Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2010 16:45 - Новата приказка за Маугли
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2060 Коментари: 2 Гласове:
1



Знаете ли кое торпилира комунизма.. Нямам време да изреждам, затова, с една дума. Привилегиите. На комунистическата номенклатура и овластените от нея структури, спрямо останалите. Поставянето на едни, извън обшата показна моралност и закона, за сметка на масата , няма как да не подрони всенародната повеля “Давайте да дадем” и Работете и търпете, докато го построим”. Няма сега да обясняваме с примери от миналото за Владко Живков и живота на другарите, за УБО тата и шестаците и за бай Стамат от трети цех-тогава. Миналото не е минало, то си седи същото и сега., Ние сме единствените в света, негов резерват

Сега номенклатурата модифицира привилегиите си от законови в парични, обсебвайки икономическата и политическа власт. А структурите от комунистическото минало, колкото и да сменяха персонажите, останаха същите.

Силовите. Сиреч, МВР., съд, следствие, армия. И докато последните, малко или много претърпяха някакви козметични промени, то първата си е съвсем съшата.

Причината е в страха на всяка власт да ги бута.Това са един милион хрантутници и привилегировани-ин лаив, въоръжени и с влияние. Иван Костов каза, че е загубил изборите, защото ги е настроил срещу него си.

Тяхната численост е държавна тайна. Кадруването вътре-същото, както преди двайсет години. Техният бюджет се приема без възражения-колкото искат. Тяхната задача, както на всички бюрократични структури, е само да оцеляват, имитирайки дейност, да искат повече права. Оцеляването им е най важно, а не задачата, която им възлага държавата-тя няма никакво ззначение. Отчитат се пред началниците, а те рапортуват нагоре-как хамсийката се превръща в кит.

И отчитаме, че сме уловили кит-когато пираните са изяли всичко.

Привилегиите са нейното оръжие. Липсата на обществен контрол и прозрачност за това кво правят и как..

 

Всичките кадри на престъпността-стари кадри на МВР. Всички бандити-с полицейски карти. Милиционери на власт разследват колеги, забогатели след излизането си от МВР,

Стари прокурори от Живково, срещу нови кариеристи, отгледани от старата среда.

Логично следствие е случващото се-една мафия на власт срещу друга-не на власт. Битка между кланове, Борба помежду им за влияние и разчистване на сметки. Бъдещи, срещу сегашни престъпници.

Прочетете коментарите под тази статия-подобни статии има достатъчно

Преди сто години хората са се сетили, че всяка силова система -нещо повече-всеки човек на такова място-иска да злоупотребява с влиянието си и да си превишава правата. И така системата и човека не служи , а прислужва., На поредния силен на деня.

За целта хората са свели субективизма до минимум -следят с камери всичко, въвеждат прозрачност в работата им-в Англия се знае кой полизай колко взема, къде дежури и кво прави всеки момент..

Имаше една приказка от детството ми -за едно дете, отгледано от вълци. Маугли, на Киплинг. Само, че Маугли пораснал и станал овчар. Но вместо да пази стадото с кучета вълча порода, той поканил за тая работа вълците, дето го отгледали.

Да допуснем, че ББ иска да направи нещо.Да забравим, че произхожда от същото котило.

Арестува престъпници , иска да въведе справедливост. С кой. Кой е неговото оръжие?

.Страхът на българските политици от реформиране на комунистическата милиция и премахването на привилегиите й позволи на последната да обсебе и изяде държавата.

Няма как ББ да успее да въздаде справедливост и да поправи счупената държавна каруца с откраднатите колела, ползвайки развален инструмент.

Следва нова диктатура, след падането му.



Тагове:   новата,   Маугли,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Следва нова диктатура след падането му?!
23.04.2010 17:03
В рамките на ЕС това последно изречение е невъзможно да се сбъдне!Не ми се изброява защо!Твърде дълго и пространно е!По-скоро Олигархията ще гради нов проект с благ вид,отколкото да се прибегне до някаква форма на диктатура!
цитирай
2. nikikm - Вместо
24.03.2013 23:47
привилегии,бих казал несправедливост и това ще е по-точно,поне така мисля! и днес ме вбесява не толкова тежестта на която сме подложени, за да оцелеем,а несправедливостта в ежедневието ни!Лъжата и наглостта,смачкване на достойнството ни!Това не мога да простя!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4957370
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930