Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2010 17:02 - По повод юбилея-2
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 1127 Коментари: 0 Гласове:
0



И малка част от едно интервю, дадено за френският "Монд" от миналата година, преди изборите.
"Мизансценът е отличен. Бойко Борисов приема в резиденцията си в Банкя, на 20 километра от София. Отвън покрай високата прясно боядисана ограда е нареден кордон от плътно паркирани една зад друга черни лимузини. Вътре половин дузина късо подстригани телохранители са се разположили в пристройка, окичена с ловни трофеи. Колекция от саби, друга от бутилки от уиски, препариран вълк, тежки гири, снимка на Марлон Брандо от “Кръстника”.

В градината Бойко Борисов в черни шорти и бяло поло е седнал на люлка. С телосложение на хамалин, с лице на боец, къса коса, мургав тен, или мутра, както казват по филмите. Той дъвче огромна пура пред препълнен пепелник. Десният му крак е вдигнат на ниска масичка, стегнат в шина. “Кракът ме боли”, подхвърля той на френски, моля ви се. Спортистът си счупил глезена във футболен мач през май. Той е център-нападател и спонсор на своя аматьорски отбор. И капитан, разбира се.

Кметът на София, фаворит на парламентарните избори на 5 юли и евентуален министър-председател на България, може да говори с часове за коженото кълбо. Също така той обожава кучетата. “България нямаше своя порода. Преди две години благодарение на мен обаче бяха признати българските овчарски кучета. Това е голямата ми гордост.”

За останалото той не се опитва да скрива лекото си отегчение. Отговорите са сухи, гъгниво произнесени фрази, подготвени от неговия антураж, на които преводачът се опитва да придаде тежест. Шефът поглежда към двата си мобилни телефона, разлиства български таблоид и се заглежда по материал за Анжелина Джоли. На ума идва оценката на един откровен дипломат: “В Брюксел той ще произведе сензация”.

.................
Неизвестен гражданин поздрави премиера Бойко Борисов по радио Веселина с песента “ За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“. Гражданинът е казал следното: “ Искам да поздравя нашия многообичан премиер с песента „За милиони няма закони за кокошка няма прошка“, заради неговата неуморна борба с престъпноста. Той почти успя да накара  футболистите и фолк-изпълнителите да си платят данъците, почти  успя да накара работодателите да осигуряват работниците на реалната им заплата, почти успя да извади на светло сивата икономика, прекрати конфликтите на интереси и корупцията като поръча на приятелката си да се погрижи за изработката и разпространението на новите винетки,почти успя да осъди предишните министри за тяхната корупция и почти успя да отнеме незаконно построените от Доган сараи, както и почти успя да върне царските имоти.  Благодарение на неговите закони всички безработни ще си платят глоба затова, че не си внасят здравните осигуровки, обяви всеки който е безработен за престъпник, а пенсионирането за върховно престъпление. Той разкри на хората, че всички потърсили препитание в чужбина са престъпници, понеже са избягали от България и ще се третират като национални предатели. Аз искренно му благодаря и му желая дълъг живот и все такова усърдие в борбата с престъпноста. Да живее Бойко Борисов“ В момента неизвестният гражданин се издирва от службите за да бъде награден с едногодишен престой в луксозно държавно заведение с осигурена храна и легло.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4956660
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930