици и хиляди сърби.

Нещо да напомня за Косово? Напомням – на мястото на напусналите сърби, се заселиха албанци от Албания. Макар че косовските лидери не гонеха сърбите и не изравняваха селата им със земята.”

Опазил ни Бог-Рамуш Харадинай,  Агир Чеку, Хашим Тачи и Насер Орич вършеха достатъчно добре това заради Ругова.

„Да, банди нападаха къщи и палеха манастири (конфликтът беше и верски), но не се е чуло тогавашният президент Ругова, примерно, или друг косовски лидер, да пъди сърбите.” Изобщо не се е чуло-само дето  горните отидоха на съд за игра на комар –па дори и бутафорно  смешен, като Хагския. За Насер Орич  и неговите зверства в района на Сребреница по медиите, дори и на Запад  се изписа повече, отколкото за влизнето на страната ни в ЕС. За Анте Готовина , Иван Чермак и Младен Маркач  и операциите Буря –няма да припомняме.

Само за геноцидът над сърбите при създаването на Хърватия, на чиято територия практически няма сърби--в хода на операциите Мълния и Буря са избягали 250-350 хил сърби, а за цялата криза само от Хърватия са изгонени 600 хил сърби -никой и зъб не обелва..

А за милион и половина сърби, изгонени от останалите места? Мълчи г- Бакалов, мълчи и цялата продемократична преса. Тя реве сега, като в пропаганден нацистки филм, криви съвестта си и нарича черното-бяло. Не Русия нападна Грузия, я Грузия Южна Осетия. Както НАТО нападна Сърбия, предприела ответни действия в Косово, вследствие на репресиите на АОК над мирни сърби.

Това, което стана в Южна Осетия  с помощта на САЩ е етническо прочистване – прогонване на негрузинците от Южна Осетия и регионите около нея и завземане на територия. С цената на огромни жетви от жителите на Цхинвали. С нищо не предизвикана агресия. Това, което направи Саакашвили е доста по лошо, нехуманно и варварско от всичко, което е направил Милошевич. Той  поне не е стрелял с градове по мирно население.Не е убил над 1800 от него само в един град за един ден, търсейки по мазетата деца и жени.

Така стана и с Косово – прозападна република, създадена с помощта на НАТО.”

Признавам-в цялата статия има едно вярно изречение. Иначе останалото не може да го съчини и Гьобелс. По това авторът  си прилича и с др Станишев и цялото политбюро, барабар с измислените десни.  Те всички скачат като опарени от паралела Косово-Грузия. Не било, то, същото. Ами като не е същото, тоя що ни пита обратното.

И сега се намира един нахал, който да удари о земи и най-големите спецове на нацистката пропаганда-да изкара черното-бяло, че да ни и се кара. Да извади едно камъче от мозайката и да да каже-ето, понеже камъчето е черно, то и мозайката е черна. То, поне да беше черно, ами и то-бяло.

Ашколсун,  Гочоолу!

 Апропо, ако не е нахалство, (може да сме обидили човека, просто така си мисли) то какво е, ако някой, който  може да направи такава евтина манипулация, разполагайки с вестник,  обръщайки фактите,  стига до там да ни се кара, че вярваме на обратното? Липса на съвест-добър дан, туго...Платили са му-о, у нас не стават такива неща. Няма елементарни антени за живота и човешки добродетели-добре дошли в България. 

Но Косово и американската външна политика на Балканите, осъществена чрез признаването  й от притиснати до стената съюзници, между които сме и ние,  наистина предизвикаха ставащото в Кавказ- и още сто пъти по толкова бели, ужасът от които тепърва започва.

Това е логиката на т.н русофили, между които следва да се причисля и аз. Нищо, че за 15 години съм написал толкова текста срещу Русия, колкото покойния Георги Марков сигурно не е. Башка преди това колко страници на ДС съм напълнил около особата си..

Гордея се да съм  такъв  сляп русофил,  като Вацлав Хавел-който мисли като мен по случая. И на половината и повече не подвластна на слугинаж световна преса.

Никога не е късно да  лъснат  някому гащите, колкото и да си е правил преди имидж на читав. Това обикновено става  в гранични ситуации-човек-лайно.

Замириса на Булгаристан. Вестникар ли-пита преди  100 години Вазов.



Тагове:   Сърбия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitternacht - ...
19.08.2008 23:24
Mай цялата работа е по-иначе.
Скапаните х'американи в първия случей решиха да се месят на майка си в еди-кое-си, на другия край на света, просто защото една нация не иска да им играе по свирката.
А втория случей (аз също не съм русофил, което може да се види от време на време по аватарите ми) е Русия искаше да покаже, че няма да го бъде каквото си науми НАТО.

Нейде беше споменат Топол М*.Друго може да нямат руснаците, ама ако стане Трета Световна, голям сеир ще гледаме.

*Подвижна ракетна установка, можеща дори да изведе сателит в космоса.Руснаците твърдят, че дори с прословут противоракетен щит няма да може да се свали.Таковало си таковата.
цитирай
2. dantonov - Браво за статията.
20.08.2008 10:53
Това е един наистина независим поглед върху събитията. Абсолютно си прави - паралелът се набива на очи и само слепите не могат да го видят.
Днес по радиото чух изказване на американския държавен секретар - трябвало да се спазва принципа на териториалната цялост. В Косово бил нарушен поради друг по-висш принцип - на хуманността...
Въпросът е кой определя кои принципи се нарушават?
Изглежда да се избиват мюсюлмани е нехуманно и си е съвсем хуманно да се избиват руснаци...
И къде е нашата държава начело с бившите комунисти, бившите първи дружки на СССР? Тъжно, тъжно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956100
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930