Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2008 00:17 - И ние за пророчеството
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 4274 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 08.10.2008 23:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

С голям интерес прочетох постинга за пророчеството на Славка Севрюкова(91ва година), Тя твърди, че ще загубим Родопите „Ще бъдат направени и опити части от североизточна България да отидат към Турция. Едва след позорния акт на разцепване на страната, загрижената за собственото благоденствие политическа класа изведнъж ще се стресне и посъживи. Ще се осъзнае и замилее (ох, най-сетне! - б. а.) за позабравеното "отечество любезно….Докато Европа слисана умува какво да предприеме за осиротялата ни държава, някои политици ще бъдат съдени за поредната, може би най-страшна национална катастрофа - споделя пророчицата. Мнозина ще заплатят с лихви греховете си.”

И така, имаме няколко възможни погледа към  обясняването на реалността-исторически, политологически, социологически. Всички те, както казва Дайнов, обясняват рационалната страна  на причинността. Психолозите осветляват ирационалните - неподлежащи на разумно оспорване - причини. Те обясняват нещата с  групови дълбочинни емоционални състояния и с опитите на хората да се справят с тях по нетърпелив начин. С други думи като как, аджеба, големи групи от хора си губят акъла.

Кое е вярното -рационалното или ирационалното обяснение-може да се спори. Дали взривното  избухване на внезапна  необяснима любов на големи групи от хора, населяващи дадена територия към правене на глупости води до точно определен резултат, изразен с фюрерски националистични политически управление и  после-бум, или обратното-рационалното обяснение, включващо политически, икономически и социално-исторически предпоставки водят до глупостите на болното общество. Психологическото обяснение е дадено още през 31ва година от Вилхелм Райх. После психолозите измислиха термините параноидален колапс, регицидна фантазия и т.н-те са обяснени добре от Дайнов. Па и  сме писали сто пъти за тези неща.

И така, какво имаме днес.

Тече непрестанен процес на опростачване и видиотизиране на огромната маса от хората по цял свят, който е описан от американецът Лоранс Фридман в „Хоризонталното общество”. Дължи се на  цивилизационен  мързел(новите технологии) и от там-на властта на медиите.  По тях вървят и се радват на успех  реалита, които преди десетина-петнайсет  години биха ужасили  нормалните, камо ли културните. Образованието е сринато до основи. Цари  невежество. Поради регулярността на параноидалните колапси сериозните общества правят всичко възможно тези пропадания да не водят до групови фантазии и фюрерски движения. За целта разгръщат определена ценностна система, политическа и институционална рамка, както и образователна среда, която да предотвратява преминаването от колапс към фантазия.
България не е такова общество. Напротив

Ето  нагледно каква е ценностната система, образованието и невежеството. Непременно го вижте!

„Съчетайте невежеството и високите технологии и ще пожънете Руанда и Хитлер"-пак Фридмън.

Цитираме сега един от стоте най-влиятелни интелектуалци-Фарид Закария „Там, където няма партии, политиката става арена на групировки, мафии и кандидати за диктатори"

Я да видим  какво имаме ние-2009. Първа партия, Герб, трета Атака, четвърта ДПС. "Патриотичен алианс" сигурно ще се нарича  коалицията на Герб с Атака. Досега двете партии са избягвали пряк двубой.  И едните и другите имат безброй допирни точки, вероятно, щото произлизат от конюшнята на статуквото, останало непроменено от живково и управляващо до днес. И двете изповядват каузата-"Вън ДПС от властта." Имат повече прилики, отколкото разлики, впрочем, минимални-едната минава за полусистемна, а другата-уж, системна. Въпрос: каква ще е основната им и единствено възможна  пропагандна и  политическа линия:
-Първо, отстраняване на ДПС от властта
-Второ, чистка и оздравяване на полиция, съд, прокуратура и всички органи, критикувани от ЕС.Това ще бъде хем под натиск отвън, хем поради пропагандните обещания за нов ред  и възмездие, в името на които  ще дойдат на власт.

Втори въпрос:
Какво става в една балканска страна, където първата и третата и четвъртата партия са националистки(Герб и каузата им, ДПС и Атака)
Какво ще предприемат лидерите на ДПС, когато срещу тях почнат преследвания заради корупция и кражби. Ясна е родово-подчинителната обвързаност в ДПС.

Трети въпрос-какво става, когато Герб загуби инициативата, предвид генезисът и топлите връзки   на доста от неговите хора със средата, срещу което те трябва да се борят.

Става политическа криза, загуба на популярност, бързо медийно детрониране на стария цар и  така с реформите, които носят популярност се заема другата партия от коалицията. Става ермехтигунгс гезетц* и  познатото ни от историята сакрално изречение: "Извънредните обстоятелства изискват извънредни мерки"

Следва апел към нашите хора: „А-а, щом вие така, и ние така.”

Eвропа се пули, естествено и праща очилати  финландски емисари-и двете страни са наши хора-за едните лобира ГолемияHовБатко, другите сме европейци, се пак …

Останалото при Славка. И чак тогава ще има чистка, ама до дупка. Който остане, ще доживее справедливостта на масите. Като иззида стените на къщата си наново и измаже дупките от куршумите. Халал да му е, ще си я е изстрадал.

* Президентски указ.Ermдchtigungsgesetz с който на  28 февруари 1933 Хитлер получава извънредни пълномощия.




Гласувай:
0



1. haralanov - Анти пророчество...
08.10.2008 10:46
Написаното от Севрюкова никога няма да се сбъдне.Има желание г-жата да изрази собственото си Его.Нищо повече...
цитирай
2. lambo - АТАКА е ТУРСКА КРЕАТУРА
08.10.2008 12:35
Не ги слушайте какво говорят, а гледайте какво вършат. За 3 години в Парламента Ал Сидер не намери време да внесе трите законопроекта, заради които спечели толкова избиратели:

- забрана на ДПС
- спиране "сладкия живот на циганите" на помощи и детски
- спасяване на АЕЦ "Козлодуй"

Напоследък има още действия в този дух.
Именно с гласовете на БСП, ДПС и Атака, в Парламента не бе прието изискването на ЕС, в учебниците по История Комунизма да бъде записан като вид фашизъм

И пак с гласовете на БСП, ДПС и Атака на практика,
ГЕРБ бе отстранен от власта в Пловдив

Та за турската Атака е в сила лозунга:
"КЪДЕТО ДПС, ТАМ И НИЕ"
цитирай
3. nezkolev - ьшяз
09.10.2008 01:50
ув.,не ви се бъркам във виждането,но ми се чини,че вие правите опити за такова нещо спрямо мен.
по тая причина ви уведомявам,че е нужно да приложете и аргументи,ако искате да спечелите позиция при мен.
цитирай
4. анонимен - за нашествието
24.11.2009 23:31
Аз бях в групата на нейният (на Слава Севрюкова) временен последовател, когато беше обявено нашествието за 8-ми април 1993г. и като не се сбъдна се каза никога не питайте повече "Кога?" Но както и да е. Важното е че леля Слава както я наричаха остави много ценна информация за полза на човечеството и науката. Ето част от информацията: http://sites.google.com/site/slavasevrukova/ Там са и моите координати.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956570
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930