Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2010 17:37 - Как да се информираме за ставащото в Бг
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 3611 Коментари: 9 Гласове:
6

Последна промяна: 08.01.2010 17:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Четивото е предназначено за диаспората. Целта му е да предпази наивните души от заразата на българщината, манифестирана като дегенеративна енергия- битността навън е достатъчно пълна с предизвикателства, за да бъде атакувана отвътре, при условие, че злото влиза през отворената врата на гена ни.

Най-напред, изхвърлете сателитните чинии. Телевизиите в Бг, ососбено ефирните, са главния път на Сатаната. Единиците читави предавания в тях ги има в торентите. Новините може да гледате от сайтовете им по нета. Ако все пак не можете да се откажете от телевизора, то спазвайте висока душевна хигиена. За малотиражните кабеларки, идващи в пакетите на "Булсатком" не говорим-гледайте си фолк, или хоби тв колкото искате, ако ви кефи това.

И така-по степен на опростачване и озлобяване към живота най опасна е НТВ, следвана на милиметри от другата, а най безвреден е Канала. От тях, абсолютно забранени са сутрешните блокове, в които властват уникални, втръснали до немай къде елементи, набедени за журналисти-няма по деструктивно явление в цялата медийна среда от тях. Те са царството на явлението "журналищина", за което сме ви говорили много, и са мястото, в което тези ловци на души правят пари от идеята бай Стамат да изпусне парата-която е водещ модел и за другите предавания, междувпрочем.

Не по малко отвратителни са празните говорилни, наречени следобедни, следсутрешни и вечерни токшоута, където едни и същи елементарни хора разнищват от пусто в празно поредната глупост, наречена събитие с обществен интерес, която бива облайвана зверски и забравена на другия ден. От тях нито ще научите нешо, нито ще останете с друга емоция, освен ярост-а, може и с удовлетворение, че не сте на арената на действието им-но това вече говори, че сте опасно заразен с българщина.

Внимание-целият този ужас го повтарят и в малките часове на ноща, когато вие се прибирате от работа и няма кво друго да гледате.
Така наречените комедийни шоута са на такова ниво, че чак се сещате за бригадирските вечери от соца и художествената самодейност. Иван и Андрей-пример за крайно нагло и арогантно налагане в ефир на потресаващата посредственост, наречена успешен бг медиен модел

Тук е мястото да се направи класация на топ омразните и втръснали тв муцуни-но тя далеч ще надхвърли една десетка. Като се започне с вихрещите се в миналото гурута- пишман -анализатора Коритаров, та се мине през невероятното медийно явление Бареков-той трябва да влезе в учебниците по история на столетието, като най-показателен пример за упадъка на епохата в постсоца; като се продължи с Лора и краля на водещите -самозабравилия се Милен; каките по Бтв-Цолова и нелепата водеща на „Денят е прекрасен“; ужасяващата журналищина на Дияна Найденова, наивно питащата услужливо неподготвена Цветанка, вечният всезнайко Волгин и вся осталъная...

Рядко на едно място другаде по света могат да се съберат толкова хора, обединени по един признак-да получават пари за единственото нещо, което доказано не могат и не бива да правят.  И никъде по света те не биха работили това.

Нормалният човек с право се пита-защо? Защо едни и същи муцуни вилнеят из екрана като даалии с години. Няма ли други-хайде де-никой не търси-иначе нямаше да си назначават жените за водещи. Или началниците-мениджъри, редактори, са дебили, или са налагани от собствениците-но как, нали всичко е пари, кой би загубил пари от гледаемост?

Или ние си ги искаме и харесваме-оправдават се мениджърите, може би.

Тогав ни остава да не ги гледаме-за да ги ударим в най милото-кинтите. След слизането на недоразумението Бареков, гледаемостта на по-малкото недоразумение се повишила. Но нека сега не говорим за тази бг каша, в която безотговорност, страх, сервилност и некадърност мажат кафявите бои на медийната интонационна среда.

Как да се информираме, тогава?

Вестници. Остана само""Сега""-един наистина много добър вестник. Също и „Дневник“. Чат-пат са читаеми ""Стандарт""-Карбовски и още двама трима и по рядко ""Новинар"", където наред с блестящата Седларска се вихри комплексираният Руменов. Другите може да преглеждате за сведение.

Интернет изданията, по обясними причини, останаха единственият кораб на свободното слово.

Чета редовно ""е-вестник"" , "кафене", медиапуул, гласове, фрогнюз, афера-с известна условност и доста новинарски сайтове. Може би пропускам нещо в момента. Блогосферата е до голяма степен заразена, вече-там изборът е въпрос на душевна хигиена, а част от изброените по горе сайтове са филтрирали огромния спам и поместват най интересното от малкото, оставащо за четене от нея.

В заключение-спасението на давещите се-знаете: вие избирате как да се тровите.Въпрос на ген и интелигентност.

 



Тагове:   как,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Каква ми е Радост, че си пак тук!
08.01.2010 17:38
Беше се отвял другаде... Ще те разлистя с голямо удоволствие отново! :)))
цитирай
2. valsodar - С удовлствие го прочетох, рядко се ...
08.01.2010 17:45
С удовлствие го прочетох, рядко се среща сериозен и смислен анализ на случващото се у нас.
цитирай
3. haralanov - Хм...
08.01.2010 17:49
Ако през последните 5-6 години си живял в Бегето,дори не е нужно да бъдеш информиран!Всичко е от ачик по-ачик!Е,тук с Вас се разминаваме за Карбовски,Стандарт и ,,самозабравилия се Милен,,.Карбовски е един обикновен жълтурчо,хартията на Майкъл Чорни не си я купувам,а Милен Цветков е един от малкото стойностни български журналисти!Бъдете здрав!
цитирай
4. zemaria - Здравейте
08.01.2010 18:00
Благодаря за добрите думи. Няма ме, както писах по миналата година- в Бг-то. Не е анализ-просто споделям как се информирам, щото съм заразен, знаете, с българщина-изобщо, в това "щина" е ключа за палатката-всичко на макс.
Хараланов-привет. За МК съм писал много-вж "Озаптете медийните идиоти! Политическите-не можете!" и още няколко постинга по темата. Но все пак е явление и е от класа-има позиция и ясно изразени аргументи-др е въпроса, че в Англия биха го затворили за предпоследния ОФ, когато разказваше за циганите от блог 20 в Ямбол
A otnosno Милен -ето ми аргументите: Из "Жълто есе за журналищината"
ейният представител трепери вътрешно от кеф, докато създава любимите си конфликти.Наслаждава се на всяка възможност да изважда хората от равновесие и да ги изкарва идиоти. Пощръклява вътрешно, ако си споделил нещо, което да не се вписва в разбиранията му по темата, по която уж те пита. Върти, сучи, докато изпуснеш нещо, от което да направи сензация, да те изкара дебил, стигнал по престъпен начин над него. Хули те, особено ако си основателно критичен към въпросите му, които е съчинил в последния момент, нищо, че преди това не е чувал за теб, или към медията му- но не защото се е трогнал за нея, а защото тя му е дойната крава. Агресията и естественото смущение от блесналите прожектори и високата трибуна, пред която изведнъж си изправен, са любимите му похвати. ..Той ще направи твърденията ви на пух и прах но не с доводи, а с кръчмарска реторика, каруцарски език и навиране на среден пръст. Нарича го свобода на словото, освобождение на езика. Ти срещу свободата на словото ли си?...Може и да пише перфектно, тъй като е ошлайфал празнословието, но бидейки бездуховен-няма какво да каже и писанията му се забравят на мига. Редовно ни учи как да преценяваме житейските неща, дори когато е невеж, а ние не.Защото той е специалистът по всичко. Натрапва ни своето мнение и косвено ни предупреждава да не го оспорваме, да,никога пряко, а като показва колко са крадливи, тъпи и мръсни опонентите му...урналищината далеч не е патент само на напористи момиченца в трети курс. Тя струи от хиляди същества с име, слава и титли .Наднича от погледа на всякакви "творци" и интелигенти, вманиачени и чак побъркани от известността си. Те ни заливат с грубиянствата си, макар че имат претенцията да ни приобщават към естетиката, към красивите изяви на таланта. Безогледността им често се пренася и на сцената, пред камерата, където се държат не с художествена мярка, а като самозабравили се чорбаджии.....По правило е монологист. Всъщност, никога не го интересува какво ти мислиш. Надува главата ти, докато те омаломощи, като следовател, за да може после да те глътне. Той е толкова самодоволен всезнайко и е толкова категоричен в твърденията си, че докато го слушаш, направо започваш да се усещаш пълен глупак, макар че си претъпкан с култура до пръсване..
цитирай
5. kuracpalac - Много добре...
08.01.2010 18:09
Поздрави!
цитирай
6. анонимен - така е
08.01.2010 21:12
Така е и още по-лошо.
цитирай
7. panazea - Samo ne moga da razbera zasto gledate TV
08.01.2010 22:29
i 4etete vestnizi?Nqmate li po priqtno zanimanie.
Pylnoto otri4ane na vsi4ko poshlo e edinstveniq na4in da se razgrani4ish ot taq sgan.
цитирай
8. анонимен - Пази Боже от червени анализатори
09.01.2010 08:56
Така поставен източник на информация в-к "Сега"и другите там посткомунистчета се легитимирате изцяло.СЛЕД05.07.09Г ТРЯБВА ДА СТЕ НА ЯСНО!!! На два пъти лъгахте и крадахте /виденово и Станишево безвремие/ Сега за трети пореден път ли се стягате ,"да ама не"- "слепците прогледноха",а някоии с постоянно отворени очи !
цитирай
9. zemaria - евала номер 8
10.01.2010 06:41
евала, браточка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4951781
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930