Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 18:47 - Разследваща журналистика-ББ или пълна лудница
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2665 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 26.04.2010 18:56


Неделя, по икиндия. Лабежно време, рахат-само за джинче. Финиширали са и последните участници в Лондонския маратон. Бахти хората, бягаха близо 40 хиляди човека-млади, стари, с карнавални костюми, артисти, шоумени-феерия, шоу, красота. У нас-размисли и страсти, епси на кило кръв и метър кожа. Я да накървим малко сетивата, да напърчим мустаките, кво съм се разлигавил тука. По СКАТа се вихри Венелина Томова. Има си и сайт, жената, който редовно посещавам, що да няма и предаване. Гостува и Ива Николова, знаете я. Ха, викам си, само Маргарита Михнева липсва. Не ме разбирайте грешно.Харесвам напористите борци за справедливостта, хората, вървящи срещу течението, срещу собствения си интерес, с риск да пострадат, безкомпромистните борци за истината. И тук едно гласче изписква-не се ли нагледа за двайсет години на такива, дето се пишеха за поборници за правда, а като им дадохме властта кви излязоха. Нагледах се, верно, байгън ми е дошло. То май други, освен такива няма. Има,има, ами тези трите-кво ще кажеш лошо за тях. Нищо. Няма да забелязваме, ся, защо у нас разследващи журналистки, боркини за Малката и Голяма правда са само жени на средна възраст и отгоре, че срещу тях има заведени сума дела-ми, как няма да има, нали ще има винаги засегнати. Колкото до възрастта-ами като мъжете не ставаме-то и само почти баба Тонка май е отсрамила моя роден град, когато е било жега. Гласчето, пак: ами ако просто Рогатият ги тика отвътре и смучат факти, както аз-джин, за да станат известни по стогодишната максима: направи скандал, да те научат хората, по после го осребри-не помниш ли апартамента на Маргарита. Млък, налей си още един джин, не виждаш ли, че тези са от добрите, мачкат лошите и единствени имат смелостта-и то от години да се борят. Ти кво-отричаш фактите ли-не са ли факт корупцията и кражбите на всеки, докоснал се от властта-сини, червени, всякакви обекти на статиите и репортажите им.Не, да им имам ли доверие, или...Наливам си и се успокоявам с библейското-по делата ще ги познаеш. Ако фактите им са верни-всичко е истина-ако не-ясно. Фактите са свещени, коментарите-фри. Фактите са темелите на журналиста-коментарите са тухлите. Сграда на истински и бутафорни темели се строи, за да се продаде после терена.
 Да продължим с изложението. Заляха ни скандални неща. Леле, кво става в милата ни Родина-ужас! Единственото ми успокоение е, че там има такива безкомпромисни хора като водещата и гостенката й. Мехлем ми падна на душата, като слушах изложението на журналистката,  кандидат-кмета на Габрово, евала. По едно време, баш накрая, гледам и не вярвам на ушите си. Един зрител на патриотичната ТВ пита:

-Абе вие кво предприехте по изказванията на гръцкия министър председател!

И тук настъпи следното. Венелина каза:

-Ами моето предаване аз не знам да е преприело нещо-става дума за изявлението, което изтече и по интернет. ...

И настана едно женско махане с ръце, прекъсване, допълване:

-Ама и кето беше опровергано сетне-репликира Ива Н.-Кое е истината?

-Говорехме с много колеги и така не разбрахме дали е истина. Дали е истина това изявление на гръцкия премиер....

-...Или това е някаква провокативна статия в сайт..Тъй като нямаме до този момент...

-...Потвърждение, че той наистина е казвал такова нещо...

-...Никакво

-Нямаме, ние...

-Можем да запалим моторетката и да бръмнем, ма, трябва се пак да имаме някакъв факт,

-Да, наистина нямаме факт

-Ето, преди малко си говорихме за това-интернет, форумите и сайтовете. Айде, моля ви се, с имената, не може да вкараме две държави във война..

Няма, спокс, няма да има война.. Сега аз да направя коментар. Фактите са налице. Изявлението е от сайта http://neverojatno.wordpress.com. Това е истината. На саита, вдясно, на специално поле си пише

"Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността. Съвпадението с реални събития, свързани с действително съществуващи субекти и обекти, носещи същите имена както героите в изложените писмени текстове е случайно и неволно. Всеки читател и посетител на тази страница приема безусловно гореизложеното. Читателите са единствените, които носят отговорност, за това как приемат информацията от художествените измислици. Никой няма право да я разпространява (информацията), тълкува и внушава като истинна

 

Тук няма да се спираме на огромния джумбиш, които предизвика тая статия. Всеки може да го проследи  в е-вестник

"Въпреки тези предупреждения текстът се разпространи в различни медии, докато накрая влезе в устата на премиера Борисов и вече се цитира в гръцки медии.
По случая агенция БГНЕС съобщи следното: “Информацията за думите на гръцкия премиер Георгиос Папандреу е невярна, заяви специално за БГНЕС българският министър-председател Бойко Борисов. Той каза, че преди час информацията е била проверена от българското Министерство на външните работи и от министър Николай Младенов, на когото предложи да се обадим. Борисов заяви още, че след дни тримата и с турския премиер Реджеп Ердоган, се срещат на контролно-пропускателен пункт и е невъзможно това да е произнесено. Министър Младенов заяви от своя страна, че тази информация е пълна инсинуация, която излезе по странни пътища преди два дни. Нашият посланик в Атина е разговарял с кабинета на Папандреу, откъдето са заявили, че гръцкият премиер никога не е казвал такова нещо. Министър Младенов чрез БГНЕС моли медиите да не се подават на непроверени и спекулативни информации.

Няма изобщо да коментираме могат ли държавните чиновници да работят с Гугъл. Как в Бг една информация може да се интерпретира, без да се проверява. Какво е нивото на всички, изброени в статията на е-вестник-да бяха питали някой първокласник, щеше да ги светне-кой го е казал, къде е написано. БТВ, в коментарите на статията един писа за банкнотата от един милион долара, дето нашите митничари на Ванъо Танов откриха, конфискуваха и заведоха дело, а вещи експерти се произнесоха, че е редовна, но рядка и невиждана.

Струва един канадски долар. Сувенир е...

Тук ще говорим за фактите, които интерпретират-и как-нашите героини.

Да допуснем, че не са разбрали за произхода на публикацията в сайта. Много колеги и те се чудели, каазва тя-ми като не четат. Като не могат да си служат с нета-сигурно са хора над средна възраст.. Да допуснем, че не е чела и статията в е-вестник.

Как тогава намират фактите бг журналисти, когато не четат какво са написали другите и не позват интернет, не работят с Гъгъл-по принципа един човек ми каза, ли.

Как проверяват информацията, особено когато е скандална.

И сега, за капак, внимавайте. Венелина отлично знае този сайт, от който е взето изявлението. Даже на собствения си сайт днес е публикувала статия от него.

Можеше просто да каже: "Няма кво да се коментира една измислица".

Но не каза.

Борба за рейтинг. Като ББ-не, не е Бат Бойко, Биг брадър е. Аз предпочитам, обаче, пълна лудница.

 

 



Тагове:   лудница,


Гласувай:
1



1. анонимен - ВеСелина е
27.04.2010 10:20
... не Венелина
цитирай
2. анонимен - ЗеМ,чудесен си и тук :-)
07.05.2010 21:19
"Но не каза ."Ах,ах Веселина ,не ВеНелина :))))
цитирай
3. анонимен - Xrumer service - we publish your custom post up to 100K forums worldwide
20.02.2012 02:09
Get up to 100000 forum backlinks with our backlinks service & massive targeted traffic Get amazing online web traffic using superb backlink service available. We are able post your marketing message up to 100’000 forums around the web, get insane amount of backlinks and amazing targeted web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956682
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930