Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2010 15:22 - Вся власт сoветом
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1463 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 27.03.2010 16:19


  или welcome to the mafia"s country


Ще карат полицаите да си плащат осигуровките сами. На оружие, братя-не, няма да ги карат. Щели да ги съкращават, да им намалят заплатите-бунт, демонстрации-не, няма да ги режат, привилегиите остават.Министърът е стях- и с полицаите, убили Чората-те са невинни, не може полицаи да вършат такива неща.
Както много пъти сме писали, днешното мвР е почти същото от соца-само колите и сградите са нови- но не навсякъде. И хората са същите-или техните наследници-я се опитайте да станете милиционер без връзки. Това е затворено за простолюдието общество, както е било преди 50 години:"да произхождат от класово партийнен произход" Единствените системи, останали недокоснати от времето са тези, в които комунистите от времената, в които са налагали диктатурата на пролетариата, никога не са изпускали контрола им. Нито веднъж! Мечът и щитът на народа са били винаги в ръцете на тези, които са влизали в чужди къщи и са свирили на един пръст на пианото и после са го цепели за дъски или на техните преки наследници. Като силови системи са използвани само и единствено за налагане на власт и влияние върху останалото общество в среда на псевдодемокрация. Страхът от наследството на репресивната система на социализма е толкова силен, че вече е съсипал страната.
Той е оръжието им.
Някой досега да е разглеждал произхода на богатството на някой МВР министър или висш милиционерски началник? Да се заял някой вестник както с имотите на Доган или къщата на Бисеров?
А имаше ли вестник през целия период без шестак, назначен да работи в него като...организатор или нещо подобно...
Резултатът:
МВР е най-здравата и надежна хранителна среда за престъпния свят. Няма престъпна групировка без хора от техните среди. Нещо като Комсомол за мафията, с произход БКП. Дотолкова привилегиите и ненаказуемостта са ги превърнали в престъпна каста, че преминаването в по горното отделение на престъпния свят става естествено и оттам просмукването на бизнеса, плъзването по медии, политически партии и навсякъде, където нещо има да се владее. Вече отдавна са превзели и висшата политическа власт изцяло. И там е голямата трагедия за тази страна-от обикновени привилегии, независим бюджет и кастова недосегаемост се стигна до мощна политическа олигархична хидра-накратко-мафия, която държи страната изцяло.
Разбира се, в процеса на кастовото оцеляване и разширение на привилегиите и правомощията работата, за която им плаща обществото, няма никакво значение-тя остава странично, отвличащо действие.
Защо става така ли?
Прес 2000 година руснакът Мухин написа книга, казва се" Спецслужби. Той пише, че всяка бюрократична система, устроена да реши някакъв проблем, не само не го решава, а го задълбочава, ОСТАВЕНА БЕЗ ЖЕСТОК ОБЩЕСТВЕН И ВСЯКАКЪВ КОНТРОЛ, защото генерира и селекционира само и единствено некадърници, изхвърляйки другите, неустроени да прислужват. Системата се занимавала САМО СЪС СОБСТВЕНОТО СИ оцеляване, тя си измисляла проблеми и ги раздувала, за да има работа по веригата, а истинските, срещу които била направена да се бори, се разраствали необезпокоени. И се оплаквала от липса на правомощия- които да оправдаят некадърността й. И винаги се получавало така, че организация има, а работата й не служи на никого – всички в тази организация служат само на себе си-тоест, на тези, които са в нея-от най-малкия, до най-големия. Тя не служи, а прислужва, не защитава, а рекетира. Примерно, следователят хваша Прохор на 16 години, щото писал надписи на плевнята-изкарвал го терорист, опасен престъпник-и синца по веригата си изкарвали заплатите от случая, раздували го до дупка и отчитали дейност, за да имат време да рекетират истинските.
Ха сега се сетете за безбройните примери, които имате през последните години за всяка дума от горенаписаното твърдение на Мухин
Произволен пример:
Искат ли повече права? Пари, привилегии, законови промени-например, в Англия за превишена скорост до 20 км се плащат 60 паунда глоба-за същото нарушение в Бг платих 100 лева акт, което, отнесено към минималната заплата е 9-10 пъти по вече. В Англия обаче полицаите ходят без оръжие-нашите с бойни патрони, и никъде по прозорците няма решетки, а ако си изкарвате хляба с правене на блиндирани врати ще умрете гладен.
  Самите полицаи, които издържа бедна Бг са много повече.
За резултатите от пряката им работа не си струва да говорим-показност и реална огромна престъпност, неотчитана никъде. Виновни обикновено са потърпевшите от престъплението; или някой, който им е подръка. Искат тотален контрол върху всичко, както навремето Гестапо-и всеки, посочен от тях за виновен -да е осъден по бързата процедура, със назначен от Прокуратурата, ала Вишински, служебен адвокат. Искат да следят нета, мобилните-тотален контрол, жестоки глоби и който решим-в кауша. Представете си, че някой оперативен реши да чука приятелката ви. Не е толкова трудно-свободно време-бол, пари -бол, нет подръка, служебна кола, плаващо работно време-отиде по задачи - и пр. Ми, вие с готов с обвинение...Че и медиите ще ви изкарат крминално проявен, или наркобос или ДДС акула.
За сметка на това Брюксел е пълен с дела срещу техния произвол, които пак всички българи плащат. Голям процент от престъпленията са дело на техни бивши и настоящи служители-пътни инциденти или пиянски изпълнения и пр. Разбира се, за всичко е виновен българския съд, или чипа на българина-не е достатъчно проявен гражданин, отказва да свидетелства, да им помага. Никога родното МВР-то винаги подава качествени доказателства-само, че качествени за ПРа им от Стара Загора Йонка, която работи там от 83та-качествени за социалистическия съд и презумпцията тогава-всеки е виновен, докато не опровергае горното сам.
Наглостта им идва дотам, че дори доказани убийци като благоевградските-на Чората, организираха подписка сред граждането за оневиняването им-и министъра ги подкрепи. Вместо да рзследва смъртта на професор Раданов.
Ето тук е заровено кучето.
Кучето иска да го оправдаят овцете, че изяло една от тях- и чобанинът налага овцете..
Борисов никога няма да успее в овладяването на корупцията-намерение, в което дълбоко се съмнявам, но да приемем, че е искрено. ГЕРБ е обречен да се провали-нещо, което сме ви казвали преди 2-3 години.
Защото това означава да се бори с хора от собствената му хранителна среда-с милиционерско-комунистическата мафия. Ми те са над милион-въоръжени, добре платени, свикнали цял живот да лапат без да бачкат. Е как става това с министър, който демонстрира кастова солидарност с убийци. Как гущерът ще си откъсне опашката. Мафията дотолкова е овладяла държавата, че само с орязването на парите от действащото й, на държавна служба подразделение на Комсомола няма как да се очаква резултат.
Защото това означава все едно БКП-от която произлиза ББ, , да се помъчи да стане модерна партия, да премахне ДС, когато смени ТЖ, но остави Димитър Стянов за генсек и Комсомола с шеф Жан Виденов. Нали помните правоверния Жан? Важното ме, обаче, разбирането, че основния проблем на страната е в самото МВР-в организирането му на бюрократиен принцип-но се боя, че такова нещо няма. Няма дори разбирането, че БКП и неговия Комсомол, ( МВР)- каквото имаше в късния соц-може да се промени само отвътре. Иначе щеше да се почне с привилегиите на младите.
Ама спокойно-те и това няма да направят. Разбрахте, вярвам, що..


Тагове:   власт,


Гласувай:
3



1. haralanov - Отвратително е...
28.03.2010 18:58
Отвратително е,че уж алтернатива на ББ се оказват Гоце,партийката му БСП и Ахмед Доган с партийката му ДПС!Не,че няма друг избор но това основно се налага от медиите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957370
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930