Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2010 15:25 - Какво става в Татковината
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 2501 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 06.07.2010 14:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Две събития ме накараха да изпълзя от рахата на лондонското лято и удоволствието на хубавата бира и прекрасния английски джин. Едното е великия шлагер на вечното естрадно трио, а второто-появата на поредица от статии по една шокираща тема във вестник Сега. И така, по точка първа, следва коментар:

"След невероятни мозъчни напъни българското стадо стигна до преценката, че 9-ти септември 1944г. е най-великото българско събитие на XX век, Димитровград – най-величественото постижение на родния строителен гений, любовта на Бойка и Никола Вапцаров е най-страстна и най-грандиозното научно откритие e още чушкопека! Към днешна дата спокойно можем да добавим в списъка и това изключително творение на Тройната Лотхен, ебаси!!!"

 А ето как коментиращи предлагат да отпаднат някои куплети на химна  и да бъдат заменени, за по голяма  достоверност-с тези:

Ако циганин в дома ми влиза

и изпразнил ми хладилника излиза,

истината днес е само тази –

родната полиция го пази.

или:

Политиците законите погазват
Полицаи пазят им гърба.
Рекетьори, обирджии-
Плячка с полицаите делят !

Политиците са гадни и в червата,
Полицаи на рушвет още вонят!
Финансисти, бизнесмени-
Всичките- от ченгеджийска кръв!


Припев:

Политици, полицаи, мафиози-
Сме в един и същи строй!
Магистрати, депутати, тарикати,
Страната гепихме без бой!

Този, втория текст  по малко се връзва с оригиналното звучене, но пък има партизанско-поетичен привкус и е кавър на оригинала

Комунистите родината изграждат,
комсомолците със тях строят.
Пионери, пионери!
Славен път ни чака – трудов път.

Припев:
Комунисти, комсомолци, пионери
сме в един и същи строй.
Комунисти, комсомолци, пиониери!
заедно във труд и бой.

Поетическото вдъхновение на анонимните автори ми идва дюшеш, щото по един естествен начин свързва първата с втората тема. А тя е, че във  вестникът на Сашо Дончев- "Сега", под вещото ръководство на поетесата Миряна Б.,  се пръкнаха поредица от статии, написани от иван петрински, посветени на партизанското движение. Ся, кой е Сашо,  с кво се занимава, газ-маз и т.н, повишения-намаления, коя Миряна  и баща й, кой е петрински-не зная, има си гугъл, оправяйте се.
 Та, значи, написани са в наукоподобен стил-един вид, историческо изследване, изобилстващо с добре подбрани цитати, илюстриращи темата. Под тези статии, разбира се, се разразиха епични сражения, които ги направиха най-четени и коментирани-за всички времена. Падна и яко модериране, банване  и триене на участници-ма, тва да са жертвите, дет се вика. И кво толкоз-викаш. Ами ето какво:
България е единствената страна, която не осъди комунизма като доктрина, наравно с фашизма. И сега, двайсет години след като уж е демократична, ставаме свидетели на статии като горната, които, под заглавия за принос на партизаните срещу монархофашизма, всъщност изследвайки, създават фалшива историческа реалност, целяща да подмени истината. А тя е, че партизаните в Бг са ралични-мутри, терористи, разбойници и садисти, имало е и наивни, имало е и комплексари и лузъри, водени от най-различни мотиви, но ръководствата и командирите им са били платени съветски агенти.
Такива статии не могат и не бива да се пишат по една много проста причина-самите "борци" срещу монархо-фашизма взеха властта по дулата на оръжията и упражняваха 45 години не по малък терор, отколкото по времената, срещу които се бориха. Изтрепаха цветът на нацията, а недоубитите смачкаха-физически и психически -завинаги. До ден днешен те управляват страната и реултатите са налице.
Тъй като комунизмът, който построиха (за тях) си е същия тоталитаризъм като фашизма, цял свят ги постави заедно и ги осъди и забрани.
Вие представяте ли си такава статия да излезе през 2010 в Полша, Унгария или Чехия? Не си представяте-нали-но тук, в уважавания и авторитетен всестник, маскирана като историческо изследване-може.
Или сега вестникът да даде право и на другата страна да коментира и нейната гледна точка по същите събития, за да не изглежда пропагандата като дискусия. Не, вестникът разрешава само дискусия във форум. Модериран.
Аз приветствам статията, даже настоявам дежурните аташета по посолствата да си я копират и да я дават на всеки, колчем го засърби да идва  у нас  и да прави алъш -вериш. А за емигрантите -да я залепят на дъските пред посолството., за да се церят от носталгия. Не вярвах доскоро, че в 21 ви век ще прочета такова нещо. Както нормалният европеец не си представя дитирамби за фашизма, примерно изследване в няколко статии в The Times на дъските на нацистките бункери, кво са яли младежите от HitlerJugend или Deutsche Arbeitsfron, докато са строили магистралите или кви са били униформите и менюто на Schutzstaffel-или, не дай Боже, се ракаже за някоя тяхна акция.
Статията трябва недвусмислено да покаже на цял свят КОЙ ПОБЕДИ в България, КОЛКО се е променила. Няма по голям барометър за обстановката-настоящето и нравите, няма по точен показател-от тази най четена и коментирана статия.
Колкото и доклади да пишат Външно, колкото и бодряшки програми и платени от Брюксел активисти като Миглена и щялата кохорта келепирджии да се кълнат, че сме модерна и европейска страна-ето я голата истина.
Тази държава няма бъдеще-защото има комунистическо минало, което не е изживяла и с което не е скъсала-и тя няма как да го направи, защото те са си тук и не са си отивали и отново държат всичко.





Тагове:   Какво,


Гласувай:
4



1. haralanov - Безпощадно ясно е...
05.07.2010 15:53
България страда от тежък и дълбок провинциализъм!
Щото родните комунисти и борчетата с бухалки и тях българска майка юнашка ги е раждала.Те не са чуждо тяло.Идеята ми(предполагам не само моя)е да се създават дори и по изкуствен начин държави по идеологически и политически признаци.Който иска СОЦ да отива и да си го строи,където си поиска.Който иска пазарна икономика,основана на разумния егоизъм(това последното по Айн Ранд)пак да отива и да я изгражда,където си поиска.Сегашния ,,български случай,, е хермафродитски.Изроден и брутален!Плащаш данъци,такси,осигуровки,винетки и т.н. а срещу това получаваш мизерна пенсия,некачествено здравеопазване и образование,разбити и зле поддържани пътища.
цитирай
2. zemaria - знаете ли
05.07.2010 16:02
винаги съм казвал, че общото бъдеще между комунистите и нас е илюзия. Май наистина ЖЖ носи огромна вина за това, което стана, като разпусна демонстрантите на 14. 12. 1989. Победи техният разказ за миналото. И така-или за това- те победиха всички нас в настоящето
цитирай
3. haralanov - ЖЖ може и да носи вина...
05.07.2010 16:21
Но не е ли също една илюзия,че ,,ако на 14.12.1989г. не бяха разпуснати демонстрантите,,....Тук многоточието казва всичко!Те(комунистите)тогава(а и сега)разполагаха с огромен властови,финансов и медиен ресурс и разказа им за миналото така или иначе щеше да победи!
цитирай
4. mamkamu - +
06.07.2010 09:54
Нищо не става в Татковината. От 65 години. Там е бедата!

Полша, Чехия и Унгария се отърваха бързо от комунизма, защото гражданите им нямаха дилема за цивилизационната си принадлежност. Пък и винаги в тези страни руснаците са били недолюбвани. И колкото да се опитваха комунистите да промият мозъците им, не успяха.

Тук опитите за подмяна на основните човешки ценности са в голяма степен успешни още от 09.09. И днес на българина се внушава, че шумкарите са били достойни борци с-у злото, доносниците са били патриоти, а Тато -умен държавник.

Естествено виновни сме си и ние, защото...

Абе това е тема на много дълъг разговор :) Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956568
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930