Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2010 15:53 - За кожата на един прокурор
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1056 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.04.2010 16:03


Айде пак време разделно. Тоя път на романвасилевци срещу “пишман”демократи, на привърженици на твърдата ръка за заподозрените, срещу спазването на правилата.

Истината е, че разделението само привидно маркира едно много по серизно деление в дълбочина- на диктатура срещу демокрация, на свободата ти да решаваш живота си срещу това някой друг да го решава.

От само себе си е ясно, че първите са в пъти повече от вторите.

Реакцията на романвасилевците е обяснима. Толкова много несправедливост, толкова труд на вятъра- а ТЕ, лошите, ги пускат.

Позицията на бай Стамат, Фани Чоджумова. от Новинар и Кеворка е ясно разбираема, с оглед на факта, че много неизтребим соц е останал в главите на по старото поколение, па били те и представители на т.н художествено творческа интелигенция. Какво ни казват те-така и така няма прокопсия в тая държава-сички крадат, и ето, сега се намерил някой, който да им даде заслуженото- е как да не се радваме на възмездието на робите, бедните, обездолените и онеправдани. Голяма работа, че сме ги унижили и не сме им спазили правата...

Да, това наистина е реакцията на роба срещу плантатора, както пише и Евгени Тодоров,но акцентът  не е върху реакцията, а върху факта, че сме роби.

Не се съмнявам особено, че в повечето случаи арестуваните по времето на ББ са виновни-операциите с различните имена и сума ти лица, бъркали в меда и сетне проснати на колене.

Само, че е време ясно да се разбере-ДЕМОКРАЦИЯТА Е СПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛА И ЗАЧИТАНЕ НА ПРАВАТА НА ВСИЧКИ-нищо друго

Другото се нарича диктатура, полицейщина(милиционерщина) и права на малцинство над мнозинство, по силата на факта, че последното се е излъгало да им даде власт-ресурсът за упражняване на волята си над него.

Зашото утре , ако Алексей Петров излезе от ареста и вземе властта с помощта на парите и влиянието си и почне да отмъщава, дали ще намери за какво да просне на земата някои от днешните овластени?

Апропо, има ли чист човек през тези трийсет години, който да е влязъл в обществения прожектор и да няма в биографията си нещо, заради което да не може да падне на колене

И докъде ще стигнем тогава-всеки, дошъл на власт, поради срастването на политическата власт с правораздавателната, да се разправя с тези, които, докато е бил в опозиция, са му мътели водата.

И ако всеки, който дойде на власт, в името на справедливостта прокарва закони “Виновен, до доказването по неопровержим, според нас начин, на всеки изяден през последните трийсет години лев”

Да няма разлика между сегашните страхове на ексовластените, и страховете на онези представители на царската власт, които са чували хлопането на външната врата на десети септември. Или на тези, прибирани от ЧК през непрестанните чистки от 19 до 39та.

Тенденцията да се заменя политиката с медийни шоута я направи самата тя шоу. В което наи-важното е да се нахрани тълпата със сеир. Ерзацът на политиката се нарича политически Биг брадър по аналогия с гладиаторските борби, в който няма друго решение, освен палец надолу за падналия-но днешния Рим е всичко друго, освен власт на народа.

Колко години гледаме тв шоута-като почнем от Софиянски, Вальо Топлото, и оше стотици знайни и незнайни герои, закопчани на релсата. И какво-има ли осъдени, има ли някаква превенция, има ли някакъв резултат за обществото-спряха ли да крадат овластените? Когато няма резултат-имаме шоу, пунт и пластика.

Апропо, ако просват ексминистър така, кво ли правят с бай Стамат, дето откраднал 3 кила бакър?

Проблемът е именно в липсата на правила и ясното им спазване от всички-само и единствено тогава държавността се укрепва и институциите бачкат. Обратното е бой между тях и оправдания-ние ги фащаме а те, лошите, ги пускат. В среда без правила, обаче, добрите стават лоши-дори и тия, които искат да работят чисто, са принудени да спазват общата среда на мътната вода, в която се лови риба.

И така всеки добър може да стане лош-апропо, ами ако следователя е поискал подкуп?

Не може да се ориентирате, нали-кой е добър, кой лош, а. Кой да проснем днес и кого ще проснат утре или след година;ако се смени вятъра.

По това, кой спазва правилата, ще познаете добрите. Вервайте ми.

 



Тагове:   прокурор,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956373
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930