Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2008 20:24 - SNAFU
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3776 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 12.10.2008 20:34


Нека  си представим, че имаме една координатна система, с абциса политическата класа и ордината  електората. Да ги разгледаме поотделно и в близка перспектива, само в политически аспект.

Няма никаква изненада в констатацията на факта, че това правителство се крепи на

-общия интерес-да добутаме държавата до ЕС

-страхът от изритване на елита и замяната му с друг.

-общата далавера

Писахме още през 2005, че инак този кабинет е уникален, със съществуването на огромни противоречия и невероятни центробежни сили в него.

Електоратът пък като цяло:

-не му пука са ЕС-даже болшинството  го чака с притеснение. Всичко читаво отдавна  е влязло в своя ЕС-поединично.

-иска за изрита елита, даже да срути системата,  за да накаже партиите, крепители на елита.Тук правилото е колкото по зле, толкова по лошо, тоест, колкото по зле живеем, толкова по крайни рушители на системата искаме да станем.

-живее все по зле, в условията на растящи цени на тока, алкохола, цигарите, бензина, пълзяща инфлация, живот на заем ден за ден-всеки е затънал до уши в кредити,както от най-бедните, така и дребните  и средни предприемачи.  Абсолютна илюзия са новите дрешки, телефони, новите коли и новите билдинги, построени от новата предприемаческа класа, като индикатор за растеж и просперитет. На огромен процент това е живот на заем, на принципа да го направя,  да го имам, да го пипна, пък после ще му мисля как ще изплащам,  връщам и т.н. Лошите кредити и длъжниците, заедно с цените,  са единствените нещото, което расте със сигурност у нас.. Недоволството се подклажда и  заради  някои необмислени управленски решения които властта взема, сритвайки се с народа- смяната на номерата, акциите на МВР, заради усещането за пълзяща полицейщина и натиск, от страна на властта, граничещ с познатите от тоталитаризма действия.

Управлението притиска:

-бай Стамат –чрез цени, инфлация, безработица. Влизането-лошо, а  невлизането, ся, веднага, ще  е знак за атака към виновниците.  Защото то ще е само повод,  желаният повод да шамароса съпругата, на която се кани от години, но не смее, заради заема от тъщата.

Средната класа:

-чиновническото съсловие-съкращения, реорганизации, несигурност и предстоящи промени към по лошо, ако влезем. Също е подложено на изброените за бай Стамат влияния. От една страна чиновниците нямат доходите на средната класа предприемачи, които  трябва да контролират. От друга страна бюрократизирането  и политизирането на бизнесът им дава огромни права. Те са разкрачени между големите си правомощия и от там претенции  и  ниските  доходи, които реално им дава държавата. Последното е доста условно, за никаквата работа, която реално вършат. Основното им задължение е бягство към отговорност и използване на постта за удовлетворение на злобата си към несправедливото, според тях, настояще.

-едрите и средни предприемачи. Обръчът от фирми не им дава големи шансове да се доберат до големия удар, а бъдещето ги плаши. Европа за тях означава фалит, ако не са към кръга на властниците. Главоломно расте междуфирмената задлъжнялост и имаме живот на кредит. Желанието за рефреш и започване на чисто с други правила, за сриване на старото, което носи нерзрешимите проблеми на всекидневието, завладява все повече хора.

Държавата остана най-добрата хранилка както на едните, така и на другите-тя е нулата. Хем всяко начало, хем и всичко води към нея, като реката Нил. Електоратът няма друго социално поведение извън   закаченото от  и на  държавата, а властта не само, че не  му създаде  други условия го, а напротив, закачаше всяка власт и  всяко пазарно поведение все по високо в клона на държавата, нищо, че обяснява чрез ПРите си обратното.

Тези две оси никога не биха направили растяща функция, сочеща към ЕС. Те нямат общо бъдеще, защото нямат общи ценности, извън нулата.

Е, ако има шут отвън на 16ти май, държавата ще се сгромолясва, защото твърде много хора желаят да чуят точно това, като залп от крайцера Аврора. Партиите, съставящи правителството, няма да имат никаква, ама повтарям, никаква възможност да задържат  и овладеят положението, нито изобщо  системните партии ще ги чува някой. Вариантът, който готвят  с ББ, като спасител на статуквото, като противолекарство за антисистемата, няма да проработи. Когато са създадени такива условия за надуване на свирката, ББ ще стане премиер, когато Слави вземе да продава повече албуми от Азис,  а уж спихтясалата се Атака ще помете всичко.

Защото историята се разиграва от най-лошите и най добрите през главите на средните, които са най инертни, а когато средните пожелаят да играят, вече имаме ясен сигнал, че положението се е скапало съвсем и  рефрешът означава, че някой трябва  да плати старите задължения. Напълно  познато от преди 70. Сега се върнете на написаното за средната класа-то е писано, с малки изменения, още тогава. Тя, както знаете, става носител на идеите на националсоциализма.

Послеслов.

Текстът е написан през 2006-та, април.  Слава Богу, влязохме в ЕС и ситуацията се позакърпи.  Временно. Днес се говори за нормализация, но и за гигантски междуфирмени задължения. Пише се за новите ни европейски перспективи, които ще пришпорят възродилата се от парите и помоща на Европа  средна класа. Възродила се-за рефреш върху руините на старото, вервайте ми.  Както на времето, в същата тази Европа.

Накратко, днес на Шипке все спокойно, или както се казва при новия Голям Бял Брат::

"Situation Normal: All Fucked Up" (Положението-нормално, всичко се прееба)

Прощавай, читателю, ама ако ти можеш по изискано да изразиш бае си Ганя и държавата му-заповядай.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nezkolev - ззк
12.10.2008 21:53
от бае ганя:
това с абцисата,хеле пък с ординатата го знам.
другите симпатични умножения( направени от вас наум),за които ми говорите тук,са впечатлителни,безплодни и многословни.
то не е личен упрек,а мнение по темата.
цитирай
2. haralanov - А междувременно...
16.10.2008 20:02
Утре Гоце ще удостои с Орден,,Стара Планина,,Тодор Батков...
цитирай
3. nezkolev - хайде
17.10.2008 23:21
хайде да си представим:
1.защо хараланов пише тук за батков?
2.защо кетбалу пише тук за ордени?
хайде да си представим,че имаме две координатни системи.
цитирай
4. haralanov - До nezkolev...
18.10.2008 16:11
А тези две координатни системи не си ли си напасват..?
цитирай
5. nezkolev - 4
19.10.2008 21:54
хараланов,за координатните с-ми-после.
тук имах и въпрос към вас.
цитирай
6. nezkolev - 4/5
19.10.2008 21:54
хараланов,за координатните с-ми-после.
тук имах и въпрос към вас.
цитирай
7. haralanov - До nezkolev...
27.10.2008 15:21
Защо писах за Батков ли..?Отговора е съвсем прост.Защото не е морално и не е нормално,най-високото държавно отличие да бъде присъдено на един циник,кадесар и илитерат като Батков...
цитирай
8. haralanov - До nezkolev...
27.10.2008 15:21
Защо писах за Батков ли..?Отговора е съвсем прост.Защото не е морално и не е нормално,най-високото държавно отличие да бъде присъдено на един циник,кадесар и илитерат като Батков...
цитирай
9. haralanov - До nezkolev...
27.10.2008 15:21
Защо писах за Батков ли..?Отговора е съвсем прост.Защото не е морално и не е нормално,най-високото държавно отличие да бъде присъдено на един циник,кадесар и илитерат като Батков...
цитирай
10. lubimetz13 - не съм съгласен
02.11.2008 13:14
че иска да изрита елита и да срути системата..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957414
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930